Vi tittar över hur det gick i 7A och 7B i helgen!

 

FREDAG 4/5

7A

Kareby IS – Lekstorps IF 1-2 (0-1)

De gröna från Gråbo behöll sin segersvit i 7A och tog sin femte raka seger när Kareby besegrades med 2-1 på Kareby Hed. Lukas Ottosson gav LIF ledningen redan efter sju minuter. Strax efter paus kvitterade dock KIS genom Emil Henriksson. William Mellingsäter blev sen matchhjälte när han satte 2-1 i 59:e matchminuten!

LIF:s Johan Hedström sa så här om segern:

”Kareby borta 18.30 en fredag med mycket folk borta pga olika anledningar är inte optimalt. Vi går på planen 10 minuter innan matchstart men uppvärmning är ju det tråkiga så det är ok va? Matchen börjar med ett lågt Kareby med oss som bollförare, vi skapar ett par lägen och gör ett tidigt fint mål genom Lucas som göra sin första match för oss! Vi borde nog ha gjort 1-2 mål till i första men som vanligt är vi inte så effektiva där framme. Kareby hade ett halvläge första halvlek där våran målvakt fick tippa till hörna. Andra halvlek startar och det är Kareby som är bättre och de gör ett tidigt mål när jag går bort mig som sista man, skyller på att jag spelade sjuk (inte rekommenderat alls). Det blandas åt båda håll men Kareby har inga riktiga farliga chanser utan det är vi som gör 2-1 på en omställning. Kareby trycker på men kommer inte näramre och vi vinner med 2-1 med bud på lite fler mål. Ett väldigt hårt spelande Kareby var mycket bättre än deras resultat visar och ska inte underskattas, ville verkligen spela bollen på marken, respekt för det! Får nämna att Jens (född 75) spelade andra halvlek och gjorde det mycket fint! Vi visar styrka att även om vi hade 7 spelare som inte var med i truppen förra matchen så går alla in och gör det bra, fint att ha sån bredd i division 7! Hälsar Inter Linné välkommna till Lekstorpsvallen för en tidig seriefinal nu på torsdag kl 19.00!”

Karebys matchreferat hittas HÄR.

LIF är alltså tillsammans med Inter Linné IF de enda fullpoängarna hittills i 7A, och de möts nu i nästa omgång. Kareby har fyra raka förluster.

 

Angered SK – Gunnared KIF 2-2 (1-0)

Både Angered och Gunnared ligger bakom tätduon och lurar och det blev oavgjort när lagen möttes på Lövgärdesplan i fredags. Siciid Abdiqadir gjorde 1-0 för ASK precis i slutet av första. Bijan Ghaderi kvitterade sedan till 1-1 innan ASK återtog ledningen (målskytt Subeir Yusuf). Några minuter från slutet kom dock Ghaderis andra mål som betydde 2-2!

Just Ghaderi sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Ett rättvist resultat i en böljande match. Angered SK var ett kvickt och bollskickligt lag som lyckades med att få oss att spela deras spel. Vi blev alldeles för långa mellan lagdelarna vilket de straffade med giftiga kontringar. Vi inleder dock piggt och har bud på ett par mål. Vi kommer två spelare fria med målvakten men lyckas spela bollen offside på något underligt vis. Jag passar även på att missa en straff som slås en bra bit utanför. Det straffar sig naturligtvis då Angered SK tar ledningen via en mästerlig kontring. De har sedan bud på flera mål men vår backlinje och målvakt räddar vid upprepade tillfällen vid sista stund. I andra lyckas vi höja tempot och skapar en handfull frilägen. Vi kvitterar även via ett fint anfall. Men vi har en ovana i att vi bjuder våra motståndare på lägen när vi tappar boll utanför boxen. Detta händer kort efter vår kvittering och vips så står det 2-1. Angered SK skapar därefter många giftiga lägen när vi går ner på en trebackslinje. Med några minuter kvar får vi dock en gratischans när de misslyckas med en rensning som blir till en perfekt assist som vi bara petar in. 2-2 känns rättvist då bägge lagen skapar väldigt mycket men också är lika ineffektiva framför mål. En stor eloge till Angered som spelar en fin fotboll. Guldstjärnor skall även delas ut till den härliga publiken samt till domaren som gör ett adekvat jobb och även skapar en härlig stämning med sin personlighet.”

Gunnareds fina matchreferat hittas HÄR.

Gunnared är trea med ASK en placering bakom.

 

Croatia Göteborg – Gothenburg Celtic FC 2-0 (2-0)

Croatia tog en fin seger hemma på Gamlestadsvallen när Celtic besegrades med 2-0. Båda målen kom i mitten av första, 1-0 genom Rejin Ahmad och 2-0 genom legendaren Super-Mario Jadonic.

Croatia har börjat röra på sig lite i tabellen nu är och femma. Celtic är nia.

 

7B

Rambergets SK – Hjuviks AIK 5-2 (0-2)

I fredags spelades också helgens enda 7B-match. Hjuvik hade greppet efter den första halvleken då laget ledde med 2-0 efter tidiga mål av Basel Alhasan och Akos Toth. Ramberget svarar dock för en magnifik vändning i den andra halvleken med fem raka mål! Jakhub Davudov och Darin Bahmani båda blev tvåmålsskyttar. Sam Kalin påbörjade vändningen med sitt 1-2 mål fem minuter in i andra.

RSK är fyra i tabellen och Hjuvik tia.

 

LÖRDAG 5/5

7A

Geesguud UF – Rödbo IF 2-0 (0-0)

I lördags besegrade Geesguud Rödbo IF med 2-0 hemma på Länsmansgårdens IP. Abdifataah Jeylani satte 1-0 efter en halvtimme och fem minuter från slutet gjorde Abdullahi Mohamed Suleyman 2-0.

Geesguud är sexa och RIF är tia.

 

/Rasta