Så här gick det i helgens division 4-matcher!

 

FREDAG 25/5

4A

Stenkullen GoIK – Lunden Överås BK 5-0 (3-0)

Stenkullen har haft en lite jobbigare period med bland annat en 1-2 förlust mot Kortedala senast. Visst slog de Guldheden i matchen innan men oavgjort mot Nol och förlusten mot Semberija har gjort att de tappat mot toppen. I fredags var det dock glada miner när det blev hela 5-0 hemma mot Lunden Överås! Stenkullen öppnade målskyttet omgående när Henrik ”Foppa” Forsberg gjorde 1-0 efter fyra minuter och Martin Nilsson Faal satte tvåan bara minuter senater. 3-0 i paus efter att Jonas Olausson även han hamnat i målprotokollet. ”Foppa” ökade på till 4-0 i början av andra innan Niklas Drott avslutade målfesten.

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om segern:

”Årets bästa match , där vi spelar ut Lunden ÖBK totalt. Vi för spelet, skapar målchanserna och är täta bakåt och sätter fem baljor. Fantastiskt att se killarna idag! Lite förundrad över Lunden som brukar vara jobbiga att möta.”

Lunden Överås Erik Alvhede sa så här om förlusten:

”Fint väder, fin matta och de är egentligen de enda positiva jag kan hitta med matchen för vår del. Vi är egentligen bara med i matchen i en minut, efter fyra minuter står det nämligen 2-0 till Stenkullen. Undertecknad har en jättechans att göra 2-1 efter drygt 20 minuter men missar eller ska man säga att deras ytterback gör en fantastiskt brytning? Ett mål där hade troligen gett matchen lite nerv men inte så mycket mer. Stenkullen är ett betydligt bättre lag än oss och vinner helt välförtjänt med 5-0. Dom har en en mängd kvalitetsspelare och verkar ha fått igång maskineriet de senaste matcherna och kan säkert komma att utmana Gårda i toppen. För vår del är de två nästa matcherna mot Kode respektive Floda helt avgörande för om vi kan summera vårsäsongen med positiva eller negativa ordalag.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Lunden Överås är sjua i tabellen och Stenkullen är fyra.

 

Kode IF – Kortedala IF 4-4 (1-1)

Kode har börjat få igång målskyttet igen men trepoängarna saknas fortfarande. I fredagens målkalas mot formstarka Kortedala blev det 4-4! Markus Anderberg inledde målskyttet för hemmalaget men Bahadir Erdal kvitterade innan vilan. Sista halvtimmen av matchen blev sen riktigt spännande. Kortedala tog ledningen tre gånger om men Kode svarade på samtliga mål! Jihad Nashabat satte 2-1 för bortalaget men Anderberg gjorde sitt andra bara minuter senare. Enis Maljici gjorde sedan både 3-2 och 4-3 för Kortedala men båda gångerna kvitterade Rasmus Haraldsson!

Tvåmålsskytten Anderberg sa så här om matchen:

”En fin och varm fotbollskväll på Lunnevi. Stenhård, torr, och därmed svårbemästrad och svårspelad plan. Men ändå hyfsat välspelad match från båda lagen. Kortedala hade mer boll men jag tycker båda lagen hotade varandra ungefär lika mycket. Vi hade några bra anfallssekvenser i matchen men totalt sett kan vi inte vara helt nöjda med skapandet framåt. Vi hade dock fin effektivitet, och fyra mål framåt är nästan alltid okej. Det roliga är att vi har tokmycket mer att få ut. Och alla vet det. Försvarsmässigt kändes det oftast som att vi låg väldigt rätt, särskilt i första halvlek. Ett tag höll jag nästan på att somna på plan för att det kändes så lugnt. Men de hade luriga kanter som vi tvingades se oss slagna av då och då och att vi släpper tre bollar i andra är symtomatiskt. Deras spetsanfallare är tung och duktig och får ofta fast bollen framför våran backlinje och skapar oreda för oss. Ett fint mål gör han också. Vi hade helt enkelt inte tillräcklig skicklighet för att släppa in färre än fyra mål. Vi blir bortvända för lätt. Går bort oss för lätt. Tittar endast på bollen istället för att orientera var motståndaren befinner sig och följa löp. Vi har givetvis inte råd att brotta ner spelare och ge bort straffar. Jo, nästan. Vår målvakt gör en grym straffräddning, men släpper givetvis istället in den till synes enkla returen när han inte hinner upp och ner på samma gång. Allt slutar 4-4 efter en osannolik avslutning. Trist och kul för alla på en och samma gång, i dessa för oss kämpiga tider.”

Bilder från matchen hittas HÄR på Kodes hemsida.

Kortedala har nu en fin svit på sex raka matcher utan förlust och är trea i tabellen. Kode har fortfarande bara en seger och är nia i tabellen.

 

Floda BoIF – Guldhedens IK 0-1 (0-1)

Guldheden fortsätter att jaga Gårda i toppen men det satt långt inne mot jumbon Floda i fredags. Matchen på Flodala bjöd bara på ett mål och det var GIK:s Isac Boukachabia som satte det fyra minuter innan halvtid. 

GIK:s kapten Svante Möller sa så här om segern:

”Det var en ganska jämn fotbollsmatch som spelades på ett strålande Flodala idag. Utan att göra någon jättehalvlek bör vi leda med 3-4 bollar när domaren blåser för halvtid med bara 1-0 då. Istället för att fortsätta på inslagen väg och skapa chanser blir andra halvlek en avslagen historia där inget av lagen verkar vara sugna på att göra mål. En slätstruken insats från vår sida men tre poäng och det är det viktiga!”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande analys efter förlusten:

”Jag tror (har alltid svårt att avgöra när jag själv är på planen) att det var en välspelad #div4a – match. Första delen av första halvlek tycker jag vi hade mest av spelet och lyckades skapa någon hel- och någon halvchans. Resten av första halvlek jämnade spelet ut sig men de lyckades skapa några heta chanser, mycket pga deras presspel i kombination med att vi slarvade. 0-1 gjorde de på en frispark som gick via muren, så klart. I andra var spelet fortsatt jämnt men under den första delen skapade de hetare chanser. Matchen slutade med att vi gick för en kvittering och etablerade spel på deras planhalva och skapade någon bra och någon fet chans. 0-1, hade kunnat vara delad poäng utan att något av laget tyckt det varit orättvist. Till sist är det alltid trevligt med detta numer klassiska möte och trevligt folk runt GIK. Guldheden visar att de spelar boll värdigt en bra gräsmatta, så nästa år hoppas jag de tar sitt förnuft till fånga och återvänder till trevliga och klassiska Mossens IP.”

GIK:s matchreferat hittas HÄR.

Guldheden är tvåa i tabellen, sex poäng efter Gårda med en match tillgodo. Floda är alltjämt sist med bara en poäng på de första åtta matcherna.

 

Nol IK – Gårda BK 1-6 (0-1)

Serieledarna Gårda BK var redan innan bortamötet med Nol 4A:s målgladaste gäng och det epitetet befästes ännu mer då Gårda vann med tennissiffrorna 6-1! Det var dock bara ledning 1-0 i paus, målskytt Philip Jonsson. I andra snurrade det dock vidare ordentligt och Linus Skålberg Lindström satte 2-0 direkt och lite senare kom trean (Erik Johnsson). Målet fortsatte att trilla in och Sven Elverfors gjorde 4-0 innan Michael Hintze fick in en reducering för hemmalaget. Gårdas Anton ”Mål-Anton” Walberg kom också med i målprotokollet, någon (som trots hans smeknamn) inte hör till vanligheterna och Jonsson blev sen tvåmålsskytt när han satte sista bollen.

Gårdas tränare Stefan Runeman sa så här om matchen:

”Vi gör en stabil insats i 90 minuter. Vi följer matchplanen på ett jättebra sätt även om vi kanske inte riktigt har skärpan i första halvlek. Vi har lite bråttom att hitta in i de ytor vi vill vilket gör att kvalitén blir lidande. I halvtid har vi 1-0 men den ledningen borde nog varit ett par bollar större. I andra halvlek har vi bättre tålamod och flyttar bollen på ett bättre sätt och när vi gör 2-0 tidigt känns matchen klar. Vi kontrollerar resten av halvleken och det trillar in några bollar till. Vi är väldigt nöjda med killarnas attityd till matchen och vi visade redan från start att vi ville plocka med oss 3 poäng hem. Nol är ett lag med många bra spelare som Elfving och Veglo t.ex. Jag tror absolut att dom kan bli ett lag att räkna med om dom får ihop det.”

Gårda toppar alltså 4A, sex poäng före Guldheden men med en match mer spelad. Nol är femma.

 

FC Komarken – United Africa FC 0-2 (0-1)

Det var nykomlingsmöte på Kongevi mellan två lag som verkligen var i behov av poäng. Båda lagen hade bara mäktat med en seger hittills i årets 4A. Gästerna United Africa kunde ta ledningen efter en vacker frispark av Saikou Sidibeh efter dryga halvtimmen. 2-0 kom i början av andra när Alika Osito höll sig framme i en misstänkt offsideposition efter att Komarken inte fått undan en hörna. Sidibeh var sedan ytterst nära att sätta 3-0 innan Mattias Thornberg fick hemmalagets bästa läge men inget mål där och inga fler mål i matchen.

Komarkens Alen Grozdanic sa så här om matchen:

”En riktigt dålig match från vår sida. Vi kommer inte upp i den nivå som vi har som högstanivå. United Africa är mycket hetare och vinner första- och andraboll. Deras spelare rör sig riktigt bra och är kvicka och det har vi problem med idag. De gör ett mål på en frispark, och ett offsidemål som domarna släpper. Sen tror jag att vi spelade 70 av de 90 minuterna vi ska spela då deras spelare lägger sig och filmar och spelar skadade men domaren tillåter det och ger inga varningar och lägger till två minuter. Ingen rolig match på något sätt.”

Både Komarken och UAFC har nu sju inspelade poäng, men FCK är åtta och UAFC tia. United Africa har dock en match tillgodo.

 

4B

Finlandia/Pallo AIF – Dalen/KFF 2-3 (1-3)

Det var verkligen toppen mot botten när serieledarna Dalen/KFF begav sig till Tuvevallen för att möta nykomlingen och jumbon Finlandia/Pallo AIF. Hemmalaget gav dock gästerna en riktig hård kamp om poäng. Dalen/KFF startade dock målproduktionen med att göra både 1-0 (Alex Karlsson) och 2-0 (Jimmy Christiansen) i mitten av första. Strax efter målen reducerade dock Nima Farahbakhsh-Fard för Finpa. Innan paus kom dock 3-1 till Dalen/KFF efter ett frisparksmål av Edvin Salihi. Nästan direkt i andra kunde Finlandia få kontakt igen efter mål av Ricky Stojilkovski. Finpas kvitteringschanser minskade dock när kaptenen André Kapella fick sitt två gula i samma minut och fick lämna. Även målskytten Stojilkovski fick rött sent i matchen. 

Just Kapella sa så här om förlusten:

”Sur förlust. Men vi står upp bra mot ett tungt och duktigt Dalen i andra halvlek. Vi åker på två jättekonstiga utvisningar i andra halvlek men är trots det nära att få in en 3-3 boll.”

Dalen/KFF:s Jim Olli hade följande att säga om segern:

”Vi gör en av våra sämre matcher för året men tar tre pinnar! Vet inte om det var vädret eller att vi fick spela på en perfekt gräsmatta som gör att vi spelar som vi gör idag. Axel räddar oss genom att visa vilken grym målvakt han är ett flertal gånger då Finlandia hotade framåt. Nu har vi en vecka på oss att hitta tillbaka till samma inställning som mot GFF då Kärra kommer på besök!”

Dalen/KFF leder alltså 4B och Finlandia är sist.

 

Kärra KIF – Mölnlycke IF 2-5 (1-2)

Kärra KIF hade börjat hitta formen rejält och samtidigt börjat närma sig toppen medan Mölnlycke IF hade blandat en del även om laget kom med en skön 2-1 seger mot Finlandia senast i bagaget. Därför var det säkert många som höjde på ögonbrynen när resultatet trillade in. Mölnlycke lämnade alltså Klarebergsvallen med en 5-2 seger! Marcus Olofsson gav Kärra ledningen efter tolv minuter men när den första halvleken var slut hade Seth Schiötz och Sudo Sulejmanovic sett till att MIF ledde. I andra såg sedan MIF:s kapten Markus Landén till att öka ledningen till både 3-1 och 4-1! Lukas Wenåker satte 5-1 innan hemmalaget kunde reducera på stopptid, målskytt Johan Strömberg.

MIF:s Sudo Sulejmanovic sa så här om segern:

”Oj var ska man börja… den här dagen har vi väntat på ett tag! Alla visste vad som skulle göras, vi låg väldigt rätt i positionerna men trots det tappar vi in en boll genom ett misstag på mitten. Några minuter senare får vi in 1-1. Därefter så går allting vår väg, Kärra lyckas inte skapa något alls. Vi straffar dom gång på gång och och lyckas vinna matchen med 5-2. Det var en sån där dag då saker och ting äntligen gick vår väg. Vi har varit på gång i dom flesta matcherna o gjort en bra halvlek men här spelar vi som ett lag hela matchen och det resulterar i tre poäng!”

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen riktigt bra, Mölnlycke backar hem rejält och ger oss gott om tid att bygga våra anfall, vilket vi gör mycket bra. Vi skapar lite hörnor och halvchanser men inget riktigt farligt. Mölnlycke har några frisparkar de lyfter in inte mer än så. Vid en av dessa frisparkar får vi en omställning när det för en gång skull finns lite ytor på deras planhalva och detta omsätter vi på bästa sätt till 1-0. Vätskepaus efter 22 minuter, vi fortsätter vara spelförande, men nu börjar vi sakta men säkert komma in i någon falsk trygghet. Våra rejäla passningar och mottagningar var nu utbytt mot utsida-pass, svåra beslut och väldigt mycket onödiga bolltapp i fel lägen. Mölnlycke får lite hår på bröstet och möter oss lite högre upp på plan. Vi tappar både 1-1 och 1-2 på två rejäla misstag som Mölnlycke utnyttjar utan nåd. 1-2 i halvlek Andra halvlek, vi försöker trycka ner Mölnlycke via spel samt fysisk fotboll men de står upp bra. Mölnlycke gör 1-3 och dödar matchen helt. Vi försöker rycka upp oss men klarar inte detta idag och matchen slutar 2-5. Att vi förlorar är inget att säga om, men sättet vi gör det på är inte bra. Vi måste bli bättre på att behålla fokus på det som gör oss bra och inte spela fotboll som inte för oss är vägvinnande. Grattis Mölnlycke till en väl genomförd match och trevlig stämning på bänken.”

Kärra är trots förlusten kvar som trea och Mölnlycke IF klev upp till en sjundeplats.

 

Eriksbergs IF – IF Mölndal Fotboll 3-1 (2-0)

Det är tight värre i botten av 4B och det var mycket som stod på spel när Eriksberg tog emot IF Mölndal i fredags. Hemmalaget EIF fick en fin start på matchen med mål i 12:e (Martin Andreasson) och 26:e (Anton Efraimsson) minuten. I början av andra kunde även Peter Johansson sätta dit 3-0! Mölndal fick in en reducering strax efter 3-0 målet genom Ackim Mumba men gästerna kom inte närmare. 

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om segern:

”En match där vi startar bra likt tidigare men får tidigt utdelning genom två snabba mål. En bra genomförd första halvlek lägger grunden till denna vinst. I andra halvlek gör vi också tidigt 3-0 och slår av på takten rejält. Mölndal tilläts gör 3-1 och skapar ytterligare målchanser men vi vinner klart rättvist sett till 90 minuter.”

Mölndals Filip Nilsson sa så här om matchen:

”Återigen förlorar vi tyvärr. Inledningsvis kändes det helt okej men vi släpper två billiga mål i första halvlek. Vi avslutar dock halvleken bra spelmässigt och tar med oss den känslan ut till andra. Tyvärr bjuder vi även på 3-0 i upptakten av andra halvlek och trots att vi rycker upp oss efter det så räcker vi inte till idag. Rättvis vinst till Eriksberg, men vi tar med oss att vi genom matchen skapar fler chanser än vi gjort de senaste matcherna.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Segern skickade upp EIF till en niondeplats. Mölndal är nu elva och alltså på nedflyttningsplats. Det skiljer dock bara två poäng mellan lagen.

 

LÖRDAG 26/5

4B

Öckerö IF – Göteborgs FF 1-1 (0-1)

På den övre halvan, strax bakom topplagen, slåss Öckerö och GFF och när de möttes i lördags blev det ett kryss på den imaginära tipskupongen. Ismer Bilajbegovic gav gästerna ledningen på Prästängen med ett vackert långskott efter en halvtimme. Den ledningen stod sig en bit in i andra då Ture Widstrand kvitterade för hemmalaget. 

ÖIF:s Victor Nystedt sa så här om matchen:

”Ett rättvist slutresultat. GFF börjar matchen bra och håller ett högre tempo än oss hela första. De skapar chans efter chans medan vi inte får igång vårt spel överhuvudtaget. De gör 0-1 genom ett kalasskott en bit utanför vårt straffområde. Vi går in missnöjda i pausvila. Men när domaren blåser igång andra så är det vi som tar kommandot. Matchbilden vänder helt, vi tar över spelet och gör 1-1! Vi fortsätter att föra matchen och skapar chanser, tyvärr utan resultat. GFF har några chanser i slutet av matchen där dem borde gjort mål men det ville sig inte för dem heller. Matchen slutar 1-1. Helt klart rättvist.”

GFF:s Carl Aldebert sa så här om matchen:

”Vi är för dagen väldigt brandskattade men går trots det ut och gör en riktigt stark första halvlek. Vi tar med oss en ledning med 1-0 efter drömmål av Ismar som gör fin debut från start. 1-0 är dock i minsta laget och vi borde snarare haft med oss 2-0, 3-0 sett till antal chanser. I andra startar vi tyvärr desto sämre och drar på oss flera frisparkar kring straffområdet vilket gör att de får tryck. De kvitterar också ca 10 minuter in i andra halvlek. Sista 15 höjer vi oss sedan återigen och under denna period har både vi och Öckerö chanser att avgöra. Sammantaget rättvist med 1-1 där vi äger varsin halvlek. Vi tar med oss en vunnen poäng och bryter en tråkig förlusttrend. Också kul att flera gubbar som inte fått mycket speltid tidigare går in och gör bra prestationer och konkurrerar om startplatser.”

Öckerö är fyra och GFF femma, med en poäng emellan lagen.

 

IFK Björkö – KF Velebit 0-5 (0-4)

Velebit är fortfarande obesegrade i årets 4B och den första förlusten var inte nära alls att komma i lördags. IFK Björkö besegrades på bortaplan med klara 5-0 och Velebit är i högsta grad inblandade i toppstriden. Matchen avgjordes redan i den första halvleken då Velebit hade en fin period på tjugo minuter som resulterade i fyra mål. Roko Miocic satte 1-0 och Boris Skokic gjorde både 2-0 och 4-0. Däremellan hade Andreas Kakic Bergstrand också nätat. I mitten av andra fastställde Adam Reggiani slutresultatet 5-0.

Just Reggiani sa så här om den fina bortasegern:

”Vi startar matchen i hög fart och skapar tre farliga chanser direkt där deras målvakt storspelar. Vi får en frispark en bit in på Björkös planhalva och nickas in av Amodi 1-0. Efter det är det inget snack vi skapar läge efter läge och på 10 minuter gör Boris två liknande mål där han löper igenom deras försvar och placerar kyligt bollen i mål ! Mellan Boris två mål gör Andy ”Baggio” årets snyggaste mål hittills. I andra halvlek så låter vi dom komma in i matchen lite grann men till slut skjuter jag in slutresultatet 5-0. Skön vinst och vi fortsätter att leverera trots att vi har tre tongivande spelare borta idag ! Skön båtresa tillbaka till fastlandet.”

Björkös målvakt Jack Olsson var självklart mindre nöjd och han sa så här:

”Det är en match som vi innan visste skulle bli tuff. Självklart för att Velebit har startat säsongen riktigt bra och gått obesegrade, men också för att vi återigen saknar halva vår startelva. Det gör att vi inte riktigt tror på det vi gör och låter istället Velebit trycka på fyra bollar innan mannen i svart blåser halvlek. Tråkigt då vi hemma på borgen är starka och ska absolut inte förlora med de siffrorna. Vi hoppas ha många ordinarie tillbaka till ö-derbyt på lördag så att vi kan visa alla att vi är mycket bättre än såhär. Velebit gör det jävligt bra så det är inget snack om att de ska ta med tre poäng hem till Hisingen.”

Velebit är tvåa efter Dalen/KFF, fyra poäng bakom men med en match tillgodo. Björkö är för tillfället indragna i bottenstriden och är tia.

 

/Rasta