Division 3 Nordvästra Götaland rullar vidare och bloggens expert Magnus ”Böjen” Carlsson levererar ännu en analys:
Omgång 5 är färdigspelad och det var en rejäl målfest vi bjöds på då det i snitt producerades 5.16 mål fördelat på de 6 matcherna i omgången.
31 mål totalt vilket givetvis är roligt för publiken som betalt entre men jag kan tänka mig att det har inneburit dålig nattsömn för vissa tränare…
Resultaten som följer:
Jonsered – IK Kongahälla  7-2
Ahlafors – IK Virgo  2-2
Gunnilse IS – Hestrafors  1-1
V. Frölunda – Landvetter  6-1
Lerum – FK Kozara  0-1
Älvsborgs FF – Qviding  2-6
Om vi börjar i fel ände av tabellen så kan man ju krasst konstaera att IK KONGAHÄLLA har fått en mardrömsstart på årets seriespel, enda laget som ännu ej tagit poäng och en svidande 7-2 förlust i senaste omgången.
En delvis ny och ung trupp som kanske inte satt sig ännu 100% men snart börjar goda råd bli dyra för IKK och nu väntar 2 extremt viktiga matcher framöver dels hemma mot Gunnilse som i händelse av förlust skulle var 7 poäng före IKK och sedan ett prestigefullt derby mot Ahlafors då man ställs öga mot öga mot sin forne skyttekung Cornelis Leckborn.
Som jag förutspått tidigare trodde jag att det skulle bli ett ”mellanår” för LERUM efter degraderingen från div 2 och man har oxå startat lite knackigt med 3 inspelade poäng så här långt.
Oerhört tung förlust i lördags hemma mot Kozara och i nästa omgång ställs man mot den på papperet tuffaste bortamatchen för året då man skall ta sig an Qviding på Valhalla.
Man får hoppas att lagen precis ovanför strecket inte vinner för att då kan det bli ett litet glapp upp till ”säker mark”.
ÄLVSBORG ligger oxå för närvarande under strecket och det hade jag inte räknat med, men det är bara att konstatera att man fått en jobbig inledning så här långt.
Vet ej om man gjort någon förändring i ledarstaben (rykten cirkulerar om detta) men oavsett hade det var skönt att få med sig åtminstonde 1 pinne från den tuffa bortamatchen mot Landvetter i nästa omgång för Påvelunds Inter.
Efter en hejdundrade premiär seger hade GUNNILSE gått poänglösa i 3 raka matcher så att jag tror att poängen senast mot Hestrafors var mycket välkommen för GIS, trots att man var i ledning en bit i andra halvlek får man vara nöjd med 1 pinne då man avslutade matchen reducerade till 10 man samt att gästerna var frikostiga nog att missa en straff i matchens slutskede..
Mitt i tabellen blev det segrar för JONSERED, KOZARA medans AHLAFORS, HESTRAFORS tog en pinne var i omgången.
Jonsered tog en go 7-2 seger senast och stoltserar med 6 inspelade poäng, men notera dock att man har en uppskjuten match (Virgo) till god.
För Kozara som spelat 1 match mer än övriga var det oxå en skön 3 poängare som inkasserade sist mot Lerum, tufft att säga ”måstematch” men en förlust där och 4 poäng av 18 hade vart tufft för den frejdiga nykomlingen men med 7 pinnar under bältet gav man sig själv lite arbetsro.
Ahlafors måste nog börja inkassera lite 3 poängare framöver för att haka på tåget uppåt, 1 pinne senast mot Virgo som man alltid brukar ha tuffa matcher mot får ändå anses som okey.
———————————————————————
Topp 4 just nu innehåller de lagen som figurerade mest frekvent i tipsen inför serien.
VIRGO vägrar förlora och hittade en väg sent i matchen sist mot Ahlafors för att få med sig en pinne hem och 10 inspelade poäng på endast 4 spelade matcher.
Läste på deras eminenta hemsida att om man bortser från matchen mot HBFC förra hösten som avbröts 3 gånger så har man inte förlorat i div 3 match sedan 16 juni förra året… och den matchen minns jag väl då mitt Kärra sent i matchen vände 1-2 till en 3-2 seger, men oavsett sjukt imponerande av Virgo
När underteckand trodde att nu är äntligen LANDVETTER lite mer stabila i sina insatser så kommer det ett bottennapp i senaste matchen då man torskar med hela 6-1 mot VF.
Bortsett från senast har man ändå startat bra med 12 inspelde poäng (6 matcher) och räkna med att Engströms grabbar i gröna tröjor kommer extremt uppskruvade & revanschsugna i nästa fight då man gästas av Älvsborg.
Har noterat att notoriske målskytten Fredrik Forsman saknats de 2 senaste matcherna och handlar det om en skada så får vi hoppas för LIS del att det är en lindrig såsdan…
0-6 blev 6-1 på en vecka för V. FRÖLUNDA och jag kan förmoda att Coach Olsson är extremt nöjd över att hans lag studsade tillbaka per omgående.
Inte bara att man tog en seger direkt efter en storförlust utan även positivt att tänkte förste keepern Rasmus Iversen var tillbaka mellan stolparna vilket jag inbillar mig gav en extra trygghet åt de bakre grönvita leden.
Nyförvärvet Bryan Johansson har nu växlat upp och står noterad för 4 mål, men bidrager även mycket i deras anfallspel med sin aviga spelstil och är vass när han kliver in från sin högerkant.
QVIDING ångar på och man toppar serien med maximala 15 poäng efter 5 matcher, man har producerat 23 mål framåt vilket ger ett snitt på vassa 4,6 mål / match.
Man var totalt överlägsna Älvsborg i helgen och gick fram till 6-0 innan man lät sig själva att slappna av lite sista 10 min vilket resulterade i 2 reduceringsmål från ÄFF.
Man känns genuint stabila och när te.x kapten Ehner saknades i lördags kommer andra spelare in och levererar.
Vill + lite extra för Daniel Hermansson som hämtades från ÖIS U trupp som högerback men som i Qvidings senaste matcher fått en mer offensiv mittfältsroll och tackat för förtroendet med 2 mål framåt.
———————————————————————–
Nästa omgång:
Qviding – Lerum
Kongahälla – Gunnilse
Hestrafors – Ahlafors
Landvetter – Älvsborg
FK Kozara – Jonsered
IK Virgo – V. Frölunda
På förhand känns ju matchen mellan Kongahälla – Gunnilse extremt intressant och jag tror att IKK måste börja plocka lite poäng snarast och denna matchen är lite av ”make or break” kan jag tycka.
Sedan tror jag att det blir full gas mellan IK Virgo – V Frölunda där båda lagen måste gå för seger för jag räknar kallt med att Qviding står på 18 pinnar när denna matchen blåses igång… här gäller det att hänga på tåget !!
// Böjen