Vi kör vidare med sammanfattningen från helgen. Dags för 6C & 6D!

 

FREDAG 25/5

6C

Fröjdens FK – Slottsskogen/Godhem IF 4-1 (1-0)

Fröjdens FK har blandat lite i årets serie men vann i fredags mot nykomlingen SG och är nu trea i tabellen. Jonatan Sundkvist såg till att FFK ledde i paus med 1-0 och ganska tidigt i andra ökade Naser Rahimi på till 2-0. Strax efter 2-0 målet fick SG Alex Wedin Gluhic utvisad och med kvarten kvar fick även Oscar Lindmark Häggström syna det röda. Sundkvist ökade på till 3-0 innan SG reducerade genom Ross Younghusband. Rahimi gjorde sen sitt andra mål när han avslutade målskyttet.

Fröjdens Magnus Svantesson sa så här om segern:

”Första halvlek spelade vi en stabil match och skapade mycket chanser och fick tillslut med oss ledning till halvtidsvila. Andra halvlek sätter sg press i början, men ytterligare ett mål från vår sida och utvisning för motståndarna dödar matchen och vi vinner komfortabelt. Vill även skicka plus till domaren som jag tycker är rättvis och tydlig i matchen!”

SG:s Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Det som ska sägas är väl att vi inte gör någon bra match alls egentligen. Fröjden har mycket rörelse och rullar bollen väldigt bra. Sen blir det ju såklart ganska omöjligt att försöka sätta något tryck med två man utvisade. Vi får glömma detta och ta nya tag.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

Fröjden är alltså trea i tabellen och SG är sexa.

 

LÖRDAG 26/5

6D

Knippla IK – Hälsö BK 0-2 (0-2)

Det vankades ö-derby på Tranbärsvallen i lördags när Knippla IK tog emot Hälsö BK i 6D. Matchen bjöd på två mål och båda kom under den sista kvarten av den första halvleken och det var gästerna HBK som gjorde både. 1-0 satte Petter Magnusson och 2-0 gjorde Mattias Friess.

KIK:s burväktare Joel Carlryd hade följande att säga om förlusten:

”Dagen börja på bästa sätt, sol och 20 grader. Go stämning i laget och alla var taggade för derbyt. Matchen börjar helt okej från vår sida. Men efter ca 20-25 minuter går baksidan på kapten Niclas. Vi går ner oss och Hälsö tar över. Inom loppet av några minuter gör de både 1-0 och 2-0. Detta står sig till halvleksvilan. Vi peppar varandra och försöker höja tempot i andra. Det leder dock inte till många farliga målchanser. En ganska händelsefattig match där vi ville så mycket mer än vi fick ut. Nu är det två veckor till nästa match och vi får tid att vila kropparna och få några bra träningspass tillsammans.”

HBK:s Johnny Svensson sa så här om segern:

”Knippla startade matchen bäst tycker jag. De vann fler dueller och vi var inte riktigt på tårna från start. Knippla fick första läget när en lite tilltrasslad situation i straffområdet till slut gav skottläge men det räddades ut till hörna och på hörnan fick de sin kanske farligaste chans på hela matchen när hörnan slogs på bortre stolpen där två Knippla-spelare är rena. Som tur var för vår del så nickar den ena på den andra och bollen studsar över. Vi blir bättre och bättre ju längre halvleken lider och i den 40:e minuten tar vi ledningen efter en fin liten soloräd från vår vänsterback Wilhelm som tar sig fram och sticker in bollen till Petter som stöter bollen i mål. Innan halvleken är över dubblar vi ledningen när en hörna når Mattias på bortre stolpen som dunkar in bollen i mål via ribban. I andra halvlek flyttade Knippla upp mer folk men lyckades väl aldrig skapa någon riktigt farlig målchans utan det var snarare närmre 3-0 än 2-1. Vi borde gjort ett mål till i andra halvlek med tanke på de klara chanserna vi har men vi vinner derbyt och är fantastisk glada över det!”

HBK är fyra i tabellen och KIK är sexa.

 

IF Vardar/Makedonija – Fotö GoIF 5-1 (2-0)

Vardar fortsätter att trampa på i toppen av 6D. Den nionde segern på nio matcher bärgades när Fotö besegrades med klara 5-1 i lördags. Sladjan Ilievski och Leo Urumovski såg till att Vardar hade 2-0 i paus. Martin Trpkovski satte sedan 3-0 ganska tidigt i andra innan Fotö fick in en reducering på straff (Alexander Hjerpe). Fotö kom dock inte närmare utan istället så stängde Nikola Markovic och Dime Angjelovski butiken med sina mål i slutet.

Vardar toppar alltså serien med maximala 27 poäng och har ryckt i toppen. Fotö är sist i tabellen med bara en seger på nio försök.

 

SÖNDAG 27/5

6C

Proletären FF – Ösets BK 5-3 (3-1)

Det röda laget hade fått vänta länge men till slut så kom årets första seger i den åttonde omgången! PFF kunde besegra Ösets BK på Ruddalen med 5-3 i söndags. Nofal Yousif gjorde 1-0 till PFF direkt men Anton Sjölund Jurado kvitterade för ÖBK. I paus hade dock Proletären en 3-1 ledning efter mål av Manfred Oppong och Hamed Mirmotahary. Milad Danho ökade sedan på till 4-1 i början av andra och matchen verkade avgjord. Öset och Florian Zuta vaknade dock till och Zuta satte både 2-4 och 3-4! Bortalaget kom dock inte närmare utan istället säkrade Ahmed Hamad den första trean med sitt 5-3 mål i slutminuterna av matchen!

PFF:s kapten Henrik Källén sa så här om säsongens första seger:

”Ja, jäkligt gött med första 3-poängaren såklart! Jag tycker vi kontrollerar större delen av matchen och spelar stundtals fint, framförallt i första halvlek. Nofal hänger dit 1-0 tidigt som dock replikeras lika snabbt. Manfred Oppong rinner sedan igenom och gör 2-1 och Hamed Motahary skruvar snyggt in halvtidsresultatet, 3-1. Matchen fortsätter på samma spår i andra, Milad Danho trycker in 4-1 efter ett fint anfall, men efter det släpper vi i viss mån in dem i matchen. De reducerar till 2-4, 3-4 på straff men Ahmed Hamad sätter slutligen spiken i kistan. Det finns flera som är duktiga på planen idag, men ska man framhålla en enskild så är det nog Raymond Oppong som comebackat och gör en gedigen och ibland avgörande insats i försvaret. Vi har ju halkat efter, men det är ändå i sig en bedrift och ett tecken på karaktär att vi hållt ihop laget i tuff motgång, nu gäller det att fortsätta på det på det spåret vi lagt idag…”

ÖBK:s tvåmålsskytt Florian Zuta sa så här om förlusten:

”Vi har haft en tuff start på säsongen och när spelet suttit men resultaten uteblivit blir det plötsligt inte roligt att spela fotboll och det har lett till att vi slutar ta de extrametrarna som behövs för att få med oss poäng. Proletären är ett spelskickligt lag, väldigt underligt att de ligger där de ligger men vi gör dock inte en bra match idag men lyckas ändå göra tre mål, men som i tidigare matcher släpper vi till alldeles för mycket mål bakåt och med ett snitt på över tre mål insläppta per match blir det svårt att vinna matcher. Vi behöver nu återgå till grunden med att spela enkelt och ta jobbet för varandra för att vända denna negativa trend, för vi kan mycket mer än vad vi hittills bevisat!”

PFF fortfarande sist och precis framför i tabellen återfinns ÖBK.

 

6D

Backatorp IF – Nödinge SK 2-2 (1-2)

BIF aspirerar på en topplacering men tappade viktiga poäng efter 2-2 mot nykomlingen Nödinge hemma på Backavallen. Erik Nguyen gav BIF ledningen efter en hörna men NSK både kvitterade och tog ledningen. På stopptid kunde sedan Linus Holmgren få in kvitteringen! 

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen bra och skapar flera halvlägen. Sedan kommer ett mål från Backatorp på hörna som verkligen ställer oss. Vi får några minuter senare även ett rött kort felaktigt. Men vi jobbar vidare och får med oss en straff som också är helt felaktigt av domaren. Vi sätter straffen och gör även 2-1 några minuter senare, detta håller vi till minut 92 då vi slarvar lite i positionerna och motståndarna tar tillvara på det bra. Vi tackar Backatorp för en mycket rolig match.”

BIF:s Vishnu Nair, som följde matchen från läktaren, sa så här:

”Ett tungt poängtapp mot ett motstånd som vi med all respekt borde ha avverkat, samtidigt som vi får skatta oss lyckliga att vi går hem med en pinne och inte tomhänta. Efter ett tidigt ledningsmål av Erik så kvitterar Nödinge genom straff och gör därefter 1-2 genom ett distansskott. I andra halvlek flyttar vi upp, trycker på och skapar flera farliga lägen. Nödinge utnyttjade under den här perioden ytan bakom våran höga backlinje med kontringar och hade anbud på fler mål. I matchens slutskede kommer det förlösande kvitteringsmålet signerat Linus. Tycker stundtals vårt spel håller bra klass, speciellt i uppbyggnadsfasen där vi är trygga och låter bollen rulla, tyvärr så har ett återkommande tema denna säsong vart vårt spel i den sista tredjedelen där det sker allt för många bolltapp som resultat av bristande värdering och beslutsfattning. Löser vi den biten och har en tydligare idé när vi går framåt så är vi ett svårslaget lag.”

BIF är nu femma i tabellen och NSK är nia.

 

/Rasta