Vi betar av det som hänt i tisdags och onsdags denna veckan!

 

TISDAG 22/5

6C

Pushers BK – Tynnered FC 0-3 (0-3)

Tynnered föll i seriefinalen mot FC Linné i helgen men var tillbaka som vinnare i tisdags. Det blev 3-0Gröna Vallen mot Pushers och alla målen kom i den sista kvarten av den första halvlek. Zubair Aziz Rahman satte 1-0 och både 2-0 och 3-0 gjordes av Azmar Jalali.

PBK:s kapten Erik Wallnér sa så här om förlusten:

”Tungt. 0-3 i en match där vi under stora delar av matchen äger spelet. Vi börjar bra och pressar ner dem ordentligt. De får ett riktigt slumpmål på inkast ca 20 minuter in och sen gör de 2 ytterligare mål på omställningar där individuella misstag och dåligt understöd avlöser varandra. Det är dock konkreta och farliga i princip varje gång de kontrar. I andra halvlek fortsätter vi skapa rätt mycket och det är nästan ett under att vi inte gör mål i denna match. Vi tar med oss spelet och kryddar med lite mål och bättre försvarsspel borta mot Vrångö i nästa match! Slutligen ett omnämnande till vår nya målvakt Hugo som var riktigt bra.”

Tynnereds Haris Hadzic hade följande att säga om segern:

”Vi kommer från vår första förlust i serien och ställs mot Pushers. Med en tunn trupp, många skador och två stycken avstängningar visste vi att det skulle bli en tuff match, speciellt med bara två dagars mellanrum från föregående match. Men matchen är igång och Pusher sätter press direkt och Tynnered är inte helt med i matchen från start. Några enstaka lägen kommer från Pushers håll men inga jättefarliga lägen. Tynnered gör 1-0 i matchen på ett väldigt fint sätt där bollen kommer ifrån ett inkast nära hörnflaggan till Egzon som gör bort sin motståndare samtidigt som han slår in bollen i straffområdet till Zubair som stänker in bollen i nättaket. Tynnered är med i matchen och tar över men bollen spelas på bådas planhalvor men Tynnered kommer nog till bättre lägen och gör 2-0 och 3-0 via Azmar. Andra halvleken är igång och Pushers sliter och kämpar och får till några bra lägen, de hade en stolpe minns jag. Tynnered slappnar av lite i andra men resultatet står sig kvar likt. Bra spelat av Pushers som aldrig slutade kämpa.”

Tynnered är tvåa i tabellen, tre poäng efter Linné. PBK återfinns på en sjundeplats.

 

ONSDAG 23/5

5A

Angered MBIK – FC Bosona 7-0 (1-0)

Angered kommer från en tung period med bara två poäng på de senaste fem matcherna men igår blev det seger, och det rejält. Jumbon Bosona städades av ordentligt i en match som slutade 7-0 till hemmalaget! Det var dock bara 1-0 i paus (målskytt Rami Dridi) men tidigt i den andra kom både 2-0 (Mehmet Uzel) och 3-0 (Herman Sjögrell). Bosona lyckades sedan med bedriften att få tre röda kort inom loppet av åtta minuter! Matchen rann inte oväntat iväg sista kvarten med fyra mål för Angered där tillslut Uzel blev tvåmålsskytt.

AMBIK:s Alisan Agac sa så här om segern:

”Skönt med vinst efter några matcher igen , skall inte säga mycket men en bra genomförd match från oss och matchen går ifrån efter två röda på Bosona så rättvis vinst!”

Angered är nu sjua medan Bosona fortfarande är sist.

 

6A

Real Maskin BK – Sveakurd FC 0-3 (WO)

Sveakurd tog sin åttonde raka seger i årets 6A, denna gången dock utan att behöva beträda planen. Real Maskin fick tyvärr inte ihop folk på grund av skador, avstängningar och annat och fick alltså lämna WO. Självklart alltid tråkigt när det händer.

Sveakurd toppar 6A, sju poäng före Gamlestaden FF. Maskinen är åtta.

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – FC Härlanda 1-2 (0-2)

Sjövalla-Mölnlycke jagar fortfarande första segern i årets 6B och de kom ganska nära mot topplaget FC Härlanda men fick ge sig och föll med uddamålet. Toni Micevski kunde stöta in 1-0 från nära håll i den första halvleken och Andreas Berglund höll sig framme och satte en retur innan halvtidsvilan. En kvart i i andra för dock Sjövalla-Mölnlycke in en reducering som gör sista halvtimmen spännande. Matchen slutade dock med bortaseger.

”Fångarnas” Andreas Berglund sa så här om segern:

”En match där vi inte riktigt kommer upp i nivå. Laget blir väldigt långt och då tappar vi presspelet. Vi har 2-0 i paus sen i andra gör de 2-1 och det blir nerver i matchen. Vi lyckas hålla ihop så att vi vinner matchen. Gött att kunna vinna även om man gör en mindre bra match.”

Härlandas referat hittas HÄR.

FCH har hittat en liten fin svit och tog sin tredje raka seger och är nu tvåa i en lite haltande 6B-tabell. Sjövalla-Mölnlycke är sist i tabellen, fortfarande utan poäng efter nio matcher.

 

BK S:T Jakob – Eritreanska IF Göteborg 5-5 (1-1)

Bottenmötet mellan BK S:T Jakob och Eritreanska bjöd på en riktig målfest som exploderade efter paus. Carl Magnus Jarlert satte 1-0 för S:T Jakob direkt i inledningen men innan paus hade Habte Fesha Kifle kvitterat för EIF. EIF gick sen upp till en 3-1 ledning tidigt i andra men S:T Jakobs Ludvig Björk svarade med ett galet hattrick på fyra minuter! Plötsligt ledde hemmalaget med 4-3! Dramatiken var inte över då EIF kvitterade i 83:e (Abiel Tesfay) följt av ännu ett S:T Jakob mål som betydde 5-4. Sista ordet fick dock Fesha Kifle då han satte 5-5 i 87:e med sitt andra mål för dagen!

S:T Jakobs Isak Widmark sa så här om målfesten:

”En ofattbar match. Vi vänder ett 1-3 läge till 4-3, sen svänger det ett bra tag för att stanna på 5-5. Det vi tar med oss är att vi aldrig ger upp och vänder upp igen med tålamod. Alldeles för mycket spänning, men en poäng är alltid en poäng.”

S:T Jakob är elva i tabellen med EIF en placering framför.

 

6C

AIF Göteborg – Vrångö IF 0-7 (0-7)

Bloggen var på plats på Gröna Vallen igår då Göteborg bjöd på en underbar majkväll. De första minuterna missades dock men tajmingen var perfekt då Erik ”Lövet” Löfgren mycket elegant nickade in en hörna för gästerna Vrångö redan efter sex minuter! Just nickmål verkade vara melodin för ö-laget denna kväll. Efter tjugo spelade hade Emil Bech nickat in ett inlägg till 2-0 och Rasmus Andréasson gjorde 3-0, även det med huvudet. Rent spelmässigt och när det gällde bollinnehav var det en ganska jämn match och AIF har en hel del spelare som är duktiga med boll som Joel Otterloo Kuronen och Denniz Düger och på topp stångades Gustav Larsson bra. Men det var verkligen Vrångös match och 4-0 kommer nästa direkt efter 3-0 målet. En långboll skickas upp från Vrångö och AIF:s målvakt kommer ut men missbedömer studsen och bjuder Omar Alkordi på öppet mål! Målen fortsätter att trilla in och det är många bollar som hamnar bakom AIF:s backlinje och Andréasson blir tvåmålsskytt och Alkordi svarar till slut för ett hattrick. Den andra halvleken blir av förklarliga skäl ganska avslagen. AIF försöker lite halvhjärtat men det är mest lite soloräder och Vrångö skapar väl några chanser till men är ganska nöjda med att ligga rätt och hjälpa Robert Beach att hålla nollan. Det blir väl även lite grinigt i slutet med ett par ostskivor sista kvarten. 

Stabil Vrångöseger efter extremt bra utdelning i den första halvleken. Det var också bra tugg vid sidan med Fröjdens tränare Darko Lipovac men även Vrångös supportrar med Tobias Julin i spetsen.

VIF börjar klättra i tabellen nu och är åtta. AIF är tia.

 

7B

Solväders FC – Hjuvik AIK 6-3 (4-2)

Målfest i 7B där Solväders FC vann med 6-3 mot gästande Hjuvik och SFC är med bra i toppskiktet. Léon Blomstrand blev stor matchhjälte för SFC då han satte fyra av lagets mål. Solväder hade 3-0 redan efter 17 minuter men Hjuvik spelade upp sig med två raka reduceringar men Blomstrand såg till att SFC ledde med 4-2 i paus. I andra fick aldrig Hjuvik någon kontakt.

Hjuviks Oskar Rybo sa så här om förlusten:

”Vi kommer till spel med ett bra lag men det hjälpte inte då Solväder verkligen rivstartade matchen och det dom presterade första 20 minuterna var det klart bästa vi mött i år. Ställningen är då 3-0 och det känns som att detta kan gå riktigt illa men vi spelar upp oss och Solväder tröttnar en del. Vi jobbar oss ifatt och vid ställningen 4-2 så missar vi en straff så vi får aldrig riktigt kontakt vilket hade vart välbehövligt. Dom gör en del mål på djupledsbollar på sin snabba anfallare och får hänger inte riktigt med när han drog iväg. I andra halvlek svänger det fram och tillbaka så resultatet känns rättvist och för oss är det bara att jobba vidare.”

SFC är nu trea i serien och Hjuvik återfinns på en tiondeplats, fortfarande utan seger.

 

/Rasta