Dags att titta till helgens 6A där Sveakurd FC rycker ifrån i toppen!

Så här gick det:

 

FREDAG 11/5

Götaholm BK – Real Maskin BK 3-1 (0-0)

Det var ett Real Maskin som begav sig till Gamlestadsvallen med två sköna segrar i ryggen mot ett Götaholm som senast spelade 0-0 mot Syrianska. Även den första halvan av detta möte var mållöst men en bit in i andra kunde Fenan Zemui sätta dit 1-0 för GBK. Abdi Bashir höll sig sedan framme och satte tvåan innan Zemui gjorde 3-0 (hans sjätte för säsongen). Real fick in ett reduceringsmål (Kalle Jarnebrink) men kom inte närmare.

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om matchen:

”Ja, en riktig klassisk 0-0 match egentligen. Första halvlek har väl båda lagen varsin halvchans sen är det bara ställningskrig och mycket dueller och kamp. Vi försöker spela bollen via mitten men kommer inte längre än till strax innan sista tredjedelen medans Götaholm satsar stenhårt på mycket långt mot duktiga Zemui som sliter på. Andra halvlek är till en början likadan tills Bashir rinner igenom på vänsterkanten och hittar in på en vilt stångades Zemui på första stolpen. 1-0. Vi har en megachans att sätta 1-1 ganska direkt efteråt men missar tyvärr från nära håll. Efter detta slarvar vi och Götaholm får kontra in både 2-0 och 3-0. Vi lyckas trycka dit ett tröstmål men Götaholm hade idag lite mer kyla i andra halvlek. Vi bryter ihop och kommer igen!” 

Götaholms Pontus Svedberg sa så här om segern:

”Ja jag tycker att vi känns starka idag, vi jobbar 100% i 90 minuter och det är det som avgör detta. Real var väl laget som försökte spela mer men kändes som att man inte lyckades komma till så många farliga chanser. I slutändan så känns tre poäng välförtjänta efter en trevlig match.”

Reals matchrapport hittas HÄR.

GBK:s referat hittas HÄR.

GBK är nu fyra i tabellen och Real är sjua.

 

Bergsjö IF – Bergsjön SK 2-2 (1-0)

Fredagen bjöd också på ett GP-sänt Bergsjö-derby mellan Bergsjö IF och Bergsjön SK. BSK hade inledningsvis ett par bra chanser där de bland annat missade en straff och även ett friläge. Det var istället BIF som tog ledningen när Valon Hetemi slog en fin frispark från kanten som Mohammed Ibrahim mötte med pannan! I bit in i andra kunde sedan samme Ibrahim utöka till 2-0 på en fint slagen frispark som smet in via stolpen! BSK avslutar dock matchen starkt och Mohamed Hussein förvaltar en straff till 1-2 och med fem minuter kvar kommer kvitteringen. BSK träffar stolpen med en nick och bollar skickas sedan in framför mål igen och då kan Hussein från nära håll nicka in 2-2!

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om matchen:

”Ett resultat som vi borde vara nöjda med, med tanke på hur matchen utvecklade sig där Bergsjö SK ville mer, sprang mer och skapade fler chanser. Medans vi var för ängsliga och ofta bolltittare. Trots det tar vi ledningen med 2-0 men kan inte håll det resultatet och i slutet gör de både 2-1 och 2-2. Att vi tappar en 2-0 ledning så i slutet känns lite surt men som sagt vi får vara nöjda med 2-2.”

Bergsjö IF är nu femma och BSK är tia.

 

LÖRDAG 12/5

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Sveakurd FC 0-2 (0-1)

Serieledarna Sveakurd tog i lördags sin sjunde raka seger och har ryckt till sig ett bra försprång i toppen av tabellen. 1-0 kom i mitten av första då spelande tränaren Behar Tahiri mycket kyligt chippade in en straff. Det var en hel del gula kort och Syrianskas Pierre Yildirim fick sitt andra i mitten av den andra halvleken och fick lämna. Strax därefter kom 2-0 genom Fitim Aliu. Även SFC fick avsluta med tio man efter att även Kerat Solaiman Mosa fått ostskiva nummer två.

SFC:s Tahiri sa så här om segern:

”En väl genomförd match av båda lagen. Två lag med duktiga spelare, dock orkar inte motståndarna springa lika mycket som vi, vilket är enligt mig den enkla förklaringen till att vi vinner med 2-0. Tycker att vi hade kontroll över matchen och i efterhand kan man nog säga att segern aldrig var hotad även om matchens andra mål satt långt inne. 21 poäng efter 7 matcher är en drömstart. Vi är dock ödmjuka och jobbar vidare.”

Syrianskas Gabriel Yildirim sa så här om förlusten:

”De är ingen match vi är över huvudtaget nöjda över. Det är bara att släppa den matchen och blicka framåt!”

SFC har alltså maximala 21 poäng efter sju omgångar och har i nuläget sju poäng ner till tvåan Gamlestaden. Syrianska/Arameiska är på en åttondeplats.

 

SÖNDAG 13/5

Gamlestaden FF – Surte IS FK 5-1 (2-1)

Ett av de jagande lagen bakom Sveakurd är alltså Gamlestaden och de gjorde det som förväntades när de besegrades Surte IS FK hemma på gräset på Gamlestadsvallen med klara 5-1. Det var dock Surte och måltjuven Rade Radovic som inledde målskyttet i den första halvleken. GaFF:s Tobias Bui svarade sedan för tre raka mål (två i första och ett i andra) och vände på matchen. Christopher Goncalves Melo gjorde de avslutande två. 

GaFF:s assisterande tränare Senad Kocan sa så här till bloggen om matchen:

”Tycker att vi gör en bra match. Det är var vår första match i år på gräset. Vi pratade om innan att inte spela hem till målvakt då gräset är högt och kan ställa till det. Sen gör vi exakt det och bollen stannar upp och Surtes Radovic är vaken plockar upp bollen och rullar in 0-1. Efter det vaknar vi till i hettan och kommer i våg efter våg och vänder matchen helt. Surte är bra på fasta och det är så man skrapar fram nån chans men inte mer. Vi har koll på de och stänger butiken på vallen med en 5-1 vinst. Sen tror jag att Surte kommer plocka sina pinnar de har haft tufft schema där man mött topplag. Vill passa på och tacka alla som var där och kollade. Sen också bloggen för sitt arbete! Forza GaFF!”

GaFF är alltså tvåa i tabellen medan Surte är nia.

 

Partille IF SC – Tollereds IF 0-0 (0-0)

I söndags ställdes också Partille IF SC mot gästande Tollereds IF hemma på Lexby. Det blev en mållös tillställning och Tollereds Anders ”Lillis” Danielsson hade följande att säga om matchen:

”Inget resultat vi är nöjda med speciellt som vi spelar större delen av matchen med en man mer. Men Partille gör det bra tycker jag och är närmare ett segermål i slutändan. Kul att spela fotboll igen.”

För jumbon Partille var det säsongens första poäng men laget är alltså fortfarande sist. TIF är sexa men har fortfarande några matcher tillgodo på lagen framför.

 

/Rasta