Torsdagen bjöd på en massa spännande lokalfotboll med bland annat ett direktsänt Överåsderby!

Vi inleder med matcherna i division 4 och 5:

 

TORSDAG 3/5

4A

Gårda BK – Lunden Överås BK 4-0 (0-0)

Det var mycket snack inför matchen särskilt då den också sändes på GP:s hemsida men framförallt för att det är ett hett derby där Gårda självklart har den tyngre historiken som klubb men där Lunden Överås under modern tid varit det laget som legat högst upp i seriesystemet. De senaste säsongerna har ju dock Gårda klivit förbi och etablerat sig som ett topplag i 4A medan Lunden transformerats till ett stabilt mittenlag.

Det var en första halvlek med mycket ställningskrig där Lunden låg lågt och ganska väntat hotade på fasta. Gårda hade möjligen lite mer boll men kom aldrig riktigt loss även om både Christian Gustavsson och Philip Jonsson blixtrade till vid några tillfällen. I Lunden var det mest Amar Zubcevic som störde Gårdas backlinje.

Det var även ställningskrig i den andra halvleken där Gårda försökte att höja tempot. Fredrik Österholm fick en bra chans mitt i straffområdet men skottet flög över. 1-0 kom dock och det kom på en fin frispark signerad Viktor ”Vzon” Ryberg! Bollen fick en fin bana över muren och dyker ner lågt vid ena stolpen och Lundens målvakt Andreas Gren hinner inte dit. Det värmer ett gammalt 6A-hjärta att just Ryberg diskuterade frisparksläget med backkollegan Alexander Bergman om vem som skulle ta den. Både Ryberg och Bergman var nämligen profiler redan på 6A-tiden i Gårda och uppenbarligen har de så hög status att det inte var någon av ungtupparna som vågade sig fram till bollen. Exakt vad som sades mellan Ryberg och Bergman kan ni läsa en bit längre ner. Uppenbarligen var det dock ett korrekt val då bollen hamnade i mål!

Lunden var dock inte ofarliga utan hotade lite med en hel del hörnor och frisparkar som lyftes in. I slutet rann det dock iväg och Gårda kunde till slut vinna med 4-0. Kristian Karlsson slog in en retur till 2-0 och även Philip Jonsson höll sig framme efter ett tungt skott som Gren inte kunde hålla. 4-0 var ett fint distansskott av Sven Elverfors som satte nere vid stolproten. Lunden skapade som sagt några ströchanser och hade även en straffsituation där domaren friade.

När det gäller vad som sades innan frisparken så målskytten Ryberg så här till bloggen:

”Han var sugen på att slå den men då påminde jag honom om Götaholm 2012 och stegade upp och då var det bara för Bergman att backa.”

Frisparken Ryberg hänvisar till är självklart 4-1 målet i Gårdas 4-3 seger över Götaholm hösten 2012. Målet kom i början av den andra halvleken på ett blåsigt Kviberg 2 och enligt blogginlägget om matchen så slogs frisparken i ”målvaktens hörn” och Götaholms målvakt för dagen, Victor ”tre meter dansk” Thomassen, var även på bollen! Men, ett frisparksmål är alltid ett frisparksmål!

En parentes är att undertecknad missade just den matchen på grund av tre gula kort. De tredje gula kom på Öjersjö IP efter ett byte i slutet och frustration över en dålig insats. En reklamskylt vid avbytarbåset fick känna på den ilskan varpå domaren hivade upp en ostskiva. Ytterligare en parentes är att Götaholms Abdi Bashir trodde det var någon som sköt och slängde sig på marken för att söka skydd. Eller så går anekdoten iallafall…

Tillbaka till nutid och Rybergs syn på resten av derbyt:

”Annars tycker jag att det var en ganska väntad matchbild där Lunden backar hem och gör det svårt för oss men känslan var att de skulle krokna mot slutet om vi fortsatte spela vårt spel och det var ungefär det som hände också kryddat med frisparksmagi! Måste nämna att det var en laginsats och att det är jävligt roligt att spela i Gårda just nu!

Lunden Överås Patrik Magier sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen ganska bra och har en bra period dom första minuterna. Våran plan var ju att ligga lågt och låta Gårda ha bollen. Gårda blir lite otåliga i uppspelsfasen och slår bort en del bollar, vi har några småchanser men 0-0 i halvlek är helt rättvist. Båda lagen visste hur matchbilden skulle se ut, men vi är nöjda i halvlek. Andra halvlek börjar som den första men i den 64:e minuten får de en frispark som går i mål. Tungt. Vi försöker dock få till någon chans efter det. Men skapar aldrig något riktigt farligt, förutom en straffsituation som vi kanske borde ha fått, men så är det ibland. På slutet rinner det ifrån och matchen slutar 0-4 men det speglar inte hur det såg ut. Riktigt surt, men vi tar nya tag.”

Gårda toppar den lite haltande 4A-tabellen och har fått en kanonstart med fem segrar och bara en förlust hittills. Frågan är vilket lag bakom som hakar på? Lunden Överås är sexa.

 

SKIF Semberija – Floda BoIF 3-2 (1-0)

Det går fortsatt tungt för tabelljumbon Floda som fortfarande jagar sin första seger. Roligare för Semberija som efter segern är fyra i tabellen. Salifu Manneh satte matchens första mål och efter en timmes spel satte Hakan Celik dit 2-0 för hemmalaget. Isak Wernbo reducerade dock för Floda men i slutet kom 3-1 (Manneh igen) och Mio Hopkins sena reducering kom för sent.

Semberijas Samir Dzengis Sali sa så här om matchen:

”Vi börjar lite segt i början av matchen, vi får inte riktigt igång vårt spel. Det är alldeles för mycket Hawaii fotboll från båda lagen. När vi sen fick igång vårt spel så var vi farliga i stort sett varje anfall. Jag förstår inte hur Floda kan ligga på sistaplats. För dem spelade riktigt bra denna matchen! 3-2 kändes ganska rättvist ändå!”

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om förlusten:

”Ny förlust där vi har en del stolpe ut, signifikativt för ett lag i vår position. De börjar starkast och tar ledningen. Efter det växer vi mer och mer in i matchen och vid slutsignalen känns det som att det lika gärna kunde varit delad poäng, tre poäng till oss eller tre till dem. De har en del heta chanser som de missar och det har vi också. Att vi i slutforceringen missar en straff, har en i stolpen och ytterligare några riktigt bra chanser svider så klart. Vill förövrigt påpeka att det är härligt att grässäsongen är igång. Fotboll ska inte spelas på plast!”

Floda alltså fortsatt sist med sin enda poäng på sex matcher. Semberija är fyra med bara en poäng upp till andraplatsen.

 

5A

Utbynäs SK – FC Bosona 6-2 (5-1)

Toppen mot botten i 5A och då slutade med en 6-2 seger för hemmalaget USK på Lemingvallens gräsmatta. Det lite anmärkningsvärda här är att Utbynäs åkte på en utvisning redan efter en kvart och spelade resten av matchen i numerärt underläge! Innan det röda kortet hade dock Robert Hedelin gjort både 1-0 och 2-0 och strax efter satte Filip Olofsson 3-0 innan Hedelin gjorde fyran. Innan halvtimmen spelade gjorde Olofsson sitt andra fram till 5-0! Visst fick Bosona in både 1-5 (Benjamin Grozdanic) och 2-5 (Isa Sacic) men det blev aldrig mer spännande än så. Istället gjorde Hedelin sitt fjärde mål och fastställde slutresultatet 6-2!

Fyramålsskytten Hedelin sa så här om segern:

”Båda lagen ställde upp på en tung gräsplan utan att ens ha känt på en gräsplan sen i höstas. Det blåser dessutom rejält, så förutsättningarna för finlir var inte optimala. Vi sa att vi behövde tryck gasen i botten direkt för Bosona är tunga att möta i medgång. Vi får två mål tidigt men sen blir det en ny match då en av våra spelare säger ett könsord, visserligen till sig själv efter ett misstag, men domaren håller på nolltoleransen och visar det röda. Trots det får vi in två baljor direkt och då dör matchen. 5-1 i paus med en man mindre, man vågar inte riktigt trycka på och Bosona står högt för att ha chansen att vända. Många trötta ben i och det blir långt ifrån något skönspel. Men otroligt sköna poäng. Nu börjar serien sätta sig och det är gött att vara där uppe i toppen.”

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här om förlusten:

”Kan egentligen bara berömma Utbynäs, vi kämpar på så gott vi kan när de blir en gubbe mindre men de är vassa på de flesta positionerna!”

USK i topp i 5A och Bosona är sist och jagar fortfarande första segern.

 

5B

Mossens BK – Styrsö BK 1-1 (1-1)

Det var en match där målen kom innan paus och den sista halvtimmen bjöd på en hel del kort i olika färger  Tomas Mathisen nickade in 1-0 för hemmalaget som vittrade sin tredje raka seger efter en tung start på säsongen. Gästerna Styrsö, som själva kom från en fin 2-1 seger mot Näset, svarade dock och Mattias Janicijevic kvitterade innan paus. Samme Janicijevic fick dock lämna planen med halvtimmen kvar och i slutet fick även SBK:s Mattias Johansson syna det röda. Dock bjöd matchen inte på några fler mål.

SBK:s Christoffer Janicijevic sa så här om matchen:

”En match spelad på tungt underlag, där jag, som skapligt opartisk (eller nått), tycker Styrsö är det bättre laget i 75 minuter. Det är nämligen med kvarten kvar som domaren väljer att visa ut två av våra spelare, tätt inpå varandra. Ganska mesiga direkt röda, men som man möjligen skulle kunna köpa om det inte vore för att Mossen kom undan med en minst lika ful förseelse. Vi borde dock stängt denna match innan dess och får därför skylla oss själva i slutändan. Nya tag.”

Mossen (sjua) och Styrsö (åtta) har båda sju inspelade poäng efter sex spelade matcher.

 

Näsets SK – IF Warta 7-1 (1-0)

NSK kom från en tuff bortaförlust mot Styrsö och Warta föll med 0-3 mot Väster. Efter en jämn första halvlek och en bit in i den andra kunde Näset gå ifrån ordentligt i slutet efter två röda kort för gästerna Warta.

Wartas Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Ja vad ska man säga! Det är tungt just nu minst sagt. 1-0 i halvlek. 2-1 med 20-25 minuter kvar och vi pressar på bra. Två mycket underliga utvisningar senare så har vi inte mycket kvar att ge och Näset kan promenera in fem mål till. Vi får fortsätta jobba och försöka hitta tillbaka till det spel vi hade förra året innan det är försent!”

Näset skriver mer om matchen HÄR.

NSK är fyra i tabellen medan Warta återfinns på en jumboplats efter bara en seger på sex matcher.

 

Balltorps FF – Sandarna BK 1-1 (1-1)

Riktigt intressant möte på Förbovallen mellan starka nykomlingarna Sandarna och ständigt topptippade Balltorp. SBK kom med tre segrar i ryggen och Balltorp krossade Heden med 5-1 i sin senaste match. Matchens båda mål kom innan paus när Mikael Johansson först gav SBK ledningen efter en dryg halvtimme och Anton Nordbye kvitterade strax innan vilan. Inga mål i andra alltså och jämnt skägg.

Balltorps tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”Möter ett tufft motstånd idag. Tycker vi är lite bättre i första halvlek. Sandarna pressar rätt högt med tre man och vi borde kanske utnyttjat ytan mellan dom och mitten bättre. Men känns som vi har dom lite i slutet då deras backlinje känns lite sega. Andra halvlek blir inte som vi tänkt oss, vi blir långa och har svårt att hålla ihop laget. Sandarna tar över helt och pressar ner oss ordentligt. Sandarna hade en stark offensiv där Robin och Anton stack ut mest. Vi skulle nog haft en straff i slutet men att vi skulle tagit med oss tre poäng hade varit orättvist. Vi ska vara glada att vi fick med oss en idag efter andra halvlek”

Sandarnas kapten och målvakt Erik Johansson hade följande tankar om matchen:

”1-1 i en på förhand tuff bortamatch får man väl ändå se som godkänt trots att det efter matchen kändes som om vi förlorar två poäng och att de vinner en poäng. Första halvlek tycker jag är ganska jämn, även om vi har de vassare målchanserna. De kommer med en hög press mot vår backlinje, men de gånger vi lyckas spela oss ur den så har vi ganska stora ytor att spela bollen på. Och hade vi haft lite mer skärpa på sista tredjedelen hade vi kunnat vi få uttdelning. Vi gör 1-0 på hörna i mitten av första halvlek, och jag tycker att vi då börjar ta över matchen mer och mer. Dock så trycker Balltorp in 1-1 i slutet av halvleken och det kanske ändå är ett rättvist resultat efter 45 minuter. I andra halvlek så tar vi fullständigt över matchen, känns inte som om de orkar hålla uppe pressen på oss som de gjorde i första och då får vi ha väldigt mycket boll. Vi skapar en hel del bra målchanser och spelar riktigt bra fotboll i stora delar av andra, tyvärr för våran del så får vi inte in bollen. Känns som om vi hade kunnat gjort både 2, 3 och 4 mål idag med lite tur och mer skärpa, men ibland vill det sig inte riktigt. Ska även tilläggas att deras målvakt gör några riktigt fina räddningar och räddar poängen för dem idag. Det positiva vi tar med oss är att vi som vanligt gör en väldigt bra försvarsinsats, återigen skapar motståndarna väldigt få farliga chanser mot oss. Och i denna match precis som tidigare matcher i år är vi mycket bättre än våra motståndare i andra halvlek. Synd bara att vi inte får någon uttdelning på det idag. Även kul att vi fortsätter att göra mål på hörnor, tror att typ hälften av våra mål har kommit på hörnor hittils i år.”

Balltorp är trea i tabellen och Sandarna är sexa men har då en match tillgodo på alla lagen framför.

 

Härryda IF – FC Heden 1-0 (0-0)

Fortsatt tufft för FC Heden och positiva tongångar igen hos Härryda efter förra omgångens oväntade 0-3 förlust borta mot Hovås Billdal. Gårdagens möte bjöd bara på ett mål och det gjordes av hemmalagets Pontus Dahl Vallin i början av den andra halvleken. 

Härrydas spelande sportchef Johan Jidegren sa såhär om segern:

”Underbart med en seger igen efter våran usla insats i omgången innan. Det var ett revanschsuget Härryda som startade matchen riktigt bra, första 20 spelar vi precis så som vi vill med mycket löpningar, kombinationer och ett hotande djupledsspel. Vi skapar under denna period en del chanser men får inte in bollen. Efter detta känns det som vi helt slutar ta löpningarna och med det blir det mer och mer felpass och felbeslut. Heden tillåts ta över matchen och är bättre andra halvan av första. Heden får också en straff men vår vikarierande målvakt och i vanliga fall målvaktstränare gör en riktigt härlig räddning på straffen. 0-0 står sig till pausvilan. Vi pratar i halvlek om att hitta tillbaka till vårt spel och att det är upp till oss själva om vi ska vinna denna matchen eller inte. Men tyvärr startar vi andra som vi avslutar den första med mycket slarv och för lite löpningar. Tio minuter in i andra jobbar David till sig en hörna efter som vanligt hårt slit och på hörnan är ”Pata” sist på bollen och lyckas få in den i mål efter en tilltrasslad situation. Övriga 35 minuterna av matchen är det Heden som trycker på och flyttar upp folk för att nå en kvittering. Närmare än ett tveksamt bortdömt offside mål kommer dom dock inte, utan vi lyckas genom hårt slit och hjärta hålla undan och ta tre poäng. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist men det gör ju inte segern mindre go. Heden är ett lag som alltid är roliga att möta, jämna matcher med mycket kamp och jäkligt trevliga killar. Denna gången var det vi som hade marginalerna på vår sida och vi önskar Heden lycka till i fortsättningen!”

Hedens Daniel Reitz sa så här om matchen:

”Tycker vi öppnar matchen bra och äger mer boll än vad Härryda gör. Samtidigt som vi håller en hög press och tvingar Härryda att slå dom här lite längre chansbollarna. Vi skapar en del chanser i första som vi igentligen borde gjort mål på, bl.a. en straff. Härryda är dock inte ofarliga då de har bra speed i anfallet när de ställer om och skapar även dom några målchanser. I paus pratar vi om att bara ösa på så kommer målen trilla in. Men trots fortsatt bra spel så får vi inte in bollen i nät och Härryda gör 1-0 på en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Vilket känns surt. Sista kvarten trycker vi på ordentligt och får faktist in bollen i nät, men domaren väljer att blåsa för offside vilket känns som ett felaktigt beslut. Tycker ändå killarna gör en riktigt stark insats idag men vi har inte turen på vår sida. Får passa på och tacka Härryda för en väl genomförd match.”

Hedens matchrapport hittas HÄR.

Härryda med i toppen ordentligt och är tvåa, bara en pinne bakom ledande Väster. Tuffare för Heden som är nia.

 

/Rasta