Här kommer rapporterna från helgens matcher i 5A och 5B!

 

FREDAG 18/5

5A

Bergums IF – FC Bosona 1-1 (0-0)

Det var länge mållöst i mötet mellan Bergum och Bosona men det hettade till på slutet. I mitten av andra fick Bosonas Mensur Lagumdzija lämna efter ett rött och med dryga kvarten kvar kom även 1-0 för hemmalaget, målskytt Ali Fayad. Bosona reste sig dock och fick med en poäng hem då Haris Dedic hittade rätt bara minuter efter BIF:s ledningsmål. 

Bergums tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om matchen:

”Vad skall man säga, vi gör ungefär likvärdiga insatser oavsett om vi möter jumbon eller serieledaren. Vi gör det ok, har mycket boll och spelar småtrevligt. Vi har just nu ruskiga problem att göra mål och det är väl det som kostat oss några uteblivna segrar på slutet. Vi jobbar på med det så skall det nog lösa sig”

Även Bergums assisterande tränare Ola Klevenås gav också sin syn på matchen:

”Vi har haft otur den senaste tiden med mycket skador och det påverkar träningar och vilket lag vi kan sätta på planen. Trots det börjar vi matchen ganska bra och spelar stundtals ett fint passningsspel. Tyvärr är vi alltför uddlösa och tunna framåt och skapar för då chanser. Bosona är samtidigt farliga i sina omställningar. Vår duktige målvakt Niklas lyckas precis innan paus rädda en straff från Bosona och vi går till halvlek med 0-0. Känns då som det är en match vi borde kunna vinna om vi gör som vi ska. I andra halvlek får vi spela med en man mer efter att våra motståndare fått en spelare utvisad och Ali Fayad kan tillslut göra ett mål, hans första i Bergumströjan. Då tycker man att vi bör kunna spela av matchen och kunna ta helg med tre poäng i bagaget. Tyvärr strular vi till det och bjuder på ett kvitteringsmål. Känns inte som vi hittar nåt flyt just nu och behöver kämpa för poängen. Läge att analysera vad som behöver göras för att hitta tillbaks.”

Bergums matchreferat hittas HÄR.

Det är annars två lag som går tungt för tillfället. Eller rättare sagt har Bosona haft det tungt hela säsongen och krysset betydde att laget tog sin andra poäng för säsongen och har alltså inte vunnit ännu. Inte oväntat betyder det att Bosona ligger sist i 5A-tabellen. Bergum började säsongen piggt men har nu bara tre poäng (tre kryss) på sina fem senaste matcher och ligger sjua.

 

Romelanda UF – Partille IF FK 4-0 (2-0)

RUF parkerar på en stabil sjätteplats i tabellen och hade inga större problem med att besegra bottenlaget Partille IF FK i fredags. Henrik Björnrud satte både 1-0 i första och även 4-0 målet med kvarten kvar. Däremellan hade Andreas Wennberg Olsson och Martin Granäng också gjort varsitt mål.

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

RUF alltså i mitten av tabellen medan Partille är näst sist.

 

5B

Näsets SK – FC Heden 3-1 (2-1)

I 5B fortsätter Näset att närma sig toppen medan nykomlingen Heden har det fortsatt svårt i botten! Det började dock bra för gästerna när Andreas Malm satte 1-0 i mitten av första. NSK vände dock innan paus när först Sebastian Teberio  (son till gamle Frölunda-liraren Richard Teberio?) nickade in 1-1 och sedan 2-1 genom Mattias Tuncay. I andra kunde sedan Victor Kalasho satte 3-1 med kvarten kvar!

NSK:s kapten Robin Raunegger sa så här om segern:

”En perfekt dag för att spela fotboll! Vi tar kommandot i matchen med både bollinnehav och målchanser men FC Heden tar ändå ledningen med 0-1 efter att vi är lite för våghalsiga i vårt passningsspel på egen planhalva. Men kändes som vi vakna till efter det och Sebastian Teberio nickar in 1-1 efter ett fint inlägg från kanten! 2-1 målet kommer ganska tätt efter på en omställning på kanten Mattias Tuncay får den snett in och 2-1 i halvtid. I andra halvleken spelar vi bättre fotboll och kommer till många lägen men det gör även Heden, tur att vi har ”Muren” Mattias Hamberg Runnestad i kassen och han räddar 3-4 riktigt farliga chanser! Tillslut får vi ett friläge med krossboll fram till Victor Kalasho som kan enkelt chippa in bollen i mål! Tycker att vi gör ett grymt stark match och vänder 0-1 till 3-1 visar bara styrka i truppen!”

Hedens Daniel Reitz sa så här om förlusten:

”Jag tycker Näset öppnar matchen bäst och äger mycket boll. Vi ligger ofta steget efter i våran press och de kan ganska lätt spela sig förbi. Men trots detta är det ändå vi som tar ledningen genom Malm som snor åt sig bollen från deras innermittfältare och kan löpa sig igenom och trycka in 0-1. Känns väldigt skönt med tanke på att vi just denna period kände oss väldigt tillbakatryckta. Men ledningen varar inte länge då Näset kommer runt bra på sina kanter och kan både trycka in kvitteringen på en nick 1-1 och strax efter även göra 2-1. Just där och då känns de tungt. Men 2-1 står sig halvleken ut. I paus pratar vi om att sätta ännu högre press och köra lite rakare spel för att försöka få med oss poäng hem. Jag tycker faktist att vi också gör detta och skapar en del riktigt bra chanser där bl.a. undertecknad har en chipp i ribban. Men som så många matcher i år så har vi svårt att få in bollen i mål. Istället kan näset komma upp och göra 3-1. För att summera matchen så måste jag ändå säga att resultatet är helt rättvist. Tycker Näset spelar en fin fotboll och är nog de tuffaste motståndet jag har spelat mot i år.”

NSK är uppe som tvåa i tabellen nu och segern var lagets tredje raka och sjätte på de sju senaste. Laget är en poäng efter ledande Balltorp. Betydlig tuffare för Heden som är sist. Dock är det en tight tabell och det är endast två pinnar upp till en åttondeplats.

 

LÖRDAG 19/5

5A

Björndammens BK – Älvängens IK 3-2 (2-0)

I lördags förlängde Björndammens BK sin fina svit till tre raka segrar och laget är obesegrat i sina sex senaste matcher! Det var en starkt första timme som grundlade seger mot toppkonkurrenten Älvängen. Innan paus gjorde Pontus Börjesson både 1-0 och 2-0 och i minut 60 satte Tony Rintamäki 3-0. Älvängen avslutade starkt med dubbla reduceringar av Jesper Knaving men BBK höll undan!

BBK:s Rasmus Lihnell sa så här om segern:

”Skön vinst. Tycker vi har allt i första och de kommer väl knappt till något halvläge. Gör 1-0 på frispark, 2-0 är en ordentlig bjudning från deras annars duktige målvakt. Börjar andra halvlek som första slutade och gör även 3-0 rätt tidigt, vi har lite fler lägen som borde genererat i mål men de gör istället både 1-3 och 2-3 efter slarv från vår sida. Lägger rätt hårt tryck på oss sista minuterna men vi håller undan och tar med med tre pinnar!”

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om matchen:

”Vi började matchen okej, vi drabbas av en frispark strax utanför straffområdet som Björndammen tar tillvara på. Sedan kamp och chanser från båda håll. Björndammen får in mål nummer två då vår annars duktiga målvakt gör ett stort misstag. Vi snackar om att vi ska ta igen i andra och får sånär in reducering direkt. En stund senare kommer kalldusch nr 3 då deras gubbe placerar in från skott utifrån. Vi kämpar på och krigar och får in två reduceringar från Knaving det sista med fem kvar, tyvärr räcker det inte idag och kvitteringen var aldrig nära. Bara att gratulera Björndammen då de sett över hela matchen var det hetare laget och tog vara på våra misstag mer än vad vi gjorde. Nu ska Partille få smaka på revansch!”

BBK:s matchreferat hittas HÄR.

Både ÄIK och BBK har nu samma poäng (16) och skuggar ledande Ytterby IS (på 19 poäng).

 

5B

Kungsladugårds BK – IF Warta 2-0 (0-0)

Efter en risig start med bara en poäng på de fem första matcherna så har nu Kungsladugårds BK tre raka segrar och har klivit uppåt i tabellen. I lördags blev det 2-0 mot Warta efter dubbla mål av August Jörnvik i den andra halvleken.

KBK:s Marcus Weimén sa så här om segern:

”Tredje raka vinsten på vår oförtjänt fina gräsmatta. En jämn match där vi håller ihop försvaret bra och straffar Warta i både uppspel och i djupet. Agge gör två framåt och hela laget krigade sig till dessa poäng. Tråkigt att vår ordinarie kapten Vallin återigen missar en gräspremiär, hoppas han är helt återställd inför Hovås borta på fredag!”

Wartas Daniel Svensson sa så här om förlusten:

”Det är inte lätt att spela 11 mot 14. Vi var taggade och hade en bra känsla i laget. Tyvärr skapade vi inte så mycket framåt som vi hade önskat. Första halvlek slutar 0-0 vilket är rättvist. Andra halvlek får KBK två mål vilka jag väljer att inte kommentera. Vi står upp bra i i andra halvlek och båda lagen spelar ett hårt spel som skulle resulterat i kort åt båda hållen. Vi får sikta på nästa match och ta tre poäng där.”

KBK är nu sexa i tabellen och Warta är näst sist.

 

SÖNDAG 20/5

5A

Utbynäs SK – Hönö IS 1-3 (1-0)

Nykomlingen Hönö har haft det ganska tufft i årets 5A men tog en meriterande bortaseger mot svårspelade Utbynäs i söndags och fick lite arbetsro. Det var dock hemmalaget som tog ledningen genom Filip Olofsson efter tolv minuter. Den ledningen stod sig in i pausvilan och halva den andra halvleken. Gästerna avslutade dock starkt och Marcus Wiseman kvitterade till 1-1 och tio minuter från slutet satte Herman Malmcrona 2-1 till ö-laget på straff. Wiseman fick även in 3-1 på stopptid!

USK:s Fredrik Jarnevi sa så här om förlusten:

”Kortfattat en match där vi återigen inte kommer upp i nivå sett till hela matchen. Vi får in 1-0 i första med bud på något till. Dock gör Andreas några riktigt svettiga räddningar varpå resultatet får anses rättvist i paus. Överlag en halvlek i väldigt lågt tempo, kanske att värmen tog ut sin rätt. I andra fortsätter spelet som i första. 1-0 står sig en bra bit in då de från egentligen ingenting gör 1-1. Precis då man från sidan några minuter innan fick känslan av att Hönö tröttnat. Men med undertecknad inbytt vänder Hönö snabbt med två mål till 2-1 och vi bränner några riktigt bra lägen innan Hönö punkterar matchen med 3-1 där linjeman inte kan bestämma sig om han ska vinka eller inte. Mål blev det och det var såklart där inte matchen avgjordes. Men bara att ta nya tag och hoppas detta var en väckarklocka inför framtiden” 

USK har nu halkat ner till en femteplats men har bara två poäng upp till tvåan Älvängen. Hönö klev tack vare segern upp till en åttondeplats.

 

/Rasta