Vi kastar oss över de senaste matcherna i våra sjuor!

 

TORSDAG 24/5

7A

Lövet/Johannebergs IF – Kareby IS 2-1 (1-1)

Förutom en 0-4 förlust mot Inter Linnè IF så har Lövet/Johanneberg varit inblandade i jämna tillställningar, dock har det inte slutat i så många segrar. Därför var det säkert extra skönt när domare Jens Söderling Hendar blåste för full tid i torsdags på Mossens IP. Hemmalaget Lövet hade nämligen tagit årets andra trepoängare när Karbeby IS besegrades med 2-1. Tom Andersen gav Lövet ledningen i mitten av den första halvleken men precis innan paus kvitterade Jesper Hult. Ganska tidigt i den andra halvleken kunde dock Peter Berntsson ge Lövet ledningen igen, en ledning som stod sig matchen ut!

Lövets Rino Wiger sa så här om matchen:

”En riktig skitmatch ärligt talat, där fin fotboll uteblev 90% av tiden för båda lagen. Det var grisigt, grinigt och kämpigt med en massa kamper där vi är laget som vinner lite fler dueller och är lite vassare i offensiven. Vi får in 1-0 mot spelets gång och på vårt första riktiga anfall och tar efter målet mer över även i spelet. Kareby har en del boll, trycker upp mycket folk men verkar inte riktigt ha en plan för hur de ska få in bollen. Vi kör på kontringar och borde väl gjort ett par fler sett till chanser. I spelet var hela matchen ganska jämn och präglades av fler tacklingar än passningar, en krig helt enkelt. För lagets del är det gott att ta med tre poäng en dag där spelet inte sitter, där vi i andra matcher tappat poäng där vi vart klart bättre. Eloge till Kareby som kämpar riktigt bra. Jag är helt övertygad om att de kommer klättra i tabellen!”

Lövet är nu sjua i 7A och Kareby återfinns på en elfteplats.

 

Croatia Göteborg – Angered SK 5-4 (3-2)

Croatia har börjar hitta bra form i 7A och i torsdags kom lagets tredje raka seger när de besegrade starka Angered SK i en målrik match. Croatia inledde matchen bäst och Thomas Celec kunde sätta 1-0, Simon Ramström 2-0 och 3-0 kom på straff genom  Remin Ahmad i minut 37. Innan pausvilan hann dock ASK reducera både till 1-3 (Mohamed Oog) och även 2-3 (Siciid Abdiqadir på straff). Angered tog med sig den fina avslutningen av den första halvleken in i den andra för i den 46:e minuten stod det 3-3 när Oog kvitterade.  ASK skulle även ta ledningen när Abdiqadir gjorde sitt andra straffmål i mitten av andra. Croatia vaknade dock till och Tim Berndtson blev matchhjälte när han satte både 4-4 med kvarten kvar och 5-4 i 88:e! 

Just matchhjälten Berndtson sa så här om segern:

”Tycker vi börjar bra och leder med 3-0 när de är 2-3 minuter kvar av första halvleken, och då gör dom 1-3. Andra börjar vi väldigt tamt och dom gör 2-3 direkt när andra startar. Angered trycker på framåt och springer som om dom aldrig gjort något annat och skapar la lite hyfsade chanser men ändå inte jättefarligt. Sen får dom tyvärr in reducering och gör även 4-3 lite kortare efter. Tycker sen att vi ändå jobbar oss tillbaka och krigar på fullt och får in både 4-4 och gör 5-4 när de är fyra minuter kvar av matchen. Otroligt skön vinst och eloge till hela laget som sliter för varandra och inte hänger med huvudet när vi tappar en 3-0 ledning.”

Croatia är nu fyra på samma poäng som trean ASK.

 

7B

Järnbrotts IF -Menisken IF 5-2 (1-1)

JIF öser på i toppen av 7B och tog i sin sjunde raka seger när Menisken besegrades med 5-2. MIF var dock med bra och ledde en bit in i andra med 2-1Sermed Reda Taki hade gett Menisken ledningen i mitten av första och Henrik Lundh hade kvitterat innan paus. Eric Kollberg Johansson satte sedan 2-1 för MIF i 58:e minuten. Serieledarna avslutade dock matchen med fyra raka mål där Lundh blev tremålsskytt och Petter Fagerlund satte både 2-2 (på straff) och matchens sista mål.

JIF:s David Lönnbark sa så här om matchen:

”Innan matchen talade vi om en matchbild där vi historiskt brukar ha svårt mot Menisken och att vi behövde spela ett enkelt anfallsspel utan att tappa bollen i uppspelsfasen. Menisken brukar vara bra organisatoriskt och blanda anfallsspel med snabba omställningar men även kontrollerat bollinhav, och framförallt kriga på varje boll. Analysen av David Lönnbark var klockren, dock gick vi rakt i fällan och tappade ständigt boll i uppspelfasen, och vi vann inte en första, andra eller tredjeboll i första halvlek. Vi skapar egentligen inte en ren målchans. Menisken var klart bättre än oss i första halvlek, dock står det ändå 1-1. I andra halvlek rycker vi upp oss tar vi över spelet, ändå tar Menisken ledningen med 2-1. Vad jag minns är det första gången vi ligger under denna säsong, och en viss oro börjar sprida sig i laget. 2-2 kommer via straff och efter det går proppen ur, där vår kantspringare Henke gör sin bästa halvlek och gör två riktigt snygga mål. Matchen slutar 5-2, vilket egentligen inte speglar matchbilden. Nu går vi in i ett litet uppehåll innan vi om två veckor möter Elisedal och Skottfint inom fyra dagar. Till dess kommer vi träna och nöta anfallsspel.”

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”Sur förlust där vi hade en riktigt bra chans att skrälla. Första halvlek gör vi ruggigt bra. Ligger helt rätt i försvaret och är vassa när vi ställer om. Järnbrott har mest boll men skapar nästan inget. Vi tar ledning med 1-0 efter ett fint kombinationsspel och håller den till minut typ 43 när en hörna seglar in till 1-1. Bästa halvleken på ett år tror jag. Vi tar även ledningen i andra med 2-1. Järnbrott gör 2-2 på straff och där känns det som vi inte riktigt orkar hålla uppe det längre. Järnbrott maler på gör 3-2 och då faller vi tyvärr samman samtidigt som Järnbrott har riktigt vassa avslut. Så 5-2 känns missvisade men fotbollsmatchen är ju i 90 Och inte 70 minuter tyvärr. Vi tar med oss vår första halvlek och blickar framåt.”

JIF leder 7B och Menisken är sexa.

 

Rambergets SK – Elisedals IS 1-1 (0-0)

Det var länge 0-0 i matchen mellan Ramberget och Elisedal men det blev till slut varsitt mål. Henrik Magnusson satte 1-0 för EIS i 68:e minuten men bara minuter senare Shkodran Mustafa nickade in 1-1. 

EIS tränare Maria Sveningsson sa så här om matchen:

”Vi inledde matchen bra och hade största bollinnehavet. Andra delen av första halvleken tappar vi lite tempo, men återhämtar oss i den andra. Bra motstånd men tycker att en vinst hade varit välförtjänt, vi hade en del bra målchanser, särskilt i slutet av matchen. Tycker att vi spelade bra fotboll och är nöjd med vår insats, trots oavgjort.”

EIS är på en fin fjärdeplats och RSK är en placering bakom.

 

FREDAG 25/5

7B

IFK Hindås – BK Skottfint 1-2 (0-0)

Topplaget Skottfint förlorade sin första match för säsongen i förra omgången (1-2 mot Solväder). Igår blev det seger igen men det satt långt inne! Matchens första mål kom i början av andra när Gustav Nilsson satte 1-o för Skottfint. Samme Nilsson gjorde även 2-0 med bara fem minuter kvar. Det blev dock lite nerv då Hindås reducerade (Oscar Larsson) direkt efter men det blev inga fler mål i matchen.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Tre poäng var väl det viktigaste från den här matchen. Vi skapar en massa lägen för fler mål, men idag ville bollen inte in. Fotboll skall spelas på gräs sägs det, men då får det allt vara en bra gräsplan. Vi fick inte ut så mycket ifrån vår spelidé och det var svårrullat på Fagervallen. Stort cred till Hindås som ställde ut vattenhinkar i värmen och för att domaren tog vattenpaus i första halvlek. Vi utnyttjade den pausen som en time-out och ändrade uppställning då vi till dagens match testade en 3-5-2-uppställning, men gick alltså efter pausen tillbaka till det vanliga. Målchanser fanns det gott om. Marinel Tikvenjanc skall sätta 2-0 typ på mållinjen. André Klint rundar målvakt som back i sista stund täcker när det är öppet mål. Lagkapten Christoffer Petersson har nick i mål som felaktigt blev avblåst för offside. André hade några fler lägen som i tidigare matcher blivit mål. Planens bästa spelare var dock Max Mårtensson som slet som ett djur och var mer eller mindre felfri på mittfältet. Snygga assists från Taube och Marinel till Gustav Nilssons två mål. Summering: Svårspelat på en gropig gräsplan plus att vi just nu spelmässigt är inne i en formsvacka. Vi visar tendenser och skapar lägen, men måste upp flera nivåer i bolltempo och minska individuella misstag. Sådana här matcher är tre poäng det viktigaste.”

Hindås Björn Klafver hade följande analys av matchen:

”En tuff match mot ett starkt motstånd. Trots detta en jämn match där vi tyvärr (återigen) saknar skärpa i straffområdena även om Johan Vinblad i målet står för en fantastisk insats i sin första match för året. En på inget sätt orättvis seger för Skottfint men med lite tur och skärpa får vi med oss en pinne. Ett stort steg framåt för Hindås som sakta men säkert börjar finna sig tillrätta i division 7.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint skuggar fortfarande Järnbrott i toppen och är tre poäng efter serieledarna. Hindås är nia.

 

/Rasta