Här kommer det sista från helgen! Två matcher i 7A spelades i söndags!

 

SÖNDAG 27/5

7A

Rödbo IF – Lövet/Johannebergs IF 2-1 (0-0)

Hemmalaget RIF tog en skön seger hemma på Rödbovallen i söndags när gästerna från centrum, Lövet/Johanneberg, besegrades med 2-1. Efter en mållös första halvlek satte Christian Solander 1-0 för hemmalaget en bit in i andra. Gästernas Rino Wiger kvitterade sedan på straff innan Solander blev matchhjälte med sitt andra mål för dagen! 

Lövets målskytt Rino Wiger sa så här om förlusten:

”En match som i mycket liknar vår förra mot Kareby. En kort och allt annat än mjuk och jämn plan, där bollen studsade hejvilt och extrem värme gav ramar som inte bjöd in till något finlir. En krig och kamp, med mycket dueller genom hela matchen. Vi i Lövet har väl flest chanser totalt och är inne i en riktigt bra period när de avgör på en kontring. En av de tyngsta förlusterna i min Lövet-karriär, där vi trots en ganska medioker match från vår sida ändå känns bättre men åker på två skitmål. Tungt helt enkelt men vi pumpar vidare!”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att Rödbo faktiskt klev förbi just Lövet i tabellen. RIF är nu sjua med Lövet som åtta.

 

Gunnared KIF – Kareby IS 4-1 (2-0)

Gunnared är bra med i toppen av 7A och laget tog en ganska säker seger mot Kareby i söndags. Gunnareds mål gjordes av Mohammed Al-Kadasi (2), Hanad Yusuf och Nadim Raisi. Jacob Berntsson gjorde KIS mål.

Gunnareds Bijan Ghaderi sa så här om segern:

”En trevande match mellan två lag som försökte hålla bollen inom laget. Vi hade ganska mycket boll utan att för den delen skapa något av värde första 45. Vi tar ledningen via ett fint och kvickt anfall där samtliga lagdelar var involverade. Vi utökar ledningen på ett skott precis utanför straffområdet som tar på en försvarare och ställer målvakten. Kareby skapar också en del giftiga lägen men där den sista passningen eller dribblingen inte satt som den skulle. De hade även ett friläge någon meter från målet där det bara är att raka in bollen, men med seriens bästa målvakt är inga lägen hundraprocentiga, då han gör en omänsklig räddning. Vår panter i målet har även en hög utgångsposition där han avvärjer eventuella frilägen. I andra har Kareby betydligt mer boll och skapar ett par sylvassa lägen. De har även en boll i virket som förtjänade ett bättre öde. Vi sticker dock fram gång efter annan på de enorma ytor som Kareby lämnar när de pressar allt högre upp i banan. 3-0 kommer via en fin soloshow på vänsterkanten och en passning snett inåt bakåt där vår maratonman på högerkanten smitit sig in och rullar in bollen. Vi blir dock inte riktigt av med Kareby som reducerar via en oerhört vacker soloprestation signerat deras speedkula med numero 11 på ryggen. Kort därefter hinner vi bränna en straff ackompanjerat med ett drama som ej hör till på en fotbollsplan innan vi sätter spiken i kistan med 4-1. Matchens gigant var domaren som höll en fantastisk nivå på spelet, kommunicerade med spelarna på ett tydligt och vänligt vis. Vi lär nog inte ha kvar den domaren i division 7 alltför länge till då uppdrag i de mindre fina serierna högre upp lär vänta efter säsongen. En eloge till spelare och ledare i Kareby skall också delas ut. Det var en väldigt skön stämning med nära till skratt på planen, precis såsom det skall vara på den här nivån. Önskar Kareby stort lycka till i seriespelet.”

Karebys tränare Morten Eriksen hade följande att säga om förlusten:

”Det är ett rättvist resultat även om det kanske skulle ha varit mer rättvist med typ 3-2. Vi är nöjda överlag med våran prestation. Tycker det är det bästa laget vi mött den här säsongen. Samtliga våra förluster innan kunde lika gärna varit segrar där vi har haft lite stolpe ut, men den här matchen vann Gunnared rättvist. Vi är ett helt nytt lag med väldigt unga spelare (flera födda både 03 och 02 ) så vi behöver lite tid på oss, men känner att vi är mer och mer på gång.”

Gunnareds, som vanligt mycket läsvärda, matchreferat hittas HÄR.

Gunnared är fyra i tabellen men har matcher tillgodo på alla lagen framför och är bara tre poäng bakom ledande Lekstorp. Kareby är elva.

 

/Rasta