Så här gick det i helgens matcher i 4A och 4B:

 

FREDAG 11/5

4A

FC Komarken – Kortedala IF 2-3 (0-2)

Bakom ledande Gårda BK är det riktigt tight i tabellen och ett av lagen som jagar där är Kortedala IF. Laget besegrade nykomlingen FC Komarken borta på Kongevi i fredags. KIF fick en fin start då Dino Degirmindzic gjorde 1-0 efter två minuter och Idris Ahmed satte en straff innan första kvarten var spelad. 2-0 stod sig till paus och i början av andra kom även 3-0 (Bahadir Erdal). Hemmalaget spelade dock upp sig och reducerade två gånger om (Dan Hassan och Shvan Kamal) men kom inte närmare. 

Kortedalas Ali Simmo sa så här om segern:

”Börjar starkt första 30 minuterna och gör 2-0 och kan stänga matchen med 3-0! Kommer ut andra halvlek lite lojt och låter de göra två snabba! Men viktigaste av allt vi tar tre pinnar hem till K-vallen!”

Komarkens Jafet Menghestab sa så här om matchen:

”Det var en svängig match, där de tog tag direkt från start med tre snabba mål i följd. Sen har vi lite chanser att reducera men vi är ganska ineffektiva och får inte utdelning. Kommer tillbaka starkare i andra och som så många förr börjar spela bra och hitta rörelsen och positioner vid underläge, vi gör två snabba mål och har en stor chans att kvittera med en straff där jag missar den. Vi är missnöjda med matchen där vi är alldeles för passiva i presspelet och i första och andra bollar där vi låter dem vinna mycket och få deras ytor som de nyttjar bra. Nu tar vi helg och blickar framåt mot nästa vecka där vi möter Lunden Överås BK.”

Kortedala är som sagt med bra i tabellen. Laget är femma men är bara två poäng från tvåan Nol med en match tillgodo. Komarken är åtta.

 

4B

Finlandia/Pallo AIF – IF Mölndal Fotboll 5-2 (3-2)

Nykomlingen Finlandia har haft en svettig inledning på 4B-säsongen och stod inför hemmamatchen mot Mölndal på blygsamma fyra poäng efter sex matcher. Efter en målrik tillställning kunde dock laget inkassera en efterlängtad trepoängare! Det var dock bortalaget Mölndal som inledde målskyttet när Zephania Phiri satte 1-0 i mitten av första. Ricky Stojilkovski kvitterade men strax efter återtog Mölndal ledningen (Filip Nilsson). Innan paus hade dock Stojilkovski och Richard Olsson sett till att Finpa ledde med 3-2! Kvarten in i andra kom också 4-2 efter en, enligt rapporterna, riktigt vacker fripark av André Kapella. Med mindre än kvarten kvar kommer även 5-2 genom Christoffer Olsson

Finlandia/Pallo AIF:s André Kapella sa så här om segern:

”Det var en extremt viktig seger för våran del. Vi går ut och gör det vi säger att vi skall göra innan matchen. Vi sliter och spelar lite rejälare än vi gjort det senaste matcherna och det är det som gör att vi vinner idag.”

Finlandia är nu nia, en poäng bakom åttan Mölndal.

 

LÖRDAG 12/5

4A

United Africa FC – Lunden Överås BK 1-1 (1-0)

United Africa tog igår emot Lunden Överås BK på Bergsjövallens konstgräs. Hemmalagets Viktor Dziike satte 1-0 efter 24 minuter och den ledningen stod sig en bra bi in i andra innan Amar Zubcevic kvitterade på straff. Matchen bjöd inte på några fler fullträffar.

Lunden Överås Erik Alvhede sa så här om matchen:

”Vi kommer till start med två nya juniorer och en handfull på bänken. De gör de riktigt bra och räddar oss i slutändan från en förlust i denna match. Första halvlek, vad ska man säga vi är ganska värdelösa och behandlar bollen som den är vår flickväns älskare – inget vidare alls helt enkelt. United Africa gör de bra och har mest boll och kommer igenom med en djupledsboll där vår målvakt kommer ut lite sent och de rullar in bollen. 1-0 i paus. Vi är inte nöjda med vår prestation i paus men känner ändå att resultatet gör de möjligt för oss att komma igen. Vi fortsätter att slå långt i andra halvlek likt den första, fast med den väsentliga skillnaden att vi är fler spelare som är på plats där bollen dimper ner. I en tilltrasslad situation i straffområdet efter en fast situation får vi straff. United Africa tycker att de absolut inte är straff – jag ser inte situationen men tycker mig höra en smäll. Domaren (mycket bra domarinsats för övrigt och de säger jag inte för att vi fick straff eller för att vi vill ha mer straffar framöver men serien behöver mindre fokus på domarna och mer fokus på egna prestationer) för dagen har dock blåst straff och vår Amar stegar fram och sätter den säkert. Efter 1-1 har vi en hel del heta chanser på kontring när United Africa flyttar fram allt dom har för att försöka vinna matchen. I slutändan är nog 1-1 fördelaktigt för oss men de är som vår tränare säger: ”De kunde likaväl vara tvärtom”. Lunden är kanske inte seriens vackraste spelande lag just nu men vi spelar efter våra resurser. Vad vi däremot har är en inramning innan hemmamatch med musik och speaker innan match och en back läsk efter. Vi efterlyser detta och ser framemot nästa match.”

Lunden är nu sjua i tabellen medan UAFC är tia men har då två matcher mindre spelade än de flesta lagen framför.

 

4B

IFK Björkö – Göteborgs FF 3-1 (1-0)

Efter en ganska jobbig inledning har IFK Björkö hittat lite form och laget följde upp hemmaseger i förra omgången mot Mölnlycke-Sjövalla med finfina 3-1 mot topplaget GFF! Jimmy Olausson nickade in matchens första två mål men det var mycket tid emellan. 1-0 kom redan i åttonde minuten medan 2-0 kom med bara 17 minuter kvar av matchen. Andréas Haglund satte sedan 3-0 innan GFF reducerade genom Erik Jakobsson.

Björkös tränare Fredrik Augustin sa så här om segern:

”Vi fortsätter att spela fin fotboll, vi får matchbilden precis dit vi vill. Vi har mycket bollinnehav, vågar spela på fötter och har mycket rörelse. GFF slår bara långt och vi vinner det mesta och sen samlar vi andrabollar. Stabil seger, nu trummar vi på!”

GFF:s Rami Kurdali hade följande att säga om förlusten:

”Jämn match egentligen där de gör 1-0 tidigt på hörna och vi har ett friläge som vi bränner innan halvlek. I andra gör de återigen mål på en hörna och med 2-0 bakåt för vår del så lyfter vi upp positionerna något och försöker få till lite extra tryck. Mitt i detta så står deras kapten för matchens prestation och gör ett fint mål som betyder 3-0 och då känns det tungt. Trots det skapar vi någon halvchans på slutet och får även in en reducering men det kommer försent och matchen slutar 3-1. Svårspelat där ute där Björkö spelar ganska cyniskt och gör det bra samtidigt som vi inte riktigt kommer upp och skapar de chanser som vi vill. Vi får knyta näven i fickan och komma igen nästa vecka.”

GFF:s matchreferat hittas HÄR.

Björkö klev upp till en sjundeplats och GFF är trea.

 

/Rasta