Långhelg för många men lokalfotbollen vilar icke.

Här är det senaste från våra två  fyror (onsdag och torsdag):

 

ONSDAG 9/5

 

4A

SKIF Semberija – Gårda BK 2-2 (2-2)

Serieledarna Gårda gick en tuff match igår borta på Bergsjövallen mot SemberijaDzengis Samir Sali satte 1-0 för hemmalaget  i mitten av den första halvleken och det var starten på en liten målkavalkad. Bara minuter senare gjorde Philip Jonsson sitt åttonde mål för säsongen när han kvitterade för GBK. Semberija ville dock ha mer och Hakan Celik såg till att hemmalaget återtog ledningen strax efter. Den första halvleken avslutades med ännu ett mål när Gårdas nyförvärv från Floda, Pierre Dahlén, satte 2-2. Den andra halvleken blev mållös trots att Semberija fick avsluta med tio man efter att målskytten Celik fått rött med 25 kvar.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om matchen:

”En riktigt bra seriematch. Vi började bra och var i stora delar av den första halvleken det bättre laget. 2-2 med ett bra tempo och en riktigt bra fotboll från båda sidor. Andra halvlek kom vi in matchen på samma sätt som första men tyvärr efter tio minuter bestämmer sig domaren att han ska ta huvudrollen i matchen istället för spelarna. Helt oklart hur det blev rött kort och då var matchen slut. Verkligen synd! Sista 30 minuterna spelade vi lågt och Gårda skapade ingeting. På slutet har vi två fantastiska chanser men bollen gick inte i mål. Mycket publik, bra plan, bra väder och allting som det ska vara när två topplag i division 4 spelar match.”

Gårdas tränare Stefan Runeman hade följande att säga om matchen:

En tuff match som vi på förhand självklart ville vinna. Men med tanke på hur matchen såg ut så kanske vi får ta poängen vi fick utan att vara allt för missnöjda. Vi möter en motståndare som är klart hetare än oss för dagen. De känns starkare än oss, tar betydligt fler maxlöp samtidigt som vi känns sega och energilösa och ständigt ett eller två steg efter. En sån dag blir extra tung när vi dessutom ger Semberija ett av deras mål. Vi kommer tillbaka från underläge två gånger om och får chansen att vinna matchen när de får en utvisning med 25 minuter kvar. Men trots överläget så saknar vi energin att få till en forcering som leder till mer än några halvchanser. Känslan är att Semberija helt enkelt ville mer än oss idag och det är en stor besvikelse men som sagt positivt att vi får med oss en pinne trots att prestationen är ett riktigt bottennapp.”

Gårda alltjämt i serieledning men femman Semberija visade att de är att räkna med.

 

Guldhedens IK – Stenkullen GoIK 0-1 (0-1)

Bakom ledande Gårda BK jagar flera och två de möttes igår i centrala Göteborg. Stenkullen var inför säsongen tippade att vara med och slåss i toppskiktet medan Guldheden helt klart har överraskat positivt hittills! Matchen skulle bara bjuda på ett mål och det kom i mitten av första halvlek genom Stenkullens Erik Lundström!

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Förlust i en intetsägande och händelsefattig match med två lag utan eget spel. Ska något lag vinna idag är det Stenkullen då de är mycket hetare och vinner i princip alla första- och andrabollar. Första halvlek bjuder på fantastiska ett avslut på mål. Tyvärr för oss då ett mycket fint skott från 25 meter ribba in i 23:e minuten. Stenkullen är spelförande men kvaliteten på en hoppande gräsmatta är inte bra. Vår första halvlek är bedrövlig. Vi gör inte ett rätt något vi tränare får ta på oss. Vi faller för långt ner i banan och vår offensiv är obefintlig. Vi är veka och vinner inte en boll. Inga spelvändningar i princip som vi pratat om. Spelare 1 spelar spelare 2 och resten står och tittar på och beundrar utsikten på plan. Vi chockar med att göra fem byten i paus för att komma ur koman. Efter att Stenkullen haft en boll i stolpen i början lyfter vi oss i matchen och är det något bättre laget mot GOIK som tröttnar allt mer. Vi skapar dock väldigt lite och har knappt ett avslut på mål. Svante är nära på ett skott men Stenkullens defensiv är riktigt bra. De är nära att kontra in en boll på slutet också och får då de är hetare än oss rättvist en trepoängare. Vi har lite att fundera på till nästa vecka för att få igång spelglädjen igen. Vi hoppas vi hittar den till Kodematchen nästa vecka om vi vill plocka en seger.”

Stenkullens Nicklas Westman hade följande att säga om segern:

”Jättetajt match idag! Två lag som spelade rätt likt varandra där vi försökte använda våra centrala forwards som uppspelspunkt. Vårt försvar plockar bort Möller och det känns inte farligare än så. Det skapas lite småchanser åt båda hållen men vi drog det längsta strået idag efter en rökare av högerbacken Erik som drar på utanför straffområdet som letar sig in via ribban i bortre. Tre otroligt tunga poäng som vi behövde för att hänga på Gårda och Guldheden i toppen.”

GIK är nu fyra och Stenkullen trea, båda på tio inspelade poäng.

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Öckerö IF 1-5 (0-1)

Öckerö IF har spelat upp sig och följde upp 4-1 segern senast mot Eriksberg med att bärga sin första bortaseger för säsongen när Mölnlycke-Sjövalla besegrades med hela 5-1 på Djupedalsplan. Det var dock inte förrän i slutet av matchen som ö-laget trampade ifrån. ÖIF hade med sig en 1-0 ledning (Daniel Larsson) från den första halvleken men hemmalaget kvitterade dryga kvarten in i andra genom Petter Allansson. Sista halvtimmen tillhörde dock gästerna och särskilt Victor Niklasson som svarade för både 2-1, 3-1 och 4-1! Erik Gustafsson avslutade målskyttet med sitt 5-1 mål i 87:e.

Öckerös Victor Nystedt sa så här om segern:

”Härligt med första bortasegern. Vi har några gubbar som går bort från förra matchen men vi har sån tillräcklig bredd i laget just nu så det var inga problem. Vi börjar matchen bra med mycket bollinnehav, skapar dock inte några farliga lägen då vi är lite tröga i sista tredjedelen. Mölnlycke skapar inte heller jättemycket, de får några kontringar men inget som ger något mål. Vi får in 0-1 strax innan domaren blåser för halvtid. Vi fortsätter med att äga boll i andra och vi kommer till lite vassare chanser. Mölnlycke får istället in 1-1 efter ett långt inkast, efter detta pressar de oss en kort stund. Vi tar återigen kommandot och får en straff som leder 1-2. Kort därefter så får vi in en till straff och det är 1-3, efter detta så har inte Mölnlycke mycket boll. Vi för spelet resten av matchen och skapar chans efter chans. Matchen slutar 1-5 till oss, rättvist. Återigen kul att spela fotboll när alla kämpar för varandra. Ett plus till vårat nyförvärv Victor Niklasson som har hittat sin offensiva mittfältsroll mycket bra, hotar försvararna i 90 minuter. Nu väntas Björkö hemma på Prästängen i nästa omgång, en match vi ser fram emot.”

Mölnlycke-Sjövallas tränare Jonas Andersson sa så här om förlusten:

”Vi orkar inte sista 25 minuterna på matchen där de är helt överlägsna. Vi är för dåligt tränade, vi spelar med fem man som inte har tränat på tre veckor och det går inte i division 4. Möjligen i division 6. Bättrar vi oss inte på den fronten kommer vi åka rakt ur serien. Killarna bestämmer själva hur de vill göra.” 

ÖIF har nu klättrat upp till en fjärdeplats medan Mölnlycke-Sjövalla halkat ner till en åttondeplats.

 

 

TORSDAG 11/5

 

4A

Floda BoIF – Nol IK 0-1 (0-1)

Nol kom till matchen med tre raka kryss och ville självklart inte släppa iväg Gårda i toppen av tabellen. Floda å andra sidan jagade sin första seger i andra änden av tabellen. Publiken på Flodala skulle bara bjudas på ett mål och det var Nols Jonny Stenström, från den gyllene fotbollsgenerationen födda 1979, som blev matchhjälte precis innan paus!

Nols Boban Ilic sa så här om segern:

”Vi vinner efter tre raka kryss, vilket är det viktigaste. Att det kanske borde sluta mer än 1-0 får vi lämna åt sidan. Vi är väldigt ineffektiva och missar 3-4 klara målchanser. Mycket varmt och jobbigt för båda lagen. Viktigt att vinna och stabil insats från laget.”

Nol är tvåa i serien och Floda är kvar på jumboplatsen.

 

4B

Kärra KIF – Donsö IS 3-1 (1-1)

Nedflyttade Kärra har börjat hitta rytmen i 4B och igår tog laget sin tredje raka seger när nykomlingen Donsö IS besegrades hemma på Klarebergsvallen med 3-1. Det var annars ett formstarkt DIS som kom på besök, laget var obesegrade i sina fyra senaste (tre segrar och ett kryss) och låg före Kärra inför matchen. Ö-laget har också 4B:s hetaste målskytt, Albert Hansson, och det var han som inledde målskyttet när han gjorde 1-0 efter dryga halvtimmen. Kvitteringen (Niclas Andersson) kom dock minuten efter och det var 1-1 inför den andra halvleken. Där var det hemmalaget som skulle visa sig starkast. 2-1 gjorde Johan Strömberg och tio minuter från slutet kom 3-1 (Kristoffer Glasö).

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om segern:

”Äntligen hemmapremiär på gräset. Vi tar tag i matchen direkt och skapar en del chanser, både nick i stolpen och skott i ribban t.ex. Donsö kommer efter ett tag in lite mer i matchen och även de skapar lite farligheter. Minut 31 och minut 32 blir händelserika, Donsö spräcker nollan och vi kvitterar. 1-1 i halvlek, kändes ändå som om vi var det bättre laget. I andra halvlek styr vi tillställningen och får också utdelning med 2 mål. Donsö är inte ofarliga, men jag tycker mer att de får sina chanser efter slarv från vår sida, vilket vi måste minimera framöver. Med Kärra-ögon blev det en mycket trevlig tillställning och en betryggande 3-1 vinst. Stor eloge till Donsö som är ett trevligt lag som vill spela boll.”

Donsös anfallare Olle Backman hade följande att säga om matchen:

”Första halvlek så skapar bägge lagen chanser och det är jämnt. Vi gör 1-0 genom Albert och sen så kvitterar de strax efteråt. I andra halvlek kommer vi inte upp i den nivån vi ville medans Kärra växlade upp och blev vassare. Dem straffar oss och gör två fina mål i andra halvlek.”

DIS matchreferat hittas HÄR.

På den oerhört jämna övre halvan i 4B ligger Kärra just nu trea och DIS är sexa. Det skiljer dock bara en poäng mellan lagen.

 

/Rasta