Efter långhelg och några lokalfotbollsfria dagar var det dags igår igen med en hel del matcher!

 

ONSDAG 2/5

5B

Masthuggets BK – Kungsladugårds BK 0-5 (0-1)

Bottenmöte och två lag i stort behov av poäng på Majvallen igår när Kungsladugårds BK gästade Masthuggets BK. Den första halvleken bjöd på ett mål och det var KBK:s August Jörnvik som satte det. I mitten av andra kunde KBK sedan gå ifrån med två mål strax efter varandra. Jonas Hagström gjorde 2-0 och Fredrik Hermann 3-0. Det blev till slut säkra 5-0 för Lagår’n efter sena mål av Christopher Ulvheden och Lucas Erlandson.

KBK:s Marcus Weimén sa så här om segern (som var KBK första):

”En otroligt skön och viktig trepoängare för hela truppen på spelvänliga Majvallen. Tycker vi gör säsongens bästa match sett till både spelet med och utan boll samtidigt som vi inkluderar hela laget i både anfalls- och försvarsspelet. En förutsättning för att plocka viktiga pinnar i år! Vi har som alla andra lag lite rotation i positionerna från match till match men kommer med en balanserad trupp mot ett Masthugget som har som oss haft svårt att få med sig poäng från matcherna. Vi startar matchen bra och hotar direkt med Nyström och Agge som två slitstarka anfallare och inkluderar våra yttrar bättre än tidigare vilket ger resultat när Agge stöter in 0-1 på ett lågt inlägg från just Nyström efter cirka 25 spelade. Vi har en del halvchanser och bör kanske göra ett mål eller två till i första men med tanke på vår målskörd tidigare i säsongen kan man inte förvänta sig för mycket. Däremot är defensiven solid genom hela matchen och kan bara minnas att vi släppte till ett skott som Kjelle räddar till hörna ungefär 20 minuter från slutet av matchen. I halvtid kommer vi överens om att vi skall fortsätta som vi startade, vi skall vara bollförande och våga spela oss igenom lagdelarna medan Masthugget skall jaga boll. Halvleken börjar lite böljande där Masthugget försöker hota lite mer rakt och ta närkamperna på andrabollarna men vi tre där bak tillsammans med mittfältet löser situationerna gång på gång. Efter ungefär timmen spelat slår Robert Hermez en perfekt hörna som jag får huvudet på men som säkert hade gått en meter utanför men framstudsandet kommer Hagström som genom viss akrobatik i den kroppen stöter in till 0-2. Tröttheten från båda lagen och resultatet gör att det blir längre mellan lagdelarna allt eftersom klockan går och vi hinner göra ytterligare tre mål där Herrmans högerdojja med inkluderad flygplansmålgest får räknas som det snyggaste för dagen. Även kul att både inbytte Ulvdalen och ”Logge” hamnar i målprotokollet. En komfortabel vinst efter en tuff start på serien där vi både underpresterat och blivit straffade lite för enkelt på egna misstag. Om vädret ordnar upp sig framöver och göteborgsregnet har lite känsla för fotboll går vi på gräsmattan nästa vecka till både träning och match, där har vi varit starka tidigare år, spännande!”

Huggets Roberto Lans var självklart mindre nöjd och sa så här om förlusten:

”Nä, vi är inte där i andra halvlek alls. Vi har 0-1 i halvtid men sen raserar vi. Tunn trupp är en stor orsak till att vi är väldigt känsliga mot egentligen alla avbräck tyvärr. Grattis KBK till segern. Just nu är det tufft att vara Masthuggare.”

Säsongens första seger för Lagår’n alltså och laget klev upp till en tiondeplats med fyra poäng efter sex matcher. Sist i tabellen är Hugget med en seger och fem förluster som facit!

 

IF Väster – Hovås Billdal IF 6-3 (3-1)

Långt bort från Lagår’n och Huggets bottenkamp återfinns IF Väster. Laget toppar 5B efter att seger nummer fem kom igår hemma mot Hovås Billdal. Det såg ut att bli en promenadseger för serieledarna då Väster hade 3-0 redan efter dryga halvtimmen efter två mål av David Simonsson och ett av Gabriel Cederborg. Innan paus reducerade dock Adam Kling för Hovås och 3-1 stod sig till matchens sista tjugo minuter. Det blev nerv när Hovås reducerade igen (Eric Bergh) men Valdemar Landgren gav Väster en tvåmålsledning igen. Hovås gav sig dock inte och Patric Rodås satte 3-4 men närmare än så kom inte bortalaget. Cederborg och Felix Hermansson såg till att det blev en 6-3 seger för Väster.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om den målrika tillställningen:

”Trevligt med sex mål framåt. Trevligt med seger. En bra första halvlek där vi gör två fina mål och går till paus med 3-1 efter att Adam”X2000”Kling reducerade i slutminuterna efter en oerhört fin aktion på kanten. I andra halvlek har vi 2-3 lägen att döda det vid 3-1 men gör inte det. Istället är det 5-7 Hawaii-minuter där Hovås reducerar på hörna i den typ 70:e. I anfallet efter gör vid 4-2. Också på hörna. Då trodde jag väl att de var spiken i kistan…men oerhört snabbe Erik Bergh stökar till det för oss och 4-3 kommer per gående. Och innan snön lagt sig så att säga gör Gabbe 5-3. De här fyra målen kommer alltså på 5-7 minuter nånstans. Behövde tuggummi då för att bli av med stressen. Vårt 5-3 dödade matchen och Felix gör sen 6-3. Tycker att vi är klart bättre än Hovås Billdal men de ger aldrig upp och vi är illa ute. Men tre fina poäng in på kontot och de är alltid kul att ha dem med sig.”

Västers matchrapport hittas HÄR.

Väster alltså i topp med fem segrar och en oavgjord och är alltså seriens fortsatta enda obesegrade lag. Hovås är sexa i tabellen.

 

6A

Real Maskin BK – Partille IF SC 4-1 (3-0)

Real Maskin följde upp säsongens första seger senast (6-1 mot Bergsjö IF) med ännu en trepoängare när jumbon Partille besegrades med 4-1 hemma på Bergsjövallen. Real tog ett rejält grepp om matchen med tre mål i den första halvleken. Johan Larsson satte 1-0 efter dryga tjugo och precis innan paus kom 2-0 (Jerry Bergstedt) och Larsson gjorde även 3-0. Tobias Engström gav Partille lite hopp med en reducering i början av andra men närmare kom de inte och istället kunde Johan Magnusson göra 4-1 till Maskinen.

Reals Kalle Jarnebrink sa så här om matchen:

”En stabil match som vi kontrollerar rakt igenom. Vi gör en första halvlek som är riktigt bra där vi också avgör matchen med tre mål. Andra halvlek kännetecknas av en del trötta ben då mattan var riktigt tung att spela på idag, dock kul med gräspremiär! Känns som att vi har kommit igång nu och när vi har fullt lag kan vi slå alla lag i serien! Nu laddar vi om för Götaholm nästa vecka!”

Partilles Jonas Thorsén sa så här om förlusten:

”Det kändes tråkigt att behöva släppa in så många mål för för jag tycker skillnaden i kvalitet på lagen inte är så stor men de var det bästa laget igår. Ingen av lagen hade så bra spel igår tyckte jag. Känns som en ganska tung förlust så är lite tom på ord.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Med två raka segrar har Real tagit ett kliv upp till en sjätteplats. Partille kvar som jumbo med sex raka förluster och fortfarande alltså utan poäng.

 

6B

Göteborgs City FF – FTU 1-0 (1-0)

Precis som Real Maskin i 6A följde Göteborgs City upp sin första seger för säsongen (2-1 mot Sjövalla-Mölnlycke) med en till trepoängare. Den kom dock mot topptippade FTU, som inte riktigt fått det att fungera hittills. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom i den 27:e minuten genom Adrian Holländer Nyström

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om segern:

”En jämn match med dålig fart i första. Chanser åt båda hållen. Vi lyckas peta in 1-0 i första genom en fin passning från Hultberg till Adrian som snyggt skjuter in den i bortre gaveln. Efter det så är det kamp och ställningskrig genom hela matchen. Vi sjunker automatiskt ner i slutet men lyckas klara hålla undan. Gött med tre nya friska poäng. En kämparinsats av alla men vill lyfta fram Levin som gör en kanonmatch.”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”En riktig plattmatch från vår sida. Vi kommer inte upp i nivå och trots otaliga chanser och halvchanser lyckas vi inte spräcka nollan på ett kämpande city. Vi får rannsaka oss själva och försöka jobba oss ur det här. All heder till motståndarna som lämnar kropp och själ på planen. Planens gigant är mittbacken i City (nr 16) som stod för många makalösa brytningar. Hysénklass på honom.”

Båda City och FTU har nu sju poäng på sex matcher och återfinns på åttonde (FTU) och nionde (City) plats.

 

BK S:T Jakob – Hällesåker IF 0-8 (0-5)

Nedflyttade Hällesåker har verkligen inlett 6B-säsongen starkt! Laget tog sin femte seger när BK S:T Jakob besegrades med hela 8-0! Det var 5-0 redan i paus efter ett hattrick av Johan Gunnarsson och två av Jonas Olcén. I andra satte Gunnarsson två till och är nu uppe på osannolika 21 målsex matcher! Mats Karlsson Eriksson satte det tredje målet efter paus.

Gunnarsson själv sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra match där vi spelar med fart och rörelse. Får tidigt utdelning i matchen och halvtidssiffrorna skrivs till 5-0. Sedan mattas matchen av i andra halvlek men vi kommer igång igen och trycker in tre mål till. Vi spelar ett rakt och effektivt anfallsspel vilket vi får väldigt bra utdelning för. Vi är även solida bakåt och släpper inte till så mycket chanser. En gedigen insats från samtliga helt enkelt.”

HIF toppar 6B just nu men Landala kan kliva förbi vid seger i sin nästa match. BK S:T Jakob är tia.

 

6C

Ösets BK – Önnereds IK 4-2 (1-0)

Nykomlingen Ösets BK har väntat på sin första trepoängare och det verkar varit värt att vänta på då det kom mot topplaget Önnered hemma på Gröna Vallen! Ösets Florian Zuta var på spelhumör då han gjorde både 3-0 och 4-1! Annars var det en annan Zuta i Öset som inledde målskyttet, nämligen Blertim då han satte en frispark fram till 1-0. I andra gjorde Elias Carlsson 2-0 och sen avslutade alltså Florian Zuta målskyttet för hemmalaget. Önnereds första reducering kom i minut 78 och betydde 1-3 och det blev aldrig någon nerv då Robin Johanssons 2-4 mål kom på övertid.

Blertim Zuta sa så här om segern:

”Ja det var skönt! Inte den bästa matchen från vår sida mer än att vi sätter våra chanser och är livsfarliga när vi vinner boll i andra halvlek. Det skall sägas att vi skall vara riktigt nöjda med 1-0 i halvlek då Önnered skapar det allra mesta och tur nog så står det inte 0-3 när domaren blåser för halvlek. Robert som vikarierar för Calle gör ett hästjobb mot deras fyrtorn som de matar in bollar till i andra halvlek. Riktigt gött och hoppas detta är startskottet för oss!”

Önnereds matchrapport hittas HÄR.

Förlusten var Önnereds första och vinsten var Ösets första för säsongen. Önnered är dock trea och Öset nia.

 

6D

Neutrala IF – Hålta IK 3-0 (1-0)

Efter en liten svacka med bara två poäng på tre matcher har Neutrala kommit igång igen i 6D. 6-1 segern mot Fotö följdes upp av säkra 3-0 mot HåltaMahamed Abdirezak Hassan satte det enda målet i den första halvleken innan Hussein Faarah gjord mål nummer 13 och 14 i den andra.

Neutrala toppar 6D men har tre matcher mer spelade än tvåan Vardar. Hålta har det tuffare och är elva i tabellen.

 

7B

BK Skottfint – BK Björkåsen 7-0 (4-0)

BK Skottfint både fortsätter att vinna och att göra mycket mål i årets 7B. Björkåsen hängde inte alls med och matchen slutade med hela 7-0 till Skottfint. Det stod 3-0 efter 22 minuter på Bravida Arena och Oliver Hernaez blev tvåmålsskytt till slut. 

Skottfints Daniel Åman sa så här:

”Vi gjorde det som behövdes. Idag valde vi att gå runt på folk då vi tycker det är viktigt att alla känner att de är med och får speltid. En otränad 41-årig tränare fick tom starta och spela en stund. Sedan förra matchen mot Hjuvik så saknade vi till denna match två på skadelistan. Första tre målen är nickmål. I andra halvlek blir matchen rätt avslagen samtidigt som vi blir väldigt långa. Det är väl rätt väntat när det rinner iväg. Försvaret sattes aldrig på något riktigt prov utan det är mest chansbollar och skott från långt håll. Fyra raka segrar och 23-1 i målskillnad är riktigt bra, men vi har några riktigt tuffa matcher framöver. Fortsatt ödmjukhet och fortsätta med spelidén är fokus framöver.”

Skottfint har nu fyra segrar av fyra möjliga och 23-1 i målskillnad. Björkåsen är sist i tabellen med fyra raka förluster.

 

/Rasta