Vi fortsätter att beta av helgens matcher. Dags för 6B och 6C men innan det kör vi lite mer 6A.

Igår spelade Partille IF SC och Tollereds IF 0-0 och Partilles Farid Runklint sa så här om matchen:

”En ganska jämn match, även om vår målvakt blir frilägesutvisad nån gång under första tio. Tollered håller väll i taktpinnen i första halvlek. Slår bollar mot duktiga targetspelare fram som fördelar ut mot hörnflaggan för inlägg där flera fyllde på.
De gör det bra men får inte riktigt till det. I andra rycker vi upp oss lite samtidigt som våra motståndare tröttnar lite, vi för spelet, håller i bollen och inväntar våra chanser. Lika resultat får ses som rättvist även om jag själv hoppar in efter en månads uppehåll pga skador och missar öppet mål från 1-2 meter. Bjuder på det idag men några fler sådana missar hoppas jag slippa resten av året! Fantastiskt dessutom att när vår egentliga tredjemålvakt blir utvisad och en av våra utespelare ställer sig mellan stolparna så håller vi nollan för första gången i år! En riktig krigarpinne!”

Nu vidare till 6B och 6C!

 

FREDAG 11/5

6B

Hällesåker IF – Göteborg City FF 3-2 (2-2)

I fredags tog Hällesåker sin sjätte seger på sju matcher och toppar tabellen. Det satt dock långt inne mot City och det var inte förrän i 81:a minuten som matchens avgjorde. Målskytt? Självklart var det Johan Gunnarsson, hans andra i matchen och 23:e totalt! Alexander Laas gav HIF ledningen efter drygt halva första men strax efter kom både 1-1 (Kristofer Jansson) och 2-1 till City, målskytt Jed Glendinning. Innan paus kvitterade Gunnarsson och sedan kom alltså avgörandet sent i matchen.

HIF:s ena tränare Bengt Andersson sa så här om segern:

”En jämn match där lagen tog ut varandra på ett effektivt sätt vilket gjorde att det inte blev något skönspel utan mer ett ställningskrig som kunde tippat över åt vilket håll som helst. Vi sätter 3-2 med ca tio kvar och lyckas hålla undan. En go seger där vi kämpar på alla positioner trots att spelet inte fungerade som vi ville.”

Citys Anders Hultberg sa så här om matchen:

”Jävligt skoj att spela på gräs! Märktes väl inledningsvis att Hällesåker var något vanare vid det än oss, men de försöker framförallt hitta den längre bollen på Gunnarsson. Det är dock, om jag såg/minns rätt, en annan gubbe som gör 1-0 på ett hårt inlägg som med lite hjälp av gräset letar sig fram till öppet mål. Vi gör dock 1-1 nästan direkt efter genom inlägg och andravågslöpningar. Efter detta hittar vi energi, vi hanterar deras långa bollar väl. Vi gör även 1-2 på frispark, där vår britt Jed lyckas med en halvbissa, snyggt. 2-2 kommer dock efter lite kommunikationsmisstag och Gunnarsson kan hitta nätet ur riktigt liten vinkel. Starkt. 2-2 i halvlek och det är tufft och hårt ute på plan, blir ju fel dueller på gräs. I andra så skapar båda lagen chanser och det är väl egentligen tillfälligheter som avgör. Vi har ett riktigt bra läge som nästan slutar i självmål för Hällesåker, men målvakten klarar. Då får deras gubbe driva bollen alldeles för långt och omställningen/kontringen fullbordas av Gunnarsson som på passning snett inåt bakåt får till en fösning snarare än skott. Men bollen letar sig retligt in under vår målvakt. Sett till hela matchen tycker jag oavgjort hade känts mest rättvist. Men men, har man en gubbe som öser in mål så går de retliga bollarna ofta hans väg. Stort tack till Hällesåker som bjuder på fin gräsplan, cirka 100 pers vid sidan och en jämn och hård kamp. Vi får ta revansch i höst. Domaren håller en bra nivå idag, även om båda lagen kanske hade velat se fler kort. Men samma åt båda håll!”

HIF toppar som sagt 6B och City är nia.

 

6C

Fröjdens FK – Vrångö IF 0-4 (0-1)

Vrångö IF var bara sekunder från att ta sin första seger för säsongen i förra omgången men Argo snuvade VIF på trepoängaren med två sena mål. Nu kom istället årets första trea borta mot Fröjden efter en imponerande 4-0 segerHeden 2. Rasmus Andréasson satte 1-0 precis innan paus och Omar Alkordi utökade till 2-0 i mitten av andra och trean kom bara minuter efter genom Emil Bech. Erik Löfgren fastställde slutresultatet i matchminut 83!

Patrick Johansson, en mycket nöjd VIF-tränare, sa så här om segern:

”Vi fasade inför matchen av att spela på Heden 2 som är under all kritik och duktiga Fröjdens men genomförde igår en felfri match. Vi följer matchplanen och släpper till högst tre skott som Beach, målis för dagen löste galant samt att vi stänker fyra baljor framåt. Det kändes tryggt matchen igenom och kunde blivit ännu större siffror då vi skapade otroligt mycket framåt. ”Äntligen” är väl ordet för dagen. Efter att ha blivit bestulna på tre poäng från både Argo och Önnered så kom till slut årets första trea.”

Fröjdens tränare, Darko Lipovac, sa så här om förlusten:

”Ja, vart ska man börja? Får väl börja med att gratulera Vrångö till säsongens första seger, drygt att de tar den mot oss. Nä, vi började matchen rätt så bra med bra bollinnehav och skapar en del chanser på bra och snabba kontringar, bland annat har Liess en boll i ribban i mitten på första. Mål där och detta hade nog kunnat sluta på ett annat sätt. Men Vrångö växte in i matchen med sitt raka djupledsspel och börjar skapa lite småchanser. Vi är väldigt tafatta i vårt försvarsspel och tillåter dem att skapa chanser ur inget. Vi bjuder dem på deras 1-0 precis innan paus då vi rensar mitt i plan istället för att skicka ut bollen. Vi gör det för svårt för oss. I andra börjar vi med att rulla med bättre fart och sätter tryck men utan utdelning. Sedan kontrar Vrångö in tre bollar med jämna mellanrum i andra. Tillslut en välförtjänt seger! Hatten av till Vrångö som är ett härligt gäng och där alla krigar för varandra! Domarn Nijaz gjorde också en bra match. Vi i Fröjdens har dock en del att fundera över. Överlag många som är riktigt dåligt tränade som inte orkar en halvlek och vi måste bli mer rejäla under matcherna. Vi har potential att vara ett topplag men nu spelar vi snarare som ett lag som kommer att kommer att få kriga för att hålla sig kvar. Nä, vi har lite att fundera på framöver.”

Vrångö tog ett välbehövligt kliv upp i tabellen och är nu sjua. Fröjden tappade viktiga poäng till topplagen och är femma.

 

LÖRDAG 12/5

6B

Eritreanska IF Göteborg – Solängens BK 3-1 (1-1)

Nykomlingen Eritreanska inledde 6B bedrövligt med fem raka förluster och målskillnaden 2-35 på de matcherna! Uppenbarligen har något hänt i klubben för i lördags tog laget sin andra raka seger. 3-1 vinsten mot Chalmers följdes upp av ännu en 3-1 seger, denna gången mot Solängen. Det var dock 1-1 långt in i den andra halvleken efter att Haben Gebrengus först gjort 1-0 och Martin Bodin kvitterat. I 81:a minuten kom 2-1 till Eritreanska genom Habte Fesha Kifle innan Abel Estifanos satte 3-1 i 89:e! 

EIF är nu uppe på en niondeplats. SBK är sjua.

 

SÖNDAG 13/5

6C

Proletären FF – Pushers BK 2-3 (1-2)

I botten av 6C återfinns förra årets topplag i 6B, Proletären FF, och det blev förlust även i helgen när gästerna Pushers kunde vinna med 3-2. PFF har nu inlett årets säsong med sju raka förluster! Eric Ahlberg inledde målskyttet när han satte 1-0 för PBK i början av matchen. Proletären kvitterar dock när Nofal Yousif sätter dit en frispark. Innan halvleken är slut så återtar dock Pushers ledningen genom Samuel Michaelsson. 2-1 står sig till mitten av den andra halvleken när Pushers får en spelare utvisad. Strax efter kommer 2-2 genom Manfred Oppong. PFF vädrar nog säsongens första trea men istället blir det Pushers som tar hem segern och Petter Jonsson blir matchhjälte när han sätter 3-2 på straff i matchminut 80!

PBK:s kapten Erik Wallnér sa så här om segern:

”Det fröjdiga höga presspelet mot Fröjden sist var som bortblåst när matchen började. Vår målis Hampus räddade både ett och två bra skott innan vi kommer in i matchen. 1-0 till Pushers kom efter att ”Jägarn” dönat bollen i stolpen, vartefter bollen studsade ut ett tiotal meter till Eric A som satte bollen distinkt i nättaket. Proletären sätter 1-1 snyggt på frispark innan vi strax innan halvlek bjuder på dagens sekvens: ett riktigt tici taca anfall som kliniskt avslutas av Pushers utmärkta vänsterback Samuel som hittar maskorna precis intill höger stolpe. Vi har rätt bra kontroll tills sista tjugo minuterna då helvetet brakar loss. En Proletärenspelare blir skjutsad till akuten med en allvarlig handskada (krya!). Vi tjôtar till oss en utvisning. Och Proletären gör 2-2 på en straffretur. Med några minuter kvar får dock även vi straff, och Petter lägger in den ”stensäkert”. Matchen slutar 3-2 och vi är nöjda med en viktig trepoängare från en – i ärlighetens namn – ganska loj tillställning i värmen. Forza Pushers!”

PBK upp på en åttondeplats och det poänglösa Proletären är sist.

 

/Rasta