Det spelades även division 7-matcher igår och så här gick det:

 

TORSDAG 17/5

7A

Angered SK – Hermansby IF 5-1 (2-1)

ASK tog en stabil hemmaseger igår när gästande Hermansby besegrades med 5-1. Det var dock till en början jämnt av matchen Hamse Mohamed gav ASK ledningen innan Emir Ribic kvitterade. Innan paus hade dock hemmalaget återtagit ledningen genom Ali Said Hannsan. 2-1 stod sig en bra bit in i andra men Angered avslutade sedan starkt med tre mål sista kvarten. Firaar Yuusuf Ali satte både 3-1 och 4-1 innan Siciid Abdiqadir avslutade målskyttet.

HIF:s Mathias Kisch sa så här om förlusten:

”Angered ställer ut elva Shaun Wright-Phillips, för nivån mäktiga bollspelare med fart under fötterna. Med detta konstaterat så borde det vart en ensidig historia – inte riktigt. Under första halvan har HIF ofta lyckosam hög press med flera 100% chanser mot Angereds övermodiga backlinje som matchen igenom släppte till lägen väl enkelt. Angered tar ledningen och ser ut att växla upp spelmässigt, blir kvitterade, matchen väger, så precis innan halvtidsvilan så kommer ett direkt kräkframkallande mål där en frispark går i huvudet på nån i muren och trillar ner framför fötterna på nån vilsen retursökare. Kan ha vart att målet inte gick till så men just sådär skitfult och turligt var det iallafall. Känslan – avsky. Andra halvan sköljer Angered över oss fullständigt, ett tillslag, trianglar överallt, modern fin fotboll. Det satt aldrig långt inne, dramatiken uteblev, bästa laget vann. Slipar Angered på detaljer så är de bäst i serien. Vår målvakt va och är riktigt vass!”

ASK är nu uppe på en andraplats. HIF är åtta.

 

7B

BK Björkåsen – Rambergets SK 1-3 (0-1)

Björkåsen får fortsätta jaga den första segern då gästerna RSK blev för övermäktiga hemma på Ruddalen. André Andersson satte 1-o för RSK precis innan paus och strax efter kom både tvåan (Pontus Blomquist) och trean (Nana Kwase Addai-Mensah Piesie). Björkåsen hyfsar till siffrorna med en sen reducering genom Birger Haraldsson

RSK är femma i tabellen medan BKB är sist.

 

BK Skottfint – Solväders FC 1-2 (0-1)

Skottfint hade fem segrar av fem möjliga inför matchen men den sviten sprack då gästerna Solväder kunde vinna denna GP-sända match på Bravida. Backen Yannick Alexandre Ibrahim Diakite drog iväg på en offensiv räd efter 25 minuter och kunde till slut spela fram Nedim Coric (enligt matchrapporten, enligt GP var det Milad Bawa som gjorde målet) som rullade in 1-0 för SFC. I början av andra kunde dock Johan Karlsson placera in 1-1 från straffområdeslinjen. Matchen avgjordes sen med kvarten kvar då SFC får en solklar straff efter en rejäl kapning i straffområdet. Mohammed Jelil satte straffen även om Skottfints målvakt gick åt rätt håll. SFC höll ifrån trots att de spelade med två man mindre efter två röda i andra.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om den första förlusten för säsongen:

”Årets första förlust. Jag var tvungen att se reprisen på GP:s hemsida först för att kunna bekräfta känslan och upplevelsen från matchen. Det visade sig vara rätt känsla och analys från matchen och varför vi förlorar matchen. Inte ens med spel 11 mot 9 sista 13 minuterna lyckas vi få fram en en klar målchans. En sådan kväll var det. Detta känns dock väntat då jag sett tendenser till detta i matcher tidigare mot Hjuvik och Högaborg/Kärralunds FC. Jag vill inte skylla på uppståndelsen med att matchen streamades live, för det pratade om vi på genomgången. Vi pratade istället om att det är sådan här match vi skall göra säsongens bästa match och istället blir raka motsatsen. Kollektiv kollaps där vi inte följer nästan något alls i vad vi pratade om på genomgången. Allt ifrån utgångspositioner till passningsvägar. Över hälften av laget har för lång bollkontakt och tror dribbla är bättre än ett rakt passningsspel. Ett obefintligt presspel där vi blir åskådare och tror någon annan skall göra arbetet och ett fysiskt spel som mer påminner om Pojkar 16. Trots lite folk borta så gör dock försvaret en bra insats igen. 0-1 kommer för att mittfält inte kan sätta press och deras andra mål kommer på en straff och en straffsitaution som uppstår efter att vi även där är passiva i pressen. Vi lyfter oss första kvarten i andra halvlek och kan också kvittera där vår balansspelare får på ett fint skott från distans. När balansen gör mål och poängspelarna har en mindre bra dag, då blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. När det får sin första de fick sin första utvisade så hamnade vi i samma bekväma zon som första halvlek som vi inte lyckades ta oss ur. Nu blir det att börja om från början. Bara att bryta ihop och komma igen.”

Skottfint är tvåa i tabellen och Solväder klev upp till en fjärdeplats.

 

/Rasta