Vi tar oss vidare till gårdagens matcher i division 6:

 

TORSDAG 3/5

6A

Tollereds IF – Bergsjö IF 4-1 (4-0)

Tollered fick äntligen springa ut på gräset på fina Spinnarvallen inför sin hemmapublik (som enligt matchrapporten var ett 30-tal). Publiken fick glädjas åt en fin första halvlek där hemmalaget avgjorde matchen sista kvarten innan paus. Jesper Jansson satte både 1-0 och 2-0, Daniel Hultberg ökade på till 3-0 och precis innan paus kom även fyran, målskytt denna gången var Anton Holmberg. Bergsjö IF:s spelande tränare Valon Hetemi pustade siffrorna lite i andra men det blev en säker TIF-seger.

Tollereds tränare Fredrik Persson sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra första halvlek. Där vi gör mycket rätt både offensivt och defensivt. Lyckas göra fyra mål innan halvlek och leder rättvist. Jesper Jansson gör två mål och är oerhört jobbig för motståndarna att möte. I andra är Bergsjö IF bättre och vi slarva och får inte samma trygghet i spelet. Men en rättvis seger i mina ögon inför många besökare på Spinnarvallen.”

BIF:s Hetemi sa så här om förlusten:

”En match där Tollered avgör matchen redan i första halvlek då de inom loppet av tio minuter gör fyra mål och leder således med 4-0 i halvlek. Förutom det så stod matchen och vägde där ingen av lagen dominerar men Tollered är något farligare framåt. I andra halvlek tar vi över matchen och lyckas göra ett mål och fortsätter att skapa lite halvchanser men kommer aldrig närmare än så. Tollered spelar av andra halvlek och sticker upp emellanåt och har chans på flera mål. Vi är vi tyvärr alldeles för tunna där framme och gör för få mål dessutom skapar vi också för lite chanser och läcker oerhört mycket bakåt.”

TIF:s matchreferat hittas HÄR.

Tollered är femma men har då bara spelat fyra matcher (varav tre borta) jämfört med lagen framför som spelat en eller två matcher fler. Ett av de lagen är just Bergsjö IF som är fyra men som redan har sex poäng upp till ledande Sveakurd och med en match mer spelad.

 

Bergsjön SK – Gamlestaden FF 3-10 (1-4)

Gamlestaden FF befäste sin position i seriens toppskikt när de vann tvåsiffrigt över bottenlaget Bergsjön SK. 4-1 i paus blev till slut hela 10-3 där Robin Forsberg gjorde GaFF:s fem sista mål under matchens sista 25 minuter! Hoang Pham blev tvåmålsskytt för GaFF också i en match där BSK faktiskt tog ledningen redan efter fem minuter (Muhudiin Mahamud Haji) men sen aldrig var riktigt nära även om det kanske blev lite nerv när Bashir Ahmad reducerade till 3-6 i mitten av andra.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Vi begav oss till vår nya borg Bergsjövallen, där vi tyvärr blir sårade efter fem minuter på årets lösaste skott. Vänder sen matchen på en kvart och hinner med att göra 4-1, innan halvlekens slut, där 3-1 målet är ett drömmål på volley av Richard Björnander. Vi kostade även på oss att missa en straff innan halvtidsvilan. BSK gör två mål i andra. Tur då att vi gör sex mål till, där Robin Forsberg blir noterad för fina fem av dom, även om ett var ett rätt så solklart självmål. Ett rött kort var, varav våran är lindrig. Det lär inte deras vara. Glad över att vi inte fick några allvarliga skador, då det ofta var hårt spel. Domaren ska dock ha beröm för en väl genomförd match. Skön och viktig seger!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden är tvåa i tabellen medan BSK är tia och fortfarande väntar på sin första seger.

 

6B

Fässbergs IF – FC Härlanda 2-2 (2-0)

Fässberg inledde 6B starkt med fyra raka segrar men föll lite oväntat mot nykomlingen Chalmers i förra omgången. Igår var det dags för ett tufft möte med FC Härlanda, som också siktar på toppen. Härlanda kom från en fin 2-0 seger mot GSIF. I gårdagens match på Åbyvallen var det hemmalaget som tog greppet om matchen efter två mål av Erik Jonasson i den första halvleken. Härlanda jobbade sig dock tillbaka in i matchen efter paus. 1-2 genom Henrique Souza Boturão och 2-2 några minuter senare genom Toni Micevski

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”En rätt böljande match där Fångarna börjar fint och har en del goda chanser första kvarten. Efter det är det inte riktigt lika bra, och Fässberg dunkar in 1-0 på frispark och 2-0 efter flipper i straffområdet. I andra skärper vi oss och öser från start. 1-2 kvarten in och 2-2 minuter senare. Bra go i laget här! Sista 20 händer det inte supermycket. Känns rättvist med delade poäng. Också gött att straffa hemmalaget efter att de vägrat dela ut bollar för uppvärmning trots att de själva sköjade runt med ett gäng. För fina för division 6?”

Fässbergs Tommy Olsen hade följande att säga om den oavgjorda kampen:

”En match som saknar dem där riktigt farliga lägena för båda lagen. Vi går dock upp i en 2-0 ledning i första halvlek. Andra halvlek börjar vi med felpass och passningar som inte kommer fram. Vi bjuder in Härlanda i matchen vilket resulterar i att dem gör både 2-1 och 2-2 inom några minuter. Härlanda är väl nog snäppet vassare spelmässigt men oerhört surt att tappa två poäng!”

Fässbergs matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är tvåa men det skiljer bara två poäng ner till femman Härlanda.

 

Göteborgs SIF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 2-1 (1-0)

GSIF föll i förra omgången mot Härlanda men var tillbaka i vinnarspåret igår efter en 2-1 seger mot jumbon Sjövalla-Mölnlycke. Studenterna hade 1-0 med sig från den första halvleken efter mål av Jacob Nilsson men i början av den andra halvleken drog Christoffer Matshede på sig sitt andra gula och fick lämna. Sjövalla-Mölnlycke kanske vädrade årets första seger när Roberth Nilsson kvitterade med kvarten kvar. Det blev dock inga poäng alls för Sjövalla-Mölnlycke då GSIF:s Edvin Johansson satte segermålet i 89:e!

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

GSIF är fyra i tabellen med bra häng på lagen framför. I botten återfinns Sjövalla-Mölnlycke som tillsammans med Eritreanska fortfarande väntar på sina första poäng.

 

6C

Pushers BK – Fröjdens FK 2-4 (1-0)

Pushers jagade sin andra seger för säsongen när de tog emot Fröjdens FK hemma på Gröna Vallen och det började också bra med 1-0 genom Martin Nordfeldt strax innan pausvilan. Strax efter paus slog dock seriens för tillfället hetaste målskytt, Magnus Svantesson, till med en kvittering och inte långt efter kom även 2-1 till gästerna, målskytt Liess Chadi Wickström. PBK kämpade sig dock tillbaka och kvitterade med kvarten kvar genom Amine Khouna. Det skulle dock vara Fröjden som fick sista ordet. Svantesson slog till med mål nummer nio för säsongen innan David Sempijja definitivt punkterade matchen med sitt 4-2-mål.

FFK:s Simon Sävenek sa så här om segern:

”Tuff match. Pushers var taggade och kom in bra i pressen. De leder med 1-0 i paus för att de ville lite mer än oss. Vi hade en del lägen som borde blivit mål i första, men deras målvakt gör några riktigt svettiga parader. I andra är vi bättre och kan börja producera mål. Tycker ändå att vi vinner välförtjänt även om Pushers var en värdig motståndare och jobbiga att möta. En ganska bra division 6-match. Plus till deras målvakt och domaren.”

Pushers kapten Erik Wallnér hade följande att säga till bloggen om matchen:

Vi började bra, enligt matchplan. Satte en hård press och gjorde det svårt för Fröjden att få igång sitt spel. I halvlek har vi gjort 1-0 (riktigt snyggt av Martin Nordfeldt) och haft ganska bra koll defensivt. Sen börjar andra och det dröjer inte länge förrän deras vassa nummer nio har norpat bollen högt upp i plan och spurtat förbi ett par av oss och kliniskt gjort 1-1. Några minuter senare dimper bollen ner till f.d. Pushersspelaren Liess på en hörna och 1-2 är ett faktum. Släkten är värst. Vi rycker dock upp oss bra – och Pushers bästa spelare för dagen Amine – gör ett riktigt konststycke till mål. Vi ligger på och det känns verkligen som om att det är vi som ska avgöra detta. Tyvärr får de i det läget en omställning och gör 3-2. Och sen 4-2. Överlag kanske det är rättvist men känns riktigt segt att förlora en match som står och väger. Nya tag – Forza Pushers!

Fröjden är fyra i tabellen medan PBK återfinns på en niondeplats.

 

/Rasta