Dags för helgens matcher i 6A & 6B!

 

FREDAG 25/5

6A

Surte IS FK – Partille IF SC 3-2 (0-0)

Jumbofinal på gräset i Surte när hemmalaget (som låg näst sist inför matchen) tog emot sistaplacerade Partille. Det var en mållös första timme av matchens innan Surtes måltjuv Rade Radovic satte 1-0. Robin Jillesjö kvitterade md dryga kvarten kvar men matchen hade fler mål att bjuda på. Peter Slak satte 2-1 till Surte i matchminut 82 men Pontus Thorsén fixade 2-2 bara minuter efter. Surte drabbades av en utvisning precis i slutet men Radovic kunde ändå nicka in segermålet! Radovic, som gjorde 36 mål i sjuan förra säsongen, missade Surtes inledande fyra matcher i år men han har nu gjort fem mål i de tre senaste.

Partilles Joakim Säyläs sa så här om förlusten:

”Märks att det är en ångestmatch för båda lagen då ingen vill gå bort sig. Surte har ett par giftiga lägen tidigt att ta ledningen men en stolpe och en skicklig målvakt räddar oss. Om första halvlek var ett sömnpiller för publiken så exploderar andra halvlek då båda lagen går för seger. Surte tar ledningen två gånger om men vi jobbar oss tillbaka och ett bortamål hänger i luften när dom får en utvisning i slutminuterna. Istället åker vi på en onödig kontring och tar en frispark ute på kanten som dom kan lyfta in och trycka i mål med två minuter kvar. Otroligt tungt att tappa poäng i slutminuterna återigen i en match vi behövde vinna men i ärlighetens namn var det heller inte helt orättvist att Surte tog hem det till slut.”

Partille kvar som jumbo, fortfarande utan vinst. Surte klev förbi Bergsjön SK och är nu nia.

 

Götaholm BK – Bergsjön SK 5-3 (3-0)

GBK har hittat formen och tog i fredags sin tredje raka seger när Bergsjön SK besegrades hemma på G-vallen. Laget hade 3-0 i paus efter två mål av Fenan Zemui och ett av Offside-praktikanten Robin Ridell. Abdi Shakuur Abdulle Ali fick in en reducering en kvart in i andra men Götaholm svarade med både 4-1 (Abdi Bashir) och även 5-1 (hattrick av Zemui). BSK hyfsade siffrorna med två sena mål (Zakariye Ali Hussein och Abdi Shakuur Abdulle Ali igen) men segern var aldrig hotad.

Götaholms referat hittas HÄR.

GBK är kvar som trea, en poäng bakom tvåan GaFF och åtta bakom Sveakurd. BSK är nu tia i tabellen.

 

Bergsjö IF – Bjurslätts IF 1-2 (1-1)

Bjurslätt kom från två förluster mot seriens topplag men kunde lämna Bergsjövallen med tre pinnar. Joakim Kos Håkansson blev matchhjälte när han avgjorde matchen i mitten av andra. Christoffer Karlevid Wennergren hade gett Bjurslätt ledning i mitten av första innan Bergsjö IF kvitterade precis innan paus genom Iljir Krakoveti.

Bergsjö IF:s tränare Valon Hetemi sa så här om matchen:

”Vi förlorar matchen och vi har oss själva att skylla som på ett onödigt sätt tappar matchen. Vi börjar matchen på ett bra sätt och tar kommandot från början och skapar första friläget men är inte resoluta och sätter inte ditt chansen. Vi fortsätter att spela bra och är hela tiden nära att göra mål och då känns det väldigt snopet när Bjurslätt gör mål från ingenstans där deras spelar slår en hög boll som vår målvakt missbedömer och bollen tar i ribban och landar framför fötterna på motståndaren som bara trycker bollen i mål. Men trots målet så fortsätter vi att trumma på och känner att vi har kontroll över matchen och att vi kan vända på detta. Vi lyckas också kvittera innan halvleken är slut och det känns som vi har ett bra utgångsläge inför andra halvlek. I andra halvlek fortsätter vi att styra matchen och skapar flera chanser men återigen missar vi för mycket och nu börjar en irritation spridas i laget och vi börjar läggs fokus på helt fel saker. Det leder indirekt till att vi får en man utvisad och strax efter åker även på ett baklänges mål. Vi lyckas aldrig komma tillbaka trots att vi ända kämpar på och har möjligheter för kvittering även med 10 man, men Bjurslätt har också några bra chanser när vi trycker för en kvittering och öppnar upp oss bakåt. Sammanfattningsvis kan man säga att vi gör en bra match fram till min 60, sen slarvar vi bort matchen när vi istället börjar fokusera på fel saker.”

Segern gjorde att Bjurslätt gick om just Bergsjö IF i tabellen. Bjurslätt är nu fyra med Bergsjö en placering bakom.

 

6B

Hällesåker IF – Fässbergs IF 1-1 (0-0)

Toppmöte i 6B i fredags då serieledarna Hällesåker tog emot fyran Fässberg. Matchens båda mål kom i den andra halvleken där Johan Gunnarsson först satte 1-0 för hemmalaget med sitt 25:e mål för säsongen. FIF drabbades av ett rött kort i 80:e men det hindrade inte lagets Henric Johansson från att kvittera i 89:e!

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om matchen:

”En jämn och ganska chansfattig första halvlek där vårt passningsspel är bedrövligt. Kan väl kanske vara så att spelarna i båda lagen var lite tagna av stundens allvar. I andra blir det bättre fart och chanser skapas åt båda håll. Vi får in en boll efter en kvart och är det bättre laget under en tid, vi har ett jätteläge att sätta tvåan men Fässbergs målvakt gör en av de svettigaste räddningar som skådats. Fässberg får en man utvisad men lyckas ändå få tryck på oss under sluttampen och kvitterar i slutminuterna. Summa sumarium så var det som en derbymatch ska vara. Vackert väder, mycket publik, smågrinigt på både bänkar och plan, gott om utdelade kort och delad poäng som får ses som ett rättvist resultat.”

FIF:s Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om matchen:

”Vi gör en bra förstahalvlek. Vi har 2-3 kvalificerade målchanser samtidigt som vi har ett kompakt försvarsspel. Vi fick inte riktigt till det spelet som vi är vana att spela men vi hotar ständigt ändå. I halvlek gör vi några förändringar. Vi pratar om att vinna andra bollarna högre upp i banan. Istället släpper vi in ett mål på rent ut sagt skitigt försvarsspel. Någongång där efter målet bestämmer domaren att det ska vara hans dag idag. Då börja han vifta med korten fram och tillbaka, varken vi eller motståndarna fick reagera på något. I den vevan får vi ett rött kort. Helt felaktigt. Men vi fortsätter kämpa. I slutskedet trycker vi in ett mål. Sammanfattningsvis gör vi en bra första halvlek och en betydligt sämre andra. 1-1 är ett rättvist resultat. Måste även nämnas att den gräsmattan Hällesåker har där ute är otroligt fin.”

HIF leder 6B men det är riktigt jämnt i toppen. Fässberg är fyra (på samma poäng som trean Härlanda) men bara två poäng bakom Hällesåker.

 

LÖRDAG 26/5

6B

Solängens BK – Göteborgs City 4-0 (1-0)

Bakom toppkvartetten i 6B så går Solängens BK stabilt och laget tog säsongens femte seger när Göteborgs City besegrades med 4-0. Enzo Javier Diaz Marghetti inledde målskyttet redan i den åttonde matchminuten. Precis innan paus får City en spelare utvisad och i början av andra kan Martin Bodin sätta 2-0. I slutet kommer även 3-0 (William Samuelsson) och 4-0 (Andreas Söderberg). 

Målskytten Söderberg sa så här om SBK:s seger:

”Skönt att vinna igen! Framförallt mot. City som tidigare varit ett spöklag för vår del, svåra matcher mot dem under föregående säsong. Men vi fick en kanonstart när Solängens framtid Enzo Diaz, född 2002, spräcker nollan efter 8 minuter. Innan dess tycker jag City sätter bra press på oss och vi gör det svårt för oss själva. Men när målet väl kommer så börjar vi ta över i den galna värmen. Innan halvleken är slut så åker City på ett rött kort efter en onödig knuff efter lite gruff. I andra går vi ut och äger halvleken, Martin Bodin gör 2-0 efter fem minuter in i andra och tillsist blir det 4-0, men vi borde gjort fler mål. Men överlag väldigt nöjd med tre pinnar!”

Citys Anders Hultberg sa så här om förlusten:

”Tung dag, tung match. Vi försökte flytta matchen i förväg då vi alltid har svårt att få ihop lag till helgerna, men utan gehör. Sen åker vår målvakt på halsfluss dagarna innan, så inga optimala förutsättningar. Men så det fungerar i division 6, vi får göra det bästa av situationen. Solängen gör ett tidigt mål, vilket gör att vi flyttar fram och Solängen ligger mycket på kontring. Vi har väl lite hetare lägen men inga fler mål. Istället får vi en gubbe utvisad i slutet av halvleken när det blir gruff efter en situation, icke försvarbart. När vi sedan släpper ett till mål i början av andra, så känns det som ridå. En man mindre, varmt som fan och två måls underläge. Men vi står upp ganska bra en stund till, men efter andra vattenpausen är vi helt slutkörda, så sista 20 är mest en transportsträcka med extremt långa och trötta lag åt båda håll. Men Solängen som leder hittar lite mer energi och får in två mål till sista fem. Bara glömma denna plumpinsats och ladda inför sista matcherna innan sommaren. Måste börja plocka poäng igen efter tre tunga förluster.”

SBK parkerar på en fin femteplats och City är nia.

 

SÖNDAG 27/5

6A

Syrianska/Aramaeiska Föreningen Göteborg – Tollereds IF 5-3 (2-1)

Mittenmöte i 6A där det blev tydligt att Tollered inte kommer tillhöra toppen i år. Syrianska inledde målskyttet genom Pierre Yildirim men Anton Holmberg kvitterade för TIF strax efter. Innan paus hade dock Omar Kurtovic gjort 2-1 för hemmalaget. David Hido utökade ledningen till 3-1 i början av andra och även 4-1 kom (Kurtovic igen) innan Björn Mellberg fick in en reducering för Tollered. Peter Faraj svarade dock direkt med 5-2 på frispark. Holmberg blev tvåmålsskytt för TIF när han fastställde slutresultatet.

TIF:s Daniel Hultberg sa så här om matchen:

”Vi är inne i en svacka. Syrianska var bra, vi var dåliga. Finns inte så mycket mer att säga. Viktig match mot Real Maskin nu i veckan.”

Syrianska/Arameiska är nu sexa och TIF är en placering bakom.

 

/Rasta