Gårdagen bjöd på en massa lokalfotboll och vi börjar rapporteringen med matcherna i fyran och femman!

 

TORSDAG 17/5

4A

Guldhedens IK – Kode IF 4-2 (3-2)

Topplaget GIK föll i förra omgången med 0-1 konkurrenten Stenkullen men var tillbaka som vinnare igår när Kode IF besegrades ”hemma” på Heden 3. Den första halvtimmen blev målrik då först Robin Bäckman satte 1-0 och sedan följde två mål av GIK:s Philip Svensson innan Kodekaptenen Rasmus Haraldsson kvitterade. Den första halvleken bjöd även på ett femte mål då Simon Möller nickade in 3-2 för hemmalaget. Simon Andersson såg sedan till att göra den andra halvlekens enda mål och detta gjorde alltså att GIK vann med 4-2!

GIK:s Svante Möller sa så här om segern:

”Oerhört skönt att vara tillbaka i vinnarspåret igen. Efter ett par svagare insatser gör vi idag en riktigt bra match. Vi sätter presspelet och lyckas skapa mängder av chanser och vinstmarginalen borde egentligen varit större. Viktig seger i en jämn tabell som gör att vi hänger med i toppen, riktigt gött!”

Kodes Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”En förlust som i stora drag karakteriserar vad vi som lag befinner oss för tillfället. Det finns ett fåtal frågor som vi inom laget måste lösa upp för att spelet skall kunna flyta på igen. Gällande matchen så hade Guldheden gjort sin läxa och följde en tydlig matchplan i detalj. Vid matchavgörande situationer så väljer vi i Kode dessvärre fel beslut och det är inte enbart p.g.a. våra motståndare utan vi själva gör det lite för svårt för att kunna utföra. Sett över hela matchen och resultatet 4-2 så speglar det matchen rättvist även om det hade kunnat sluta med ytterligare några mål åt varje håll.”

Guldheden är tvåa i 4A-tabellen medan Kode IF återfinns på en niondeplats.

 

Gårda BK – United Africa FC 6-0 (2-0)

Ett annat topplag i serien, nämligen Gårda BK, var också i farten igår och de befäste verkligen sin position som serieledare. Kassaskåpssäkra 6-0 mot nykomlingen United Africa hemma på Överåsvallen! Linus Skålberg Lindström blev lyckosam i den första halvleken då han satte båda målen för GBK. Philip Jonsson satte i den andra halvleken både 3-0 och 5-0 och däremellan blev Skålberg Lindström tremålsskytt. Siste målskytten för dagen blev Max Carlsson i slutet på matchen.

Gårdas spelande sportchef Josef La Carrubba sa så här om matchen:

”Vi gör precis det vi ska i den här matchen. Vi spelar moget och tålmodigt. United Africa trivs när matchbilderna blir öppna så de kan figurera på stora ytor. Vi spelar kompakt och ger de aldrig möjlighet att spela den typen av fotboll. Från start tar vi kontroll över matchen och släpper den faktiskt aldrig. Jag tycker dessutom att vi är väldigt bra på att utnyttja de svagheter som vi innan matchen talade om att de har.”

Gårda toppar alltså 4A, sex poäng före Guldheden (som dock har en match tillgodo). Gårda har även gjort flest mål (29) och dessutom bara släppt in sex mål på åtta matcher. Värre för UAFC som är tia och bara mäktat med fyra poäng på sex matcher och fem mål framåt.

 

4B

Donsö IS – Eriksbergs IF 1-4 (0-1)

Både hemmalaget DIS och gästerna Eriksberg har blandat fina prestationer med en del bottennapp i årets 4B. Donsö har bland annat slagit Mölnlycke IF med 7-3 men samtidigt förlorat mot GFF md 0-5! Eriksberg slog Björkö med 3-2 men föll klart mot Öckerö (1-4) i matchen efter.

I gårdagens match var det dock Eriksberg som skulle gå vinnande ur striden. Peter Johansson gjorde 1-0 till EIF i den första halvleken och efter paus satte Blerim Peci 2-0 och Omar Bah 3-0. DIS fick in en reducering genom Olle Backman men Peter Johansson gör sitt andra mål när han sätter en straff fram till slutresultatet 4-1.

Just tvåmålsskytten Johansson sa så här om matchen:

”Proppen ur. Vi visste på förhand att de skulle bli tufft då vi vet att de aldrig är lätt att komma ut till Donsö och plocka poäng. Inledningsvis är de relativt jämt där Donsö skapar en del hörnor som inte resulterar i nått. Vi känner att vi kontrollerar matchen och skapar en del men kommer inte riktigt till dom riktigt riktigt farliga lägerna. Anton tillbaka på topp efter ha varit sjuk senast sätter Donsös mittbackar i arbete hela tiden. Vilket jobb han lägger ner. De enda gånger Donsö sticker upp är när de kommer i djupet men där avvärjer vi relativt enkelt. Vi spelar bra. I mitten av första halvlek får underteckna bollen och lägger upp den på vänstern. Den ändrar riktning och går i en bågen över målvakten och 0-1 är ett faktum. Innan halvleken är slut har vi ett skott i stolpen och ett skott i mål men domaren har blåst för frispark sekunden innan. I andra halvlek fortsätter vi tugga på och vi prata om att inte bjuda på några saker så som att inte tappa på på mitten som vi kan ha tendens att göra ibland. Blerim visar att han har en vass högerdoja och skruvar mycket vackert in en frispark direkt i mål. Omar kommer in och visar spets och kvalitet där han sätter Donsö i stora problem. Han rullar också in 0-3 efter en fin framspelning. Donsö sticker emellan och reducerar till 1-3 där vi inte är på tårna. Vi har kontroll på matchen och spelar riktigt bra. På en hörna ska Niklas bara nicka in den men blir grovt störd och domaren pekar på straffpunkten. Underteckna gör inga misstag och match är avgjord. Vi tackar Donsö och en mycket bra domar trio för en härlig kamp.”

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR) och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån (Johanssons straff fram till 4-1).

Viktiga poäng för EIF på den nedre halvan och laget är nu nia. Donsö är några hack högre upp som sexa.

 

5A

IK Zenith – Angered MBIK 3-0 (2-0)

Bakom topplagen i 5A smyger IK Zenith med och segern igår mot Angered MBIK var laget tredje raka och det betyder faktiskt att laget är tre i tabellen! Daniel Ljungholm inledde målskyttet eter 13 minuter och innan paus kom även tvåan, signerad Niclas Wallerius. Jakob Ström satte sedan 3-0 i den andra halvleken.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om segern:

”En match som går helt enligt plan. Vi gör en riktigt stabil första halvlek och tar ledningen med 2-0 fem minuter innan halvlek. I andra flyttar Angered upp och har mer boll men vi har kontroll på matchen. Vi hinner även göra 3-0 när det är 20 minuter kvar. Tror vi släpper till ett riktigt farligt läge i andra men då tar bollen i ribban. Riktigt stolt över grabbarna idag!”

Zeniths referat hittas HÄR.

Zenith alltså trea medan Angered är åtta.

 

Ytterby IS – Öjersjö IF 5-0 (1-0)

Fortsatt succé för Ytterby IS och fortsatt tungt för Öjersjö IF. Precis i slutet på den första halvleken kunde YIS ta ledningen och i andra flöt det på med ytterligare fyra mål.

Ytterbys tränare Robert Tartagni sa så här om segern:

”Första gräsmatchen på ett soligt Yttern där Öjersjö är laget som har initiativet i första. Främst tack vare en handfull hörnor och frisparkar då vi inte är riktigt närvarande. Trots detta ledning i ht efter just en hörna. I andra växlar vi upp och skärper till vårt passningsspel och visar att vi är det bättre laget och målen trillar in därefter.”

ÖIF:s ena tränare Henrik Frendin sa så här om matchen:

”Börjar bli tjatigt nu men återigen gör vi en bra match i 55-60 minuter och återigen lämnar vi planen med en storförlust. Tycker att vi är det något bättre laget i första halvlek men har förtvivlat svårt sista offensiva tredjedelen av planen och göra mål på vårt spelövertag. Vi ligger rätt i positionerna, tar arbetet ordentligt och är spelförande i merparten av första 45 minuterna men saknar det lilla extra i det offensiva boxspelet. Har otur på en hörna som de får nicka in lite väl enkelt trots bevakning. Startar andra halvlek helt ok men återigen en hörna, Ytterby är imponerande starka på fasta matchen igenom, och 0-2. Efter det känns vi som ett slaget lag och Ytterby springer sönder oss i sista delen av fighten då deras kondition är klart bättre än vår. Känns jobbigt att se killarna göra en så grym första halvlek och sen torska stort…igen. Fortsatt tungt som sagt men vi krigar på och får nu en dryg vecka med träning där vi skall fokusera på styrka, inlägg och AVSLUT.”

YIS matchreferat hittas HÄR.

YIS i topp och ÖIF är tia.

 

5B

Härryda IF – Balltorps FF 1-2 (1-1)

Intressant match i de övre delarna av tabellen. Det var 1-1 efter en jämn första halvlek där David Johansson satte 1-0 för hemmalaget men Malband Mohideen kvitterade på straff. I andra satte Mathias Pringle sitt åttonde mål för säsongen (flest i 5B just nu) och skickade upp Balltorp i serieledning!

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”Skönt med en ny trepoängare. Vi snackade innan matchen om att sätta press på deras backlinje tidigt så att de inte fick slå bollar bakom oss då deras yttrar och forwards är hypersnabba. Och om de lyckas spela sig igenom så skulle vi falla snabbt. Tycker vi lyckas bra med detta genom matchen. Matchen blir en jämn tillställning där vi vinner med 2-1 . Härryda har chanser att göra mål och vi har några som deras målvakt gör några sjuka räddningar på. Skönt att Felix är tillbaka efter skada och fick 45 minuter idag. Pringle levererar och gör sitt 8.e mål i år. Nu väntar Väster och ny tuff match.”

HIF:s målvakt Eric Uhrlander sa så här om förlusten:

”Vi öppnar matchen riktigt bra, högt bolltempo, mycket bollinnehav och stort självförtroende. Vi gör rättvist 1-0 genom David som återigen visar hur viktig han är för oss. Balltorp kommer fram via kanterna och vill därifrån slå inlägg eller insticken. Det var det vi förväntade oss och vi vet att Balltorp är duktiga på just detta. Dock gör dom det för enkelt och lite för ofta tyvärr. Vi får emot oss säsongens femte straff på detta sätt vilket resulterar i 1-1. I andra halvlek känns det som inget lag tänker nöja sig med ett oavgjort resultat. Vi skapar ett par lägen men de har fler och lite farligare chanser. De trodde nog att ett par bollar var på väg in några gånger men idag hade jag marginalerna med mig, oftast. När vi väl hittade spelet i andra kommer deras 1-2 mål, ett psykologiskt mardrömsmål som vi ger bort samtidigt som anfallaren gör det väldigt bra! Vi öser på och får några fasta på slutet. Närmare än någon decimeter utanför kommer vi inte och det räckte inte idag tyvärr.”

BFF upp i topp alltså medan Härryda nu tappar efter tre förluster på de fyra senaste och är femma.

 

Mossens BK – Hovås Billdal IF 2-0 (2-0)

Viktig seger för Mossen på den oerhört jämna undre halvan. Det blev 2-0 hemma på gräset på Mossens IP och så här sa lagets Staffan Qvarfordt om segern:

”Om vi hade en usel inställning i förra matchen så såg det klart bättre ut idag! Jag tycker att vi tar tag i matchen direkt och visar att det är vi som vill vinna den. Det råder inget direkt skönspel på IP den här kvällen men vi vinner våra dueller och kämpar fram två sköna hörnmål. Hovås har någon chans som blev farlig men inte mycket mer. Många gånger handlar det om vilket lag som helst vill vinna och i den här matchen var det vi!”

Mossen klev upp till en sjätteplats och gick om bland annat just Hovås som är sjua.

 

/Rasta