Som vanligt är det dags att sammanfatta helgens matcher och nu börjar serierna sätta sig lite efter 5-6 omgångar!

Vi börjar med 4A!

 

FREDAG 4/5

Nol IK – Kode IF 4-4 (2-2)

Det blev jämnt och målglatt på gräset på ELON i Nol Arena. 2-2 i paus och 4-4 efter 90 minuter! Niclas Elfving gav hemmalaget en drömstart efter två minuter men Oscar Gustafsson kvitterade en halvtimme senare. Miran Tilako såg till att Nol återtog ledningen med precis innan paus slog Rasmus Haraldsson (som var tillbaka efter skada) till och plötsligt var det 2-2. I den andra halvleken var det sen ombytta roller med ledning två gånger om för bortalaget och kvittering två gånger för hemmalaget. Hampus Palmqvist gjorde 3-2 för Kode innan Vladimir Ilic gjorde 3-3. Kode hade segervittring efter Robin Bäckmans 4-3 mål i 83:e men på övertid satte Nebeyu Elias 4-4 på straff!

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”Svängig match där vi gör misstag och Kode straffar oss. Vi får drömstart när Nicklas Elfving gör mål efter några minuter. Sen tycker jag att vi har övertaget i andra halvlek. Vladimir Ilic gör 3-3 och så prickar han stolpen några minuter efter. Nicklas Elfving man of the match. Blir fälld i 90+ och matchen slutar ännu en gång oavgjort.”

Kodes tränare Peter Lundström sa så här om matchen:

”Ja du, vad ska man säga? Kul att Haraldsson var tillbaka. Annars så är detta ingen prestation vi kan vara nöjda med. Vi är helt enkelt för naiva, sett över hela planen. Tungt att släppa in ett mål på tilläggstid också naturligtvis. Men det är där vi är för tillfället. Vi får slita som djur för att göra mål men är väldigt generösa mot våra motståndare i andra änden. Ingen hälsosam situation direkt.”

Nol är trea i tabellen men är sex poäng bakom ledande Gårda. Kode på en tung niondeplats med bara en seger på sex matcher.

 

Guldhedens IK – FC Komarken 2-2 (1-0)

GIK har som bekant öppnat årets 4A riktigt bra men i fredags blev det ”bara” 2-2 mot nykomlingen Komarken. Bra start dock av GIK där Tobias Petersson satte 1-0 och strax efter paus gjorde Simon Andersson 2-0. I mitten av andra kommer dock både 1-2 och 2-2 inom loppet av några minuter. Båda gånger är det Shvan Kamal som hittar rätt för gästerna.

Just FCK:s Kamal sa så här om matchen:

”Jag tycker vi kommer starkt ut som ett lag och visar att det är vi som har matchen men de sätter sina lägen och det ger de 2-0. Men vi kommer tillbaka starkt och kommer tillbaka som ett lag och de låg risigt till sista 20. Vi borde vunnit den matchen men vi gjorde det tillsammans och det visar vilket moral det finns i laget.”

GIK:s Svante Möller sa så här om matchen:

”Idag gör vi tyvärr våran sämsta match för säsongen hittills. Första halvlek är ganska jämn och vi går till vila med en 1-0-ledning men känner att vi måste höja oss för att kunna vinna. 2-0 kommer bara fem minuter in i andra och känslan då är att det blir tre nya fräscha poäng till samlingen, men icke. Efter målet tar Komarken över allt mer och trycker oss längre och längre ner på egen planhalva. Utdelning kommer med två mål inom fem minuter. Därefter böljar spelat fram och tillbaka och båda lagen har lägen att avgöra men delad pott idag, vilket vi i Guldheden lär vara mest nöjda med med tanke på vår svaga insats. Nya tag nästa vecka med match mot Stenkullen!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är tvåa i tabellen bakom Gårda. I nuläget skiljer det fem poäng men då har Guldheden en match tillgodo. Komarken är åtta.

 

LÖRDAG 5/5

Kortedala IF – United Africa FC 2-0 (1-0)

Kortedala tog sin andra seger för säsongen i hemmapremiären på gräset på Kortedalavallen. Matchhjälte blev KIF:s spelande tränare Mouhammed Omeirat som nickade in matchens båda mål!

Just Omeirat sa så här om segern:

”Första matchen på gräs och vår hemmaplan är inte den bästa, så vi bestämde oss innan matchen att vi bara skulle köra långt och jobba hårt! Vi fullföljer spelplanen och skapar friläge efter friläge men som många gånger förr så missar vi våra lägen! Vi får många frisparkar på offensiva planhalvan där vi trycker in våra spelare och där kom målen idag! Helheten så gör vi en bra match och håller nollan för en gångs skull!”

KIF är sexa i tabellen och United Africa är tia men då har de bara spelat fyra matcher jämfört med 5-6 för de andra.

 

/Rasta