Bloggen har tagit ett snack med 6C-laget Vrångö IF:s nygamla tränare Patrick Johansson:

Du återvände till Vrångö IF inför säsongen. Hur gick resonemanget där och var det någon tvekan?

Det var för svårt att lägga av helt enkelt. Jag sa senast jag lämnade Vrångö att jag skulle ta en paus och njuta som supporter men de dröjde inte många månader tills jag stod i båset för Styrsö. Att jag sedan lämnade Styrsö fanns flera anledningar men en av dem är att jag gillar att vinna och efter det efterlängtade Skärgårdscupguldet så kände jag att det inte fanns så mycket som jag skulle kunna bidra med för att toppa detta ett år senare. Jag var nöjd helt enkelt och det anser jag är farligt som ledare när man ska motivera ett lag.

Det tog sju matcher innan första segern kom! Har det varit jobbigt för truppen eller kände ni att det bara var en tidsfråga

Inledningen av säsongen var väldigt tung och många huvuden nedåt. Det har mer varit en frustration då vi vet hur bra vi är samtidigt som de svider att inte trean kom. Vi har ett bra lag med väldigt många individuellt duktiga spelare men jag får ta på mig att jag inte fick ihop det i inledningen. Klyschigt nog fick vi några tunga skador och som för de flesta lag i breddfotbollen är vi för tunna. Grundtanken taktiskt sett är densamma men vi säkrade upp lite mer bakåt och har sedan dess stått för flertalet fina matcher.

Vrångö är nu det enda ö-laget i 6C, då både Knippla och Hönö lämnade. Är det tråkigt utan skärgårdsderbyn eller spelar det ingen större roll?

Givetvis är det tråkigt men samtidigt ett lättare pussel att få ihop. Knippla borta en torsdag är ett rent h******* att få ihop rent ut sagt. Det är fantastiskt att komma ut dit och jag älskar ö-derbyn. Dock har Hönö borta de senaste åren blivit en värre huvudbry som jag gärna slipper.

Hur ser upplägget ut för ett ö-lag? Tränar ni på fastlandet eller är det Klingkärr som gäller och hur stor del av truppen är ö-bor? Vad är fördelarna och nackdelarna med att träna ett ö-lag?

Vi tränar på Påvelund och tackar Älvsborg för allt de ställer upp med. Tidigare kan jag känna att Vrångö varit klubben som flängt runt på olika planer från vecka till vecka men nu har vi fått de riktigt bra och är väldigt tacksam för det. Vi har idag ingen spelare som bor på ön men är fortsatt några som har rötter där, vilka vi bygger klubben kring. De stora fördelarna är att det finns en tillhörighet som jag inte upplever finns på samma sätt i lagen på fastlandet.

Hur högt upp har Vrångö varit historiskt och hur ser ambitionerna ut just nu i klubben?

Rätta mig om jag har fel, ni som har full insyn. Som jag förstår de så var föregående år den bästa säsongen i VIFs historia i seriesammanhang. Det är väldigt ovisst att sia om framtiden då vi tampas med dagsform och kämpar om en överlevnad för klubben varje säsong pga dess tunna trupp och tillväxt på ön.

Har Vrångö några klassiska rivaler eller motståndare där det alltid smäller lite extra?

VIF är väl inte riktigt lika kända för kort som Styrsö men är de några lag vill gillar att möta så är det väl lite smågnälliga lag som Önnered.

AIF Göteborg är nästa motståndare. Hur ser du på den matchen?

Vi kommer med en hygglig trupp och positivt tugg sedan vinsten borta mot Fröjden. Det ska bli kul med match igen och förhoppningsvis kan vi plocka andra segern för i år.

Stort tack!

 

Bloggen tackar Patrick för att han tog sig tid och önskar honom och Vrångö IF lycka till framöver!

 

/Rasta