Vi ger oss i kast med gårdagens matcher i lokalfotbollen:

 

TISDAG 8/5

5B

FC Heden – IF Väster 3-3 (1-1)

Nykomlingen FC Heden har haft en ganska tung start på 5B-säsongen, iallafall rent poängmässigt och igår ställdes de mot topplaget och dittills obesegrade IF Väster. Det var också Väster som tog kommandot direkt när Felix Hermansson satte 1-0 redan efter sju minuter. Andreas Malm kvitterade dock innan paus och detta mönstret skulle upprepas. Två gånger i den andra halvleken återtog Väster ledningen (2-1 genom Arijan Stovrag och 3-2 genom Robin Axéll) och båda gångerna kvitterade Malm. 3-3 målet som fullbordade hans hattrick kom i matchens sista minut!

Västers Arijan Stovrag sa så här om matchen:

Kan ganska lugnt konstatera att det inte är en av våra bättre matcher i år. Heden känns hungrigare i första halvleken och vi har väl lite flyt att det bara står 1-1. I andra halvlek driver vi upp tempot och äger större delar av den. Vi gör både 2-1 och 3-2 och har fler chanser att stänga matchen, men Heden lyckas få in bollen på en hörna med matchens sista spark. Känns helt klart som en förlust i efterhand. Men ändå starkt att på en ”sämre” dag gå ifrån med 3-3 med mersmak.”

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här till bloggen om matchen:

”En match vi visste skulle bli svår men efter den snöpliga förlusten senast mot Härryda kändes det ändå som att vi hittat ett sätt att störa de flesta lagen i serien. Väster får en smakstart och lyckas skruva in en hörna efter fem minuter. Där och då är Väster hungriga och sätter en bra press på oss men allt eftersom mattas den av och det beror delvis på att vi lyckas hota i djupet med några goa bollar och de tvingas sjunka ner lite med sina lagdelar och vi kan kvittera genom ett fint anfall där Simon sätter ett stenhårt inlägg som Malm nästan liggandes i luften kan nicka in. Skön känsla att gå in i halvtidsvilan men också en känsla att vågar vi bara stå upp och lita till vårt eget spel så kan det bli en rolig andra halvlek. Det skulle dock visa sig bli en lika tuff start på andra halvlek då Väster får göra 2-1 på ett sätt utan att ta ifrån deras nr 10 den fina prestationen men vi kollar mer på kropp än på bollen och han kan vrida och vända som han vill och snyggt sätta ledningsmålet. Det kändes tungt såklart men samtidigt tar vi tag nya tag och vår underbare och oersättlige Malm är på målhumör och löser ytterligare en kvittering. Efter att vi kvitterar är känslan att trots att Väster skapar en hel del att vi kan sno åt oss alla poäng men Västers och tidigare Fiskbäcks strikern Robin Axell ville annat och för tredje gången var Väster åter i ledning. Nu började goda råd bli dyra. Vi kastar upp Brekke på topp för att få ytterligare tyngd när vi försöker forcera och få till en kvittering. När vi ändå är inne på tyngd så får vi till tre fasta situationer och då kastar coach in sig själv och faktum är att man är cm från att tajma inlägget rätt men det skulle krävas ytterligare två försök innan bollen dimper ner på fötterna på Malm som dunkar upp det otroligt sköna 3-3 målet och direkt efter målfirandet blåser domaren i pipan och vi bevisar både för oss själva men också för övriga lag att vi som nykomlingar kan mäta oss med samtliga lag i serien. Sammanfattningsvis tycker jag 3-3 är rättvist och det var en småtrevlig match med mycket mål vilket kanske har något att göra med att bägge coacherna är stora Liverpoolsupporters som gillar offensivt spel och matcher med mycket mål. I vårt lag gör återigen trion på mitten Malm, Peter och Heimer ett jättejobb och känns otroligt samspelta trots bara två matcher ihop. Längst fram gör Simon en supermatch och sätter deras backlinje på många prövningar. Känslan är att vi nu börjat växa in i 5B-kostymen och börjat anpassa oss till spelet så förhoppningsvis börjar trepoängarna trilla in och vi kan blicka uppåt.”

Hedens referat hittas HÄR.

Väster toppar 5B och är fortfarande obesegrade. Heden återfinns på en niondeplats.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Fässbergs IF 0-3 (0-2)

Efter bara en poäng på de två senaste matcherna var topplaget Fässberg tillbaka som vinnare när bottenlaget Sjövalla-Mölnlycke besegrades på bortaplan med 3-0. Johan Lindergren, Filip Berg och Philip Kinnander gjorde FIF:s mål.

Fässbergs Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om segern:

”3-0, tre poäng. Vi spelar bättre den här matchen än vad vi har de två senaste matcherna. Men det är inte så svårt att spela bra fotboll idag. Fantastiskt väder, grym matta och ett motstånd som ger oss oceaner att operera på. Vi är tyvärr fortsatt ineffektiva framför mål. Vi bränner alldeles för många chanser. Ny match nästa vecka.”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om förlusten:

”Tycker vi gjorde en bra match, vi fick en kille utvisad tyvärr och då tappat vi framåt! Solklar miss vid domslut som borde varit 1-0 till oss. Kanske hade matchen sett annorlunda ut då…”

Fässberg upp i serieledning i en lite haltande tabell. Sjövalla-Mölnlycke fortfarande sist och utan poäng.

 

Göteborgs SIF – FTU 2-4 (2-3)

FTU har haft en lite tuff start på säsongen men tog igår en fin seger mot GSIF med 4-2. Det blev en målrik första halvlek där Kaan Avcu satte 1-0 för FTU nästa direkt. Jacob Nilsson svarade för Studenterna innan Serhat Yilmaz gav FTU ledningen igen. Då stod matchuret bara på 20 minuter och innan paus hade GSIF kvitterat ännu en gång (Mattias Wångblad) och FTU återtagit ledningen genom Yilmaz igen. Ett mål i den andra när Oguzhan Yilmaz fastställde slutresultatet med dryga kvarten kvar. 

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”Äntligen en match som vi kan vara nöjda med. Tufft spel, många fina aktioner och vi har börjat göra mål igen. Vi rörde om lite i truppen inför matchen och gav våra två 16-åringar chansen från start. Joejoe var millimeter från mål ett par gånger om medan Kaan gjorde sitt första mål för FTU. Jättebra insats killar. Vi ändrade även spelsystem och helt plötsligt stämde det mesta. Bra spel med vilja att vinna närkamper präglade spelet idag och vi ser med optimism fram emot nästa match. Man of the match hos oss är definitivt Kazim Guzel medan anfallaren (nr 9) i SIF utmärkte sig hos motståndarna.”

FTU är nu sexa, två poäng bakom GSIF som är fyra.

 

6C

FC Linné – Azalea BK 3-1 (1-0)

I 6C fortsätter FC Linné att inkassera trepoängare och igår kom den sjunde raka segern! Det var nykomlingen Azalea (som matchas hårt just nu och som även spelade i söndags) som stod för motståndet på Gröna Vallen. I slutet av den första halvleken kunde Linnés Oskar Roxström göra matchens första mål på en straff. Sen dröjde det en bra bit in i den andra halvleken innan nästa mål kom. Teodor Sandklef satte då 2-0 för Linné men med tio minuter kvar fick Azalea lite kontakt när Sebastian Kristiansson Bäregård reducerade. Det blev dock 3-1 till hemmalaget efter ännu en straff och ännu ett Roxström-mål!

Linnès tränare Olle Johnels sa så här om segern (direkt från Red Lion):

”Årets bästa match för oss på det sättet att Azalea verkligen stod upp fysiskt i 90 minuter. Tveklöst det mest vältränade laget vi mött hittills. De sätter hög press och stressar oss en hel del men när vi lyckas spela oss ur pressen uppstår fina lägen. Vi tycker att vi ska ha en straff i första men blir belönade med två i andra halvlek. Vi är väldigt nöjda med segern idag och det blev en förhållandevis blöt avslutning på Red Lion efter matchen.”

Anfallaren Johannes Mohlin Rutström var tillbaka hos ABK och han sa så här om matchen:

”Jävligt kul att vara tillbaka och spela med laget igen, även fast att jag kände att varken form eller kondition är där jag önskade att den skulle vara. Tråkigt att förlora såklart, men idag var det två jämna lag som verkligen försökte spela underhållande fotboll hela vägen tills domarn blåste av matchen, Det gör att förlusten inte känns lika jobbig som vanligt. Vi spelade jävligt bra större delen av matchen. Två straffmål som avgör idag, men det är sånt som händer. Linné är ett lag som spelar fotboll enligt sin spelidé från minut 1 till minut 90, inte gnäller onödigt mycket på domarn och är sportsliga gentemot motståndarn de möter. Längtar redan till returen på Majvallen!”

FC Linné leder 6C efter sju segrar av sju möjliga. ABK är åtta.

 

6D

Fotö GoIF – Nödinge SK 2-3 (2-1)

Nykomingen Nödinge SK tog äntligen sin första seger för säsongen när laget vände 1-2 till 3-2 i bortamötet med en annan nykomling, Fotö. Robin Kandemalm gav NSK ledningen efter bara fem minuter men innan paus vände Fotö efter mål av Mikael Beckius och David Garcia AlmarNödinge kom dock alltså tillbaka i andra och Ersan Nistovic kvitterade innan Kandemalm blev matchhjälte med sitt andra mål för kvällen! Det verkar även ha varit en hård fight med hela tio gula och ett rött

NSK:s Jesper Garvetti sa så här om segern:

”Det var en grisig match men vi var bättre och vann rättvist. Det blev ett rött kort men borde blivit betydligt många mer. Avslutar kortfattat med veni vidi vici.”

Fotös Gustav Bäck hade följande analys av matchen:

”Underbart väder, mycket folk, perfekt inramning! Härlig hemmapremiär på riktigt! Inget av lagen var speciellt bra så publiken som om vi hade tagit entréavgift hade dem inte fått valuta för pengarna. De gör första sen svarar vi med en nick och ett riktigt vackert långskott, tyvärr så släpper vi in två snabba. Förlust igen. Nu behöver vi få lite självförtroende genom poäng. Vi glömmer denna matchen och ser fram emot Diseröd!”

Segern skickade upp NSK till en niondeplats och de klev bland annat förbi just Fotö, som nu är elva.

 

/Rasta