IF Vardar/Makedonija går som tåget i 6D och leder serien efter att ha inlett med nio raka segrar!

Bloggen tog sig ett snack med en av Vardars tränare, Dime Angelovski (ståendes längst till höger på bilden):

För de som inte känner till dig, hur ser din fotbollsbakgrund ut och hur kom det sig att du hamnade i Vardar i år?

Jag har spelat på elitnivå i Makedonien och Ungern. Jag flyttade till Sverige 2003 och började spela för Vardar, och sedan gick jag över till Kroatiska Velebit. Under min tid i dessa klubbarna hade de bästa placeringar i deras historia, vilket är jättekul att få vara del av. Fram till förra säsongen spelade jag för Velebit och efter den tänkte jag sluta med fotbollen, men då fick jag ett samtal från Vardars nya styrelse som ville satsa på Vardar och de ville att jag och Marjan skulle vara en del av detta, och vi båda tackade ja för att vi älskar denna sporten och Vardar har varit en stor del av våra liv när vi kom till Sverige.

Hur vill du att Vardar ska spela fotboll och hur tycker du att ni lyckats hittills?

Marjan Trajanovski och jag, som delar på tränarposten tillsammans tycker att offensivspelet alltid ger resultat, men det var tufft från början eftersom vi hämtade 25 nya spelare från olika klubbar som har spelat på olika divisioner i Göteborg.
Med det spelet som vi har nu har vi märkt att det har visat mycket bra resultat, så vi ska fortsätta vara starka där samtidigt som vi ger bra tryck framåt.

Vardar har haft en kanonvår än så länge med nio raka segrar! Vad är det som gjort att laget lyckats så bra?

Det är att många av spelarna är nya och de kommer till varje träning som de ger 100% på. Samtidigt så är det ett jättebra gäng killar som vill ta upp klubben i en bättre division och de trivs med varandra vilket är viktigt för att få bra spel på planen.

Hur ser Vardars satsning ut på längre sikt?

Den nya styrelsen i Vardar vill att laget ska ta sig upp till division 4 inom 2 år och de satsar allt på killarna. Marjan och jag hoppas på att vi ska leda laget dit.

Mario Atanasovski öste in mål i början av säsongen men verkar vara tillbaka i Makedonijen nu. Var det bara ett gästspel eller kommer han att spela mer under säsongen?

Ja, det stämmer att Mario har åkt tillbaka till Makedonien av privata skäl och det är synd men han kommer tillbaka till andra andra halvan av säsongen där han får vara Super Mario igen!😁

Vardar möter Hisingen FC nu på fredag. Vad är dina tankar inför den matchen?

Vi visar respekt för motståndarna men vi ska absolut inte vara rädda för dom, vi går in för att vinna och när vi går in på plan så spelar är vi vårat spel och då är vi starka. Och vi hoppas på vinst mot Hisingen FC imorgon då tar vi 10 av 10.

 

Bloggen tackar Dime och önskar honom och Vardar lycka till!

 

/Rasta