Vi fortsätter att beta av helgens matcher och nu har turen kommit till 5A och 5B!

 

FREDAG 25/5

5A

Romelanda UF – Ytterby IS 1-2 (0-2)

Ytterby IS fortsätter att gå som tåget och laget toppar 5A. I fredags blev det seger i regions-derbyt mot Romelanda. YIS kunde lämna Romevi med tre poäng i bagaget. Tobias Hildesson satte 1-0 för gästerna med sitt åttonde mål för säsongen och bara minuter senare kom 2-0 genom Sebastian Strömqvist. Båda målen prickades in med dryga kvarten kvar av första och 2-0 stod sig till pausen. I 65:e minuten kunde Henrik Björnrud reducera för hemmalaget men matchen bjöd inte på några fler mål.

YIS Daniel Lohm sa så här om matchen:

”Vi gör en stabil första halvlek där vi kontroller matchen och även kan gå till pausvila med en stabil 2-0 ledning. I andra halvlek har vi inte samma bolltempo och passningsspel som i första vilket medför att Romelanda kan komma in i matchen. De sätter 1-2 efter ca 65 minuter och har väl nån halvchans till. Själva har vi flertalet lägen där vi bör stänga matchen, de går bokstavligen på knäna sista 15-20 minuterna och att vi inte får in fler mål beror på vår skärpa i sista tredjedelen. Men ytterligare tre poäng och vi ser nu framemot en tidig ”seriefinal” mot Älvängen hemma på Yttern nu på onsdag.”

RUF:s målskytt Björnrud hade följande att säga:

”Jättesvag första halvlek som gör att de leder 2-0 halvtid. Andra halblek gör vi det mycket bättre, båda lagen blev trötta därmed kom kontringar. När vi fick in 2-1 tryckte vi på ännu mer men fick inte in bollen. Ytterby brände många lägen också så de kunde lika gärna blivit 3-1.”

YIS matchrapport hittas HÄR.

Romelanda har skrivit om matchen HÄR.

Ytterby leder alltså 5A och RUF är sexa.

 

Björndammens BK – Bergums IF 4-1 (1-0)

Det är inte bara Ytterby som går bra i 5A. Tvåan Björndammens BK är nu uppe i sju raka matcher utan förlust och i fredags kom fjärde raka trepoängaren när Bergum besegrades hemma på Furulund. BBK:s Gabriel Girjoaba satte den första halvlekens enda mål och tidigt i andra kom både 2-0 (Pontus Börjesson) och även ett rött kort för gästerna. Girjoaba gjorde sitt andra för kvällen innan Oliver Larsson reducerade. I slutet kunde dock Simon Tengfjord få in slutresultatet 4-1. 

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Vi visste på förhand att Bergum skulle ligga lågt, och göra det trångt för oss. Sen ställa om snabbt. Trots detta så var inte killarna med på detta i början. Bergum gör det grymt bra i första, där dom rullar boll jättefint, Men det blir väldigt mycket sidledspassningar och inga direkta farligheter från deras sida. Det var väldigt mycket Bergum första 20-25 minuterna, men vi lyckas ändå ta ledningen efter ett väldigt fint mål av Gabbi. Och första halvlek slutar med ledning för oss. I pausen så snackar vi om att ligga lite lägre och göra det trångt för dom. Och vi börjar jättebra i andra. Där vi gör både 2-0 och 3-0. Sen åker Bergum på en utvisning, och vi slappnar av och tror att det nu är över. Och det tar Bergum tillvara på, de reducerar till 3-1. Efter reduceringen så vaknar vi till igen och lyckas öka på ledningen till 4-1. Efter det så hinner vi även missa en straff innan slutsignalen går. Vi gör en ok match idag. Och förtjänar att vinna. Men Bergum har ett bra lag och är tekniskt skickliga. Får dom bara till sista tredjedelen så kommer dom ta många poäng framöver.”

Bergums Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”En match där jag tycker vi är bättre. Vi får ingenting med oss tyvärr. Varken studsar, domslut eller tur. Björndammen spelar lågt och ställer om och vi försöker föra spelet. Tyvärr tappar vi in bollar i onödan och lyckas inte så bra framåt heller. Att vi inte får med oss två straffar och dessutom åker på en mycket underlig utvisning gör det ju inte lättare heller.”

Om det är muntert hos tvåan BBK så är det betydligt tuffare för åttan Bergum som nu inte vunnit på sex matcher (dock kryss i tre av dessa).

 

5B

Sandarna BK – Näsets SK 3-2 (1-1)

Själva matchen överskuggades självklart av den oerhört tragiska händelsen tidigare i veckan då Sandarnas ledare Christer ”Baggen” Engström oväntat gick bort. ”Baggen” hyllades både med en tyst minut och sorgband. När det gäller toppmötet så var det gästernas Sebastian Teberio som inledde målskyttet men innan paus hade Hampus Landegren kvitterat för ”Majornas Milan”. I början av andra återtog dock NSK ledningen efter mål av Viktor Törner. Det skulle dock visa sig att Sandarna var det starkaste laget och Anton Hysén blev matchhjälte då han satte både 2-2 och 3-2!

Sandarnas målvakt Erik Johansson sa så här om segern:

”Till att börja med var det en känslomässig match från vår sida, då vår tränare och vän Christer ”Baggen” Engström tragiskt omkom i måndags. Idag spelade vi för honom, hans familj och för klubben som han varit med och bygga upp till vad den är idag. Matchen börjar med att Näset har en hel del boll, men utan att skapa några riktigt farligheter. Vi sticker upp i några kontringar och känns vassa så fort vi får in bollen i deras straffområde. Näset gör 0-1 genom en frispark från kanten som letar sig mot bortre delen av målområdet där de trycker in bollen efter en tilltrasslad situation. Kort där efter får vi en frispark utanför straffområdet som Hampus bombar in i målvaktens hörn. 1-1 i paus känns ändå ganska rättvist. Andra halvlek blir till stora delar sönderblåst, och båda lagen har då svårt att få till något riktigt ordnat spel. Näset gör 1-2 på ett liknande sätt som deras första mål och då känns det väldigt tungt. Men idag visar vi stor moral och krigar oss tillbaka och vinner med 3-2. Anton avgör matchen med ca 10 minuter kvar efter ett kyligt avslut när han kommer fri mot deras målvakt. Riktigt skönt att få vinna idag med tanke på förutsättningar, det betydde mycket för väldigt många!”

SBK:s matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att Sandarna klev om just Näset. SBK är nu tvåa med NSK som trea.

 

IF Warta – Styrsö BK 1-0 (0-0)

Det bjöds inte bara på toppmatcher i 5B i lördags utan även viktiga matcher på den nedre halvan. Warta tog en riktigt skön seger när Styrsö besegrades hemma på Sälöfjordsvallen. Matchens enda mål gjordes av Edson Lima en bit in i den andra halvleken.

Wartas målvakt Robin Magnusson Otter sa så här om segern:

”Matchen var väldigt fram och tillbaka från våran sida. Styrsö började med hög press direkt och vi fick lite svårt i att hålla bollen så mycket vi ville för vi ville styra matchen med hög press också. De hade lite halvchanser och vi kom till lite avslut men så mycket mer kan man ej säga om första halvlek som var mycket kamp om att hålla bollen. Andra halvlek försöker vi sätta mer press och avancera med lugn och bolltempo i focus. Vi kom till mer avslut men Styrsös målvakt var med på noterna. Vi får in 1-0 efter ett fint placerat skott i bortre hörnet. Var något välförtjänt efter många matchers slit. De börjar avancera mer och mer för båda lagen är desperata efter poäng. Under matchens gång blev det mer och mer grinigt för frustrationen av poäng sitter i huvudet på många och duellerna blev hårdare och hårdare och oturligt får vi lite kort emot oss och även en utvisning som gör att vi får kriga ännu hårdare i ca 10 minuterna kvar av matchen. Styrsö hade ett boll på mållinjen som rensades bort och ett skott på mål i andra halvlek annars var vi mycket  bättre i denna matchen bakåt! Viktiga poäng!”

Warta klev upp till en niondeplats medan Styrsö är elva.

 

Hovås Billdal IF – Kungsladugårds BK 1-0 (0-0)

Lite högre upp i tabellen tog Hovås Billdal en viktig seger mot Kungsladugård. Även i denna matchen räckte med ett mål för att vinna och det kom i 72:a minuten och det var Hovås ålderman Henrik Blixt som blev matchhjälte!

Just Blixt sa så här om segern direkt efter matchen:

”Väldigt skönt att studsa tillbaka direkt efter förra omgångens bottennapp mot Mossen. Denna matchen bjuder inte på något skönspel och få klara målchanser. Inget vidare tempo i värmen och det är en match som mycket väl kan sluta 0-0. Efter ett långt inkast dimper bollen ner framför fötterna på mig och jag lyckas rulla in 1-0. Kungsladugård trycker på för kvittering men vi lyckas hålla undan. De har en hörna som går direkt i stolpen men annars inga stora kvitteringschanser. Nu ser vi fram mot en trevlig utflykt till Styrsö och en ny viktig match. Men först ska jag jobba in en Liverpool-seger mot Real.”

KBK:s kapten Martin Vallin var tillbaka på planen och sa så här om matchen:

”Oerhörd tung förlust. Vi har den senaste veckan fått en hel del skador på spelare vilket verkligen har satt sin prägel på bredden och konkurrensen i laget. Träningsnärvaron har pga detta sjunkit och där också kvaliten och tempot. Trots detta lyckas vi få ihop en bra matchtrupp och slagkraftig elva. På uppvärmningen kändes det lite lojt men väldigt svårt att avgöra om det berodde på dålig inställning eller snarare den oerhörda värmen. Man var helt slut efter en löpning. Under matchen ramlar den ena spelaren efter den andra av. Ulvdalens knä fortsätter spöka och Bergström fick ont i höften. Sen när Pudding (Weimen) och tvingas gå av pga sin fot och inhoppande Salva går sönder så hade väl i princip hela centrallinjen bytts ut och hela vårt spel kommit av sig. Egentligen en typisk 0-0 match som spelades i lågt tempo och utan större kvalité. Men föga förvånande så avgör Blixt på ett långt inkast som efter skarv lyckas komma rätt på bollen. Extremt tung förlust. Vill ge ett extra stort plus till domarkåren och framförallt huvuddomaren, som var helt briljant. Bra nivå, bra tugg och självsäker. Bästa på länge. Sen en liten notis…vem kom på att spela match på fredagskvällar? Kaos.”

Hovås klev i och med segern upp till en sjätteplats. KBK är precis bakom som sjua.

 

LÖRDAG 26/5

5A

Älvängens IK – Partille IF FK 0-0 (0-0)

Älvängen försöker hålla sig kvar i toppstriden och Partille försöker ta sig bort från bottenstriden. När lagen möttes i lördags blev det mållöst och därmed varsin poäng. Möjligen ska ÄIK vara gladast för detta då de fick spela större delen av den andra halvleken med en man mindre.

Partilles tränare och sportchef Kim Roland sa så här om matchen:

”En ganska jämn match som spelades i i hög sommarvärme. I första halvlek har Partille 4-5 riktigt heta chanser och Älvängen har kanske två chanser. Där en av dem är när Partilles målvakt kanske borde fått ett rött kort och eventuell frilägesutvisning. PIF borde satt en av sina chanser och gått i ledning efter första halvlek men som det ofta är när man är i botten av en serie så får man inget med sig. Efter 90 minuter så är 0-0 ett rättvist resultat och inget att snacka om.”

ÄIK är fyra och Partille återfinns på en elfteplats.

 

Hönö IS – IK Zenith 2-4 (2-2)

Bakom Ytterby och Björndammen går även IK Zenith bra och laget vände underläge 0-2 till seger 4-2 i lördagens möte med Hönö IS. Vinsten betydde att Zenith nu har fyra raka. Men det var alltså hemmalaget som började bäst då Nicklas Bensby och Said Andersson gjorde varsitt mål för hemmalaget efter en spelad halvtimme. Innan paus hade dock Zenith både reducerat (Alexander Almroth) och kvitterat (Marcus Torgersson). Vändningen fullbordades i slutet av matchen då Niclas Wallerius fick in 3-2 i 84:e och Jakob Ström satte 4-2 i matchens sista ordinarie minut!

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om förlusten:

”En tung förlust för oss då vi hade 2-0 efter 30 minuter. Kanske något överraskande då vi hade tvingats till stora förändringar i startelvan från segermatchen mot Utbynäs. En ful armbåge på vår kapten Emil som fick utgå med spräckt läpp gjorde att vi tappade fokus och med honom på sidan lyckades en Zenith både reducera och kvittera. I slutet av matchen så kom även det tredje och fjärde insläppta varav det sista luktade offside med några meter. Tråkigt resultat men nu ser vi fram emot de sista fyra matcherna av vårsäsongen.”

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”En hyfsad jämn första halvlek där vi hamnar i underläge med två mål efter 30 minuter, men efter det börjar vi även få utdelning på våra chanser och hinner kvittera innan halvlek. Andra halvlek är vi det starkare laget och till slut avgör vi med två mål till i minut 85 och 90! Riktigt stolt över grabbarna idag som inte ger upp utan orkar vända matchen trots stekande sol och psykologiskt jobbig 0-2 underläge!”

Zeniths referat hittas HÄR.

Zeniths fina form gör att laget nu ligger trea i tabellen, fyra pinnar bakom Ytterby. Hönö är nia.

 

/Rasta