Serierna börjar så sakta att sätta sig och efter 6-7 omgångar i 6B så återfinns Landala IF i toppskiktet och är även det enda laget som fortfarande inte förlorat!

 

Bloggen har tagit ett snack med lagets tränare Viktor Ohlsson!

Från att ha varit ett lag som bråkat i bottenträsket har plötsligt Landala IF blivit ett topplag i 6B med fyra segrar och två oavgjorda hittills och seriens enda kvarvarande obesegrade lag! Hur skulle du sammanfatta inledningen och hur förklarar du denna succé?

Ja oerhört inspirerande start och trots höga ambitioner är det klart att vi är en smula förbluffade. Det är en sak att formulera mål, en annan att nå upp till dem. Vi har gjort ett hårt jobb och trots en tuff försäsong med mycket omflyttning av träningar så gjorde vi årets 35:e träning igår. Vi gjorde överlag mycket rätt förra säsongen också men det håller inte att släppa in enkla mål första kvarten för att vi inte mentalt är på plats. Det är väl där vi tagit de största stegen i år. Kort och gott har vi höjt oss på samtliga plan och truppen ger mer vilket stimulerar konkurrensen.

LIF letade tränare ganska länge inför säsongen och valet föll till slut på en egen produkt. Var det självklart att du skulle ta jobbet och hur gick snacket innan?

Jag öppnade för det ganska tidigt förra året sen det stod klart att Tom inte skulle fortsätta som spelande tränare. Första steget i styrelsens letande efter ny tränare var att sondera marknaden och vi hade en par intervjuer som jag tror alla parter var nöjda med. Det är dock svårt att hitta en tränare som gör det inom ramarna för ekonomin hos en fotbollsklubb på vår nivå. Utöver detta var det väldigt viktigt att tränaren inte skulle tappa omklädningsrummet och det som verkligen är Landalas styrka, det utanför fotbollen. När de vi var intresserade av valde att skriva på för klubbar högre upp i seriesystemet föll valet således på mig, så nej det var inte det självklara valet men en lösning alla var nöjda med.

Vad har du kunnat tillföra som tränare och hur vill du att LIF ska spela fotboll?

Min största styrka är engagemang, på alla plan. Jag gillar att hålla många bollar i luften och jag försöker ha en öppen och ärlig dialog med hela truppen. Fotbollsmässigt vill jag att vi ska nyttja de styrkor vi har i truppen med en bra blandning av löpstyrka, tyngd och fina fötter. Jag vill att vi ska spela modigt och föra spelet när motståndet tillåter.

Hur var ambitionerna inför säsongen? Är ni själva förvånade att ni är med toppen eller kändes det som det skulle bli en bra start?

Mycket av detta går hand i hand med fråga ett. Mina ambitioner är att vi ska vara med i toppen, styrelsens och truppens likaså om än något annorlunda formulerat. Jag måste säga att vi tror på och har inställningen att vi är bra nog att vara där vi är resultatmässigt, men serien är knappt påbörjad så det gäller att vi fortsätter göra jobbet varje vecka. Förvånad nej, men en smula överraskad.

Ni har fått in en hel del nya gubbar! Är det några du vill lufta fram som varit extra viktiga så här i inledningen?

Även om jag är en stark förespråkare av kollektivet så måste jag lyfta fram Rasmus inledning. Inställning, spelförståelse och ett hårt jobb offensivt som defensivt. En spelare som helt klart kan hävda sig högre upp i seriesystemet. Jag måste också lyfta fram Emils insatser mellan stolparna då han lägger grunden till segrarna mot såväl Härlanda som Hällesåker med ett par helt galna räddningar. Sen har övriga nyförvärv imponerat stort också; Per växer för varje match, Robert gör ett hästjobb varje gång, Erik växer allt mer in i sin mittbacksroll för att nämna några till.

Självklart består laget även av gamla rävar! Är det någon trotjänare som jobbar i det dolda som du vill lyfta?

Känns som att vi har hittat rätt med en del positionsförändringar på såväl Patrik (5 mål, 3 assist) och Matte (1 mål, 4 assist). En som måste hyllas är silver-räven Peter som trots sin ålder aldrig slutar att förvåna. En guldgruva i omklädningsrummet och en person som ger allt för laget!

BK S:T Jakob i nästa match. Hur är känslan inför den drabbningen?

Känslan är god just nu, vi kommer med en stark trupp och en bra träning i benen. Jobbet ska dock göras men det är klart att vi hoppas och tror på seger!

Stort tack och lycka till!

 

Bloggen tackar Viktor för att han tog sig tid!

 

/Rasta