Det lirades en hel del intressanta matcher i onsdags och så här gick det:

 

ONSDAG 30/5

5A

Ytterby IS – Älvängens IK 1-3 (0-3)

Jesper Knaving blev den stora matchhjälten i toppmötet mellan Ytterby och Älvängen i 5A. ÄIK-anfallaren gjorde matchen första tre mål inom loppet av 25 minuter! 3-0 stod sig till övertid i andra halvlek då Carl Hedén fick in ett tröstmål.

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om matchen:

”Vi hade en riktig urladdning och insåg väl att vid förlust hade det vart lite ”kört” i toppen. Vi gör vår bästa halvlek iår och 5-0 i paus hade inte vart orimligt då vi fullständigt körde över dem i första genom 3 mål av Knaving. Andra halvlek bevakar vi mest och Ytterby är griniga och skapar bara lite halvchanser men för spelet i andra. På tillläggstid får de in ett mål då vi inte rensat bollen så lite synd, men eloge till laget framförallt i första! Helt klart rättvist och go seger ”

Ytterbys tränare Robert Tartagni sa så här om förlusten:

”Ett betydligt bättre Älvängen mot oss idag än det jag såg bli nollade av Partille i helgen som var. De spelade fränt och med större beslutsamhte än oss idag. Att sätta tre av fyra inledande chanser hjälper ju såklart till och ger energi medan vi naggas lite i kanten. Vi skall dock vara nöjda med att endast ha tre upp i halvtid. Idag backar vi lite som lag där prestationerna är ojämna men framförallt är lagdelarna inte riktigt synkroniserar med varandra. Vi gläds åt vår målskytt Calle som gjorde debut från start och dessutom första målet i tävlingssammanhang för Ytterby IS. Vi summerar, analyserar och drar lärdom för framtiden samtidigt som vi gratulerar Älvängen som idag är ett strå vassare än oss.”

Det är hattrickhjälten Knaving som är på bilden till inlägget och bilden är lånad från ÄIK:s hemsida. Knaving toppar även 5A:s skytteliga med sina 12 mål.

Alekuriren skriver om matchen HÄR.

YIS referat hittas HÄR.

Ytterby leder forfarande 5A men trean Älvängen är nu bara två poäng bakom.

 

5B

IF Väster – Härryda IF 6-0 (3-0)

Toppstriden i 5B har utvecklats till ett riktigt drama med 4-5 lag inblandade. Två av dessa möttes i onsdags men det blev allt annat än jämnt. IF Väster körde över Härryda totalt och vann till slut med hela 6-0. Väster hade 3-0 redan efter en dryg halvtimme efter mål av Gabriel Cederborg, Jakob Johansson och Felix Hermansson. 3-0 stod sig en bra bit in i den andra halvleken innan Johansson blev tvåmålskytt och i slutet hamnade även David Simonsson och Richard Nestor i målprotokollet.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Livet är så mycket roligare när man vinner. Vi har haft en tuff period nu och självförtroendet har inte varit på topp. Men idag fick vi det att stämma. Härryda är luriga i sina omställningar men vi vågade trycka rejält och vann bollen ofta. Fick också ett tidigt mål från Gabbe och sen var matchen vår. Vi lyckades vända bort Härryda gång efter annan och skulle jag säga var avgörande. Kul att vinna fotbollsmatcher. Skillnaden mot när man förlorar är monumental.”

Härrydas spelande sportchef Johan Jidegren hade följande att säga om storförlusten:

”Ja, var ska man börja? Vi gör en så sjukt dålig match idag så vi får gå tillbaka många år för att hitta något liknande. Vi är meter ifrån vår motståndare och vi går inte in i närkamper. Man kan ta valfri Västerspelare så har han garanterat mer löpmeter än alla våra spelare tillsammans. Såg ut som män mot pojkar och man kunde tro att det skiljde minst fyra divisioner mellan lagen. Väster var riktigt riktigt bra ska tilläggas. Matchen dom gör mot oss idag var det bästa jag sett ett motståndarlag göra mot oss på flera år. Det var utan att överdriva närmare 12-0 än 6-1 idag och vi ska tacka Eric i mål för att det stannade på sex insläppta. Nä, idag ska vi skämmas och det rejält sen gör vi som alltid. Kommer tillbaka!”

Väster är nu trea i tabellen, två poäng bakom ledande Balltorp. Härryda är femma med fem poäng upp till BFF.

 

6B

Fässbergs IF – Landala IF 2-0 (0-0)

Toppmöte i 6B där överraskningslaget och dittills obesegrade Landala IF ställdes mot toppkonkurrenten och favorittippade Fässberg! Efter en mållös första halvleken var det hemmalaget FIF som tog kommandot tidigt i andra när Henric Johansson satte 1-0. Axel Lindergren ökade sedan på till 2-0 i 78:e och LIF:s första förlust var ett faktum!

FIF:s Tommy Olsen sa så här om segern:

”Första halvlek äger vi extremt mycket boll. Har väl 65-70% av bollinnehavet men lyckas inte komma igenom mot ett disciplinerat Landala. Inga av lagen skapar några direkta farliga lägen i första halvlek. Andra halvlek startar med några skott utifrån från Landala men inga som hotar Erik i målet. Vi tar ledningen med 1-0 efter en fast situation. 2-0 kommer från ett friläge. Vinst med 2-0 och skönt att hålla nollan!”

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om lagets första förlust:

”Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi följer vår spelplan och stänger de ytor vi vet Fässberg söker. I andra orkar vi inte riktigt stå emot i värmen och Fässberg vinner rättvist. Offensivt var vi riktigt bleka så där blir det krafttag inför nästa match.”

LIF:s matchreferat hittas HÄR.

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg upp i topp och Landala är trea. Tvåan Hällesåker har dock en match tillgodo på toppkonkurrenterna.

 

6C

Azalea BK – Fröjdens FK 1-0 (1-0)

Inför seriestarten trodde bloggen ganska hårt på nykomlingen Azalea BK (som vann 7B) men inledningen var tuff med bara en seger på de sju första. Igår onsdags kom dock tredje raka segern när Fröjden besegrades med 1-0. ABK:s kapten Felix Bellak blev matchhjälte redan efter nio minuter.

Just Bellak sa så här om segern:

”Tuff värme och uppvärmningen blev något lidande pga detta. Vi bestämde direkt att detta skulle handla om ett jäkla pannben och att vi inte skulle vika ner oss en tum. När matchen väl var igång tog vi kommandot direkt, trillade boll mot ett lågt sittande Fröjden och vi får utdelning rätt tidigt in i matchen. Efter detta jämnar spelet ut sig och Fröjden höjer sig i takt med att vi slappnar av/blir trötta. De äter in sig mer och mer i matchen men skrapar inte riktigt fram några lägen. Ungefär så fortsätter det i andra halvlek också, de för spelet men kommer inte till några bra lägen. En sjukt stor eloge till Bäckis som skulle kunna gå direkt in i Jannes VM-trupp med dagens insats. En applåd dessutom till vår juniormålvakt Alvin som är tryggheten själv och får hålla nollan! Grym insats. Sen krigar vi konstant hela matchen, spelar inte snyggt, men grymt skönt med tre friska pinnar och tre segrar i rad. Vill även tacka Fröjden för en bra match!”

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här:

”Tur och otur kanske jämnar ut sig ändå. I början av säsongen hade vi nog torskat den här matchen men där vi tidigare var värda poäng och fick noll, där får vi nu medflyt och tre poäng. Första femton är bra och boka har gott lugn och under denna period hittar vi också ”Shabalala” ute på kanten som slår inlägg efter marken som Bellak menar sig vara sist på men vi lämnar det åt domaren att avgöra. Strax därefter drar Gurra baksidan och med tanke på att Fredrik skadade sig redan på uppvärmningen står vi med en avbytare kvar under 70 minuter i behaglig Saharavärme. Bytena gör att vi hamnar snett men vi krigar oss in och även om Fröjden har en del vassa lägen lyckas 17-årige debutanten tillsammans med backlinje lösa situationerna väl. Vi skapar inte några större möjligheter utan för mest jobba för att plocka och stänga yta. Andra halvlek blir mest en heroisk kjamp mot klockan. Fröjden skapar en del farligheter men många gånger resulterar det hela i flipperspel i straffområdet med avslut högt över eller rakt på en mycket stabil Alvin. Vi jobbar mest på omställningar när Fröjden trycker på men några fler mål blir det inte. Fotbollsmatcher är märkliga. Man har en plan och tanke kring vad som skall ske men sedan kan allt raseras på några minuter. Idag krigade vi till oss en trea. Ett kollektivt kämpande hjärta mot ett duktigt motstånd. Efter en sådan här match går det inte att glömma Eric Bäckströms insats. Han gar vuxit till en gigant under säsong. Makalös insats igen.”

FFK:s tränare Darko Lipovac hade följande kommentar om förlusten:

”En tung förlust ikväll mot ett hårt kämpande Azalea. Ett ungt och hungrigt lag som kommer att plocka fler skalper om dom har samma inställning som ikväll. Vi är det laget som skapar mest ikväll men ibland vill inte bolluslingen studsa ens väg. Vi gör ett självmål i första och det är en av två chanser som Azalea har ikväll, vi skapar tio och har en i stolpen och en i ribban. Men det är charmen och tjusningen med fotboll. Jag tycker att grabbarna krigar på riktigt bra men det är en sådan dag när det inte går ens väg. Nya tag nästa vecka. Tack till Azalea och domarn som gör en bra match.”

Fröjden fortsätter att blanda insatser och har nu tappat mark mot toppen och är fyra. Azalea fortsätter att klättra och är nu sexa.

 

Ösets BK -AIF Göteborg 2-2 (2-2)

I botten av 6C slåss både Öset och AIF och båda lagen var säkert sugna på en trepoängare i onsdags när de drabbade samman på Gröna Vallen. Det blev kryss till slut efter att matchens alla fyra mål kom innan paus. Florian Zuta fortsätter att göra mål för ÖBK och han satte både 1-1 och 2-1 efter att Michel De Carvalho Folkemark gett AIF ledningen. Innan ens första halvtimmen var spelad hade också Khodadad Soltani hamnat i målprotokollet när han satte 2-2, som alltså även blev slutresultatet. 

ÖBK:s Blertim Zuta sa så här om matchen:

”Ja du, kändes att det var dags för en förändring om vi ska hänga med tåget. Förändringen var INSTÄLLNING och det var en stor skillnad på dagens match gentemot andra matcher vi spelat i år. Med inställning kommer vunna dueller och med vunna dueller kommer spelet av sig själv. Vi saknar en del spelare men gör ändå en bra match, släpper tyvärr två enkla mål och det är något vi måste slipa bort! Överlag ett rättvist resultat skulle jag säga, kanske att AIF kunde vunnit med en boll!”

Öset är nu elva och en placering framför återfinns AIF.

 

7A

Lövet/Johannebergs IF – Santos Cruz Azul IF 3-0 (1-0)

Lövet har varit lite av ett varannan-match lag under våren och efter förlusten senast mot Rödbo blev det seger i onsdags när jumbon Santos Cruz Azul besegrades med 3-0. Olof Eklund inledde målskyttet på Mossens IP i slutet av den första halvleken. I andra ökade Fredrik Jonsson på till 2-0 och Filip Bergqvist satte trean.

Lövet återfinns i mitten av tabellen som sjua. Santos Cruz Azul är sist och väntar fortfarande på sina första poäng!

 

/Rasta