Bloggen har självklart inte glömt våra fina division 7-serier och så här gick det i helgen i 7A:

 

FREDAG 18/5

7A

Kareby IS – Santos Cruz Azul IF 5-0 (3-0)

KIS har haft det riktigt tungt hittills med fem raka förluster men i fredags kom så äntligen första segern och det blev en rejäl sådan i jumbofinalen mot Santos Cruz Azul! Segern grundlades redan första halvtimmen efter mål av Arvid Davidsson, Emil Henriksson och Ola Eriksen. Efter pausen fyllde Theodore Rintel och Joakim Andreasson på med varsitt mål.

Kareby är näst sist. Sist är just Santos Cruz Azul med sex raka förluster.

 

SÖNDAG 20/5

7A

Inter Linné IF – Rödbo IF 3-2 (2-1)

Nya Inter Linné fick en fin start på livet i 7A men i de två senaste kamperna kom den första förlusten (0-3 mot Lekstorp) och även den andra (0-1 mot Gunnared). Igår var dock Inter tillbaka i vinnarspåret efter 3-2 mot Rödbo IF på Heden 3. Armando Smedberg Dalence slog till direkt i matchinledningen när han gjorde 1-0 för Inter. Jorge Hernan Gonzalez Calderon satte sedan 2-0 lite senare. Innan paus fick dock RIF lite kontakt genom en reducering av Olle Mildén. Den andra halvleken tickade på men fick ett spännande slut. Inter åkte på ett rött med bara minuter kvar men kunde ändå sätta 3-1 (Smedberg Dalence igen). Fredrik Strömberg hann även med en till reducering för RIF innan matchen blåstes av!

Inters Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Vi kommer till matchen revanchsugna efter två raka förluster. Redan efter några minuter så lyckas vi spräcka nollan efter ett mönsteranfall. En snygg upprullning på högerkanten av Miliyoun och Dennis som avslutas enkelt av Armando. Vi fortsätter att spela bra och dominera spelet första 15 minuterna och skapar något läge till. Sen kommer Rödbo in i matchen när vi slår av på tempot. Vi gör 2-0 på en bra frispark av Jorge men tyvärr gör Rödbo 2-1 efter slarv i kommunikationen i vår backlinje. I andra halvlek börjar vi bra igen och vi tar över spelet igen. Vi gör 3-1 på frispark via muren rutinerat slagen av Armando. I andra halvlek sker en del saker som inte hör hemma på fotbollsplan. En av våra spelare blir provocerad verbalt och ger igen i nästa närkamp. Klart rött kort även om provokationen hade varit värt ett rött med om domaren hörde vad som sades. Rödbo gör 3-2 på en snygg nick men vi håller undan till seger iallafall. Långt ifrån vår bästa match och visst vi kan skylla på att vi saknar massa spelare men vi kan bättre. Skönt att vi tog tre poäng iallafall och vi ser fram emot nästa match emot Cruz Azul.”

Inter Linné är tvåa i tabellen och RIF är sjua.

 

/Rasta