Bloggens division 3 Nordvästra Götaland-analytiker Magnus ”Böjen” Carlsson har tagit ut sin bästa 11:a hittills i serien!

 

Som sagt 5 omgångar in i serien, det är nu det på allvar börjar sätta sig… är man ett lag för toppstrid, kommer man få kriga för ”överlevnad”.
Jag tror att kommande 3-4 omgångar kommer ge oss svaret på detta så vi får hålla oss till tåls…
Men efter 5 omgångar är det dax för mig att presentera en XI som gjort ett bra intryck inledningsvis av serien, givetvis baserat på vad mina blå har registrerat men även via information från tränarkollegor som jag är i ständig kontakt med.
Väl medveten om reaktioner, att det sticker lite i ögonen hos vissa.. alla har inte samma uppfattning men här följer min bästa XI efter 5 omgångar baserat på en 3-1-4-2 uppställning.
Målvakt:
Andreas Skånberg (30) AHLAFORS.
En rutinerad keeper som har inlett säsongen bra i ett Ahlafors som kanske inte gått lika bra som förväntat.
Missade matchen mot Qviding (5 insläppta) men har på sina 4 matcher 4 insläppta varav en nolla (ÄFF), en stabil målvakt som enligt Coach Berndtsson varit sitt lags främsta så här långt.
Backlinje:
Linus Ohlsson (22) QVIDING
Trots sin ringa ålder är han mycket mogen i sitt spel och är den som skall styra i de bakre regionerna i Qviding och har gjort det mycket bra.
En spelare man vet vad man får av och oerhört viktig för de Vinröda.
Daniel Carlsson (25) V.FRÖLUNDA
Hämtades hem från Tvååker för att ge stabilitet åt en för övrigt ung backlinje och har trots debacklet mot Qviding löst detta galant.
En pådrivare, naturlig ledargestalt och utrustad men en jäkla vinnarskalle har han varit och kommer vara oväderelig för VF under säsongen.
Thomas Erlandsson (39) IK.VIRGO
Underbart att konstatera att ålder bara är en siffra då 39 årige Erlandsson tar plats i min XI.
Här snackar vi Rutin, Positionsspel av rang (bra uppbackad av kollega Nikkilä), en spelare som alltid står ”rätt” och har ochså hunnit få rollen som matchvinnare med sina 2 sena mål mot Hestrafors.
Mittfält:
Calle Ekdahl (33) IK.VIRGO
I ett för övrigt mycket offensivt lagt mittfält får Calle agera i rollen som defensiv balanserade mittfältare, här får vi en spelare som löper sin mil varje match, har han tagit ett löp in i offensiv box… är han ändå på plats att stötta sin backlinje.
Bryan Johansson (22) V.FRÖLUNDA
Här har vi en avig offensiv ytter som inlett säsongen bra.
Gillar att Coach teamet i VF har placerat vänsterfotade Bryan till höger på mittfältet där han kliver in i banan och utmanar och öppnar upp ytan för sin ytterback.
Har själv bidragit med 4 mål framåt (1 straff)
Hami Golestan (25) LANDVETTER
Att det är en gudabenådad fotbollspelare med grym teknik & en playmaker det vet alla… men det som är roligast för undertecknad är att i år under Coach Engström har Hami lagt till en dimension till i sitt spel: Det hårda jobbet och mer löpmeter / match och jag vet att han i år är bättre tränad än tidigare och det har visat sig inledningsvis.
2 grymma mål från distans är oxå ett plus.
Galvan Ayoub (21) JONSERED
Ytterligare en playmaker på mittfältet, mycket bolltrygg och har i stor del bidragit med sitt passningspel & speluppfattning att JIF numera är ett mer spelande lag än tidigare
Joakim Olofsson (26) LANDVETTER
Ytterligare en kraetiv ytter med mycket spring i benen, löper kopiöst och utmanar sina högerbackar gång på gång, likt sin kollega på höger mf giftig när han kliver inåt i banan för eget avslut.
Forwards:
Amar Muhsin (20) GUNNILSE
Har inlett mycket bra denna säsongen för sitt Gunnilse och producerat 5 mål + 3 assist så här långt.
En irrationell fw typ som gör mål både med huvudet och med sina (storlek 46,5) stora fötter.
Robin Eriksson (27) QVIDING
Han kom till Qviding med ett uppdrag: att göra mål och han har verkligen levererat så här långt vilket 9 mål på 5 spelade matcher vittnar om.
Jobbig att möta, stor och stark, sniffar upp målchanser och en bra avslutare är egenskaper som gör han till den skyttekung han alltid har varit.
————————————————-
Sammanfattningsvis tycker jag att jag fått ihop en intressant XI med massor av rutin kryddat med ungdomlig entusiasm.
3 stabila mittbackar, ett sjukt kreativt centralt fält uppbackat av Calle E och 2 riktiga goalgetters på topp.
// Böjen