Vi kollar till det senaste som hänt i 5A & 5B:

 

ONSDAG 9/5

 

5A

Angered MBIK – Utbynäs SK 1-1 (0-1)

Angered inledde serien piggt men har sen haft det svårare. Igår blev det dock 1-1 mot topplaget Utbynäs hemma på Lövgärdesplan. Robert Hedelin satte sitt åttonde mål för säsongen när han gav USK ledningen redan efter sex minuter! Den ledningen stod sig en bra bit in i den andra halvleken då hemmalagets kvittering kom via ett självmål.

USK:s kapten Tom Berndtson sa så här om matchen:

”En tuff bortamatch på förhand där vi vet att Angered kan spela bra fotboll när de får till det. Vi börjar väldigt bra första kvarten och lyckas också göra 1-0 där, med lite tur hade vi kunnat ha 2-0 där med. Sen tar Angered över matchen och vi lyckas inte med vårat presspel där Angered lyckas spela sig ur ofta. Vi slarvar med vårt passningsspel till och från och Angered utnyttjar det några gånger och skapar några okej målchanser på det. I andra börjar vi väldigt bra igen och skapar några bra målchanser och borde nog fått in 2-0, då Angered nog hade fått det tufft. Sedan tar Angered över igen och skapar en hel del bra målchanser. Vi skapar också en del i andra men tycker Angered gör det lite bättre än oss i spelet. Till slut lyckas Angered göra 1-1 och det är ganska välförtjänt. Matchen slutar också 1-1 då det är en ganska jämn match, ett litet plus i kanten till Angered tycker jag dock. Vi lyckas inte riktigt med vårt presspel och håller inte ihop lagdelarna. Dock så kämpar vi hela matchen och försöker. Angered gör det bra ska också sägas och tycker dom är det bästa laget vi möt än så länge.”

Angereds Berat Deniz hade följande att säga om matchen:

”En match där vi börjar jättedåligt och släpper in mål tidigt 0-1, kalldusch. Efter målet är de bara vi som spelar och skapar. Vi snackar i halvtid om att vi måste vara noggrannare framför mål så skulle målen komma. Andra halvlek börjar precis som avslutningen på första där vi pressar och söker målen. Vi gör 1-1 nånstans mellan 70-75. Tyvärr lyckas vi inte göra fler mål. Tycker att vi är bättre och skapar mycket mer. Vi jobbar vidare!”

USK är tvåa i serien och Angered är åtta.

 

5B

Balltorps FF – Masthuggets BK 3-0 (1-0)

Det blev en tämligen säker seger för Balltorp när de besegrade Masthugget hemma på Förbovallen med 3-0. Mathias Pringle satte både 1-0 i mitten av första och 2-0 i början av den andra. 3-0 var ett självmål i slutet.

BFF:s tränare Fredrik Magnusson (som tränade just MBK förra säsongen) sa så här om segern:

Masthugget hade svårt att få ihop lag och det speglade väl lite matchbilden. Vi hade mycket boll i första halvlek men bolltempot och rörelsen var för dålig så det hände inte så mycket. Vi gör 1-0 genom Pringle framspelad av Jetmir. Resultatet står sig till halvtid. Vi pratade där om att vi måste få högre bolltempo och börja utnyttja deras svagheter mer. Andra halvlek är mycket bättre och Masthugget börjar bli trötta och orkar inte hålla ihop det. Då man fick starta med Roberto (tränare) och på bänken fanns bara Linus (också tränare) så hade de inga möjligheter till att börja byta. Vi höjer tempot och Pringle gör ett snyggt mål igen. 3-0 kom genom ett självmål. Kul att William (född 2001) startar och gör en bra match. Även Andreas (född 1999) startar och håller nollan. Matchens spelare är Pringle, han är stekhet nu! Masthugget gör en godkänd insats med tanke på deras förutsättningar i denna match. Tråkigt att Jetmir går sönder (baksida) och blir borta minst tre veckor och även Ari som skadade foten blir nog också borta ett tag.” 

Huggets tränare Linus Westberg sa så här om förlusten:

”Tyvärr samma dilemma som tidigare, vi är tolv man på pappret varav jag är en av dom. Första halvlek har Balltorp mycket boll, vi ligger rätt i positionerna och går för omställning. Efter ca 5 minuter får vi ett jättefriläge efter bollerövring vid eget straffområde och en längre boll på löpande anfallare som bommar. Istället gör Balltorp 1-0 genom en boll ut på högerkanten, hårt inlägg in i box och en ännu hårdare nick som går i nät. Andra halvlek har vi inte mycket boll alls, vi får mest jaga och försöka stå rätt, de gör 2-0 när vi inte lyckas få bort bollen efter en hörna, väldigt frustrerande. Sen kommer 3-0 jäkligt oturligt genom en bakåtpassning från vårt lag från nästan halva plan som letar sig in i målet. Balltorp vinner rättvist men siffrorna hade inte alls behövt bli så höga, bara bita ihop och jobba vidare”

BFF:s matchrapport hittas HÄR.

Balltorp är med riktigt bra och är tvåa i tabellen bakom Väster. För Masthugget ser det riktigt tufft ut. Efter segern i premiären har laget sex raka förluster och det betyder att laget ligger sist i 5B.

 

IF Warta – Mossens BK 4-3 (4-1)

Nykomlingen Warta tog sin blott andra seger när Mossens BK besegrades hemma på Sälöfjordsvallens naturgräs. Det såg ut att bli en säker seger då Warta hade spelat till sig en 4-1 ledning in i pausvilan. Peter Larsen och Halil Podujeva såg till att Warta ledde med 2-0 efter 18 minuter. Jonas Olsson reducerade för gästerna men Can Aslaner gjorde 3-1 och det sista som hände i första var att Philip Mattsson satte 4-1 på straff. Mossens 2-4 reducering kom med dryga halvtimmen kvar (Mattias Söderström) men sen dröjde till slutminuterna innan 3-4 (Staffan Qvarfordt) kom och det hann aldrig bli riktigt spännande.

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? Tanken var att spela en fotbollsmatch men så blev det inte. Söka inkast, promenera fram och kasta långt repeterades under 90 minuter. Var som att spela en helt ny sport och Warta är bra på den. Lägg till där att vi dessutom är riktigt dåliga i första halvleken. I andra höjer vi oss lite men vi ska givetvis vara mycket bättre än såhär. Vi tar oss från 4-1 till 4-3 men närmare kommer vi tyvärr inte. Vi får skärpa till oss till nästa vecka helt enkelt.”

Viktig seger för Warta som klev upp till en niondeplats. En poäng och två placeringar före ligger Mossen.

 

Sandarna BK – Härryda IF 4-0 (2-0)

Ett riktigt intressant möte för toppstriden och det var nykomlingarna Sandarna som var starkast på Gröna Vallen. SBK:s kapten, Tom Martinsson Ngouali, satte 1-0 efter dryga halvtimmen och innan paus kom även tvåan, målskytt Jesper Bergstrand. Härryda kom aldrig in i matchen ordentligt och Bergstrand gjorde även 3-0 innan Mikael Johansson avslutade målskyttet fem minuter från slutet.

Härrydas sportchef Johan Jidegren sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen riktigt piggt och första 15-20 spelar vi riktigt bra med hög press, mycket löpningar och ett ständigt hot i djupet. Vi skapar tre bra lägen under denna tiden utan att få in bollen. Efter det kommer Sandarna in i matchen, dels blir vi som vanligt trötta/bekväma och dels spelar Sandarna upp sig. Varje gång vi får bollen skickar vi långt och de bollarna vinner Sandarna utan problem. Vi släpper in 1-0 på en fint slagen hörna där vi dock låter motståndaren komma upp lite väl ostört. I slutet av första kommer även 2-0 efter att vi inte riktigt tar hemjobbet. Vi börjar andra som vi börjar första och redan efter några sekunder skapar vi vårt klart bästa läge, men inte ens öppet mål hjälper för att få in bollen denna dag. När Sandarna sedan gör 3-0 är det bara ett lag på plan och även 4-0 kommer. Visst skapar vi några halvchanser men i ärlighetens namn kunde Sandarna gjort några till mål i slutet. Sandarna är det bästa laget vi mött hittills och de vinner klart rättvist. Vi får bryta ihop och komma igen. Vi har idel tuffa matcher framför oss nu och det är nu vi måste visa om vi vill vara med i toppen eller om vi kommer ligga i ingenmansland.”

SBK är nu fyra i tabellen men har en match tillgodo på alla de tre lagen framför och bara fyra poäng upp till ledande Väster. Ett av de lagen framför är just Härryda som är trea.

 

/Rasta