Nästan hela den sjätte omgången av 4B spelades i helgen (Velebit-Kärra är flyttad utan något nytt datum klart).

Så här gick det iallafall:

 

FREDAG 4/5

Göteborgs FF – Mölnlycke IF 3-1 (0-1)

Topplaget GFF var lite illa ute mot Mölnlycke IF hemma på Majvallen och låg under med 0-1 i halvtid efter mål av MIF:s Sudo Sulejmanovic. Samme Sulejmanovic fick dock lämna matchen efter ett rött kort med fem minuter kvar av första. Kvitteringen kom dock inte förrän en kvart in i andra (Charles Palmborg) men bara minuter efter gjorde Gustav Bye 2-1 för hemmalaget och även 3-1 kom (Jonas Tingberg) med tio kvar.

Just Sulejmanovic sa så här om förlusten:

”Bra inledning från båda lagen, det skapades en hel del målchanser i början på matchen. Det stod och vägde vem som skulle få in första bollen. Vi lyckades få fram bollen och jag blev helt ren och satte 1-0. Sedan tar vi kontroll över matchen ett litet tag innan jag åker på mitt andra gula strax innan halvtid. Vi håller 1-0 i halvtid. Fortsätter kriga i andra halvlek men det tar inte lång tid innan GFF får in både 1-1 och sedan 2-1. Där känns matchen avgjord och vi orkar inte fullfölja andra halvlek då vi var en man kort.”

GFF:s matchreferat hittas HÄR.

GFF är bra med och är tvåa bakom Dalen/KFF. En poäng skiljer med då har GFF en match tillgodo. MIF är tia.

 

Finlandia/Pallo AIF – Donsö IS 1-3 (0-2)

Förra året slogs lagen i toppen av 5B där DIS till slut fixade seriesegern med Finpa som tvåa. Även i fredags var det skärgårdslaget som drog det längsta strået på Tuvevallens gräsmatta. DIS gjorde både 1-0 (Marcus Johnsson) och 2-0 (Simon Gustafsson) innan paus. Nima Farahbakhsh-Fard gav hemmalaget hoppet tillbaka med sin tidiga reducering i andra. Seriens nuvarande skyttekung, Albert Hansson, säkrade dock segern med sitt tionde mål för säsongen på övertid!

DIS-tränaren Mikael Schagerlind sa så här om matchen:

”Det var en svårspelad gräsmatch. Vi hade väldigt svårt att få till något riktig spel på naturgräset. Matchen vägde åt båda håll men det var vi som gjorde målen. Vi gjorde både 1-0 och 2-0 innan halvtid. I början av andra halvlek reducerade Finlandia. Därefter följde en kamp med mycket felpass och motlägg tills vi tillsist kunde punktera matchen med bara någon minut kvar. Det var ingen bra fotbollsmatch men det var oerhört gött att ta med sig tre poäng denna fredagkväll.”

Finlandias tränare Kenneth Lindfors hade följande analys av förlusten:

”För tillfället är vi ett lag som inte har självförtroendet på plats vilket syns tydligt i antal insläppta kontra gjorda mål. Vi blir straffade i försvarsspelet och har ofantligt svårt att göra mål, även om vi satte en idag. Spelmässigt gör vi det väldigt bra fram till de avgörande lägena (förutom i matchen mot Öckerö), så även idag. I stora delar av matchen så är vår känsla att det är vi som trycker ner Donsö med ett bra spel med boll men när det dax för de avgörande lägen kommer vi knappt till skott. Donsö tar ledningen med både 1-0 och 2-0 ganska tidigt i matchen efter taffligt försvarsspel två gånger om. Vi skapar lite halvchanser och en del fasta men där är vi väldigt oheta just nu. Donsö försöker hitta med längre bollar bakom vår backlinje och även det var nära till att bli farligt så räddade vi upp deras långa och raka spel ganska ok. I den andra försöker vi dra upp tempot ytterligare och tycker vi lyckas med det men samtidigt så ligger Donsö rätt i sina försvarspositioner och vi har svårt att tränga oss igenom eller ens komma till avslut när vi närmar oss deras straffområde. Vi lyckas ändå reducera till 1-2 i mitten av andra genom Nima som blev osjälviskt framspelad av Richard. Vi skapar ett par halvchanser men kommer inte till dom riktigt heta lägena. Donsö fortsätter att försöka oroa oss med de raka långa bollarna upp på deras duktiga forwards. Ett par gånger kunde det slutat väldigt illa men vi hade marginalerna på vår sida, i alla fall till den 90 minuten när de sätter 1-3 och matchen var definitivt punkterad. Som sagt är vi väldigt nöjda med spelet mellan båda straffområdena men vi slarvar lite i detaljerna, både offensivt och defensivt, och det syns tydligt att vårt självförtroende inte finns där.”

DIS-referat hittas HÄR.

Donsö är nu uppe på en fjärdeplats efter poäng i fyra raka matcher. Finlandia för tillfället på nedflyttningsplats.

 

IF Mölndal Fotboll – Dalen/KFF 0-2 (0-1)

Efter en kanonstart poängmässigt av Dalen/KFF (med tre raka) segrar har det gått lite tyngre. Chock-förlusten mot Velebit (0-5) följdes upp av 2-2 mot nykomlingen Donsö senast. I fredags kom det dock en till trepoängare när Mölndal besegrades på Åbyvallen med 2-0. Spelande tränare Joakim Ahlgren satte 1-0 på straff och i den andra utökade Magnus Eliasson till 2-0 och det visade sig räcka.

Just målskytten och tränaren Ahlgren sa så här om matchen:

”Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. Vi gör en stabil insats idag. Alla tar jobbet för varandra och jag tycker vi är de bättre laget matchen igenom. Första halvlek har vi ett skott i innerstolpen och ett mål som blir bortdömt för tveksam offside. Vi får vi straff i minut 30 och 0-1 står sig halvleken ut. Mölndal rullar en del boll men kommer inte till några farliga avslut. Andra halvlek ser nästan likadan ut. Mölndal har mycket boll men de är vi som skapar chanserna. 0-2 Kommer genom Magnus Eliasson som är tillbaka på planen efter tre veckors skada. Oerhört duktig spelare och viktig på mittfältet.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Fotboll vs amerikansk fotboll kanske där man gillar och göra field goals. Dalen bästa laget i serien på det spelet helt klart. Tyvärr kommer vi inte upp helt i det spel vi vill men vi äger boll mest hela matchen. De får en straff efter ca 17 minuter från egentligen ingenstans som de gör 0-1 på. Vi försöker att trampa på och har ett stolpskott bland annat och några halvchanser i första halvlek. Andra halvlek startar väl lite som vi tänkt men efter en stund kommer vi tyvärr in i deras melodi att kämpa och slita om bollarna vilket vi kan si så där. Matchen går och återigen på en långboll kommer de igenom och gör 0-2. Bollen är rund och målen som räknas men spelmässigt, Dalen slår bara långt!”

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Dalen toppar 4B men både tvåan GFF och trean Velebit har matcher tillgodo och kan kliva förbi. Mölndal är sjua.

 

Öckerö IF – Eriksbergs IF 4-1 (1-0)

Efter en svag start med två förluster på de tre första har ÖIF börjat plocka poäng och det är hemma på Prästängen lagets alla nio poäng har kommit. I fredags blev det 4-1 mot gästerna Eriksberg. Victor Niklasson satte 1-0 innan Victor Nystedt utökade till 2-0 i början av andra. Alexander Simonsson gjorde trean innan Nystedt blev tvåmålsskytt med sitt 4-0-mål. EIF putsade siffrorna lite när Jonas Mellbin reducerade sent.

Tvåmålsskytten Nystedt sa så här om segern:

”En riktigt go hemmaseger efter att ha förlorat borta mot Kärra. Eriksberg har en period i mitten under första där de för matchen men lyckas inte skapa något riktigt farligt. Vi får istället in 1-0 i den 30:e minuten! Efter detta tar vi över mer och mer. 2-0 i halvlek och matchen slutar 4-1, rättvist! En kul match att spela då alla våra gubbar gav sitt yttersta.”

ÖIF:s matchreferat hittas HÄR.

Öckerö klev upp till en sjätteplats medan Eriksberg är kvar som elva på fel sida strecket.

 

LÖRDAG 5/5

IFK Björkö – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 2-0 (1-0)

Björkö tog säsongens andra trepoängare och fick lite arbetsro på den undre halvan. Alexander Bonasoni blev matchens första målskytt efter 17 minuter och på övertid i andra gjorde Oscar Frank 2-0.

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om segern:

”Vi gör en krigarinsats och tar tre riktigt trevliga poäng! Vi följer vår spelplan till punkt och pricka, och bjuder motståndarna på några väldigt trevliga kombinationer. Redan innan matchen visste vi att Mölnlycke spelar ganska likt oss själva med mycket långa bollar tillsammans med mycket tunga grabbar i boxen. Vi satte en kille på en av deras spelare på mitten som vi vet mycket går igenom! Sen spelar vi vårt spel och det resulterar i två riktigt snygga mål! Vår backlinje är vattentät och vår anfallssektion skapar många bra chanser som skulle resulterat i fler mål! Nu ska vi bara tugga vidare och ta oss högre upp i tabellen. Mölnlyckes tränare bjöd på lite extra lördagsgodis när han går och slänger igen vår dörr under firandet i omklädningsrummet, det gjorde att långburken Pripps Blå smakade ännu bättre. Tack för det!”

Björkö är nia men har samma poäng som lördagens motståndare Mölnlycke-Sjövalla som är åtta.

 

/Rasta