Helgen bjöd på inte mindre än fem 6D-matcher och så här gick det:

 

FREDAG 4/5

Västkurd BK – Fotö GoIF 3-0 (2-0)

VBK tog sin tredje seger för säsongen när Fotö besegrades med 3-0 hemma på Sälöfjordsvallen i fredags. Masoud Modarresi gjorde 1-0 i 35:e minuten och precis innan vilan förvaltande Roni Kurdali en straff fram till 2-0. Goran Pastorkovic fastställde sedan slutresultatet 3-0 i slutet av matchen.

Fotös kapten Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Jämn match överlag i första, de får en straff som bryter stiltjen även om båda lagen har chanser för spelmål. 2-0 i halvlek. Vi fortsätter och i andra har vi många bra chanser speciellt på fasta, skulle även ha minst en straff men vi får inte riktigt in den. Match som kunde gå i vår favör men då måste vi göra fler mål än motståndarna. Vi ser fram emot den riktiga hemmapremiären mot Nödinge på tisdag!”

Västkurd är nu femma i tabellen medan Fotö är nia.

 

LÖRDAG 5/5

Nödinge SK – IF Vardar/Makedonija 2-3 (1-2)

Vardar tog sin sjätte raka seger i årets 6D men det satt ganska långt inne mot nykomlingen Nödinge. Daniel Jovanovski gjorde både 1-0 och 2-1 till Vardar i den första halvleken. Däremellan hade NSK:s Emanuel Kollén hittat rätt. Med dryga kvarten kvar av matchen gjorde Dime Angjelovski 3-1 och även om NSK fick in en till reducering (genom Wshyar Kotani) så kom de inte närmare.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”Enligt tabellen så var det toppen mot botten, men när väl matchen var över så var det bara ett mål som skiljde lagen åt och det är det som räknas i slutändan. Vardar är ett bra lag med bra spelare på varje position, tunga att möta och de ligger etta utav en anledning. Men trots att det var toppen mot botten så gav vi de en riktig tuff match, de kanske tänkte att de skulle va tre enkla poäng att ta med hem men så som matchen var på slutet så hade 3-3 inte varit helt orättvist. Vill berömma nr18 (Stefan) i Vardar som styrde och ställde från mitten hela matchen, han kan spela högre upp. Vi ligger sist men vi ger inte upp, de kommer lossna för oss före eller senare.”

Nödinge är sist i tabellen och enda 6D-laget som ännu inte vunnit. Vardar är tvåa i tabellen trots maxpoäng efter sex omgångar. Neutrala leder serien men har tre matcher fler spelade.

 

Hälsö BK – Diseröd SK 1-1 (0-1)

I lördags blev det även 1-1 ute på Prästängen mellan Hälsö och gästande Diseröd. DSK tog ledningen genom Stefan Karlsson i slutet av första men HBK kvitterade i mitten av andra genom Kalle Magnusson.

HBK:s Johnny Svensson sa så här om matchen:

”En frustrerande match för vår del. Vi äger bollen från första minut men kommer inte till så många chanser som vi borde med tanke på bollinnehavet. Plötsligt i mitten av första halvlek studsar en boll turligt fram till en Diseröd spelare som helt fri rundar mig och lägger in bollen i tomt mål. Vi fortsätter att äga boll även efter detta och hittar fram till ett par chanser. En i stolpen bland annat men det står 0-1 i paus. I andra halvlek faller Diseröd bakåt ännu mer och spelar på resultatet. Vi flyttar fram fler folk och börjar skapa lite chanser. Vi träffar stolpen igen(returen landar i målvaktens famn). Men så till slut krigar vi in en boll i mål efter att två lägen räddats så sätter vi den på den andra returen. Vi fortsätter trycka på för ett segermål och kommer till lite chanser men bollen gick inte vår väg och Diseröds målvakt var duktig matchen igenom. En frustrerande match och efteråt kändes det som en förlust samtidigt som Diseröd firade som om dom hade vunnit.”

HBK är nu fyra och DSK åtta.

 

Neutrala IF – Hisingen FC 3-1 (1-0)

Neutrala leder 6D efter ännu en seger. 3-1 blev det hemma på Länsmansgården mot Hisingen FC. Qasim Sayid-Ali Furie gjorde matchens första två mål, ett på varsin sida om halvtidsvilan. Smain Heouaine reducerade för HFC men i slutet kom 3-1 genom Abdikaafi Mahamud Diiriye.

Neutrala leder 6D men har nu tre eller fyra matcher mer spelade än lagen bakom. HFC är sexa.

 

SÖNDAG 6/5

Backatorp IF – Knippla IK 1-2 (0-2)

I söndags kom lite oväntat Backatorps första förlust i årets 6D efter 1-2 hemma mot Knippla IK. För KIK var det den andra segern för säsongen. Ersin Tundzhay Nedzhib och Peder Arvidsson såg till att KIK ledde med 2-0 redan efter halva första. BIF:s jakt på en reducering fick sig en törn då laget blev reducerade till tio man med 25 minuter kvar efter ett rött. Det kom dock en reducering ändå (på straff, målskytt Achraf El Messaoudi) men då var det bara minuter kvar att spela. 

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Solen sken över Backavallen och låg man tillräckligt länge på plastmattan så kunde man smälta bort. Riktigt hett med andra ord. Vi har en del skador och avstängningar på tunga pjäser idag men vi kommer till spel med en del nya och framförallt unga spelare idag vilket är kul! På förhand, om man kollat in tabellen och följt bloggens analys om Backatorp och med våran form, så var de stora favoriter att ta hem det idag. Domaren blåser i pipan och bataljen drog igång med ett litet spelövertag för Backatorp. Dom rullar fint men kommer inte riktigt till vassa lägen utan går ofta på skott utan den lilla extra krämen på bössan, så Joel plockar lätt bollarna i famnen. Vi hamnar oftast i detta läget och ställer om eller tuggar oss högre upp successivt genom matcherna på stora konstgräsplaner. Kanske inte så vackert men vi trivs med det och får tillslut utdelning! Ersin ger sin gubbe på kanten en korv med senap och gurkmajonäs för att sedan smeka in bollen i bortre. Wawawia vad vackert! Vi klarar av första pressen efter målet och efter en hörna (tror jag) dimper den ner på fötterna på Arvidsson som avlossar ett skott, som jag tror styrs eller skymmer målvakten något av någon, och 2-0 är ett faktum. Halvleken fortsätter i ett bollrullande av Backatorp och vi står oftast rätt hemma i försvar men dom sticker in då och då och chanserna blir vassare. Men 2-0 står sig och vila på det. Andra halvlek är mest kamp från vår sida och full fart framåt för kvittering av Backatorp. Runt minut 65 så får en Backatorps spelare ett gult för att sedan snacka/håna domaren och ostskivan byts ut mot tomatskiva. Tror och hoppas Backatorp tar ett snack med spelaren för det var riktigt riktigt dåligt beteende. Men men matchen blev inte lugnare för oss utan Backatorp hade allt att vinna nu och tryckte ner oss rejält. Vi åker på en straff och rött i 90:e då Rasmus gjorde en Suarez mot Ghana VM 2010 som sedan Backatorp kunde reducera på straff. Vi håller ut och tar hem 3 pinnar! Känslan över vinsten efter två raka plumpar är magisk. Så nu kan man kolla El Clasico utan att tjura bort en sån fin match!”

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om matchen:

”Vi startar första tio minuterna bra, men Knippla lyckas göra två mål ganska tidigt in i matchen och vi börjar fokusera på fel saker. När vi får en man utvisad i andra så börjar vi faktiskt spela bättre när vi är en man kort. Knippla spelar bra försvarsspel matchen igenom och deras målvakt är riktigt duktig. Vi visste på förhand att Knippla skulle bjuda upp till kamp och det gjorde dom. Vi lyckas inte förvalta bollinnehavet och dom chanserna vi får till tyvärr. Dock skönt att vara igång med matcherna igen då det var några veckor sen senast.”

BIF är trea i tabellen och KIK klev upp på en sjundeplats.

 

/Rasta