Onsdagar brukar bjuda på lite sköna matcher och så var även fallet igår!

 

ONSDAG 16/5

5B

Masthuggets BK – Styrsö BK 2-0 (1-0)

Hugget kom till den viktiga hemmamatchen mot Styrsö BK med en usel form. Efter segern i premiären har MBK radat upp sex raka förluster och dessutom inte lyckats göra mål i någon av sina fyra senaste matcher! MBK:s Gustav Karlsson var inblandad i mycket i den första halvan av den här matchen. Karlsson fick matchens första ostskiva efter 32 minuter men satte sedan en frispark i mål tio minuter senare men hann även få sitt andra gula precis innan paus och alltså fick Hugget spela andra halvlek med en man mindre. Trots det numerära övertaget fick inte gästerna in något mål utan istället kunde Love Svanqvist nicka in 2-0 i 90:e!

MBK:s Behzad Kurdali sa så här om den efterlängtade vinsten:

”En match där Styrsö är bollförande i stort sett hela matchen, blev ju inte lättare när vi drog på oss ett rött ganska sent i första och direkt efter vårt 1-0 mål. Krigarinsats av hela laget idag, Styrsö har mycket boll men kommer inte riktigt till några heta chanser, närmast var en ribbträff i början av första. Vi kommer upp lite då och då men kommer inte till några farliga lägen. Vi gör våra mål på två fasta situationer, en frispark direkt i mål av Gustav och en inläggsfrispark som Love nickar in i slutet av matchen! Äntligen syns lite glädje och vilja i laget, till skillnad från andra matcher så krigar vi i 90 minuter och ligger jättebra i positionerna över hela banan. Kul också att vi håller årets första nolla.”

Segern gör att Hugget lämnade jumboplatsen och klev upp en placering medan SBK nu är nia. Den nedre halvan av 5B är otroligt jämn så det bara skiljer två poäng mellan sexan Hovås Billdal och nya jumbon FC Heden!

 

6A

Tollereds IF – Götaholm BK 0-1 (0-0)

Sveakurd har ju gjort ett litet ryck i 6A-tabellen men bakom serieledarna har Götaholm börjat få upp ångan lite. I den svåra bortamatchen på Spinnarvallen mot Tollereds IF tog Gamlestadslaget sin andra raka seger och är nu obesegrade i tre matcher. Segermålet kom i mitten av den andra halvleken då Patrik Iljin nickade in en hörna!

GBK:s Shahram Mansouri sa såhär om segern:

”De var en match där Tollered hade mycket boll och de gjorde det de är bra på. Att slå långa bollar på sina anfallare, men vi vann i stort sätt alla de bollarna. Första halvlek är ganska jämn, men i andra bestämmer vi oss för att sätta högre press och vinner bollen högre upp och vi borde gjort ett eller två mål men missade och till slut så kom målet på en hörna där Patrik går upp hur enkelt som helst och nickar in den. En skön seger mot ett topplag.”

Tollereds Daniel Hultberg hade följande analys av matchen:

”Inget resultat vi är nöjda med. Götaholm drog ner på tempot och backade hem och det kändes som om de var nöjda med 0-0 och en poäng. Tyvärr för oss så lyckades de nicka in en hörna i mitten på andra halvlek. Vi har spelat två matcher utan att göra mål, alldeles för dåligt. Vi måste höja oss rejält i kommande matcher. Det positiva med denna matchen var vädret och planen, domaren var helt ok. Dessutom bör det uppmärksammas att Tollereds IF grundades idag för 110 år sedan!”

Det blev alltså ingen rolig födelsedag för TIF som tappar mark mot toppen och nu är sexa. Götaholm återfinns på en tredjeplats.

 

6B

BK S:T Jakob – Solängens BK 1-3 (0-2)

Efter två tuffa matcher mot topplagen Hällesåker (2-5) och Landala (1-1) trodde väl många att Solängen skulle ta en enkel trea mot bottenlaget Eritreanska i förra omgången men det blev en oväntad 1-3 förlust. Igår blev det dock seger för SBK när, ett annat bottenlag, BK S:T Jakob besegrades med 3-1. Solängen hade 2-0 efter 35 minuter (målskyttar Mattias Rydström och William Samuelsson) men precis innan paus åkte laget på ett rött och fick alltså spela andra halvlek med en man mindre. Efter halva andra kom också en reducering från S:T Jakob när Jona Johansson satte 1-2. Det blev dock inga fler mål för hemmalaget utan istället kom 3-1 med cirka tio minuter kvar genom Adam Olofsson Wermäng.

Solängens Andreas Söderberg sa såhär om matchen:

”Skönt att resa sig efter förlusten senast, vi börjar matchen riktigt bra och får ett tidigt mål. Sen tycker jag att det rullar på för vår del. Jakob kommer med några halvchanser men inget direkt farligt. Vi utökar till 2-0 och det känns mer eller mindre klart, men då hittar domaren ett rött kort någonstans på vår kille. Så en man mindre i hela andra halvlek. Vi ligger lågt och satsar på kontringar i andra, Jakob reducerar och det blir lite nervigt. Men Jimmy i mål storspelar och räddar oss ett par gånger, sedan kontrar vi in 3-1 målet! Så riktigt gött med tre pinnar!”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo hade följande att säga om förlusten:

”Äntligen fick vi kliva på hemmaplan, Heden. Känslan inför matchen var bra och vi var taggade på en seger. Tyvärr är Solängen det bättre laget första kvarten, de gör då också första målet. Efter det kommer vi in i matchen och i princip dominerar med flera chanser och bollar på mållinjen. De gör det bra på sina kontringar, och får en drömträff från 35 meter bort som hittar bortre stolpen och in i mål. Solängen får en man utvisad strax innan pausen efter en våldsam efterslängning. Trots 0-2 känner vi i pausen att vi har kontroll och ska gå all in i andra. Vi fortsätter att skapa chanser, flera hörnor och frisparkar och Solängen blir väldigt skakiga. Utdelning kommer via Jona efter en kvart in i andra. Vi fortsätter att pressa och där tappar de huvudet lite grann, massa fula efterslängningar leder till avblåsningar, varningar och dötid. De lyckas dra ner tempot och kontrar in spiken i kistan 1-3. Surt äpple att bita i men vi måste blicka framåt, varje match blir avgörande. Nu vänder det!”

Solängen är femma och S:T Jakob kvar i botten som elva.

 

Göteborgs City FF – Landala IF 1-2 (1-1)

Landala IF biter sig kvar i toppen av 6B och tog sin sjätte seger för säsongen när Göteborgs City besegrades med 2-1 igår. City tog dock ledningen mycket vackert när Anders Hultberg skickade in 1-0 i krysset redan efter åtta minuter. Tio minuter senare var det dock kvitterat genom Patrik Larsson. 1-1 i paus och i 77:e kom sedan segermålet för LIF, inprickat av Rasmus Johansson.

Landalas tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Vi gör en halvdan insats, hungern är inte riktigt där. Matchen präglas av avblåsning på avblåsning vilket tar udden av matchen. Bevisligen gör vi det som behövs för seger men inte mycket mer. Nu tar vi nya tag och laddar för derbyt nästa vecka.”

Citys burväktare Kim Jonasson gav följande analys av förlusten:

”Förlust 1-2 (1-1). Vi tar ledningen tidigt genom Anders Hultberg på snyggt skott utifrån i bortre krysset. Dominerar matchen. Sen nickar de in en hörna. Vi tappar rytmen totalt när domaren blåser sönder matchen, särskilt mycket frisparkar mot oss, till och med när vi är bollförare och blir fällda är det frispark mot oss. Bägge lagen är trötta i andra, de har något friläge men inget mer. Sen med 15 kvar passar de in till en gubbe som står still, vid straffpunkten cirka 1-2 meter nedanför vår sista gubbe när passningen går. Domaren släpper offsiden helt obegripligt och han kan placera in bollen enkelt. Ridå. Jävla tråkig förlust igen när vi förtjänar en pinne.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Landala är tvåa i tabellen, en pinne bakom ledande Hällesåker. City återfinns som nia.

 

6C

Ösets BK – Fröjdens FK 0-4 (0-1)

Fröjden kom från en lite oväntad 0-4 förlust mot Vrångö i förra omgången men fick revansch när Ösets BK besegrades på Gröna Vallen med 4-0. Jonatan Sundkvist inledde målskyttet i den första halvleken och 1-0 stod sig till paus. I den andra kunde sedan FFK kliva ifrån efter mål av Philip Berggren, Naser Rahimi och Magnus Svantesson.

Fröjdens Magnus Svantesson sa så här om segern:

”Skönt med en övertygande vinst efter den dåliga matchen vi gjorde mot Vrångö senast. Vi har tillbaka vår dirigent Bäckis ”Xavi” på mittfältet och det märktes igår. Full fart från början och det är spel mot ett mål. I mitten på första så placerar Jonte fint in 1-0 och det håller sig till halvlek. Samma matchbild i andra, tre fina mål speciellt Philippos genombrott från egen planhalva. Så riktigt bra spelad match av Fröjdens. Dock tycker jag det är riktigt tråkigt och möta ett lag som ska gnälla och klaga så mycket.”

Fröjden är nu fyra i tabellen medan Öset är näst sist.

 

7A

Lövet/Johannebergs IF – Lekstorps IF 1-1 (1-0)

Obesegrade serieledarna Lekstorp kom från en tung seger i toppmötet med Inter Linné (3-0) men fick ”bara” med sig em pinne från gårdagens bortamatch mot Lövet/JohannebergOlof Eklund såg till att Lövet ledde i paus med 1-0 men sen åkte hemmalaget på ett rött tio minuter in i andra. Med mindre än en kvart kvar kunde sedan LIF:s kapten Nissan Svensson kvittera och matchen bjöd inte på några fler strutar. 

Just målskytten Svensson sa så här:

”Kan säga att vi kommer till spel utan 6-7 ordinarie spelare och ställer upp med ett nykomponerat lag. Redan innan match såg man att fokus inte var på rätt ställe och de märktes i första halvlek då vi totalt inte kommer någonstans och går inte in i duellerna och Lövet skapar de farligaste målchanserna och leder rättvist med 1-0. Efter en usel första halvlek höjer vi oss lite i andra och kommer till fler avslut och får till sist in en kvittering men har chanser för fler men det blir inga mer mål. I det hela årets absolut sämsta match från våran sida. Lövet gör en väl genomförd match och skapar ett flertal lägen under 90 minuter.”

Lövets Henrik Larsson hade följande att säga om matchen:

”Gött väder och äntligen gräspremiär. I första är vi det klart bättre laget och gör en bra defensiv insats. Framåt var det väl egentligen inte mycket som stämde men vi skapade väl åtminstone tre bra lägen och det borde stått 3-0 i halvlek men vi är ineffektiva och får nöja oss med 1-0. I andra försöker Lekstorp höja sig och vi får in några bra kontringslägen och bör (i våra ögon) få en straff för en rätt brutal tröj- och armdragning. Matchen ändras då vi får en utvisning tidigt i 56:e. Egentligen inget att säga om det men det blir tungt. Lekstorp trycket på men skapar inte så väldigt mycket. Två individuellt bra prestationer av deras kapten ger ett mål och borde gett två. I övrigt rätt tamt med tanke på över en halvtimma med en man mer. Vi är nöjda med vår defensiva insats och mindre nöjda med den offensiva även om vi tagit kliv. Oavsett är vi besvikna, 11 mot 11 var vi klart bättre. Men all respekt till Lekstorp som säkert vill visa sig bättre i returen.”

LIF toppar fortfarande 7A-tabellen. Lövet/Johanneberg är nia.

 

7B

Hjuviks AIK – Högaborg Kärralunds FC 2-4 (2-4)

Premiär på gräset hemma på Hästevik för Hjuvik men det blev en tungkväll då gästerna Högaborg Kärralund vann med 4-2 i en match där alla målen kom under första 45. Daniel Blom gav dock hemmalaget ledningen redan efter fem minuter. HKFC svarade ganska omgående genom Prithul Kharel Chhetri och åkte hemmalaget på ett rött och Högaborg kunde gå ifrån med två mål till (Prithul Kharel Chhetri igen och Hector Torres Gelvez). Hjuvik fick visserligen in en reducering precis innan paus då Andreas Wijk satte en straff men närmare än så kom inte hemmalaget. 

Hjuviks Oskar Rybo sa så här om matchen:

”Det var äntligen dags för hemmapremiär i Hästevik och vi hade en bra trupp så förhoppningarna var höga på att årets första seger fanns inom räckhåll. Vi börjar matchen bra och tar ledningen med 1-0 men drabbas inte långt efter av en utvisning och ett kvitteringsmål i röven. Med 10 man på planen så tappar vi initiativet i matchen och kan inte längre pressa lika högt vilket gör att motståndarna får mer tid på sig att bygga upp sina anfall. Det rinner iväg till 1-4 innan vi vaknar till och reducerar till 2-4 vilket också är halvtidsresultatet. I andra halvlek spelar vi klart bättre och lyckas anpassa oss till att spela med 10 man, målchanser saknas inte men halvleken blir mållös och det kändes riktigt tungt med ännu en förlust på kontot. Vi hade 4 spelare som gjorde sin debut i den ljusblåa tröjan och får vi bara spela ihop oss så kommer dom vara med och bidra till att vi klättrar i tabellen. Vi tar nya tag på onsdag och hoppas att det då är dags för årets första seger.” 

Hjuvik jagar alltså fortfarande första segern och är tia medan Högaborg är sjua.

 

/Rasta