Vi avslutar helgens rapportering med 6B:

 

LÖRDAG 5/5

Solängens BK – Landala IF 1-1 (1-0)

Topplaget LIF fick nöja sig med 1-1 borta mot Solängen i lördags. William Samuelsson slog till redan efter sex minuter för hemmalaget. Ledningen stod sig till pausen men fem minuter in i andra kom kvitteringen, signerad Aidan Barrett.

Landalas tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Vi gör återigen en bra insats sett över nittio minuter. Dessvärre står vi på hälarna och tittar boll första fem vilket Solängen utnyttjar och stänker dit ett. När vi vaknar tycker jag vi är det bättre laget men vi kommer inte upp i tempo och får därför svårt att straffa våra motståndare. Matchen präglades av mycket gnäll och massa frisparkar. På en av de får debuterande Theo huvudet på bollen och trycker dit vad vi tror är 1-1. Domaren hittar en ytterst spännande offsidelinje och vinkar av. Snopet minst sagt. I andra faller Solängen lågt och hotar enbart med djupledsbollen på ensam anfallare. Lyckas närpå straffa oss vid något tillfälle men Anders parerar fint. Vi fortsätter hota på fasta och 1-1 kommer efter en fin frispark av Mert. Solängen får inte bort bollen och Aidan är hetast när det gäller. Efter detta har Solängen ett skott i ribban och vi jagar ett segermål men kommer inte närmare än en fin skarv från Rasmus. Ganska nöjd med en poäng idag, Solängen borta är tufft.”

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”En tät match med många känslor. Tycker vi börjar stabilt och låter Landala försöka rulla boll, vi var pålästa inför matchen och låter dem inte komma till några direkt farliga chanser. Däremot hotar vi i djupet på kanterna och tar välförtjänt ledningen via William Samuelsson. Landala är tunga och tar för sig på sina fasta situationer. Tillslut får de in en boll i andra halvlek, innan dess har vi bommat ett par chanser. Vi får sedan ett rött kort, och Landala försöker trycka på för ett segermål, men vi står upp bra och matchen slutar oavgjort.”

LIF:s referat hittas HÄR.

Landala är tvåa i tabellen. En poäng efter Hällesåker. SBK är sexa.

 

Eritreanska IF Göteborg – Chalmers Studentkårs IS 3-1 (2-1)

EIF stod på fem raka förluster inför matchen mot Chalmers och efter 90 minuter var den första segern fixad! Haben Gebrengus satte 1-0 efter en halvtimmes spel och bara några minuter senare kom tvåan, målskytt Ermias Ghirmay Melake. Innan paus fick Chalmers lite kontakt genom Filip Westers mål men i slutet av matchen kunde Gebrengus göra sitt andra och avgöra helt.

EIF klev förbi Sjövalla-Mölnlycke och är nu elva. Chalmers är sjua.

 

/Rasta