Det spelade tre matcher igår tisdag och så här gick det:

 

TISDAG 15/5

5B

IF Väster – Sandarna BK 1-4 (0-2)

Toppmöte i 5B där dittills obesegrade serieledarna IF Väster tog emot formstarka nykomlingarna Sandarna BK på Önneredsplan. Hampus Landegren gav SBK ledningen i mitten av den första halvleken och precis innan paus satte Robin Lund 2-0. Matchen punkterades tidigt i andra då även 3-0 kom, målskytt Filip Andersson. Väster fick visserligen in en reducering (Casper Fogh Ljungberg) men även Sandarna gjorde ett mål till när Mikael Johansson nickade in 4-1 med tolv minuter kvar.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om förlusten:

”Det är värre när man förlorar och tycker att man har en chans. De hade vi inte här. 4-1 blev för stora siffror. Sandarna låg och väntade och satte in pressen i rätt lägen och var sylvassa framåt. Råder ingen tvekan om att de är klart bästa laget vi stött på hittills. Tycker ändå vi försökte och skapade chanserna. Men de ville sig inte. Tom Martinsson Ngouali spektakulärt överlägsen.”

Sandarnas Hannes Palmberg hade följande att säga om segern:

”Fantastiskt skön seger. Inför matchen kände man att det var lite nervöst och spänt i laget. Och att det ändå skulle bli den viktigaste och tuffaste seriematchen på alltför länge. Matchen började också lite spänt med att lagen kände lite på varandra och det var Väster som hade mest boll i början, utan att komma till jättefarligt lägen och även lämna stora ytor bakom sig och chans till kontringar. Ytor som vi också utnyttjade två gånger om i första halvlek. Först Hampus med ett skolboksexempel till mål, riktigt snyggt. Och sedan Branco med sitt första för säsongen. Riktigt bra utdelning i första halvleken och vi är riktigt vassa och skarpa när vi kommer upp i banan. Andra halvlek är lite suddigt men vi gör 3-0 genom Fille (fantastiskt att ha den kanonkulan tillbaka på matcherna) efter fantastiskt förarbete av Micke. Då känns det rätt tryggt men Väster får in 3-1 efter väldigt misstänkt offside och sedan trycker de på ganska bra även om jag tycker vi har ganska bra koll på grejerna. Vi dödar matchen med typ 20 minuter kvar genom Micke och 4-1 står sig till slutsignalen. Riktigt rolig match och Väster bjöd verkligen upp till kamp men vi är numret större den här matchen. Vi bevisar varför vi är topptippade och har fått tillbaka flowet från förra säsongen och alla är med på vad det är som krävs i år. Bra prestationer från alla 16!”

Väster leder fortfarande serien med SBK som tvåa, en poäng bakom. Då har dock Väster en match mer spelad än alla de jagande lagen. I och med Västers förlust finns det nu inga obesegrade lag kvar i 5B. Sandarna har nu inte förlorat sen premiären och har nu sex raka utan förlust fördelade på fem segrar och en oavgjord.

 

6B

Göteborg SIF – Hällesåker IF 1-3 (1-2)

Hällesåker behåller greppet om serieledningen i 6B och igår blev det 3-1 borta mot svårspelade GSIF. Efter dryga halvtimmen kom två snabba mål från gästerna genom Mats Karlsson Eriksson och Hampus Eriksson. Innan paus hann dock Studenterna få in en reducering genom Jacob Nilsson. Matchen avgjordes definitivt med nio ordinarie minuter kvar då seriens ohotade skyttekung Johan Gunnarsson satte dit en straff för HIF.

Just Gunnarsson sa så här om segern:

”Vi verkar lite tagna av stundens allvar och kommer inte alls till vår rätt i första halvlek. GSIF är mycket hungrigare och skapar en del lägen. Vi får dock in två mål på kort tid i mitten på halvleken efter att Oscar Jennefalk påpassligt slagit in en retur och Hampus Ericsson gjort en fin soloräd. GSIF reducerar några minuter efter och vi leder ganska oförtjänt i halvtid. I andra rycker vi upp oss men det är GSIF som skapar tryck mot vårat mål och vår målvakt Jesper Svensson räddar en straff och de har ytterligare två bollar i målramen. På kontring med 10 minuter kvar blir vi tilldömda en straff som undertecknad gör mål på. Matchen kunde lika gärna gått i GSIF:s favör men det känns oerhört gött att kunna vinna även om vi har med att ge. Nu väntar en riktigt tuff men inspirerande hemmamatch mot Fässberg i nästa vecka som vi med tillförsikt ser fram emot.”

GSIF:s Mattias Dotevall sa så här om matchen:

”En jämn match där vi egentligen skapar tillräckligt med chanser för att vinna, bl.a. missar en straff, har bollar i virket. Hällesåker visar kvalité när de gör två snabba baljor i mitten på första halvlek. Vi reducerar innan halvtid. De punkterar matchen i slutet av andra halvlek via en straff. Tung förlust!”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

HIF toppar alltså 6B och GSIF återfinns på en sjätteplats.

 

7B

Menisken IF – Kärningöns FC 3-1 (0-1)

MIF tog sin andra raka seger i 7B då de följde upp 4-1 segern mot Hindås med att besegra Käringöns FC med 3-1 igår efter en vändning efter paus.

Meniskens Calle Petersson sa så här om segern:

”Ja, det var en skön seger. KFC gjorde 1-0 på deras första och enda chans i första halvlek. En halvlek som vi dominerade och Sermerd unnade sig i vanlig ordning att bränna en straff, andra på två matcher. Han brukar dock botgöra och sätta några kassar efter missad straff men inte i dag. Istället så gör Dea 1-1 i början på andra halvlek och efter det så prickskjuter Meniskens nya tillskott Maoda in både 2-1 och 3-1. KFC hade inte mycket mer i andra halvlek förutom en eller två småfarliga chanser. Med det sagt, en stark upphämtning och bra spel som Menisken inte brukar mäkta med att spela förrän höstens vindar dragit i över Heden.”

MIF är nu sexa och KFC är åtta.

 

/Rasta