Vi avslutar rapporteringen med gårdagens division 7-matcher!

 

TORSDAG 3/5

7A

Inter Linné IF – Lövet/Johannebergs IF 4-0 (2-0)

I 7A förlängde nystartade Inter Linné sin segersvit till fem matcher. Det blev 4-0Härlanda Park mot gästande Lövet/JohannebergMiliyon Hailemariam och Braulio Rodriguez såg till att Inter ledde med två bollar efter den första halvleken. 3-0 kom efter dryga timmen spelad och Carl Demirtas Sjödin som skickade in det målet från straffpunkten. Rodriguez avslutade sedan målskyttet med sitt andra mål för kvällen.

Inter Linnés Joachim Frej Eriksson sa så här om segern:

”Inter Linné-trumman trummar på. Mycket bollrullande första halvlek där vi lät Lövet springa och jaga boll. Vi hade bra kontroll och kunde gå i vila med en 2-0 ledning. Coach gjorde en del taktiska justeringar i halvtid där vi skulle fokusera mer på vårt spel och inte låta Lövet spela med sina långbollar och sin fysik. Vilket gav bra resultat och ytterligare två mål. En bra laginsats där alla bidrog och väldigt kul att se flera nya spelare ta chansen. Stort sett en trevlig match med stundtals snabb och underhållande fotboll. Vill tack publiken, domaren och Lövet. Nu ser vi fram emot en tidig seriefinal mot Lekstorps om en vecka.”

Lövets Rino Wiger sa så här om förlusten:

”En extremt chansfattig inledning, där Inter Linné rullar bollen i egen backlinje. Ingen av lagen kommer till några större lägen, innan debutant för dagen Ahmed Mohamadi gör en individuell prestation och ett bra skott som dock ändrar riktning på en Inter-back till hörna som även den är nära att resultera i bortaledning. Inter Linné gör 1-0 på deras första skott på mål, efter passivt försvarsspel av oss. 2-0 kommer efter att bollen studsat över vår backs fot och de var heta på andrabollen. Helt sjukt att denna planen är godkänd för spel, när Guldheden Södra ej är det i övrigt. Andra halvlek inleds med lite Lövet-press och halvlägen, men det är för dåliga utföranden och beslut på sista tredjedelen och viktiga pass. 3-0 kommer efter en billig straff. Ja, det är kontakt. Men jag blir ärligt ganska besviken när man, som en duktig spelare väljer att filma och överspela i division 7. Det var inte första gången denna spelaren ramlade med minimal eller ingen kontakt. Löjligt! Straffen expederas säker i mål. Efter detta är det Hawaii och usel fotboll från båda lag, där Inter Linné borde gjort flera mål men Payam räddar oss i mål. 4-0 kommer dock efter en snygg slagen frispark, där vi har tur som ej får en spelare utvisad för målchans innan. Allt i allt är Inter Linné det bättre laget, men var förvånansvärt beroende av en spelare framåt. Skillnaden i chanser är få, fram tills 3-0 då de kör över oss efter.”

Inter toppar 7A med maximala 15 poäng efter fem matcher. Lövet/Johanneberg är åtta.

 

Geesguud UF – Hermansby IF 2-2 (1-2)

Det blev oavgjort i mittenmötet när Hermansby begav sig till Bravida Arena för att möta Geesguud. Gästerna fick en fin start med 1-0 redan efter sex minuter (Daniel Skånberg) och 2-0 efter en halvtimme (Joakim Rosqvist Ström). Reduceringen kom dock nästan direkt efter 2-0-målet när Mohamed Mohamud satte en frispark. Kvitteringen kom sen i mitten av andra genom Miro Jamil.

HIF är sexa och Geesguud sjua i tabellen.

 

7B

Järnbrotts IF – Käringöns FC 12-1 (9-0)

I 7B befäste Järnbrott verkligen sin serieledning då de krossade Käringöns FC med orimliga 12-1! 9-0 redan i paus och Petter Fagerlund blev fyramålsskytt och Fredrik Petersson satte tre.

JIF:s Carl Svensson sa så här om överkörningen:

”Jag vill minnas att det var två relativt jämna matcher förra säsongen. 3-3 på våren och en lite bekvämare 4-1 seger på hösten. Så jag var lite förvånad att vi var så överlägsna igår. Samtidigt som vi hade ett riktigt stabilt och taggat lag dagen till ära, kändes de uddlösa och inte riktigt på tårna när domaren blåste. Siffrorna talar sitt tydliga språk denna gången. De oroade lite grann första tio minuterna med ett gäng hörnor, men sedan tog vi över totalt. Vi hade väldigt mycket boll och vann tillbaka den väldigt snabbt så snart vi tappade den. Under första halvlek kändes det stundtals som att enda gången vi inte hade bollen var när den färdades från KFCs mål till mittpunkten för avspark. Sedan lyckades vi vinna tillbaka den och styra spelet igen. Vi spelade riktigt bra och kom runt bra på kanterna men varierade oss samtidigt genom att spela oss igenom mitten. 9-0 i halvlek var ett resultat av bra spel och ruggig effektivitet. Andra halvlek blir med avslagen. Vi har fortsatt väldigt mycket boll men blir samtidigt lite slarviga och oskärpa i avsluten. Samtidigt måste man säga att KFC backar hem och spelar bättre försvarsspel i matchens andra fyrtiofemma. Kul att trotjänaren Fredrik Petersson fick göra äkta hattrick och att Petter återigen levererar med fyra mål (15 totalt på 5 matcher). Jag hopps KFC bryter ihop och kommer igen för jag tycker att de är betydligt bättre än vad de presterade igår.”

JIF leder 7B på maximala 15 poäng efter fem matcher. KFC är åtta.

 

Elisedals IS – IFK Hindås 7-1 (4-1)

Även Elisedal bjöd på ett målkalas när gästande Hindås kördes över med 7-1. Tobias Andersson och Henrik Magnusson blev båda tvåmålsskyttar för EIS.

Elisedals tränare Maria Svenningsson sa så här om matchen:

” Vi gjorde en mindre bra match, men tog våra tre poäng. Hindås spelade bättre än vad siffrorna visade, och kämpade på ända in i det sista. Den sista kvarten-tjugo minutrarna spelade vi upp oss och rullade runt bollen fint.”

EIS är tvåa i tabellen medan Hindås är nia.

 

Solväders FC – Menisken IF 0-3 (WO)

Tyvärr även en WO igår när inte Menisken kom till spel mot Solväder. Alltid tråkigt.

 

/Rasta