Vi fortsätter rapporteringen från helgen med 5A & 5B men innan vi dyker ner i det så har vi lite mer från veckan.

I onsdags möttes Sandarna BK och Härryda IF (där SBK vann med 4-0) och Sandarnas kapten Tom Martinsson Ngouali sa så här om segern:

”Härryda startade starkt. De var aggressiva, löpvilliga och en offensiv kedja som bjöd på speed. De skapade några bra halvchanser och kunde med lite flyt tagit ledningen. En kvart in i första tar Sandarna över. Inte helt orättvist gör vi ett noll efter hörna. 2-0 kommer inte långt därefter genom Jesper Bergstrand. Andra halvlek startar likartat. Härryda bjuder på en stark start och får guldläge att reducera, men Erik i målet bjöd på en räddning i världsklass. Sedan tog Sandarna över andra halvlek i sedvanligt manér. Slutresultatet blev 4-0 efter mål av Micke och Jesper. Sammanfattningsvis inte fullt orättvist med Sandarnaseger, även om Härryda borde tryckt in något mål. Bäst i Härryda var deras riviga offensiva mittfältare (Baco?) som gjorde det lurigt för Sandarnas backlinje”

Nu vidare till helgens kamper:

 

FREDAG 11/5

5A

Romelanda UF -Björndammens BK 1-4 (0-0)

Björndammens BK har prickat formen i 5A och är nu obesegrade i sina fem senaste matcher (fyra segrar och ett kryss). Borta på Romevi besegrades hemmalaget Romelanda med 4-1 efter en mållös första halvlek. Tony Rintamäki är BBK:s bästa målskytt denna säsongen och han gjorde sitt sjunde mål i år när han satte 1-0 i början av andra. 2-0 kom strax efter (Gabriel Girjoaba) men RUF svarade direkt med en reducering (Martin Granäng). Det var dock gästerna som var starkast och Leonard Bogojevic nickade in 3-1 och tio minuter från slutet gjorde Vincent Andersson Ljungblad 4-1.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här till bloggen om matchen:

”Första halvleken kommer väl inte gå till historien som den mest välspelade från något av lagen. Det var en halvlek där både vi och Romelanda började försiktigt och kände lite på varandra. Samtidigt som man var rädd för att släppa till något bakåt. Mycket kamp och väldigt lite skönlir. Men vi lyckas ändå skapa 2-3 riktigt bra lägen. Och med lite tur så hade det stått 0-2 redan i paus. Man såg det på killarna att gräset störde dem i början. Mattan var dock i bra skick. I vanliga fall så är inte gubbarna vana/förtjusta i gräs. Och att gräset var lite högre gjorde inte direkt saken lättare. Men ju längre matchen led så kom vi under mer och mer. I andra halvlek så tryckte jag på att släppa på handbromsen och bara köra. Och det gjorde vi verkligen. 0-1 och 0-2 kom nästan direkt, sen stack Romelanda upp och reducerade till 1-2, efter ett misstag/missförstånd i vårt försvar. Förutom det så hade vi full koll på Romelanda. Släppte inte till något alls försvarsmässigt. Efter en trög inledning på säsongen så känns det som att vi kommit igång ordentligt. Och det är väldigt roligt att se gubbarna spela riktigt fin fotboll. Många spelare som steppat upp ordentligt i år. Alla förtjänar beröm, men en som förtjänar extra beröm är Wassman. Som krigar över stora ytor, styr och ställer i princip alla på plan. Nu ser vi fram emot nästa helgs drabbning mot Älvängen.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Björndammen är nu fyra, med tre poäng upp till toppduon Älvängen och Ytterby. RUF är nu sexa.

 

FC Bosona – IK Zenith 2-3 (1-0)

Bosona jagar fortfarande första segern och det började bra hemma mot Zenith. Benjamin Grozdanic satte 1-0 på straff efter en dryg kvart och det resultatet stod sig in i halvtidsvilan. Bortalaget rivstartade dock andra halvlek med att mellan matchminut 50 till 55 gör både 1-1 (Jim Nielsen), 2-1 (Max Påhlman) och 3-1 (Nielsen igen!). Eldar Razanica reducerade till 2-3 i slutet av matchen men Bosona får vänta på första trepoängaren ett tag till.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”I första halvlek får Bosona oss dit där de exakt vill. Efter en bolltapp på mitt plan kommer även baklängesmålet som hängde i luften. Vi får ett par chanser att utjämna men Bosona är närmare 2-0 än vad vi är till kvittering. Första halvleken slutar till slut och Bosona leder välförtjänt. I andra halvlek är vi bättre och har en period på 20 minuter som vi kör över motståndarna och lyckas göra tre mål. Bosona jobbar sig in i matchen igen men hinner bara reducera innan slutsignalen kommer. Riktigt skönt med tre poäng efter en så dålig första halvlek!”

Bosonas Almedin Babacic spelade inte men var på plats och sa så här om matchen:

”Vi var taggade inför matchen eftersom vi ansåg att vi kunde få med oss tre poäng idag. Vi började också bra och hade bra spel inledningsvis där vi skapade några farliga lägen, Zenith stack upp ett par gånger i första halvlek men vi var bättre vilket visade sig när vi gick till vila med 1-0. Kanske att vi borde satt någon chans till vi fick i första halvlek. I andra så ser det ut som att Zenith flyttar fram och har mer spring i benen. De sätter ett par snabba och lite billiga mål som gör att vi får kriga tillbaka i matchen. I slutet får vi ett andra gula för en spelare och avslutar med tio man. Vi lyckas reducera men det är alldeles för lite tid kvar för att kunna göra något mer. Vi gör sammanfattningsvis en bra match trots förlust och det är riktigt surt att vi inte vinner.”

Zeniths matchreferat hittas HÄR.

Zenith är femma i tabellen men desto tuffare för Bosona som är sist med bara en inspelad poäng.

 

LÖRDAG 12/5

5A

Älvängens IK – Bergums IF 1-1 (0-1)

Älvängen har tagit årets 5A med storm och leder serien. I lördagens möte med nykomlingen Bergum blev det dock 1-1 en jämn match. Bortalaget tog ledningen genom Oliver Larsson i den första halvleken genom. Jesper Knaving kvitterade sedan efter paus för sitt ÄIK.

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om matchen:

”Varmt och svettigt samt första gräsmatchen sög i benen men samma för båda lagen. Vi börjar starkt med kraftigt bollinnehav första kvarten. Efter det gör vi ett slarvigt uppspel och Bergum kontrar snyggt in 1-0 oförtjänt. Men vi tuggar på och skapar en del lägen. Vi snackar i paus om att ha tålamod, men drabbas av en utvisning efter fem minuter i andra efter två snabba gula på samma gubbe. Vi kämpar på och krigar och får in kvitteringen efter en retur. Lite fram och tillbaka med trötta ben på slutet. Bergum skapar tryck på oss sista tio men vi lyckas reda ut det. Kryss känns med tanke på matchbilden som rättvist!”

BIF:s Timmie Löfgren sa så här om matchen:

”Årets försts gräsmatch. En gräsmatch som spelas på en något långhåriga men soldränkt plan. Det är en jämn match där vi har vissa perioder och de har andra. Vi turas om att föra spelet. Vi lyckas få in 1-0 i första efter ett snyggt anfall och ett bra avslut. I andra är det ställningskrig där de får sen duktige nummer 17 utvisad efter två gula kort i två olika situationer. Vi tror väl att vi ska gå framåt och stänga matchen. Istället tappar vi momentum och de tar över. De lyckas göra 1-1 på en retur där vi står och tittar på. De sista tio är det vi som är närmast ett segermål men matchen slutar ganska rättvist 1-1.”

ÄIK leder fortfarande tabellen medan Bergum är sjua.

 

Hönö IS – Ytterby IS 1-3 (1-0)

Nykomlingen Hönö tog en efterlängtad seger i förra omgången borta mot Partille men kunde inte följa upp det i hemmamatchen mot topplaget Ytterby. Det började dock bra när Herman Malmcrona satte 1-0 redan efter tre minuter. Ledningen stod sig till pausen men i andra handlade det bara om YIS och mer specifikt om Tobias Hildesson. Hildesson svarade nämligen för halvlekens alla tre mål när han vände matchen för Ytterby. 1-1 i 56:e, 2-1 med kvarten kvar och 3-1 i slutminuterna!

Hattrickhjälten själv sa så här om matchen:

”Vi började dåligt sen i paus så taggade vi till och kände att det var våran match. Sen i andra tog vi över matchen och då kom vändningen.”

Ytterby är tvåa i tabellen på samma poäng som ettan Älvängen. Hönö är nia.

 

Öjersjö IF – Partille IF SC 2-1 (2-1)

Efter 5-0 segern hemma mot Hönö i omgång 2 har Öjersjö gått riktigt tungt. Fyra raka förluster och en massa mål bakåt har det blivit och svidande 2-5 i derbyt mot Björndammen senast. I lördags kom dock äntligen en ny trepoängare när det vankades nytt derby, denna gången mot Partille IF FK. Mikael Kubic inledde målskyttet efter halva den första halvleken men bara minuter senare kvitterade Samuel Bergagård Dichter för Partille. Det sista som händer i den första halvleken är dock att rutinerade Anders Hoffman får in 2-1 för hemmalaget, ett resultat som står sig matchen ut!

ÖIF:s lagledare Pierre Guti Högberg sa så här om matchen:

”En riktigt bra första halvlek från vår sida där vi spelar fin anfallsfotboll. Många fina kombinationer och mycket bra lir även på egen planhalva där vi spelar oss ur fint i många lägen. Vi sprang mer idag vilket ger resultat direkt. Vi är överlägsna i första halvlek och Partille är nog ganska nöjda att de bara står 2-1. De gör mål på sin enda chans där de lite turligt skarvar en hörna till en fristående spelare. I andra skapar Partille lite fler lägen och Alex Olausson i vårt mål får göra några riktigt svettiga och fina räddningar. Samt borde vi dödat matchen och inte ens låtit de bli spännande. Men den sista lilla skärpan saknades i avsluten. Men som helhet gör vi en mycket bra match och otroligt skönt med en seger igen. Vi känner ju spelmässigt att vi varit med i många matcher men att vi kanske inte har gjort jobbet fullständigt vilket har straffat sig. Men nu är vi på gång igen. Kommer även presentera ett nytt (kanske fler?) gött nyförvärv i veckan som troligtvis hinner bli spelklar till matchen mot Ytterby på torsdag!”

Partilles Hugo Kymmer sa så här om förlusten:

”Vi gick in med målet att ta tre pinnar idag, tyvärr blir det inte så. I första halvlek så får vi inte till det offensivt men vi lyckas göra ett mål på hörna. I sista sparken på första halvlek gör de 2-1, i halvtid pratar vi om att hota mer i djupet. I andra får vi några farliga lägen men vi förvaltar dem för dåligt. Vi har en tuff bortamatch mot Romelanda där vi måste ta tre pinnar. Så nu är det bara att ladda om och köra igen!”

Öjersjö klev förbi just Partille i botten av tabellen och är nu tia. Partille är elva.

 

5B

Styrsö BK – Kungsladugårds BK 1-2 (1-0)

Efter en poäng på sina fem första matcher lossnade det rejält för Kungsladugårds BK i förra omgången mot Masthugget (seger 5-0) och det följdes upp av en fin bortaseger mot Styrsö denna helgen. Det var dock hemmalaget SBK som hade ledningen efter första 45, målskytt Johan Tapper. Fredrik Hermann kvitterade dock nästan direkt efter vilan och sen blev August Jörnvik matchhjälte med sitt 2-1 mål i 69:e minuten.

KBK:s Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Vi bestämmer oss för att ligga högt på ett sargat Styrsö BK (som kommer till matchen med saknaden av tre ordinarie). Vilket passar oss ypperligt, de får måtta i 90 minuter mot våran nickstarka backlinje. De är aggressiva och hetsiga men skapar inget farligt, och vi behåller lugnet och på ett random inkast får de in bollen i boxen och Tapper trycker snyggt upp bollen i krysset i 42:a minuten. I andra kommer vi ut som ett nytt lag och sätter pressen direkt, deras tjong når till oss och även andra bollarna kan vi säkra. 1-1 kommer ganska tidigt andra genom Fredrik Hermann vilket helt gav oss ett övertag. Därefter radar vi upp chanser utan resultat. Minuterna går och vår intensiva press fortsätter vilket i ca 70:e minuten leder till en halvtaskig hemåtpass av SBK till deras målvakt som kör iväg ett skott på våran vindsnabba, August Jörnvik som ”turligt” nog får motlägget på sig och framför sina fötter och kan stöta in 2-1 i tom kasse! Rättvis seger för KBK då SBK egentligen får en enda halvchans under 90 minuter! Jag vet att Styrsö kan och jag håller tummarna för dem! Önskar dem lycka till!”

Både KBK och SBK har nu sju inspelade poäng. KBK är dock sjua och SBK nia.

 

SÖNDAG 13/5

5B

Hovås Billdal IF – Näsets SK 2-3 (1-1)

Idag tog Näsets SK en fin trepoängare efter att Robin Raunegger avgjort på straff i den 89:e minuten. Det var även gästerna NSK som tog ledningen redan efter fem minuter genom Vasileios Liolios. Hovås pålitliga målskytt Henrik Blixt kvitterade en lite stund senare. 1-1 i paus och det dröjde en bit in i andra innan nästa mål kom och då var det Victor Kalasho som återigen gav NSK ledningen. Många trodde nog att Patric Rodås 2-2 mål skulle bli matchens sista men Näset knep alltså alla tre poängen efter Rauneggers straffmål.

Hovås Henrik Blixt sa så här om förlusten:

”Tung förlust. Vi startar ganska passivt i värmen och det är Näset som tar tag i spelet. 0-1 kommer tidigt och då känns det som att vi kommer att få det jobbigt. Men vi jobbar oss in i matchen och efter lite slarv så lyckas jag snubbla in en kvittering. 1-1 i paus och det känns rättvist. Andra halvlek är den första ganska lik, ny Näset ledning och kvittering av oss. Tycker spelet böljar en del i andra halvlek, många trötta huvuden i värmen. Tråkigt slut för oss på matchen då vi blir nekade en solklar straff och sedan får en straff emot oss i 90:e minuten. Bara att skaka av sig detta så fort som möjligt och ta nya tag. Nu följer en rad med matcher där vi behöver plocka poäng.”

NSK är riktigt bra med nu och är trea i tabellen. Hovås är sexa.

 

/Rasta