Vi kastar oss över den sista sexan, 6D, och kollar över vad helgen bjöd på:

 

FREDAG 11/5

Bosna IF – Hälsö BK 2-3 (1-1)

Bortalaget Hälsö BK kunde till slut besegra Bosna IF efter en jämn kamp. Hemmalagets Ajdin Smajlovic satte dock 1-0 redan efter två minuter! Efter knappa kvarten var det dock kvitterat (Gustav Börjesson) och början av andra kom även 2-1 för HBL (Kalle Magnusson). Smajlovic kvitterade för Bosna men gästerna fick sista ordet när Magnusson satte 3-2 och blev tvåmålsskytt och matchvinnare.

HBK:s Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Mardrömsstart för vår del när Bosna tar ledningen efter bara några minuter men vi reser oss och kämpar på och kvitterar efter en kvart. Vi skapar flertalet chanser under den första halvleken men det står 1-1 i halvlek. I den andra halvleken fortsätter vi skapa och tio minuter in i halvlek två tar vi ledningen. Vi borde stängt matchen där och då men istället för 3-1 kommer istället 2-2 när en långboll förvaltas på bästa sätt av Bosna-anfallaren som vänder bort en försvarare och kyligt placerar in bollen. Det märks att vårt unga lag har växt denna säsongen då vi bara fortsätter att trycka på istället för att gå ner oss som vi gjort andra säsonger när det går emot oss. Vi tar återigen ledningen och håller den tills domaren blåser av matchen. Bra kämpainsats av oss då vi bara hade en på bänken och en riktigt skön seger till slut.”

HBK är nu uppe på en fjärdeplats medan Bosna är näst sist.

 

Hisingen FC – Västkurd BK 2-3 (2-0)

Nykomlingen Västkurd svarade för en imponerande vändning när 0-2 i paus mot Hisingen blev seger med 3-2 efter att Roni Kurdali satt segermålet på straff på övertid! HFC hade som sagt 2-0 i paus efter ett självmål av VBK och ett av Samir Taha precis innan vilan. I början av andra reducerade Ramazan Erdal innan Kurdali kvitterade med sitt första mål för dagen. HFC åkt sedan på en utvisning i slutet och på stopptid kom alltså VBK:s segermål!

HFC:s Taha sa så här om förlusten:

”En match där båda lagen har varsin halvlek. Första halvlek dominerar vi fullständigt och har även en straff miss men går i halvtidsvila med en 2-0 ledning. Andra halvlek kommer Västkurd ut som ett helt nytt lag samtidigt som vi slår av och går ner väldigt väldigt mycket i kvalitet och tempo det har man inte råd mot ett bra division 6-lag men jag säger att resultatet i slutändan är rättvis och all eloge till västkurd som visar karaktär och vill mer än oss, men vi tar nya tag nästa match!”

VBK är nu femma och HFC är sjua.

 

SÖNDAG 13/5

IF Vardar/Makedonija – Diseröd SK 3-2 (3-2)

Igår söndag vann Vardar sin sjunde raka match i årets 6D! Det började också bra för Vardar i matchen mot DSK. 1-0 kom tidigt genom Kristijan Trajanovski men DSK kvitterade (Christopher Karlsson) och lagen fortsatte att turas om att göra mål i den första halvleken. 2-1 till Vardar nickade Daniel Jovanovski in innan Emil Kanefur satte 2-2. Matchens sista mål kom även det i första halvlek och det var Ognjen Markovic som gjorde det för Vardar

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om segern:

”Trevlig match med fina mål. Vi tog ledningen med 1-0, och hade matchen under kontroll, men ändå så lyckas Diseröd reducera på ett märkligt sätt. Vi gör 2-1 och för matchen men slarvade lite på mitten och Diseröd straffade oss direkt med ett långskott, ett riktigt drömmål. Innan första halvlek tar slut gör vi 3-2 och det resultatet stog sig matchen ut.”

DSK är åtta i tabellen och Vardar leder, fortfarande utan poängtapp.

 

Backatorp IF – Neutrala IF 3-2 (1-2)

3-2 var ett gångbart resultat i helgens 6D-matcher och så slutade det också när BIF tog emot Neutrala i en intressant toppmatch. NIF rivstartade dock med att göra både 1-0 (Abdikaafi Mahamud Diiriye) och 2-0 (Mohamed Muhammed Hussein) innan halva första var slut. Backatorps nyförvärv Benjamin Yacoub hann dock få in en reducering innan paus. Melvin Lönn kvitterade sen med tjugo kvar och i 88:e satte Isaac Darko 3-2 för hemmalaget!

BIF:s mittfältare Vishnu Nair sa så här om matchen:

”En tapper insats där vi lyckas vända ett 0-2 underläge och vinner med uddamålet med matchens sista spark mot en toppkonkurrent! Efter ett tungt nederlag mot Knippla senast som jag och många i laget fortfarande grämer oss över var vi revanschsugna och ville tillbaks på vinnarspåret. En match som vi på förhand visste skulle bli en tuff utmaning då vi var fullt medvetna om Neutrala skicklighet med många finurliga, kvicka och ettriga spelare. I inledningen var matchbilden som vi förutspått, de är bollförande och hotar ständigt vilket till slut renderar i två mål, där vi är aningen passiva i försvarsspelet. En prekär situation likt Knipplamatchen men matchen var dock långt ifrån över och vi lyckas reducera genom Benjamin strax innan halvtidsvisslan, det är mjölksyra hos många motståndarben och vi känner att vi har vittring. Scenförändring i andra då vi tar ett starkare grepp om taktpinnen ju mer matchen led. Kvitteringen kommer efter ett fint förarbete av Benjamin som Melvin avslutar. Vi gör en forcering i sluttampen på matchen i jakt efter segermålet där jag slår in en boll på måfå in i grytan som når Ike som sedermera, genom en strumprullare får bollen att långsamt rulla in i nätmaskorna. Vändning och viktoria är ett faktum. Oerhört nöjd och stolt över karaktären vi visar i andra halvlek, nu siktar vi mot Västkurd borta och hoppas fortsätta på det inslagna spåret.”

BIF är trea, sex poäng bakom ledande Vardar men med en match tillgodo. Neutrala är kvar som tvåa men har massa fler matcher spelade än de andra lagen i serien.

 

/Rasta