Vi trampar vidare med det senaste från våra division 6-serier!

 

ONSDAG 9/5

 

6B

BK S:T Jakob – Landala IF 0-3 (0-2)

Topplaget Landala IF tog ännu en seger (den femte för säsongen) när bottenlaget BK S:T Jakob besegrades på Härlanda Park med 3-0. Robert Sahlström inledde målskyttet redan efter nio minuter och Simon Gemborg ökade på till 2-0 innan vilan. Landala fick dock även ett rött innan paus men trean kom i mitten av andra, målskytt Niclas Oscander.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra match från start, får bra rull trots en dålig matta och sätter en hög press direkt. Två oerhört onödiga kort för snack efter 35′, vilket förmodligen var tur för S:T Jakob annars hade denna matchen runnit iväg. 2-0 i halvtid, vi gör ett tredje i andra och har bud på åtminstone två till. Bra insats av samtliga”

Roni Mezo, tränare för S:T Jakob, hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en av våra bättre matcher. Landala missade ett öppet mål och vi hade en boll på mållinjen i en annars ganska chansfattig match där Landala tar ledningen på första hörnan efter markeringsmiss. Som alltid mot Landala var det en tuff match med mycket kamp om bollen, när vi står rätt lyckas inte Landala riktigt hitta ytorna. Landala får en man utvisad i slutet av första, då han ber domaren visa kortet, och det får han. Sen pratar han till sig andra varningen i samma situation. Helt rätt. Detta ger oss lite större ytor men Landala lyckas hålla i bollen och kontra in spiken i kistan i andra. Vi kan äntligen lägga Härlanda-gate och den dåliga starten på säsongen bakom oss, nästa vecka är det hemmapremiär på Heden då Solängen kommer på besök!”

LIF:s matchreferat hittas HÄR.

Landala toppar 6B-tabellen. S:T Jakob återfinns i botten, laget är tia med bara tre poäng på de sju inledande matcherna.

 

FC Härlanda – Chalmers Studentkårs IS 5-2 (1-1)

Ett av lagen som jagar Landala i toppen är FC Härlanda och de besegrade nykomlingen Chalmers med 5-2 i onsdags. Det var dock jämnt skägg efter första 45. Victor Engdahl gav gästerna ledningen innan Henrique Souza Boturão kvitterade precis innan paus. Souza Boturão slog till även efter paus och precis efter det gjorde Jesper Wahlgren 3-1, en ledning som ”Fångarna” aldrig släppte. Andreas Myrvoll-Nilsen satte fyran och Toni Micevski gjorde 5-1 innan Petter Andersson tröstnickade in en reducering för de glada studenterna. 

Härlandas Andreas Berglund sa så här om segern:

”Absolut! Det var en riktigt go kväll på Härlanda Park och vi kom med ett riktigt gött gäng som var sugna på att lira boll och ta lite långledigt. Vi börjar matchen helt okej med mycket bollinnehav men det är Chalmers som tar ledningen via en fast situation. Lite av vår akilleshäl. De krigar på bra och ställning 0-1 i paus. Andra halvlek gör vi våra bästa 45 på hela året enligt mig och målen börjar trilla in. En riktigt go seger och en eloge till domaren som jag tycker var den bästa vi haft i år!”

Chalmers tränare Daniel Jacobsson sa så här om förlusten:

”Ett laddat gäng kommer laddade för revansch efter senaste matchens besvikelse. Startar matchen helt okej, men lyckas inte få igång vårt vanliga spel, främst pga att Härlanda gör det väldigt svårt för oss. Vi lyckas göra 1-0 efter en tilltrasslad situation på en hörna, och lyfter oss något efter detta. Tyvärr släpper vi in 1-1 olägligt precis innan halvtid efter att de fått kontra efter en offensiv hörna. Detta sänker oss något, vilket märks i början på andra där vi tyvärr blir överkörda första kvarten och släpper tre bollar. Här gör Härlanda det oerhört bra och straffar oss rejält för våra misstag. Vi lyfter oss något igen, och resten av matchen är hyfsat jämn där vi gör var sitt mål. Blev tyvärr ännu en besvikelse, men vi siktar på att lyfta den nedåtgående trenden nästa match! Hatten av för Härlanda som var ett klart bättre lag än oss idag och det bästa motstånd vi stött på hittills i år.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR och bilden till inlägget är lånat från lagets hemsida.

Härlanda är fyra i tabellen, tre poäng bakom ledande Landala. Chalmers är nu åtta.

 

6C

SK Argo – Ösets BK 5-3 (4-1)

SK Argo har hittat formen i årets 6C efter en lite trevande start med två förluster. Segern i derbyt mot Öset i onsdags betydde att laget tagit 13 av 15 poäng i sina fem senaste matcher. Det var en underbar kväll på Majvallen och efter en jämn inledning svarade Argo för en magisk period där laget gjorde fyra raka mål. Victor Oskarsson skickade in ett friläge upp i taket till 1-0, Kalle Pettersson lobbade in 2-0, Kristoffer Jonsson satte kyligt 3-0 och Gustav Dovstad utnyttjade ett försvarsmisstag och satte 4-0! Alla målen kom mellan matchminut 14-24! ÖBK gav sig dock inte och Jonas Ryen reducerade till 1-4 innan paus och satte även 2-4 med dryga kvarten kvar. Sen fick publiken på Majvallen var med om något mycket ovanligt. Argos Fredrik ”Rasta” Airosto var siste spelare på bollen innan den gick över linjen till 5-2! Skottet i kanten på straffområdet letade sig in nere vid stolproten. Öset fick in ännu en reducering när kvicke Florian Zuta rann igenom men de kom inte närmare än så.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Argos fina form har skickat upp laget till en fjärdeplats. ÖBK är elva.

 

Önnereds IK – Slottsskogen/Godhem IF 3-2 (1-1)

Topplaget Önnered åkte på en riktigt oväntad förlust i förra omgången då laget föll mot Ösets BK med 2-4. Nu var dock laget tillbaka i vinnarspåret men det var knappt! Önnereds nyförvärv från just Ösets BK, Olof Möller, avgjorde matchen i 89:e när han satte 3-2 mot Slottsskogen/Godhem. Annars var det SG som tog ledningen tack vare ett självmål efter en dryg halvtimme. Andreas Lindgren fick dock in en kvittering innan paus. Ungefär en kvart in i den andra halvleken drabbas båda lagen av varsitt rött kort men precis emellan utvisningarna kan Isac Wedin Gluhic göra 2-1 för gästerna! 2-2 kommer genom Andreas Säfström i 83:e innan Möller alltså avgör matchen!

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om vinsten:

”Äntligen premiär på naturgräset, sol, mycket publik. Förutsättningarna kunde inte bli bättre. En match där båda lagen stundtals lirade bra fotboll, där vi skapar mycket utan att göra mål. SG skapar inga farliga lägen utan de är vi själva som ger dem ledningen två gånger om med ett självmål och en rejäl bjudning. Men till slut får vi utdelning efter hårt arbete med två sena mål och därmed vinner en match där vi är klart det bättre laget.”

ÖIK:s referat hittas HÄR.

Önnered är trea i tabellen och SG är sexa.

 

6D

Hålta IK – Knippla 1-2 (0-0)

Matchen är bokförd som 0-0 på förbundets sida i skrivande stund men det lär ändras då Knippla vann med 2-1 efter att alla målen kom efter paus. Det var alltså mållöst fram till matchens sista tjugo minuter då Håltas Johan Henrysson satte 1-0. Knippla vänder dock på matchen efter två mål av Kwame Amoateng!

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om segern:

”Sol, varmt och ÄNTLIGEN naturgräs innebar perfekta förutsättningar. Trots några avstängningar och kvällsarbete kom vi till match med starkt lag. Köer på väg upp till Kungälv gjorde att kläderna inte kom fram förrän 10 minuter innan utsatt matchstart. Domare och motståndare var snälla att ge oss fem minuter extra så vi hann värma upp lite i alla fall. Matchen blir som det brukar bli när man inte varit på gräs på ett tag, lite ovana att hantera underlaget. Inget av lagen skapar några jättechanser, men efter 70 minuter slår Hålta ett inlägg som studsar på en av våra backar och deras gubbe är plötsligt ensam med bollen 7 meter från mål, 1-0. Vi ger inte upp utan slänger upp Kwame på topp. 6 minuter senare har han sprungit igenom två gånger och gjort två mål. Med bara minutrar kvar får Hålta straff, men den skjuts stenhårt upp på den imaginära 23:e bänkraden. Matchen slutar 1-2 vilket vi så klart är nöjda med. Två raka 2-1 vinster och nu är vi klara med bortamatcher på ett bra tag. Tio matcher i rad på öarna, nio hemma och Fotö borta, det känns bra att få komma hem!”

Knippla är nu uppe på en sjundeplats i 6D-tabellen. Hålta är tia.

 

/Rasta