Imorgon torsdag är det dags före ett ”Göteborgs-derby” i division 3 Sydvästra Götaland.

19.00 tar Askims IK emot Kållered SKKobbegården. Det är lite olika förutsättningar då nykomlingen KSK har inlett stabilt och återfinns på en fjärdeplats medan Askim är sist i tabellen och väntar fortfarande på sina första poäng.

Rasta&Dalla har tagit ett snack med AIK:s William Nimbs och KSK:s inför matchen!

Vi börjar med Askims Nimbs (bilden är från hans tid i Assyriska BK).

Som nykomling har Askim haft det riktigt tufft med sju raka förluster. Vad är det som inte fungerat och hur skulle du sammanfatta er säsong hittills?

De lag vi mött har varit aningen mer taktiskt förberedda och agerat ut sin spelplan tydligare. Med det sagt har vi förlorat två matcher på övertid och helgens match mot Laholm kunde gått annorlunda än den gick. Jag upplever att vi borde spela mer på våra styrkor. Det är såklart tufft med sju raka men det räcker med en match så kan vi vända detta och vi är påväg åt rätt håll.

Hur har din egen säsong sett ut hittills?

Pga jobb och plugg har jag bara kunnat vara med tre matcher hittills och varken touch eller tajming har varit ögongodis precis men det går framåt sakta men säkert.

Du lämnade IF Mölndal i 4B för spel med Askim inför säsongen. Hur gick tankarna kring det bytet?

Engagemanget försvann lite genom hela ledet sista året i Mölndal inklusive min egen, då ser jag det som något positivt att röra om i grytan lite i jakt på ny motivation.

Nu väntar ”Göteborgs-derby” mot Kållered. Vad har du för förväntningar inför den matchen och vilken matchbild tror du att vi får se?

Förhoppningsvis kan vi ta med oss helgens inställning in i matchen. Kållered är bra men med det laget vi har tillgängligt på torsdag ska vi kunna ta det. Kållered var väldigt roliga att kolla på förra året så man gissar la på en match med två lag som försöker spela boll.

Hur slutar matchen?

Matchen slutar 3-1.

 

Vi hoppar vidare till Kållereds de Wall:

Som nykomling har KSK gjort det stabilt och har tre segrar på de fyra senaste och ligger fyra i tabellen. Hur skulle du sammanfatta er säsong hittills?

Säsongen har startat bra, vi tar match efter match i mån om att klara kontraktet först och främst. Och där är vi på go väg! Sen att vi ligger fyra är en belöning av hårt jobb och att vi har fruktansvärt stark trupp där alla kan göra skillnad på sitt sätt. Kompletterar varandra väldigt bra skulle jag säga!

Hur har din egen säsong sett ut hittills?

I nuläget känner jag att min form är grymt bra. Gör poäng, jobbar hårt! Lite mer mål som forward kanske, men skapar mycket så målen trillar snart in.

Ni har en ny huvudtränare i Adej Hayek. Hur har han satt sin prägel på laget?

Jo, men tycker han tillfört mycket som coach. Han har fått alla att ta ett ytterligare kliv i det hårda jobbet. Han är mer en matchcoach. Satt sin prägel i och med att vi kan ställa om till olika formationer och förändra matchbilden/matchbilder helt. Stor del att vi ligger där vi ligger nu.

Nu väntar ”Göteborgs-derby” mot Askim. Vad har du för förväntningar inför den matchen och vilken matchbild tror du att vi får se?

Svårt att säga, vet ju sen tidigare att Askim för oss är inte det lättaste. Tror det blir en tuff match mycket kamp men vi som bollförande.

Hur slutar matchen?

Vinst KSK, jag gör tre! 😉

 

Bloggen tackar William och Mattias och önskar självklart båda lycka till i matchen!

 

/Rasta