Massor av matcher igår och massor av mål!

 

TORSDAG 31/5

 

4A

Kortedala IF – Floda BoIF 4-4 (3-1)

Årets 4A har bjudit på många målrika matcher hittills och gårdagen var inget undantag. För tredje gången denna säsongen slutade en match 4-4 och för Kortedala var det andra matchen i rad med det resultatet! KIF hade annars greppet om matchen och såg ut att gå till halvtidsvila med ledning 3-0 efter två strutar av spelande tränare Mouhammed Omeirat och ett av Jihad Nashabat men i den andra tilläggsminuten av den första halvleken reducerade Albert Rushid på frispark. Floda fortsatte upphämtningen i andra med 2-3 i 55:e (Rushid igen) och 3-3 bara minuter senare (Mio Hopkins)! Det såg dock ändå ut som Kortedala skulle ta alla tre poängen när Nashabat gjorde 4-3 i 83:e men Tobias Gimpel satte 4-4 några minuter senare!

KIF:s tränare Omeirat sa så här om matchen:

”Vi började matchen mycket bra och skapade läge efter läge, vi gör tre mål och tror att matchen är över, så börjar de göra mål på fasta situationer! Dom gör tre mål och chockar oss men vi gör 4-3 när det är fem minuter kvar och tror att vi kommer vinna så chockar de oss igen och gör 4-4 när det var två minuter kvar! Åtta insläppta mål på två matcher är katastrof!”

Flodas Hjalmar Holgersson hade följande att säga om matchen:

”Vi fick fyra tänkte startspelare strukna på matchsdagen. Vi försökte använda detta som något som skulle stärka oss så att vi skulle gå till en bra start på matchen. Tjena! Efter 25 minuter leder de med 3-0 och har hunnit bränna en straff. I slutet av första lyckas vi reducera på en fint slagen frispark. I andra lyckas vi hämta upp två mål under första hälften. När de sedan gör 4-3 med 10 minuter kvar hade det kunnat vara ridå men istället reser vi oss igen och trycker in en hörna till 4-4. Matchen avslutas 10 mitt 11 sedan de fått en man utvisad och vi lyckas ha en i ribban. Sammantaget var det en märklig tillställning som ständigt blev avbruten av diskussioner med domaren. De är garanterat missnöjda efter att tappat 3-0 och 4-3, bränt en straff och någon boll på mållinjen. Vi missar också några chanser och den där ribbträffen i slutet känns lite försmädlig. Även om jag spelat på bättre mattor vill jag ändå frambringa vilken själsligt positiv effekt det är att möta ett gräslag på bortaplan!”

Kortedala är trea medan Floda fortfarande är sist och poängen var lagets blott andra denna säsongen.

 

5A

Utbynäs SK – Romelanda UF 2-2 (1-2)

Rasmus Ottosson gav bortalaget RUF ledningen efter en spelad kvart men USK:s bästa målskytt denna säsongen, Robert Hedelin, kvitterade strax därefter. RUF gick dock till halvtidsledning efter att Henrik Björnrud fått in en boll. I början av andra fastställdes dock slutresultatet då Hedelin blev tvåmålsskytt via en straff.

USK:s kapten Tom Berndtson sa så här om krysset:

”En tung match att spela när det är fruktansvärt varmt. Första halvlek är vi det laget som försöker spela och Romelanda spelar rakt och lite längre. Vi får till några fina uppspel i första, annars går bolltempot för sakta. Efter första står det 2-1 till dem då vi släpper två skitmål. Andra halvlek är det inget fint spel från nån av lagen. Vädret gör att det blir två trötta lag där det blir mycket kamp som gynnar Romelanda. Är dock vi som skapar de farligaste lägena. Till slut får vi 2-2 och har lägen att avgöra men får inte riktigt till det. Ett rättså rättvist resultat till slut ändå.”

USK är femma i tabellen men missade chansen att ta in viktiga poäng på toppen. Det är dock bara fyra pinnar upp till ledande Ytterby. RUF återfinns på en sjundeplats.

 

IK Zenith – Öjersjö IF 1-0 (0-0)

Ännu en tuff förlust för Öjersjö och men desto roligare för Zenith som nu är tvåa i tabellen! Den första halvleken bjöd inte på några mål men ÖIF:s målvakt Alexander Olausson fick lämna efter rött kort i 25:e. Matchens enda mål kom inte förrän i den 81:a minuten när 17-årige Alex Henriksson hittade rätt och blev matchhjälte.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om segern:

”Vi är bra fram till deras utvisning sedan tappar vi tempot och Öjersjö kan försvara sig enkelt. Andra halvleken något bättre men vi är inte så bra som vi borde vara. Vi avgör runt min 80 med ett fint skott upp i krysset. Öjersjö kunde fått med sig poäng eller till och med en trea om de haft lite flyt men det är väldigt skönt att vinna när man inte lyckas prestera på den nivån man vill!”

ÖIF:s Mattias Gidlöf sa så här om förlusten:

”Tajt match där Zenith ägde boll initialt, vår målvakt blir frilägesutvisad efter typ 20 minuter. Zenith fortsätter äga boll men har inte många farliga chanser. Öjersjö har fåtal men farliga chanser, får inte in den (signifikativt för säsongen). I 80:e minuten får Zenith in bollen efter tilltrasslad situation.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith alltså nu tvåa i tabellen. ÖIF är tia.

 

Angered MBIK – Bergums IF 6-0 (3-0)

Det blev en rejäl överkörning på Lövgärdesplan när hemmalaget Angered vann med hela 6-0 efter 3-0 i paus!

AMBIK:s målvakt Damir Mehic sa så här om storsegern:

”Det började jämnt första 20 där Bergum faktiskt hade mycket boll. Men efter 1-0 målet och 2-0 så flöt spelet på för oss samtidigt som Bergum hade några halvchanser bara. En bra match av oss i 90 minuter. All eloge till Bergum som ändå försökte spela hela tiden utan att vika ner sig eller tjonga upp bollarna. Tror de rycker upp sig snart de med.”

BIF:s Timmie Löfgren hade följande att säga om förlusten:

”Jag har egentligen inget att säga. Totalt nattsvart igår. Det känns som om vi spelar ganska okej stundtals men Angered är bättre och gör framförallt mål. Vi åker hem med noll poäng och ett ytterligare stukat självförtroende. Vi behöver alla höja oss för att det ska bli bättre.”

Bergums dystra svit är nu uppe i sju matcher utan seger och laget är åtta. Positivare för Angered som nu har 13-0 på sina två senaste matcher och är sexa.

 

5B

Näsets SK – Balltorps FF 3-2 (0-1)

I 5B var det toppmöte på Åkeredsvallen, en match som även GP sände. Inför matchen hade BFF fyra poäng tillgodo på NSK men efter match skiljde det bara en pinne. Det var dock gästerna Balltorp som tog ledningen när Malband Mohideen skickade in en straff i slutet av den första halvleken. NSK fick dock en drömstart i andra då Mattias Tuncay slog en retur fram till 1-1 nästan direkt i andra! Tuncay låg även bakom 2-1 med en nick som letade sig in via stolpen. Victor Kalasho kunde sedan utöka Näsets ledning till 3-1 från straffpunkten innan Mathias Pringle pricksköt in en sen reducering för BFF.

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Så jävla härligt att vinna, studsa tillbaka efter 2-3 förlusten mot Sandarna, och på det sättet vi gör det. Spelmässigt bättre och alla visar VILJA och VILL idag. Vi jobbar för varandra hela matchen, bra tålamod hela matchen och spelar fin fotboll. Kul! Kolla gärna live-sändningen som ligger kvar på GP ett tag om ni vill. Bra kommentator, i klass med Niklas Holmgren (något lugnare) 😉

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”En sjukt varm dag där jag tycker vi inte kommer upp i någon bra nivå. Näset kändes mycket hetare än oss idag framför allt deras nr 8 var riktigt bra. Tycker Nilsen i vårt lag gör en bra match. Men annars rättvist seger för Näset idag.”

NSK närmade sig alltså BFF i tabellen. Näset nu trea med BFF som tvåa. En poäng skiljer lagen åt.

 

6A

Tollereds IF – Real Maskin BK 1-0 (0-0)

Det var målsnålt på Spinnarvallen igår när Real Maskin gästade Tollered. Med åtta minuter kvar kunde dock den vane målskytten Björn Mellberg avgöra för hemmalaget!

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om matchen:

”Ett fall framåt jämnfört med Syrianska senast och vi åker dit på ett snöpligt mål i slutet. Jämn match där Tollered inleder hetast och skapar några chanser. Vi jobbar oss in i det och har bud på något mål. Andra fortsätter på ett liknande sätt men öppnar sig lite ju längre matchen går och Mellberg kan stånka in ett sent mål efter lite flipper i vårt straffområde. Kan det se ut såhär sista matcherna innan uppehållet ska det nog kunna trilla med lite poäng ockdå. All cred till killarna idag som gör det bra i hettan och kämpar hela vägen!”

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson hade följande att säga till bloggen:

”Äntligen skulle jag säga, oerhört skönt att ta tre poäng! Lite för varmt fotbollsväder men Spinnarvallen höll VM-klass skulle jag påstå, spelet höll klassisk division 6 klass dock. En mycket trevlig match, Real är ett skönt gäng helt enkelt bara en sån sak att man får en high five efter en vackert utförd tunnel! Matchen då, vi börjar bra och skapar många bra chanser bland annat en i stolpen men lyckas inte göra mål mot slutet av halvleken skapar Real lite mer. Har ett friläge som vår målvakt räddar ”Smithies” likt. Även en på mållinjen men där täcker Johan mycket 😀Andra halvlek fortsätter i samma anda med chanser åt båda håll men vi skapar och äger lite mer. Vi får ett bortdömt mål lite tveksamt där har man velat ha VAR teknologin. Men tillslut får vi in en boll och klart det är vår till utseendet lika Robben/Zidane kopia MR. Mellberg som gör det. Och 1-0 slutar det till vår glädje, det behövde vi!”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Skön seger för Tollered som bara hade en inspelad poäng på de tre senaste matcherna. Tyngre för tian Real som nu har fyra raka utan poäng. TIF klev upp till en sjundeplats.

 

Bergsjön SK – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 8-1 (4-0)

Den insatte lokalfotbollskännaren fick nog dubbelkolla när resultatet dök upp. BSK har ju inte alls rosat marknaden hittills i år och hade bara en seger på åtta försök inför matchen. Syrianska kom till matchen med två fina segrar i ryggen, 5-3 mot Tollered senast och innan dess 6-0 mot Real Maskin. Att då BSK kliver ut och sopar banan med Syrianska med hela 8-1 känns ju helt otroligt. Så blev det iallafall och Mohamed Hussein Ali och Mahamed Abdi Shekhuna blev tvåmålsskyttar för BSK.

Viktig seger för BSK som nu är åtta, Syrianska är sexa.

 

6B

FC Härlanda – FTU 1-3 (1-1)

Efter en svag start börjar FTU sakta men säkert komma igång. Igår blev det en fin seger mot starka Härlanda borta.

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”Lite av en ödesmatch för oss som kände att vi var tvungna att vinna mot ett starkt Härlanda för att inte bli helt avhängda från toppen. Vi börjar matchen starkt och Härlanda hänger inte riktigt med i början av matchen. Vi tar även snabbt ledningen med ett magnifikt långskott av Kaan Avcu. Härlanda äter sig sakta men säkert i matchen och trycker ordentligt ett tag inte minst tack vare alla fasta situationer. Vi reagerar inte bra på en av frisparkarna och det står 1-1. Några chanser senare blåser domaren för halvtid och står helt rättvist 1-1 efter första. Andra ser likadan ut. Två bra lag som tar ut varandra. Vi missar ett friläge, de får ett mål bortdömt och oavgjort håller i sig. Det blir trots allt vi som för jubla då vår bästa målskytt Saim Duman gör 2-1 i 89:e minuten. 3-1 kommer i 91:a och segern är ett faktum. Härlig avslutning på matchen och stort jubel men det kunde lika gärna varit Härlanda som gått segrande idag. Välspelad och spännande match som gör att vi får lite bättre kontakt med tabelltoppen. Nästa vecka är det bara till att förlänga segersviten.”

Härlandas Andreas Berglund sa så här om förlusten:

”Vi gör en av årets sämre matcher mot ett hungrigare FTU. Vi bränner en del lägen i första precis som matchen innan och i andra halvlek så börjar vi slå långt istället för att rulla runt. Mot slutet får FTU in två bollar. Bara kriga vidare och ladda om till torsdag då vi ställs mot Hällesåker.”

Härlanda är fyra med FTU två placeringar bakom.

 

Göteborgs SIF – Solängens BK 2-2 (0-1)

I mitten av 6B-tabellen återfinns GSIF och SBK och när de drabbade samman igår på Gamlestadsvallen blev det oavgjort. Anton Johansson gav gästerna ledningen efter en dryg halvtimme när han nickade in 1-0, en ledning som stod sig till pausvilan. GSIF:s Jacob Nilsson kvitterade dock i början av andra med sitt sjunde mål för säsongen. SBK återtog ledningen genom Martin Bodin men precis i slutet av matchen kunde Anders Karlsson nicka in slutresultatet.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”Ett kryss som känns lite som en förlust. Vi tar ledningen två gånger om i matchen. Men Studenterna krigar på bra och får utdelning. Första halvlek ser riktigt bra ut från vår sida, säkert defensivt och fina löpningar offensivt. I andra kommer Studenterna in i matchen mer och får in en kvittering i slutminuterna, surt men bara att ladda om till derbyt nästa vecka mot Fässberg.”

SBK är nu femma och GSIF är sjua.

 

6C

Önnereds IK – Tynnered FC 4-2 (1-1)

Önnered har haft det lite motigt och kom till matchen mot toppkonkurrenten Tynnered med två raka förluster. ÖIK fick dock med sig en fin trepoängare efter att laget klivit ifrån i den andra halvleken. Efter första 45 var det oavgjort efter att Mehmet Ülker gett gästerna ledningen och Andreas Lindgren kvitterat. I andra såg dock Hadi Namro till att ÖIK både fick 2-1 och 3-1. Mellan målen passade även ÖIK:s målvakt Marcus Carlström på att rädda en straff.  Simon Frindi ökade sedan på till 4-1 alldeles i slutet. Det fanns dock tid kvar för en reducering av TFC genom Azmar Jalali

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Trean ÖIK knappade alltså in tre poäng på tvåan TFC. I nuläget skiljer det två poäng men då har TFC en match tillgodo.

 

FC Linné – SK Argo 9-0 (5-0)

Serieledarna FC Linné hade inga problem alls att ta sin tionde raka seger när de besegrade ett formsvagt och tämligen uselt Argo på Gröna Vallen. Argo försökte ligga lågt och parkera bussen men ett spelskickligt Linné hade inga problem att sätta tre snabba och matchen var i praktiken över på tjugo minuter. Trots en fembackslinje hos Argo hittade Linné ändå ytorna bakom. Innan paus han även duktige Teodor Sandklef sätta en straff och Johan Calgaro gröta in en boll. Argo orkade inte alls i värmen och i andra kunde Linné göra lite som de ville och målen fortsatte trilla in. Sandklef, Calgaro och Robert Lundström blev alla tvåmålsskyttar.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Linné rycker nu i toppen då tvåan Tynnered föll och har nu nio poäng ner men med en match mer spelad. Argo sjunker vidare ner i tabellen och är nu sjua med orimliga 4,5 insläppta mål i snitt per match.

 

Slottsskogen/Godhem IF – Proletären FF 13-0 (7-0)

Gårdagens målrikaste 6C-match var dock inte den på Gröna Vallen utan när SG hemma på SIK-vallen fullständigt krossade jumbon Proletären! Känslan inför matchen var att PFF var taggade efter att laget tog årets första trea i förra omgången men så blev det alltså inte alls. Redan efter åtta minuter hade SG 3-0 och i paus var det 7-0. Otroliga 13-0 till slut alltså och Abdirahman Mohamud och Joakim Eriksson blev tremålsskyttar för SG. Patrik Salomonsson och Giovani Lupu gjorde två var.

SG:s tränare Peter Ericsson sa så här om storsegern:

”Vi har haft ett par bra träningspass med runt 25-28 spelare i träning där vi äntligen börjar få konkurrens på alla platser. Med tre viktiga spelare avstängda var vi ändå riktigt laddade med tanke på PFF:s vinst senast mot Ösets BK. Vi var noga med att spela enkelt och med få touch och att aldrig låta bollen vila i någon situation vilket slog väl ut. Joakim Ericsson gör första målet redan efter fyra minuter och Giovani Lupu 2-0 efter sex minuter. Två 16-åringar som verkligen visar speed och teknik. Killen med det häftiga namnet Ross Younghusband gör 3-0 efter åtta minuter. Där var matchen avgjord , men vi hade bestämt att ösa på i värmen i 90 minuter. Vilket vi gjorde också. 16 man i truppen och ovanligt många byten bäddade för hela 13 mål framåt. Vi gör spelmässigt en jättebra insats i 70 minuter innan även vi går ner i tempo p.g.a att många vill göra mål. Som helhet tycker vi att dagens match ändå var viktig för självförtroendet och att vi gör många mål. Framför allt av dom yngre killarna. En stabil insats där samtliga killar var riktigt bra idag.”

SG:s matchrapport hittas HÄR.

Segern tog upp SG till en femteplats medan PFF är kvar som jumbo.

 

7A

Lekstorps IF – Rödbo IF 6-2 (2-2)

LIF öser på i toppen av 7A och är fortfarande obesegrade. Igår blev det stabila 6-2 hemma mot Rödbo IF efter att hemmalaget gått ifrån efter paus.

Lekstorps Marcus Gylling sa så här om segern:

”En riktigt varm match, med en riktigt jobbig sol. Två lag som kriga på bra i första halvlek och gick till paus med 2-2. Kändes som att vi orkade mer i andra och kriga ner Rödbo som gör en riktigt bra match. Vi ligger rätt i våra positioner och kan kontra på dem i andra. En riktigt laginsats där alla 16 får 5 stjärnor!”

LIF leder 7A medan RIF är åtta.

 

7B

Hjuviks AIK – IFK Hindås 1-1 (1-1)

Det blev ett kryssHästevik igår när Hindås gästade Hjuvik.

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om matchen:

”Tror båda lagen kan hålla med om att det var en klassisk sketmatch. Planen var otroligt hård av allt uteblivet regn och svårspelad med massa studsar hit och dit. Inget man skriver hem om. Vi var inte nöjda med 1-1 och säkerligen inte motståndarna heller.”

Hindås Björn Klafver hade följande analys:

”En i grund och botten dålig fotbollsmatch som blir otroligt konstig. För första gången i år har vi dåligt med folk då det är studenttider. Kommer till start med 12 spelare och får första skadan efter 20 sekunder. Skada 2 kommer efter 5 minuter när vår målvakt drar fingret ur led. Hjuvik kan lätt rulla in 1-0 när hans finger pekar åt fel håll. Tredje skadan kommer efter en kvart när vår forward kolliderar med Hjuviks målvakt och blodet sprutar ur näsa och mun. Vi spelar färdigt första halvlek med tio man varav en ljumskskadad och kan trots detta kvittera genom Safar Hazani. Andra halvlek är riktig Hawaii då vi har två anfallare som ytterbackar ,en skadad målvakt på topp osv. Trots detta skapar vi ett flertal frilägen och skall utan tvekan vinna den här matchen. En otroligt underlig tillställning.”

Hjuvik är tia och Hindås nia i tabellen.

 

BK Björkåsen – Solväders FC 1-6 (1-2)

SFC har fått upp farten och hakar på toppen då laget besegrade jumbon Björkåsen igår. Dilan Olsson är uppenbarligen tillbaka i SFC efter flera svängar i andra klubbar och han blev tremålsskytt. BKB var ändå med hyfsat och låg bara under med 1-2 i paus och tidigt i andra fick dessutom SFC en spelare utvisad. Men trots det numerära underläget kunde alltså SFC göra fyra mål i andra och vinna. De tre sista kom dock i matchminuterna 87′, 92′ och 96′!

BKB är sist i tabellen. SFC är trea.

 

BK Skottfint – Kärningöns FC 2-3 (2-2)

Skottfint föll mycket oväntat igår hemma på Bravida Arena mot Käringön. Segern var KFC:s blott andra för säsongen. Lagen turades om att göra mål i den första halvleken. Robin Oliver Mills gav KFC ledningen och Joakim Lagfors Bergström kvitterade för Skottfint. Gustaf Lorén såg till att KFC återtog ledningen innan Johan Karlsson satte 2-2 precis innan paus. Lorén blev sen matchhjälte då han gjorde sitt andra mål i matchminut 83! Ett mål som alltså gav KFC alla tre poängen!

Skottfint är kvar som tvåa men tappar mot ledande Lekstorp. KFC är nu åtta.

 

Menisken IF – Elisedals IS 1-2 (0-1)

EIS fortsätter att hålla kontakt med topplagen och igår blev det 2-1 borta mot Menisken. Henrik Magnusson satte 1-0 redan efter tio minuter innan Sermed Reda Taki kvitterade med sitt sjunde mål för året. Elisedals segermål kom sen i den 93:e minuten genom Joacim Andreasson!

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här om segern:

”Kanske inte helt rättvis seger, men vi kämpade på till slutet och fick in andra målet i 90:e minuten. Tyckte att det svängde lite i matchen, emellanåt var vi bättre och andra gånger dom. Vi inledde matchen riktigt svagt första tio, men kom sen tillbaka. Starkt jobbat av båda lagen att orka spela i den värmen som var ikväll.”

Meniskens Calle Petersson sa så här om förlusten:

”Väldigt färgade ögon anser att Menisken var bättre laget. Hade en i stolpen efter en minut och bud på några till. Elisedal arbetade dock in sig i matchen och gjorde 1-0 efter ca 15-20 minuter. Deras enda farliga chans i första. Menisken kommer in starkt i andra och Sermed gör 1-1 efter brutit sig fri. Menisken har väl mer chanser men matchen väger och när det är 15 sekunder kvar så gör Elisedal mål på en hörna. Elisedal är glada, vi är arga. Krysset hade varit rättvist.”

EIS är fyra i tabellen med fyra poäng upp till ledande LIF. MIF är sexa.

 

/Rasta