Så här gick det igår torsdag i vår fina lokalfotboll och vi inleder med matcherna i divison 4-5:

 

TORSDAG 24/5

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Donsö IS 3-1 (2-1)

Det blev en viktig trepoängare för Mölnlycke-Sjövalla igår när laget bröt sin svit på fyra matcher utan seger när Donsö besegrades hemma på Djupedalsplan. Ö-laget tog dock ledningen genom seriens skyttekung Albert Hansson inledde målskyttet med sitt tolfte mål för säsongen. Innan paus hade dock Mathias Williamsson och Niclas Williamsson målat för Mölnlycke-Sjövalla. Med fem minuter kvar av matchen fastställde Jonathan Vinberg slutresultatet 3-1 på straff.

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Christian Bevenäs, sa så här om segern:

”Väldigt skön seger och en viktig sådan mot Donsö. Donsö inleder klart bäst och är sylvassa i sina omställningar och har duktiga killar i anfallet som löper mycket samt är skickliga med bollen. Vi åker på 0-1 på en omställning där det går ruskigt fort.Efter detta så tar vi oss in i matchen och nöter ner Donsö med våran fysik och löpvillighet vi kvitterar rättvist till 1-1.Vi hamnar rätt i våran press och tar över matchen mer och mer framför allt på mitten samt att våra mittbackar plockar upp allt som Donsö försöker med,och i andra halvlek så ramlar målen in för oss och vinsten är riktig skön och vi kliver upp lite i tabellen.”

Seger gjorde att Mölnlycke-Sjövalla klev upp till en sjundeplats, en placering bakom just DIS.

 

5B

Balltorps FF – IF Väster 1-0 (1-0)

Toppmatch i 5B igår när Balltorp tog emot Väster hemma på Förbovallen. Inför matchen låg Balltorp två poäng före i tabellen och efter 90 minuter hade försprånget utökats till fem pinnar. Matchen bjöd bara på ett mål och det stod Parosh Mohideen för redan i den elfte minuten.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om förlusten:

”Balltorp 1-0 tidigt. Slarvigt av oss. Bra av deras forward. I efterhand en 0-0-match skulle jag säga. Men Balltorp gör målet och just nu studsar de inte vår väg.”

Balltorps motsvarighet Fredrik Magnusson sa så här till bloggen:

”Ja, en skön seger i en jämn match. Väster är bra det vet vi framför allt deras högerkant är jobbig då han är väldigt snabb. Vi gör 1-0 genom Parosh, ett väldigt vackert mål. Vi har även 2-0 inne men som domaren blåste offside på. Från min position var det mål men samtidigt stod linjeman bra till. En jämn halvlek där båda lagen har sina chanser Andra halvlek ser ut som första, jämn där Väster har många fasta som de är tunga på. Vi har två jättelägen, ett av Parosh och ett av Felix. Gott med vinst idag. Extra plus till Jens, Fredrik och Parosh idag”

Balltorp toppar 5B, Väster är nere på en femteplats.

 

Härryda IF – Masthuggets BK 7-2 (3-1)

Efter två tuffa förluster mot toppkonkurrenterna Sandarna och Balltorp var Härryda tillbaka i vinnarspåret ordentligt igår. Bottenlaget Masthuggets BK fick se sig besegrade med hela 7-2! Lagen turades dock om att göra mål inledningsvis och redan efter åtta minuter redan Bako Löfgren gett HIF ledningen, Johan Zetterlund kvitterad för Hugget och Jesper Karlsson gett hemmalaget ledningen igen! Innan paus gjorde Christoffer Hedenskog 3-1 och sen var det inget snack om vart segern skulle gå. I andra gick Härryda ifrån och Löfgren blev tvåmålskytt och Simon Bevenäs avslutade med två mål. 

HIF:s Bako Löfgren sa så här om segern:

”En riktigt stabil match från vår sida där Hugget i mycket korta stunder får föra spelet. Vi går in med stort självförtroende och vågar hålla mycket i boll. Vi vet att Hugget gillar att slå den långa bollen upp på sina anfallare och även om Hugget gör mål efter 1–2 minuter efter en lång boll så känns det som att vi har bra koll på deras spel och har mycket stabilt försvarsspel matchen igenom. Framåt fick vi idag bra utdelning, där vi får med våra yttermittar på ett mycket effektivt sätt. David är som vanligt riktigt vass och gör det riktigt jobbigt för motståndet hela tiden. Resultatet svara lite för själv, vi gör det riktigt bra och är riktigt farliga i anfallet. De senaste matcherna har vi haft lite stolpe ut men nu har vi vänt på det.”

MBK:s Roberto Lans sa så här om förlusten:

”Nä, alltså vi var ju inte bra som resultatet säger. Vi visste att Härryda är snabba framåt och idag var dem effektiva. Jag trodde att vi skulle få ett lyft efter seger mot Styrsö men tyvärr inte. Vi kommer inte upp till standard idag. Tyvärr så skadar även Jonevret sig idag i knäet och är i skrivandet stund på akuten. Vi önskar han självklart en snabb rehabilitering. Min önskan är nu att alla i seniortruppen sluter upp och visar hjärta för klubbmärket. Oavsett om man saknar spelare för en match eller vilken nivå man spelar på skall alltid du spela med hjärtat. Vi har väldigt kul ihop och dags att visa det på träningarna nu och nästa vecka mot Warta.”

Härryda är fyra i tabellen, fyra poäng bakom ledande Balltorp. Hugget är för tillfället sist i 5B-tabellen.

 

FC Heden – Mossens BK 3-0 (1-0)

Nykomlingen FC Heden har haft det motigt men tog en efterlängtad trepoängare hemma på Överåsvallen mot Mossens BK igår. Hedens matchhjälte blev Kim Nordström som svarade för matchens alla tre mål! 1-0 kom redan efter sju minuter, 2-0 en kvart in i andra och sista med åtta minuter kvar.

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om matchen:

”Inför matchen var det mycket snack om hur man skulle hantera det varma vädret. Tanken var att försöka vårda boll och trötta ut Mossen som skulle få jaga boll men det skulle visa sig att vi hade en hel del kräm i benen och öste på direkt och när Danne drar på en mörsare i ribban och den sen landar framför fötterna på kvällens hattrickman Kim och vi får hål på Mossen så känner vi oss starka och sugna på mer mål. Vi tappar dock en del boll i onödiga lägen och drar på oss onödiga frisparkar vilket resulterar i lite farliga lägen men Gabbe som de sista matcherna har ägt sitt straffområde kan vid de tillfällena enkelt plocka ner bollarna men vi måste ändå sluta ge bort bollar i uppspelsfasen. I andra halvlek när uret visar timmen spelad är det återigen Kim som har en riktigt go dag och håller sig framme och kan göra 2-0 och efter det spelar vi ut och vårdar boll bättre. 3-0 är en patenterad Kimpa där han kliver in och drar iväg ett wobbelskott som målvakten inte kan beräkna bollbanan på och sen var butiken stängd och vi tar äntligen och välförtjänt en trepoängare och lite mer arbetsro inför slutspurten nu innan sommaruppehållet. Mossen var tunga att möta men värmen var nog till vår fördel då de hade lite rejälare pjäser som dock stummnade till slut men de kommer säkerligen störa en hel del lag framöver. Nu blickar vi fram emot nästa veckas match mot Kungsladugård som kommer bli en tuff historia.”

Mossens tränare Axel Bergström hade följande att säga om förlusten:

”Grattis Heden kan jag börja med att säga. De spelar bra. Hotar många gånger med fina skott utifrån och har en duktig målvakt som stänger ner oss idag. Vi kommer själva inte riktigt upp i nivå och måste börja höja vår lägstanivå.” 

Heden är nu tia och Mossen är åtta.

 

/Rasta