Bloggens division 3-bevakare Magnus ”Böjen” Carlsson analyserar läget efter fyra omgångar i division 3 Nordvästra Götaland!

 

Vi är 4 omgångar in i serien eller för att vara exakt så har vi avverkat 18% av årets seriespel och kan man redan nu börja skönja några tendenser om åt vilket håll det lutar åt, ja vi kan väl slå fast att de 4 översta lagen QVIDING, VIRGO, V. FRÖLUNDA, LANDVETTER alla har inlett stabilt där Qviding & Virgo (med en hängmatch) fortsatt är obesegrade.
Enda laget som ännu ej fått stämma upp i segersång efter en seger är KONGAHÄLLA som fått en tung och tuff start på årets seriespel med noll inspelade poäng så här långt.
Mycket snack inför omgång 4 handlade ju om ”seriefinalen” mellan VF – Qviding (mer om den senare) men det jag fäster blicken mot är att de ovan nämnda topplagen Landvetter & Virgo avgör sina matcher med matchens enda mål i min 86 respektive 87, som f.d tränare vet jag ju hur underbart det är att vinna med just 1-0 och att dessutom får avgöra sent in i matchen, hade inte Landvetter vart kvar i omklädningsrummet i andra halvlek mot Jonsered i omgång 2 då man efter paus tappade en 2-0 ledning till förlust så hade även det ”gröna stålet” stoltserat med maximala 12 poäng.
Det som imponerar med Virgo är att man är effektiva framåt och tighta bakåt villket målskillnaden 7-2 vittnar om.
Omgång 4 inleddes i torsdags då Kozara – Kongahälla drabbade samman på Gamlestadsvallen och det var Savo´s gäng KOZARA som inkasserade klubbens första seger i Div 3 med en stabil 3-0 seger via mål av Nori Akyol, Ali Sanduvac, Daniel Perreira.
Skönt för nykomlingen men desto tuffare och kärvt läge för IKK.
På charmiga men ack så ojämna Mossens IP tog Virgo emot Gunnilse under fredagskvällen och det var Johannebergsgänget som gick segrade ur striden med ett sent 1-0 mål i min 86 signerat Joakim Hake.
Som sagt Virgo imponerar och är fortsatt stabila medans för GIS har det nu blivit 3 raka förluster efter ketchup vinsten i premiären, man har många unga duktiga bollspelare men den där riktiga stabiliteten har nog ej infunnit sig ännu.
Uppe i Bollebygd möttes Hestrafors – Jonsered och det var hemmalaget som tog sin andra raka seger via 3-1.
Tufft för JIF soim kom till spel utan sin duktige keeper Marcus ”Mackan” Johansson  som jag rankar som en av seriens vassaste.
6 poäng de 2 senaste matcherna har fört upp Hestrafors till en stabil 5:e plats med 7 pinnar.
Två på förhand topptippade lag Landveter – Ahlafors möttes på fredagskvällen och stor matchvinnare för LIS blev matchens enda målskytt Hami Golestan som via ett kanonskott från 20 meter säkrade upp 3 pinnar när matchuret stod på 87 spelade minuter.
2 raka torsk nu för Ahlafors som måste hitta tillbaka till vinnarspåret för att haka på lagen i toppen…
Och så kom den då äntligen tror jag man känner runt Aspevallen, årets första seger och 3 sköna poäng för LIS i matchen mellan Lerum – Älvsborg under lördagen
Emil Hernborg & Fredrik Svensson var målskyttarna som förmodligen ger de ”lila” lite arbetsro
Jag tror att det var en stor lättnad efter den hemska förlusten i premiären med 0-7 och ytterligare 2 förluster efter det att äntligen vara VINNARE igen för Lerum.
Valhalla IP som sedemera blev Rudalens IP för att till sluta spelas på Hisingen och Bravida Arena.
Det var många turer innan toppmatchen mellan Qviding – V. Frölunda men när man väl kom till spel så var det för att tala tennis språk:  Game –> Set –> Match för Qviding som tar en imponerade 6-0 seger.
Givetvis stora siffror och VF`s läge vid ett 2-0 underläge försvårades ännu mer att man blir reducerade till 10 man i min 37 efter ett rött kort, givetvis oerhört tungt.
Det ramlar in 2 mål på slutet som gör att siffrorna kanske blir onödigt stora men det skall ej förringa Qvidings insats.
Måste vara oerhört skönt för Coach Vilahamn att flera spelare kliver fram och levererar 6 mål framåt när skyttekungen Robin. E ej kom till spel.
Julius Lindberg (3), Daniel Tidstrand, Fredrik Martinsson, Mattias Lindberg var spelarna som fixade målen.
För att citera VF tränaren Jocke Olsson under vårt samtal i lördags kväll:
– Finns ingenting att deppa över.. utan det är bara upp på hästen igen och söka revansch mot Landvetter i nästa match.
– – – – – – – – – – 
Nästa omgång är utspridd med matcher tisdag – lördag enligt följande:
Landvetter – Kozara
Ahlafors – Virgo
Jonsered – Kongahälla
Gunnilse – Hestrafors
V.Frölunda – Landvetter
Älvsborg – Qviding
Lerum – Kozara
Eftersom Kozara skall representera Sverige i UEFA REGIONS CUP kval på Wales i början av juni kommer man spela en extra match denna veckan
– – – – – – – – – – –
Skytteligan efter 4 omgångar:
  • Robin Eriksson  QVIDING  8
  • Amar Muhsin  GUNNILSE  4
  • Cornelis Leckborn  AHLAFORS  3
  • Fredrik Forsman  LANDVETTER  3
  • Julius Lindberg  QVIDING  3
​​​​​​​// Böjen