Vi kör vidare med rapporteringen från gårdagens matcher och kollar till våra sexor!

 

TORSDAG 17/4

6A

Real Maskin BK – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 0-6 (0-1)

Syrianska har haft svårt att vinna hittills i årets 6A och hade bara en seger (förvisso även tre oavgjorda) inför gårdagens match mot Real. Efter 1-0 i paus (målskytt André Chamoun) så lossande det ordentligt i andra och det blev till slut en rejäl överkörning av Real Maskin! David Hido svarade för ett hattrick och övriga mål i den andra halvleken gjordes av Louay Halabi och Kristian Tikkanen.

Syrianskas Gabriel Yildirim sa så här om segern:

”En väl genomförd match av oss , där alla kämpar på och koncentrationen va på topp, nu blickar vi mot nästa match mot Tollered !”

Maskinens Andres Monar sa så här om förlusten:

”Återigen en riktig plattmatch från vår sida. Men Syrianska gör det riktigt bra också. Vi ligger på för en kvittering men så i början av andra gör dom 2-0 och då går luften ur oss helt. Men vi bryter ihop och kommer igen!” 

Syrianska är nu sexa och de gick bland annat om just Real som nu är åtta.

 

Bergsjön SK – Partille IF SC 3-2 

Tyvärr ingen matchrapport ännu och inga kommentarer har trillat in. BSK vann iallafall med och det var deras första seger för säsongen! Fortsatt tungt för Partille som är sist med bara en poäng på åtta matcher. Segern skickade upp BSK till en niondeplats.

 

6B

Fässbergs IF – FTU 3-1 (0-0)

Fässberg hade väl en liten minisvacka med förlust mot Chalmers och sedan oavgjort mot Härlanda men nu är laget med bra igen i toppen då de följde upp förra omgångens seger mot Sjövalla-Mölnlycke (3-0) med att besegra FTU med 3-1. Första 45 bjöd inte på några mål alls tidigt i andra kunde Gabriel Gallardo Sepulveda ge gästerna ledningen med 1-0. FIF svarade dock med både kvittering (Erik Jonasson) bara minuter efter och sedan även ett ledningsmål (Tommy Olsen). Henric Johansson satte sedan spiken i kistan när han gjorde 3-1, som också blev slutresultat.

FIF:s Tommy Olsen sa så här om segern:

”Första halvlek består av mycket fel från våran sida. FTU tilläts ha mycket boll och har 2-3 hyfsade chanser att göra mål på. Men Erik i målet gör ett par bra räddningar och de står 0-0 i paus. I andra halvlek ramlar alla målen in. Dock är halvleken också rätt chansfattig utöver de fyra målen som ramlar in. FTU tar ledningen men vi lyckas vända och vinna med 3-1. Skönt med seger mot ett ruskigt bra lag!”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om förlusten:

”Sextio minuter av riktigt bra fotboll följdes av 30 mindre bra. Ledning efter ca en timme med 1-0 som borde varit större. Vi gör det mesta rätt och det känns bra på bänken. Helt plötsligt står det 1-1 efter ett missförstånd i försvaret och vi blir änsliga och oroliga. Fässberg gör 2-1 på en fast situation och 3-1 kommer efter en riktig klassavslutning. Väldigt besvikna FTU-spelare som känner att de förtjänar mer men en match spelas 90 och inte 60 minuter. Vi får ladda om, göra om och göra rätt nästa vecka istället.”

6B-tabellen är underbart icke haltande då alla lagen har spelat åtta matcher! FIF är trea, två pinnar bakom ledande Hällesåker. FTU har inte riktigt fått spelet att stämma (eller iallafall inte så det blivit många segrar) och laget återfinns först på en åttondeplats.

 

Eritreanska IF Göteborg – FC Härlanda 0-3 (0-1)

Eritreanska har vaknat till lite och tagit några segrar men mot Härlanda hade de inte mycket att säga till om. Precis innan paus kommer 1-0 (Jesper Wahlgren) och i andra kan sen Feyz Khairullahi göra både 2-0 och 3-0

”Fångarnas” Jonatan Hellman sa så här om segern:

”Vi är riktigt heta första fem. En kanon från ”Talle” i ribbkrysset och en insida stolpe från ”Adde-Bayor”. 20 minuter senare har vi ytterligare en boll i virket efter att annars pålitlige ”Tonigol” bommat öppen kasse från fyra meter. Eritreanska har två fina lägen i första, där ”Sås” tvingas till sin bästa räddning för säsongen på friläge. Vi trycker in 1-0 i slutet av första, då ”Biceps” goijlar in bollen riktigt gött. I det stora hela en svajig halvlek där vi inte får ordning på så mycket, trots fina lägen. I andra gör vi det bättre. Truppens överlägset yngste gubbe ”Amir” (knappt 18 bast) byts in och gör både 2-0 och 3-0 under sina första minuter på banan. Avslaget efter detta. Ingen superinsats på något sätt, men gött att vi höjer oss i andra.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR.

Härlanda är inne i en fin period och laget har inte förlorat sen premiären och har fem segrar och två kryss på sina senaste sex matcher. Detta gör att laget är fyra, med fyra poäng upp till ledande Hällesåker. EIF är tia.

 

Chalmers Studentkårs IS – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 5-1

Nykomlingen Chalmers har visat sig vara ett stabilt mittenlag medan det ser betydligt värre ut för Sjövalla-Mölnlycke. Det blev klara 5-1 till Chalmeristerna igår och Sjövalla-Mölnlycke är fortfarande utan poäng efter åtta matcher.

Chalmers tränare Daniel Jacobsson sa så här om segern:

”Tunga ben på många av gubbarna idag efter att prestigefyllda Chalmersmästerskapen i fotboll gått av stapeln under dagen. Detta märks på den långsamma matchbilden, då vi har väldigt svårt att dra upp tempot vi brukar ha. Båda lagen får mycket tid med bollen och skapar en hel del målchanser, men där i princip samtliga avslut går rakt på målvakterna. Vi lyckas få bäst utdelning på dessa, och har en 2-1 ledning i halvlek. Efter halvtid så lyckas vi dra ifrån med ett par bollar på några vassa omställningar. Skön seger efter en negativ trend de sista matcherna, dock finns det betydligt mer att hämta spelmässigt. Vi siktar på att bygga vidare på detta nästa match!”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här efter förlusten:

”Helt okej match, vi har chans på mycket första 15 sen tar de sig in i matchen och lyckas få in två bollar innan vi reducerar. Andra halvlek rann det iväg lite då vi saknar både kondition och ”hela” avbytare. Återigen har vi många gubbar bort pga studier/skador och bristen på målvakt. Bara ta nya tag!”

Chalmers parkerar på en sjundeplats medan Sjövalla-Mölnlycke är sist.

 

6C

Azalea BK – Önnereds IK 1-0 (1-0)

Önnered öppnade starkt med fyra raka segrar men har nu bara fyra poäng på sina fyra senaste och tappar mot toppen i och med förlusten igår mot nykomlingen Azalea. ABK har blandat en hel del men kom från två tuffa förluster mot seriens två topplag. Gårdagens match på Majvallen bjöd bara på ett mål och det var ABK:s kapten Felix Bellak som blev matchhjälte efter 35 minuter.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Skönt med seger såklart. Jag och kollegan Jocke Frej har snackat om hur vi skall få ut mer av truppen i poängväg och har skruvat en del taktiskt. Förutsättningarna idag var inte kanon rent truppmässigt då vi har en del viktiga kuggar borta på grund av skador och jobb. Skönt dock att Denko var tillbaka efter en månad. I första halvlek var vi inte alls på benen och taktiskt vilsna. Passningsmässigt var det kladdigt och vi hamnade galet många gånger. Önnered kunde och borde straffat oss men Trucken gör det bra och på något sätt reder vi ut det. På en hörna kan Bellak knipa in 1-0 i 35:e i ett skede där vi började hitta mer rätt. I andra halvlek tar vi kampen betydligt bättre och vi har en del farliga omställningar utan att få in bollen. Önnered är tunga att möta och har en del fina spelare men det kändes som vi hade lite mer ork i benen. Tre sköna krigarpoäng med.”

ÖIK:s Andreas Tenggren sa så här om förlusten:

”En match där vi borde vunnit. Men gör man inga mål så vinner man inte.”

Önnereds matchreferat hittas HÄR.

ABK är nu uppe på en åttondeplats och ÖIK är trea, fem poäng bakom ledande FC Linné (som dessutom har en match tillgodo).

 

Pushers BK – AIF Göteborg 4-0 (2-0)

PBK tog en riktigt viktig seger på den nedre halvan när AIF besegrades med klara 4-0. Bosse Strand satte 1-0 efter en kvart och precis innan paus kom 2-0 (Joakim Jonsson). I början av andra kom sen både 3-0 (Nicholas Singleton) och även 4-0 (Martin Nordfeldt). AIF fick spela med en man mer sista halvtimmen efter att målskytten Strand fått lämna efter ett rött men AIF spräckte inte nollan.

PBK:s kapten Erik Wallnér sa så här om segern:

”AIF började bra med både press och högt bolltempo. Det är dock vi som skapar de heta målchanserna då vi ofta stjäl bollen av dem högt uppe i plan. 1-0 gör Bosse på en frisparksretur av vår nya skarpskytt Joakim. AIF har en hyfsad period där de med lite mer flyt skulle kunna fått med sig något. Istället fortsätter vi vinna boll högt och till slut gör Joakim 2-0 själv på ett mönsteranfall. I andra halvlek bjuder Pushers på några rejäla smällkarameller. Amine gör 3-0 då han jonglerar sig elegant förbi målvakten och vårt egna kärnkraftverk Martin drar in en yttersida från ca 20 meter på en touch. Riktigt klassmål. Hade vi inte fått en utvisning 15 minuter in i andra hade nog inte målskörden slutat där. Istället får vi visa att vi kan spela bra försvarsspel också och vi håller nollan matchen igenom. Ölet på Red Lion smakade riktigt bra efteråt. Nu tar vi Tynnered av bara farten, forza Pushers!”

AIF:s matchreferat hittas HÄR.

Pushers är nu uppe på en sjundeplats och AIF är tia.

 

Slottsskogen/Godhem IF – SK Argo 6-2 (3-1)

Ett formstarkt SK Argo kom ner på jorden ordentligt när det blev 2-6 i röven mot nykomlingen SG. Den lilla Sik-vallen bjöd på mycket kamp i gräset och hemmalaget hanterade detta bäst i en match som Argo aldrig riktigt kom in i. Duktige Patrik Salomonsson spräckte nollan efter 24 minuter och strax efter fick Argos Daniel Nikkilä lämna efter en målchansutvisning. Den efterföljande frisparken, slagen av Alex Wedin Gluhic, sitter fint fram till 2-0. Argo vaknar till lite och även om spelet inte alls stämde så kämpade de till sig en del hörnor och en av dessa förpassades i mål av en SG-spelare. Tyvärr för Argo så kom 3-1 till hemmalaget med halvlekens sista spark (Salomonsson igen). Matchen tänder till lite i början av andra då SG kvitterar i röda kort och sen är det ytterst nära att Argo kommer in matchen rejält med en straff, men den resulterar inte i något mål. Det blir en märklig matchbild i slutet där Argo stannar kvar med mycket folk offensiv och skickar upp långa bollar och SG kan ställa om med sina kvicka spelare och döda matchen. Tyvärr för Argo rinner det iväg lite på slutet med två SG-mål sista fem. Salomonsson avslutade målskyttet och gjorde alltså hattrick. En rättvis seger för hemmalaget och Argo svarade för en väldigt blek insats.

Argos matchrapport hittas HÄR.

SG:s hittas HÄR.

Argo är femma och precis bakom återfinns SG på en sjätteplats.

 

/Rasta