Vi fortsätter att kolla till gårdagens matcher! Dags för division 6!

 

TORSDAG 24/5

6B

Chalmers Studentkårs IS – FTU 2-5 (1-2)

FTU har blandat högt och lågt i årets 6B men tog iallafall en stabil seger igår när nykomlingen Chalmers besegrades med 5-2. FTU hade 2-0 efter dryga halvtimmen spelad efter mål av Oguzhan Yilmaz och Gabriel Gallardo Sepulveda. Chalmers fick dock lite kontakt då Filip Wester reducerade precis innan paus. Kemal Coskun såg till att FTU ledde med två bollar igen i början av andra men Martin Hansson reducerade igen för Chalmeristerna. De kom dock aldrig närmare och istället kunde FTU kliva ifrån och vinna med 5-2 efter straffmål av Yilmaz och sista målet av Yasin Erdogdu.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”Tillbaka i vinnarspåret igen. Helt godkänd insats mot Chalmers som var väldigt svåra att haka av. En bra första halvlek där vi har 2-0 men släpper in ett mål i slutminuten och det är match igen. Början av andra halvlek är lite jämnare och båda lagen gör varsitt mål inom loppet av en minut. Vi får till några riktigt bra omställningar och utnyttjar dessa med att göra två mål till. Som sagt, helt godkänd insats med lite förbättringsområden kvar i defensiven.”

FTU klev om bland annat just Chalmers och är femma. Chalmers återfinns på en åttondeplats.

 

Landala IF – GSIF 2-2 (0-0)

Topplaget LIF har fortfarande inte förlorat och igår blev det 2-2 mot Göteborgs SIF. Efter en mållös första halvleken så tog GSIF ledningen via ett självmål innan Landala både kvitterade (Oskar Andersson) och även tog ledningen med kvarten kvar (Niclas Oscander). Glädjen hos LIF blev dock inte långvarig då kvällens sista mål kom bara minuter senare genom GSIF:s Jacob Nilsson.

LIF:s tränare Victor Ohlsson sa så här om matchen:

”Fortsatt obesegrade! Vi följer raden vinst vinst lika. Vi visste vad vi behövde göra idag, vi gör en bra match överlag. Tre offensiva pjäser av skadade. Sen bjuder vi på båda målen, ett självmål och en snedspark. GSIF har dock bud på ett par men Emil gör på nytt ett par suveräna räddningar. Bra derby! Starkt att vända underläge, trist att tappa in en sen kvittering”

LIF:s matchreferat hittas HÄR.

Landala är tvåa, en pinne efter Hällesåker. GSIF återfinns på en sjätteplats.

 

6C

SK Argo – Azalea BK 1-5 (0-3)

Argo kom från en tuff 2-6 förlust mot SG medan Azalea precis hade slaget Önnered med 1-0. De trenderna fortsatte när Azalea ganska komfortabelt vann detta Majorna-derby på Gröna Vallen. Azalea inledde bäst och fick även 1-0 (Gustav Björkgren) ganska tidigt. Argo hittade inget vettigt spel men vaskade fram en del chanser iallafall. Tobias Beritilsson skarvade sedan in 2-0 på en frispark och precis innan paus (när Argo faktisk hade en hyfsad period med ett mål i luften) kom 3-0 efter en kommunikationsmiss i Argo-försvaret. Argo försöker trycka upp i andra men det blir istället stora ytor för ABK att kontra på och det rinner iväg till 5-1 mot ett riktigt tröttkört Argo.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Tabellen har jämnat till sig ordentligt i mitten med fem lag inom tre poäng. Argo är femma medan Azalea är sjua.

 

Önnereds IK – FC Linné 2-5 (1-2)

FC Linné bara fortsätter att vinna och det blev 5-2 i den på förhand tuffa bortamatchen mot ÖnneredApelsinplan. Robert Lundström satte både 1-0 och 2-1 för gästerna i den första halvleken och däremellan hade Hadi Namro gjort mål för ÖIK. Matchens förgrundsfigur Teodor Sandklef satte sedan 3-1 till Linné i början av andra men Namro gav hemmalaget kontakt igen. FC Linné kunde dock gå ifrån tack vare mål från Marcus Comé och Niklas Davidsson.

Just Linnés Comé sa så är om segern:

”Varmt och det sög bra i benen när vi gjorde årets första gräsmatch. Önnered är bra på det de gör, med långa bollar på ett tungt anfall. Vi håller inte i bollen så mycket som man kan önska. Vi är dock bra och effektiva i omställningsspelet. Får lyfta Teodor Fogell som gör en otrolig match som visar att han definitiv inte bör spela på den här nivån men ack så glada vi är att han gör det.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

FC Linné har nu vunnit alla sina nio matcher i årets 6C och leder naturligtvis serien. ÖIK är fyra.

 

6D

Hålta IK – Västkurd BK 1-2 (1-0)

Nykomlingen Västkurd har fått upp ångan i 6D och tog igår sin fjärde raka seger. Det var dock en jämn tillställning mot bottenlaget Hålta IK. Hemmalaget ledde i paus men mål av Pa Majai Njie och Roni Kurdali säkrade segern för VBK.

VBK:s Pa Majai Njie sa så här om segern:

”En svårspelad gräsplan där vi har svårt att rulla boll . Första 20 har vi några bra lägen där vi ska göra 1-2-3 mål men inte får in bollen i mål istället kommer hålta mer och mer in i matchen och börjar komma till lägen som tillslut resulterar i mål (tyvärr vårat eget misstag) . Som ger dom energi och vi blir stressade och kommer ifrån vårat spel . Andra halvlek börjar som första vi pressar högt samt kommer förbi på kanterna som öppnar upp för några rakare bollar bakom backlinjen som vi utnyttjar 1-1 . Nu är det vi som får energi och viljat att vinna matchen vi trycker på och får en frispark utanför straffområdet . Där det blir ett inlägg som skarvas vidare till bortre där Roni kan peta in bollen. Sista 20 blir en kamp på det svårspelade gräset men tycker att vi skulle ha kunna lägga i en till växel men men bara och ta dessa 3 poäng och fokusera på nästa match: Biji Västkurd!”

HIK:s Jimmy Karlsson sa så här om förlusten:

”Riktigt tung förlust, vi står för en fin insats men kan inte säga att resultatet är orättvist. Västkust är skickliga och klarar av att rulla boll på ett bättre sätt än oss på vår torra gräsplan. Motståndarna är bollförande under första halvlek men vi försvarar oss på ett bra sätt. Vårt mål kommer till på en bollstöld i offensivt straffområde och vi går till halvtid med 1-0. Västkurd slår om och spelar mer rakt under andra halvlek vilket ger frukt. En kvart in i andra halvlek gör de två snabba mål och vi reser oss aldrig riktigt från det. Sammantaget ett steg i rätt riktning och vi får kriga på framöver för att ta oss ur den absoluta botten i serien.”

VBK är nu uppe på en tredjeplats i 6D-tabellen medan Hålta är sist.

 

/Rasta