Det spelades bara två matcher denna helg i 6A och så här gick det:

 

LÖRDAG 5/5

Sveakurd FC – Bjurslätts IF 5-2 (2-0)

Serieledarna Sveakurd befäste sin ledning när de tog sin sjätte raka trepoängare för i år. Ayub Yassin och Karmo Öney såg till ayy SFC Ledde med 2-0 i paus. Målen fortsatte att trilla in på Bläsebovallen för hemmalaget. Sarkhobon Waheladen gjord sedan 3-0 och Durim Bublica satte fyran. BIF fick in två reduceringar båda på straff, genom Benny Brunberg och Patrik Freter. Det blev dock ingen riktig nerv och Saman Herish Ahmed spikade slutresultatet 5-2.

En av SFC:s målskyttar, Sarkhobon Waheladen, sa så här om segern:

”Vi tar tag i matchen från minut ett och har matchen hela vägen till slutsignalen. Bjurslätt har väl två bra chanser i första halvlek annars var de inte så farliga i anfallet utan fick fokusera mer på det defensiva. Stabil 2-0 ledning i halvlek och tog inte lång tid in på andra innan utökningen kom. Efter 4-0 så bjuder vi in de i matchen lite och låter det bli onödigt spännande med 2 straffar som de får inom loppet av 2 minuter. Domaren dömd straff i båda situationerna denna gång men kunde lika gärna gå åt motsatt håll. Men vi kommer tillbaka och stänger matchen med ett femte mål. Laget gör en kanon insats och kämpar för varandra hela vägen. Att vi har fem olika målskyttar visar den stora skillnaden från tidigare år. Jag passar på att lyfta Bjurslätt som lag då det var ett gäng trevliga gubbar både innan och efter matchen. Då menar jag både spelare och ledare, alltid kul att ha det så inom lokalfotbollen.”

BIF:s tränare Hasse Johansson sa så här om förlusten:

”Vi börjar första med ett väldigt avvaktande spel och är väldigt passiva. Men vi får ett friläge som vi inte sätter. Sveakurd jobbar på och är aggressivare än oss under hela första halvlek och gör 2 mål i första halvlek. Andra halvlek startar vi med tre på topp. Vi driver på mer aggressivt och pressar Sveakurd men vi får ingen utdelning. Sveakurd är snabba på att ställa om och gör ytterligare två mål. Men vi har mycket bättre inställning i den andra halvlek och skapar två straffar som vi sätter. Vi fortsätter att försöka skapa framåt men Sveakurd sätter ytterligare ett mål till som blir 5-2 slutresultat.”

SFC leder alltså 6A på maximala 18 poäng efter sex omgångar. BIF är trea.

 

SÖNDAG 6/5

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Götaholm BK 0-0 (0-0)

Götaholm begav sig till Bläsebovallen för match mot Syrianska/Arameiska. Det blev en mållös historia och Götaholm hade nog den bästa chansen via en straff som dock räddades.

Syrianskas Dali Hirmiz sa så här om matchen:

”En match där vi styr från minut 1 till 90. Inte ett skott på mål hade de under hela matchen. Det ändå Götaholm har under hela matchen är en straff som de skjuter högt över. Vi har en hel del lägen och har fantastiskt spel idag men får inte dit bollen.”

Götaholms Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om poängen:

”Vi vet egentligen inte alls hur Syrianska/Arameiska spelar. Och med tanke på vår senaste match mot Sveakurd där det rann iväg ordentligt, så ville vi säkra bakåt och börja sätta defensiven. Och det tycker jag att vi gör! De får inte många chanser under matchen men vi är heller inte speciellt farliga framåt. Med ett nykomponerat mittfält så är vi inte kapabla att föra matchen tyvärr. Det blir en ganska händelselös match som hackas sönder av avblåsningar. Vi är glada att vi håller nollan! Men samtidigt besvikna att vi inte kunde producera något mål. Känns ungefär som att en ska gå på en Håkankonsert men det spöregnar och en är sjuk.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Syrianska är nu åtta och GBK är sjua.

 

/Rasta