Vi fortsätter med vårt svep och kollar in 7A & 7B:

 

ONSDAG 9/5

7B

IFK Hindås – Menisken IF 1-4 (1-1)

Menisken har haft det ganska tungt hittills i årets 7B och lämnade WO sist mot Solväder. I onsdags kom dock den andra segern för säsongen när Hindås besegrades med 4-1. Stor matchhjälte blev Sermad Reda Taki som gjorde den andra halvlekens alla tre mål! I den första halvleken hade först Fredric Stranne gett Hindås ledningen innan Johan ”Bolivia” Anäng kvitterat bara minuten efter på straff. Det var faktiskt tredje matchen i rad som den rutinerade ”Bolivia” hamnade i målprotokollet!

Just Anäng sa så här om segern:

”En svårspelad naturgräsplan gjorde det väldigt svårt att få något ordnat spel. Vi hade stora problem i början på matchen att hitta rätt. Sen insåg vi att långa bollar bakom backlinje var det som gällde. Så det var väl egentligen på det sättet som båda lagen spelade matchen igenom. I slutändan var det vi som var mer effektiva framför mål och gjorde färre misstag vilket bäddade för segern. Hattrick av Sermed som blev matchens lirare”

Hindås tränare Johan Viktor sa så här om matchen:

”Första halvlek ägde vi totalt i mitt tycke iallafall, borde gjort iallafall tre mål då. Dock så blev det bara ett. 1-1 i halvlek var i underkant för oss. Menisken jobbade sig in i matchen till andra halvlek och var effektiva på deras omställningar. Vi fick två straffar emot oss också där en var inget att snacka om och en var riktigt tveksam. Vi borde fått en straff med oss också. En match vi vann i allt förutom resultatet tyvärr. Mina grabbar förtjänade tre poäng.”

Menisken är nu sexa och Hindås är nia.

 

Järnbrotts IF – Rambergets SK 5-1 (2-0)

I toppen av 7B ångar Järnbrotts IF på ordentligt. Det blev säkra 5-1 mot RSK i onsdags efter bland annat två mål av Johan Nilsson. JIF hade 2-0 i paus efter mål av Henrik Lundh och NilssonLinus Laggar och Ioannis Sotiriadis ökade sedan på målskörden innan Nilsson satte 5-0. Tröstmålet för Ramberget svarade Emil Stenström för. 

JIF leder 7B efter sex raka segrar. RSK är femma.

 

TORSDAG 10/5

7A

Lekstorps IF – Inter Linné IF 3-0 (2-0)

Igår var det seriefinal i 7A då Inter Linné begav sig ut till Gråbo för att lira boll mot Lekstorps IF. Båda lagen hade inför matchen maximala 15 poäng efter sina inledande matcher för säsongen. Fredrik ”Pastorn” Abrahamsson satte 1-0 tidigt på ett fint långskott och Noah Shally Emneborg gjorde 2-0 på straff efter 18 minuter. Med kvarten kvar av matchen kom också 3-0, målskytt Anton Magnusson.

LIF:s målvakt Carl Cedergårdh sa så här om segern:

”En riktigt skön seger. En bra laginsats där hela laget står upp för varandra. Första halvlek är nog den bästa för året och vi gör två mål, i andra har Inter Linné mycket boll och vi backar hem lite, men de skapar inte många farliga målchanser och vi kan kontra in 3-0. Roligt att spela på gräs och mycket folk som var och tittade.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Lekstorp nu enda obesegrade laget i 7A och de leder serien före just Inter Linné.

 

7B

Högaborg Kärralunds IF – BK Skottfint 3-5 (2-1)

I toppen av 7B jagar BK Skottfint serieledarna Järnbrott och laget vann igår med 5-3 mot Högaborg och tog därmed sin femte raka seger. Det blev målrikt på Härlanda Park och redan efter två minuter satte Gustav Nilsson 1-0 för Skottfint. Philip Lura och John Eriksson såg dock till att HKFC ledde med 2-1 i paus. Nilsson kvitterade nästan direkt i andra på straff och med 25 kvar åkte Högaborg på en utvisning. André Klint gjorde 3-2 för Skottfint med Högaborg orkade svara och 3-3 kom på straff (Michael Backendal). Skottfint avslutade dock starkast och Oliver Hernaez och Ismail Souayah såg till att BKS kunde vinna.

Skotfints Daniel Åman sa så här om segern:

”Till att börja med måste jag säga att konstgräset och underlaget på Härlanda Park 1 är helt bedrövligt dåligt. Vi kommer inte upp till normal standard i denna match där vi samtidigt tvingas till en massa byten som rör till det för oss. Bland annat så tvingas båda mittbackarna att utgå. Vi var tvungna att möblera om laget till andra halvlek och hittade delvis lite bättre balans. Vi hade full trupp i dagens match som tur var, så vi kunde gå runt på rätt mycket folk. Jag hade förberett killarna att hemmalaget kommer att komma med hög press och spela på gränsen, men tyvärr orkar vi bara spela oss ut från pressen första 15. Vi är det bättre laget matchen första 10-15 och spelar precis så som vi vill göra. 1-0 till oss kommer redan efter två minuter och bollen går som på ett snöre där Gustav Nilsson får göra sitt första spelmål för året. 1-1 kommer efter det blir oreda inne i boxen när vår mittback är skadad. 2-1 till Högaborg/Kärralunds FC kommer efter en av deras spelare fått med sig bollen med handen, men domaren står i fel vinkel. Vi gör ett byte till i första halvlek och får lite mer energi på ena kanten. Till andra halvlek ändrar vi rätt mycket i positioner för att få en bättre balans samt bättre bolltrygghet. Vi gör fyra mål i andra och det ger ju bra betyg till de ändringarna. 2-2 kommer på straff efter Elias blivit kapad i straffområdet. 2-2 från Gustav. André Klint gör 3-2 på ett snyggt skott och vårt mittfält är mer explosivt i andra halvlek. Efter detta tvingas även vår andra mittback utgå och 3-3 kommer som ett brev på posten när hemmalaget fick straff. Straffen är inget att snacka om, men domaren står 20 meter ifrån när han tar beslutet och det ser alltid lika komiskt ut. Hemmalaget har även fått en utvisad lite tidigare och väljer att spela med rätt mycket öppna ytor på kanterna. Vi gör en sista anstormning och kan både göra 4-3 och 5-3. Överlag är det inte en av våra bättre matcher. Vi kommer inte upp i normal standard, där vi samtidigt tvingas ändra otroligt mycket under matchen på centrala positioner. Det stör oss samtidigt som vi bara delvis kommer upp i samma bollkvalité för att spela oss ur press. Starkt att vinna, när vi har en sämre dag, men vi visar också fin bredd med materialet. Senaste nyförvärvet Alexander Gällström (född 1997 ) debuterade och visade att han kommer att bli en tillgång framöver när han fått upp lite matchtempo.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR.

Skottfint har nu vunnit alla sina fem första matcher och skuggar Järnbrott i toppen med en match mindre spelad. HKFC är sjua.

 

/Rasta