Vi plöjer vidare genom helgens lokalfotboll och har nu kommit till sexorna!

 

FREDAG 18/5

6A

Surte IS FK – Bergsjö IF 3-5 (0-2)

Bergsjö IF har blandat en hel del under säsongsinledningen men tog iallafall en fin bortaseger mot nykomlingen Surte i fredags. Njaga Njie var lyckosam i den första halvleken då han satte BIF:s båda mål. Det blev en målrik andra halva av matchen där Surte närmade sig några gånger men BIF höll ifrån. Rade Radovic satte 2-3 med 20 kvar men då svarade BIF:s Valon Hetemi med att göra 4-2. 5-3 till slut alltså där BIF:s Njie blev tremålsskytt och Radovic satte två för Surte.

BIF:s spelande tränar Hetemi sa så här om segern:

”En välbehövlig seger från vår sida, även om vi inte presterade på topp så var det starkt att vinna. Vi går till en 2-0 ledning ganska tidigt i matchen och har kontroll över matchen och skapar ett flertal chanser för att punktera matchen men missar alldeles för mycket. Surte sticker upp emellanåt och är småfarliga och skapar lite halvchanser. Halvleken slutar 2-0 och i början av andra halvlek gör vi 3-0 och det ser ut som matchen är avgjord men Surte ger inte upp och kommer tillbaka och reducerar till 2-3 och under den 20 minuters perioden så har Surte matchen och gör då två mål och kör på för en kvittering. Under Surtes press så lyckas vi gör mål och då går luften ur Surte. Vi lyckas gör ytterligare ett mål innan Surte i matchens sista spark gör mål och matchen slutar 5-3 till Bergsjön. Ingen toppmatch från vår sida men skönt att vinna.”

BIF är nu fyra medan Surte är tia och fortfarande utan seger.

 

6D

Västkurd BK – Backatorp IF 7-2 (3-1)

Ett riktigt intressant möte på den övre halvan av 6D och det var nykomlingen Västkurd som spände musklerna ordentligt hemma mot toppkonkurrenten Backatorp! Det blev en ordentlig målfest på Sälöfjordsvallen och Ajdin Jakupovic gjorde 1-0 för VBK redan efter fyra minuter men två minuter senare hade Benjamin Yacoub kvitterat! Innan paus hade dock Västkurd tagit greppet om matchen efter mål av Roni Kurdali och Pa Majai Njie, och det greppet släppte aldrig hemmalaget. Under matchens sista halvtimme kunde VBK trampa ifrån och till slut vinna med 7-2! Kurdali och Alen Veric blev tvåmålsskyttar för VBK.

6D-bekantingen Labinot Aziraj tillhör numera ledarstaben i Västkurd och han sa så här om matchen:

”Defintivt vår bästa match hittills den här säsongen. Vi vinner verkligen som kollektiv och fullföljer vår spelplan till 100%. Första 15 är sisådär från vår sida men sen vaknar vi till. Backatorp gör en väldigt bra match och har chanser till både ett och två mål till men Ritter i målet (som också hann med att rädda en straff för andra matchen i rad) är magisk i målet. Vi vinner bollinnehavet rätt rejält och för att vara totalt ärlig så kunde det lika gärna runnit iväg i slutet och blivit tvåsiffrigt. Vi tackar Backatorp för en bra match och blickar vidare mot Hålta på torsdag!”

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om förlusten:

”Den här matchen finns det väldigt många saker att skriva om som vi gör dåligt och bra, men jag ska hålla mig kort. Vi är spelmässigt med i matchen ganska länge, men vi spelar för omständigt och svårt samtidigt som vi har för passivt försvarsspel i alla lagdelar. Två faktorer som oftast ger motståndaren många öppna målchanser och för mycket ytor att såra oss på. Västkurd utnyttjar detta till fullo och är mycket hetare än oss när det bjuds på målchanser.”

VBK har kommit igång bra nu och segern var lagets tredje raka. Segern gjorde även att laget passerade just Backtorp som nu är fyra med VBK en placering framför.

 

Diseröd SK – Fotö GoIF 3-1 (1-1)

Det har varit mycket kryss för Diseröd hittills i årets 6D men i fredags kom en efterlängtad trepoängare när Fotö besegrades med 3-1. Det var dock oavgjort efter halva matchen men efter paus kunde Erik Nordenborg och Gustav Fuxling Thorsson se till att DSK tog hand om alla poängen. 

Fotös matchrapport hittas HÄR.

DSK är nu åtta medan Fotö är kvar i bottenträsket som tia med bara en seger på åtta matcher.

 

LÖRDAG 19/5

6A

Bjurslätts IF – Gamlestaden FF 2-3 (0-1)

I 6A fortsätter Gamlestaden FF att gå bra och laget tog sin tredje raka seger och är dessutom obesegrade i sina sex senaste matcher. I lördags tog laget ledningen borta mot Bjurslätt i den första halvleken genom Christopher Goncalves Melo och Bjurslätt fick dessutom en spelare utvisad precis innan vilan. Trots det numerära underläget kunde BIF kvittera (Patrik Freter) en kvart in i andra. GaFF svarade ganska omgående med mål av både Tobias Bui och Robin Forsberg.

GaFF:s Tobias Bui sa så här om segern:

”Förutsättningar var väl inte dom bästa. Sex startspelare springer Göteborgsvarvet, men i år har vi en trupp som vi kan fylla med hurra! Bjurslätt har sin spelidé där man försöker hålla tätt bakåt och slå långt på sina duktiga anfallare. Vi stänger den på ett mycket bra sätt i första halvlek och skapar massvis med chanser. Blanda annat missar jag två frilägen. Toffis skjuter och bollen vobblar in i mål. Andra halvlek får de ett tidigt rött, men vi utnyttjar inte det utan de får göra 1-1. Vi kontrar in 1-2 och 1-3, de reducerar men närmare än så blev det inte! Godkänd insats av samtliga i GaFF men vi kan bättre!”

BIF:s Patrik Freter hade följande analys av matchen:

”Vi gör vad vi kan med en man mindre efter en billig utvisning. Med lika många på planen vinner vi denna match. Resultatet är inte rättvist. Vi ska gå ifrån matchen med minst ett kryss trots att vi är en man mindre.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

GaFF är tvåa i tabellen med fyra poäng upp till Sveakurd. Bjurslätt är femma.

 

6D

Knippla IK – Bosna IF 4-0 (3-0)

Efter två fina bortasegrar med uddamålet för Knippla var det dags för premiär på idylliska Tranbärsvallen och då kom tredje raka trepoängaren! Hemmalaget avslutade den första halvleken starkt med tre raka mål Fabrizio Truppa satte både 1-0 och 3-0 och däremellan gjorde Peter Arvidsson 2-0. I slutet kom även 4-0, signerat Dennis Johansson.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om segern:

”Första matchen på Tranbärsvallen för i år kunde inte ha bättre förutsättningar. Sol, stekhett, havet låg som en spegel (instamoment) och mycket publik. ÄNTLIGEN! Inför matchen så är Bosna typ fem gubbar på plats då resterande missat färjan, men vi värmer och taggar som vanligt till ”Best Of Eurovision 2018” i högtalarna. Peppigt värre. Bosnas killar dyker tillslut upp och matchen kan starta. Vi känner på varandra i början då ingen riktigt orkar dra igång löpningar i hettan. Vi får in 1-0 via en frispark som målvakten inte lyckas hålla och publikens kelgris ”Totti” är framme och petar in returen. Nice. 2-0 kommer kort därpå via Arvid som chippar in bollen efter en fin utspark av Joel i kassen. 3-0 kommer också tätt inpå och återigen så är Totti framme på en frispark som letar sig till hans vackra fot som sedan hittar nätet. Halvlek och känslan är fin! Andra halvlek måste Bosna flytta upp och har fyra forwards och en sjukt hög backlinje så det var lite rock n roll fotboll i behagligt tempo i 45. Ytor skapas för oss och vi kontrar och får till spel men vi ”dödar” inte matchen förrän Dennis placerar in 4-0 i 85:e minuten. Skön seger och gött med en nolla samt att vi äntligen vinner med några bollars marginal. Ska även tilläggas att Joel gjorde en riktigt stabil insatts i målet och gjorde fin fina räddningar!”

KIK:s matchrapport hittas HÄR. Bloggen lånade även bilden från den rapporten till detta inlägg.

Knipplas fina form har skickat upp laget till en sjätteplats medan Bosna fortfarande är sist i 6D-tabellen.

 

Hälsö BK – IF Vardar/Makedonija 1-3 (0-1)

I toppen av 6D fortsätter bara Vardar att vinna och i helgen kom vinst nummer åtta av åtta möjliga. Borta mot Hälsö kunde Nikola Markovic göra 1-0 innan paus och Vardar fick även 2-0 direkt i andra på ett självmål. Direkt efter självmålet fick dock HBK in en boll (Arvid Nordin) och det blev spännande igen. Stefan Cvetkovski såg dock till att serieledarna lämnade Prästängen med tre poäng när han satte 3-1 med tolv minuter kvar.

Vardar toppar alltså 6D med maximala 24 poäng efter åtta matcher. HBK är femma.

 

SÖNDAG 20/5

6C

Tynnered FC – FC Linné 1-3 (1-0)

Söndagen bjöd bara på en division 6-match men vilken match det var! Toppmöte i 6C där både hemmalaget Tynnered FC och gästerna FC Linné var fullpoängare inför matchen. Nykomlingen TFC hade sex segrar och Linné hade sju av sju möjliga vinster. Tynnered hade 1-0 i paus men Linné var det starkare laget i andra och kunde till slut vinna med 3-1.

FC Linnés Jesper Strand sa så här om matchen:

”Seriefinal och två obesegrade lag som hittills gått helt rent, bådade för en trevlig tillställning. Och trevligt blev det, även om det dröjde till andra halvlek innan vi gjorde det första målet. Vi börjar starkast de första 20 minuterna, skapar en del lägen, gör också ett mål, som tveksamt blåses bort för offside. Vi trycker på men blir gång på gång dragna i tröjor eller nersparkade med fula efterslängar. Det gjorde att halvleken blev rätt ryckig. Inga gula kort syntes heller till, inte än. Efter första vattenpausen (25 minuter in i matchen), gör Tynnered mål på en omställning, lite svagt försvarspel från vår sida, och ett lite för enkelt 1-0 mål för Tynnered. Sedan får även Tynnered straff i första halvleken, men vår eminenta målvakt Wamid lyckas rädda den. I andra halvlek trummar vi upp tempot, och rullar boll som vi är så bra på, och skapar läge efter läge. Och tillslut blir vi också belönade med en straff, som Il capitano Roxström väl förvaltar. Ytterligare ett mål för vår del döms bort för offside, ännu mer tveksamt denna gång. Stämningen på plan är förhållandevis god, och äntligen börjar även domaren ta fram sin kortlek. Ett gäng spelare i Tynnered åker på varningar och även ett par i Linné. Detta resulterar tillslut i två röda för Tynnered och ett för Linné. Vi känner att vi har ett övertag, och Robert trycker in både 2-1 och 3-1 innan domaren hinner blåsa av matchen. En helt klart rättvis seger, i alla fall i Linnéögon, och riktigt gott att ta den åttonde raka segern. 4-1-3 Linné!”

Tynnereds Korosh Hatami sa så här om matchen:

”Vi hade de vassaste chanserna i första och ledde 1-0 och missade även en straff. I andra så var de bättre och vann rättvist”

Linné toppar nu 6C efter åtta segrar på åtta matcher. Tynnered är tvåa.

 

/Rasta