4A rullar vidare och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 1/6

 

Guldhedens IK – SKIF Semberija 3-2 (1-1)

Guldhedens IK visar verkligen att de är på riktigt denna säsongen. Lagets sjätte seger kom i fredags i en jämn kamp med Semberija ”hemma” på Heden. Ali Gateh satte 1-0 för gästerna efter halva första halvleken men på tilläggstid i första kunde Simon Andersson kvittera för GIK. Andersson gjorde även 2-1 efter paus innan Svante Möller ökade på till 3-1 med sitt åttonde mål för säsongen. Semberijas spelande tränare Marko Babic reducerade på straff med dryga tio minuter kvar men matchen bjöd inte på fler mål.

Just Babic sa så här om förlusten:

”Första 30 minuterna är det vi som har matchen. Vi är farliga och skapar de mesta och är stabila bakåt. Guldheden hänger inte med. Vi gör 1-0 och vi är nära ett till mål men det fattades fokus i den sista delen. Efter vattenpausen kommer Guldheden igång sakta men säkert och gör mål en minut innan halvek. Andra halvlek är vi inte samma lag som första och det var definitivt vår sämsta halvek i år. Guldheden är starka på de de vill, bollen ut på kanten sen direkt in i boxen. De är duktiga och efteråt vinner de andrabollen om vi lyckas att rensa. Så gjorde de sina första två som var klassmål! Grattis till Guldheden när man jämföra med förra året ser man att de är ett helt annat lag som är stabila och starka och ganska okej individuellt med bra spelare. De är inte alls konstigt att de ligger tvåa i en sån serien som är ärlig talat är sämsta de senaste 3-4 åren. Så länge jag varit i Sverige. För dåligt kvalitet ens för division 5 . Vi ska försätta att jobba vidare och ta de bästa av situationen. I en sån match när man inte vinner EN ENDA duellen i närkamp vi har ingeting att göra. Kan vara lite ursäkt att flera spelare fastar och med ett sånt väder att man ska spela utan att dricka vatten är på gränsen att man dör så är de inte konstigt att 3-4 20-åringar vill ha byte redan i halvek. Men vi kör vidare och hoppas att vi ska stanna kvar som är huvudmål denna året. Grattis till Gulheden igen. De är absolut värda tre pinnar idag.”

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Riktigt skön seger! Matcherna mot Semberija har genom åren utvecklats till en ömsesidig respekt och gemenskap innan och efter matchen. Under matchen är det dock väldigt mycket prestige så denna seger satt skönt. Vi är det bättre laget idag så segern är klart rättvis över 90 minuter. Vi gör till stora delar en riktigt bra match med fint spel. I första halvlek som är helt ok slarvar vi lite med passningar och då är Semberija livsfarliga i sina snabba omställningar. På en sådan hittar Frank till Ali Gateh som fri ger Semberija ledningen. I det läget ganska rättvist. Sen flyttar vi upp positionerna och hittar rätt. Vi har mängder av inspel men får inte till det förrän minuten innan paus då Simon ”Gute” Andersson curlar ett skott upp i krysset. Ruskigt vackert. Första halvtimmen av andra halvlek är vi briljanta och dominerar totalt. De fina anfallen avlöser varandra. Vi gör två mål första kvarten av halvleken genom Gute och Svante Möller. En boll i ribban och fina räddningar av deras målvakt. Sen när Semberija är i vårt straffområde för första gången i halvleken blir det straff och rött kort på vår vänsterback. Reducerat med kvarten kvar. I överläge är dock Semberija enkelspåriga med långa bollar som vårt försvar löser varje gång. De två högkaratiga lägen som uppstår är våra på två fria lägen men deras duktige målvakt räddar. Go seger och vi hänger på i toppen. Vi önskar Marko och hans Semberija lycka till framöver.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldhedens målskyttar syns på bilden till inlägget, som bloggen lånat från GIK:s hemsida. Möller till vänster och Andersson till höger. GIK är alltså tvåa i tabellen, nu bara fyra poäng bakom Gårda BK och dessutom med en match tillgodo. Semberija är sexa.

 

Lunden Överås BK – Kode IF 4-5 (0-3)

Det har varit en hel del Vilda Västern-matcher hittills i 4A och i fredags var det dags igen, denna gången på Överåsvallen. Gästerna Kode har börjat få ordning på sin offensiv men det kan väl konstateras att defensiven fortfarande läcker och laget har faktiskt släppt in flest mål i serien hittills. I fredags trumfade dock den glada offensiven den läckande defensiven då lagen vann med 5-4! Det såg till en början ut att bli en säker bortaseger då KIF hade 3-0 i paus efter två mål av Robin Bäckman och ett av Oscar Gustafsson. Lunden Överås svarade dock för tre raka mål under den första kvarten efter paus då Patrik Magier gjorde 1-3, Karl Svensson 2-3 och lagkaptenen Mattias Alfredsson 3-3! Kodes anfallsduo Markus Anderberg och Rasmus Haraldsson såg dock till att Kode återtog ledningen och även utökade den med varsitt mål. Lundens Felix Wulff fick in en reducering i 86:e men det räckte inte.

Kodes tränare Peter Lundström sa så här om målfesten:

”Härligt med en 3-poängare, som såg kassaskåpssäker ut i paus då vi ledde med 3-0 efter en stabil första halvlek. Lunden spelade, som vanligt, mycket långt och gör det bra i andra halvlek. Kvitterat till 3-3 efter en kvart. Det är alldeles för dåligt från vår sida att tillåta det. Killarna lyckas dock ta sig samman och vi kan till slut ta årets andra seger. Glädjen var dock inte överväldigande utan det var mer en lättnad, så kändes det inom gruppen. Det är trots allt tre pinnar in på kontot och killarna är värda det. Nu kör vi !”

Lundens lagkapten Mattias Alfredsson sa så här om förlusten:

”Målfesterna fortsätter! Kul för publik, skrämmande för en mittback från en annan tid. Svängig match kan man väl säga, otroligt mycket lägen åt båda håll. Känslan från min sida va att det lika gärna kunde slutat 8-9. Bra offensiva kvaliteter i Kode är ju känt sen tidigare. Tyckte även vi var bra framåt idag. Försvarsmässigt är det långt ifrån bra i båda lägren. Grattis Kode!”

Kode klev tack vare seger förbi just Lunden Överås i tabellen. Kode är nu sjua och Lunden åtta.

 

FC Komarken – Gårda BK 1-1 (0-0)

Serieledarna Gårda hade en tuff bortamatch mot nykomlingen FC Komarken i fredags och det såg länge ut att bli lagets andra förlust denna säsongen. I 86:e minuten kunde dock inhopparen Kristofer Karlsson kvittera för gästerna. Strax efter paus hade Komarkens Carl Gustafsson gett hemmalaget ledningen.

Gårdas lagkapten Josef La Carrubba sa så här om matchen:

”Vi har det tufft idag. Komarken känns mer påkopplat och mer villiga att vinna matchen. Vi försöker bygga ett eget spel men stoppas ofta upp innan vi hinner nå de ytor vi vill såra dem i. I den bästa av världar har vi en plan B och kan som sämst matcha motståndets intensitetsnivå. Tycker inte vi klarar det idag. Dels beror det på vår egen prestation men Komarken bidrar till att vi inte kommer upp i nivå. Ett kryss ska vi vara nöjda med.”

Komarkens Mattias Thornberg sa så här om matchen:

”Vi spelar bra idag och förtjänar att vinna. Vi har haft en tuff start med många spelare skadade och ur form, inklusive mig, men nu går det åt rätt håll och vi visade för oss själva och alla andra att vi är ett väldigt bra lag som hör hemma bland de bästa i serien.”

Komarkens matchrapport hittas HÄR.

Gårda leder fortfarande 4A och Komarken är nia.

 

LÖRDAG 2/6

 

United Africa FC – Stenkullen GoIK 0-1 (0-0)

I lördags kunde Stenkullen knipa tre poäng borta mot United Africa efter att Niklas Drott nickat in segermålet med bara åtta minuter kvar av matchen.

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen är trea i tabellen och UAFC är kvar i botten som tia.

 

/Rasta