Vi kollar till hur det gick i helgens 6C!

 

FREDAG 4/5

AIF Göteborg – Proletären FF 1-0 (0-0)

Lokalfotbollens rödaste match gick av stapeln i fredags när Arbetarnas IF mötte Proletären FF på Gröna Vallen. Matchen bjöd bara på ett mål och det var hemmalagets Henrik Andrén som gjorde det en kvart in i andra halvlek!

AIF:s som vanligt underhållande matchreferat hittas HÄR.

Viktig seger för AIF som nu klev upp på en sjundeplats. PFF har nu inlett säsongen med sex raka förluster och är sist.

 

Slottsskogen/Godhem IF – FC Linné 1-3 (0-2)

Raka motsatsen till PFF:s inledning är FC Linnés, då laget vunnit sina sex första matcher! I fredags blev det 3-1 mot Slottsskogen/Godhem på Kobbegården. Marcus Comé inledde målskyttet efter dryga halva första och lite senare satte August Boije 2-0, ett resultat som stod sig till paus. Oscar Lindmark Häggström gav SG lite hopp med sin reducering med med kvarten kvar men istället blev det 3-1 till Linné, målskytt Johan Calgaro.

Linnés Marcus Comé sa så här om segern:

”Härligt med 6:e raka segern! Vi startar väldigt darrigt och det kunde (borde) stått 2-0 till SG efter fem minuter. Vi spelar upp oss lite och tar oss tillbaka och i typ 20:e kan jag sätta 1-0. Sen kommer den stora överraskningen då ingen mindre än August Boije bredsidar in en hörna i 35:e. I andra kommer vi inte riktigt loss och SG tar sig in i matchen. I 75:e reducerar de och börjar sätta tryck på oss, men Calgaro stänger matchen någon gång i 80:e. Inte vår bästa insats mem ändock tre poäng. Gott att se att vi med halva startelvan borta fortfarande kan få ihop ett starkt lag. Det visar på en bredd som vi inte hade förra året.”

SG:s målskytt Oscar Lindmark Häggström sa så här om förlusten:

”Första tjugo började vi väldigt bra, vi störde dem i uppspelsfasen och vi skapade även några bra chanser som vi borde förvaltat bättre. Linné börjar tjonga boll på deras stora anfallare bara. Deras 1-0 får de lite turligt då vi inte får iväg bollen, 2-0 på otroligt dålig markering på en hörna. Andra halvlek tar vi över totalt och pressar ner dom, de blir grinigare och grinigare ju mer matchen går ju mer vi tar över. Vi får in 1-2 (snyggt mål) och har väldigt många chanser på 2-2. Skulle haft straff vid ställning 1-2 då deras målvakt klipper vår kille rätt över knäna. 3-1 får de när vi satsar framåt. Kort och gott, 3-1 speglar inte bilden enligt mig och förlusten svider mot ett lag som detta.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

Linné är tvåa i serien trots maximala 18 poäng på sex matcher. Ettan Tynnered har fler gjorda mål och leder. SG är sexa i tabellen.

 

LÖRDAG 5/5

Vrångö IF – SK Argo 3-3 (2-1)

I lördags begav sig ett formstarkt SK Argo ut till södra skärgården för match på Klingkärr mot Vrångö IF, som jagade sin första seger. Hemmalaget tog ledningen tidigt genom Rasmus Andréassson som förvaltade ett friläge. Kendal Ulusoy kvitterade för Argo efter en halvtimme men Omar Alkordi satte en retur till 2-1 innan paus. Samme Alkordi gjorde även 3-1 i andra efter en hörna och hade flera chanser att helt döda matchen. Argo flyttade upp laget men fick egentligen inget tryck och matchuret tickade mot 90 minuter. Argo får dock in en 2-3 reducering genom Victor Oskarsson och i 89:e kan Magnus Andersson trycka in 3-3 från nära håll!

SK Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo är femma i tabellen och är nu obesegrade i fyra raka matcher. Vrångö är nia och är tillsammans med Proletären de enda lagen som inte vunnit någon 6C-match i år ännu.

 

SÖNDAG 6/5

Tynnered FC – Azalea BK 3-2 (1-1)

I lördags tog som sagt FC Linné sin sjätte raka seger och Tynnered FC vill inte vara sämre utan återtog serieledningen efter 3-2 i igår mot Azalea i ett nykomlingsmöte på Åkeredsvallen. 1-1 i paus efter att Azmar Jalali först gjort 1-0 för Tynnered och sedan kvitterade ABK med hjälp av ett självmål. Det var även ett självmål som gav Tynnered ledningen i den andra halvleken innan Aras Yahyai utökade till 3-1. Azalea får in en sen reducering (Tobias Bertilsson) men det var för sent.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Vi gör åter en klart godkänd match men självklart tar det på självförtroendet. Samtidigt måste vi vilja mer. Vi är lite för mesiga stundtals och tror att det löser sig, men man får inget gratis utan behöver ge 100% i alla lägen. Där är vi inne riktigt. Idag får Tynnered 1-0 på omställning men vi jobbar på tillbaka bra och jag tycker vi gör mycket rätt i första. Lite mot spelet gör Tynnered 2-1 på ett olyckligt självmål. Sedan jobbar vi på bra men det låser sig i sists tredjedelen. Klart det känns surt att få ännu en torsk men det känns samtidigt som att vi bara behöver få några stolpe in för att det skall lossa. Det är många borta just nu och efter matchen mot Linné på tisdag blir det perfekt med en längre tids träning och omstart.”

Tynnered leder alltså 6C efter sex raka segrar och 25-10 i målskillnad. ABK är åtta.

 

/Rasta