Måndagar brukar vara vilodagar i lokalfotbollen men icke denna veckan och även idag tisdag var det match!

 

MÅNDAG 28/5

5A

Öjersjö IF – Utbynäs SK 1-4 (0-3)

Det går fortsatt tungt för Öjersjö i årets 5A och laget åkte på ännu en förlust i måndags. Gästerna Utbynäs var för starka och kunde vinna med 4-1 efter 3-0 i paus. Jesper Hammarstrand satte 1-0 efter en halvtimme och 2-0 kom bara minuter senare, målskytt Alexander Sjursen. USK:s kapten Tom Berndtson hann sedan med att även göra 3-0 innan paus. Victor Lindberg fick in en reducering för hemmalaget en bit in i andra men Robert Hedelin fixade 4-1 i matchens slutskede.

Just Hedelin sa så här om segern:

”Matchen blev väl från vår sida en konsekvens av förra omgångens förlust mot Hönö. Vi insåg att om man inte springer så vinner man inga fotbollsmatcher. Så idag gick vi ut och gjorde grovjobbet. Vi har bollen stora delar av matchen även om vi aldrig kan slappna av när Öjersjö kommer upp i banan. Dom försöker komma runt på kanterna och skapar en del lägen i inläggsspelet men sett över 90 minuter tycker jag det är en fullt rättvis seger som aldrig riktigt är hotad. Man lider lite med Öjersjö som jag tycker har helt rätt intentioner och nog borde tagit fler poäng än vad tabellen visar.”

Öjersjös ena tränare, Henrik Frendin, sa så här om förlusten:

”Startar bra mot Utbynäs, precis som vi gjorde senast mot Ytterby. Ligger oftast rätt i positionerna defensivt och fyller på med bra folk i boxen vid anfall. Har en del djupledslöpningar men våra offensiva spelare kommer ner och hämtar boll lite väl lågt ibland och blir nedtryckta felvända och det vill vi inte. Vi fortsätter att tappa boll till motståndarna i fel lägen oh bjuder Utbynäs på ett par av målen. Som vanligt gör Erik Johansson och Oscar Hammarberg ett grymt slit på innermittfältet och många andra kämpar på men det vill sig inte just nu. Finns så många talangfulla och rutinerade spelare i vår trupp så det kommer att lossna för oss förr eller senare, bara hårt arbete som gäller. Som tur är har vi en chans till revansch redan på torsdag då vi tar oss an Zenith.”

Utbynäs är femma i tabellen med fem poäng upp till ledande Ytterby. ÖIF är tia och har bara en seger på de sju senaste.

 

7B

Menisken IF – Hjuviks AIK 3-1 (1-1)

Hjuvik jagar fortfarande sin första seger i årets 7B och det började bra i måndagens bortamatch mot Menisken. Calle Rendahl satte nämligen 1-0 efter elva minuter. Det gjorde han dock redan i omgång 2 men då slocknade ljuset efter 20 minuter och matchens fick avbrytas. Det var alltså 70 minuter som skulle spelas i måndags och ganska omgående kvitterade Jakob Lorentzson och 1-1 stod sig till pausvilan. I den andra halvleken kunde Meniskens Sermed Reda Taki göra både 2-1 och 3-1 och säkra segern!

Meniskens Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om segern:

”Sköna tre poäng men inget skönt spel. Ganska mycket långa bollar från båda lagen och inte mycket spel genom mitten eller efter marken. Bra jobb från hela laget, snyggt 1-1 mål på frispark och nick samt kliniska avslut av Sermed bäddade för segern. En match som kunde slutat både 1, X eller 2.”

Hjuviks Jan Matuszczyk hade följande att säga om förlusten:

”Matchen inleddes från minut 17 eftersom första mötet bröts, och vi hade en 1-0 ledning med oss in. Vi är till stora delar spelförande och har mängder med chanser, blir avblåsta felaktigt för offside när vi väl gör mål, en ribba, stolpe, någon megaräddning av Meniskens målvakt. När vi väl börjar göra mål kommer också poängen. För vi är ändå stabila bakåt. Vi kämpar för att börja plocka poäng fr.o.m torsdag mot Hindås.”

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

Menisken är nu sexa i tabellen och Hjuvik är tia.

 

TISDAG 29/5

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Eritreanska IF Göteborg 0-1 (0-0)

Möte på den undre halvan av 6B och ännu en tung förlust för jumbon Sjövalla-Mölnlycke. EIF gjorde matchens enda mål (Abiel Estifanos) en bit in i andra halvlek.

Sjövalla-Mölnlyckes kapten Fredrik Nedestam sa så här om förlusten:

”En jämn match där vi var det bättre laget men de var farliga när de kontrade. Jag tycker att vi stundtals spelar ut dem men har inte den där lilla turen eller skärpan i sista tredjedelen. Målet kommer på en av deras farliga kontringar.”

EIF klev nu upp till en niondeplats och har lite häng på lagen framför. Riktigt tufft dock för Sjövalla-Mölnlycke som inkasserade sin tionde förlust på tio matcher och inte oväntat är sist i tabellen.

 

/Rasta