Vi avslutar helgrapporteringen med 7A då 7B hade ledigt denna helgen:

 

FREDAG 11/5

Hermansby IF – Croatia Göteborg 1-2 (0-1)

Croatia har börjat komma i gång fint i sjuan och det blev ännu en seger när Hermansby besegrades på Kärnavallen i fredags! Eldiiar Esenbekov inledde målskyttet för bortalaget och detta stod sig till paus. Rejin Ahmad satte sedan 2-0 i början av andra. Det kom en reducering från hemmalaget (Joakim Rosqvist Ström) men det räckte inte.

Det har dykt upp en hel del välkända namn i Croatia och den senaste i raden är gamle Götaholm och Utbynäs-spelaren Tim Berndtson och han sa såhär om segern:

”De va mycket kamp och kämpa ingen skönlir från något av lagen direkt. Tycker kanske vi är lite bättre i första halvlek, men raka motsatsen i andra då vi egentligen bara får försvara och försöka kontra. Man såg ganska tydligt vilket lag av oss som tränade om man säger så, själv har jag inte rört mig sen oktober förra året så det var de jobbigaste jag varit med om på länge. Men en stor eloge till hela laget för att vi kämpar och framför allt till the man of the match våran målvakt Jerry som ser till att vi får med oss tre pinnar.”

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Ännu en match där våra misstag straffar oss hårt, vi bränner straff och vi är helt oförmögna att omvandla våra chanser till mål. 1-0 får de genom att vår mittback slår en helt galen passning som de snappar upp och lyckas ta sig förbi samme back som slår passningen (alldeles för enkelt). Skottet styrs på våran andra mittback så den går retfullt i en båge över målvakten. En stund efter målet så får vi en straff, som vi mot alla odds missar! (3 missar av 5). Vi går till halvtid med 1-0 bakåt och känner oss riktigt missnöjda då vi inte alls kommit upp i nivå, vi är stressade i vårat spel, stillastående, ja vi gör nästan alla fel vi kan göra i första. Vi går ut med en helt annan energi i andra, börjar rulla boll, tar ny yta efter vi slagit en passning, pratar ja vi börjar göra saker rätt. Men så kommer 2-0, igen tack vare en dålig passning, denna gången hem till målvakten som inte är med alls och slänger sig för att rädda bollen så den inte ska gå i mål, indirekt frispark, som ändå resulterar i mål. I minut 57 så sparkar deras nr 6 våran anfallare i huvudet på Mané manér, han faller till marken med hjärnskakning ligger i mer än 10 minuter innan vi kan ta han av planen. Detta resulterar endast i ett gult och 6 minuter tillägg (trots detta misstag av domaren, så var han en av de bättre vi haft i serien i år). När spelet kommer igång igen närmare minut 70 så är det mer eller mindre spel mot ett mål, killarna har funnit ny energi av incidenten. I minut 78 gör vi 2-1 (Ström) och har tagit över helt. Men som jag nämnde tidigare så är vi helt oförmögna att omvandla våra chanser till mål. Vi har säkert 15 avslut sista 30 men lyckas bara göra ett mål. Matchen slutar 2-1 med en fruktansvärt bitter smak i munnen ( till viss del, champangen efteråt som vi skålade med i tvillingarna Ungers ära som fyllde år ) Men det är bara att bryta ihop och komma igen, match borta på torsdag mot Angered.”

Croatia är femma och HIF sjua.

 

LÖRDAG 12/5

Santos Cruz Azul IF – Geesguud UF 3-6

Det är fortsatt jobbigt för Santos Cruz Azul som i helgen åkte på sin femte raka förlust i en målrik tillställning mot Geesguud.

Geesguuds tränare William Potter sa så här om segern:

”En match som vi bara ska vinna men det är tungt just nu för vi har inte tillräckligt med spelare vilket kan vara extra tufft för en ny klubb. Så de sista matcherna kör vi nästan med bara unga juniorer vilket gör att vi saknar tyngd och rutin. Matchen i sig så tar det tid innan vi gör mål och vi gör 4-0 och det ser säkert ut men vi får två gula kort som blir rött och matchen blir ändå lite spännande men vi vinner med 6-3 till slut och det finns mycket att göra under uppehållet för oss nu. Vi har endast 10 seniorer i truppen vilket är obekvämt lite för det fattas alltid folk till matcherna.”

Geesguud är nu sexa och Santos är sist.

 

Gothenburg Celtic FC – Angered SK 4-6 (1-2)

Ett riktigt målkalas på Härlanda Park när Angered SK kunde vinna med tennissiffrorna 6-4 mot Celtic. Efter 2-1 i paus kunde ASK gå ifrån till både 3-1 och 4-1 i andra. Celtic kom riktigt tillbaka efter det och ASK kunde hålla avståndet. Martin Marklund satte två för Celtic och både Subeir Yusuf och Mohamed Jaamac Aaden gjorde detsamma för ASK.

Angered är nu trea och Celtic är tia.

 

SÖNDAG 13/5

Rödbo IF – Kareby IS 3-1 (1-0)

RIF tog en skön seger hemma på fina Rödbovallen när Kareby besegrades med 3-1! Marcus-Alexander Wahlborg inledde målskyttet precis innan vilan och strax efter gjorde Markus Hasselblom 2-0. Joakim Andreasson reducerade på straff men RIF svarade med att göra 3-1 (Anton Eriksson). 

RIF:s Hasselblom sa så här om matchen:

Vi kommer till matchen med humöret på topp. Första hemmamatchen på Rödbovallen! Mycket härligt! Vi startar matchen lite trevande men hittar snart in och har flera kvalificerade målchanser men lyckas inte riktigt få dit den. Oskärpa och slarv. Vi får in en boll tillslut och borde väl egentligen avgjort matchen i första halvlek. Kareby hade inte så mycket förutom en riktigt snabb snubbe längst fram. I andra fortsätter vi och gör 2-0 sedan tänker bara spela av matchen. Vi gör detta bra och det ser kassaskåpssäkert ut men Kareby får en straff som dom sätter och sedan är det full kalabalik och vi springer omkring som yra höns. Men vi rider ut stormen och tar tre mycket välfötjänta pinnar. Sedam äter vi kärleksmums och dricker Trocadero och laddar för nästa veckas match. Over and out!”

 

Inter Linné IF – Gunnared KIF 0-1 (0-0)

Inter Linné var obesegrade inför förra omgången men föll mot Lekstorp och nu blev det en ny förlust när Gunnared kunde vinna med matchens enda mål. Amir Hossein Jafari blev matchhjälte med sitt mål i början av andra. 

Gunnareds Bijan Ghaderi sa så här om segern:

”En jämn och tät inställning mellan två lag som förmodligen håller till i absoluta toppen när säsongen skall summeras. Som i de flesta täta tillställningar är det små marginaler som avgör. Även denna gång, då vi gör mål på hörna tidigt i andra halvlek. Inter Linné höjer tempot efter detta medan vi drar ner på den höga pressen. De skapar ett par fina lägen men bjuder oss samtidigt på ett hav med ytor. Vi kommer i ett flertal numerära överlägen där vi kan döda matchen, men ett återkommande tema för Gunnared anno 2018 är att vi inte kan sätta spiken i kistan. Vi håller dock undan och tar en viktig seger tack vare ett klockrent försvarsspel. Inter Linné var väldigt bollskickliga, kvicka samt tunga att möta och är definitivt ett lag att räkna med i topp 3 trots två bakslag i följd. En stor eloge skall även riktas till den fantastiska publiken som stöttade respektive lag. De gjorde denna batalj till en minnesvärd sådan.”

Gunnareds matchrapport hittas HÄR.

Inter Linné är tvåa i tabellen och Gunnared är fyra, men bara två poäng bakom och då har även Gunnared matcher tillgodo.

 

/Rasta